بوشهر- ایرنا- روز پرکار رئیس جمهوری و اعضای دولت در ششمین سفر استانی جمعه ها، در کرانه خلیج فارس گذشت و رئیس جمهوری و وزیران پس از بازدید و بررسی های میدانی درجریان مهمترین مشکلات استان بوشهربویژه در بخش زیرساختی و توسعهای قرار گرفتند و درنشست پایانی تصمیم هایی برای جبران عقب ماندگی ها اتخاذ […]
بوشهر- ایرنا- روز پرکار رئیس جمهوری و اعضای دولت در ششمین سفر استانی جمعه ها، در کرانه خلیج فارس گذشت و رئیس جمهوری و وزیران پس از بازدید و بررسی های میدانی درجریان مهمترین مشکلات استان بوشهربویژه در بخش زیرساختی و توسعهای قرار گرفتند و درنشست پایانی تصمیم هایی برای جبران عقب ماندگی ها اتخاذ کردند.
به گزارش ایرنا، بوشهر که تنها ۱.۴ درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده، با ذخایر ملی سرشار مانند ۷۰ درصد منابع گاز ، ۲۵ درصد از منابع نفت، نیمی از تولیدات پتروشیمی و افزون از پنج میلیارد تن ذخایر معدنی نقشی به واقع استراتژیک در اقتصاد کشور ایفا میکند. به این غنای خدادادی اضافه کنید که ۹۵ درصد نفت کشور از این استان صادر میشود، سومین استان تولید کننده خرما، نخستین استان تولید کننده میگوی پرورشی و بزرگترین تولید کننده گوجه فرنگی خارج از فصل کشور است.
با این حال کمبود مطلق یا نسبی بسیاری از زیرساختهای اقتصادی و رفاهی مانند متصل نبودن به شبکه ریلی، ضعف در زیرساختهای حمل و نقل جادهای و بندری، فقر و کاستی در امکانات درمانی تخصصی ، آب شرب و و کشاورزی و بیسامانی در برخی از بخشهای ملوانی و کشاورزی، یک میلیون و ۱۸۳ هزار جمعیت استان بوشهر را محروم و آزرده کرده است.
چنانکه مسئولان ارشد استانی در پیامی مشترک گفتند: سفر هیات دولت به بوشهر میتواند فرصتی مغتنم و نقطه عطفی برای حل مشکلات بوشهر باشد.،سفری که دیروز با ورود وزیر راه و شهرسازی به فرودگاه عسلویه کلید خورد و تاکید او بر فعال شدن پروژه های بزرگراه شیراز- بوشهر و راهنآهن بوشهر- شیراز شروع شد امیدواری به دستاوردهای این سفر برای این استان بود.
بیکاری در استانی چون بوشهر غیرقابل تحمل است
امروز رئیس جمهوری پس از ورود به فرودگاه بوشهر در جمع خبرنگارانی که به این فرودگاه بینالمللی آمده بودند، سخن گفتن از بیکاری و آسیبهای اجتماعی در استانی که قطب کشاورزی، شیلات، نخیلات وصنعت نفت، گاز و پتروشمیی است را “غیر قابل تحمل” خواند.
آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی در همین ابتدا بر آنچه سالها است مطالبه اصلی مردم بوشهر است یعنی لزوم اقدامات زیربنایی در بخش های برق، آب، راه های ارتباطی و اتصال به ریل و راه آهن تاکید کرد و گفت که درباره این موارد در این سفر تصمیمگیری میشود؛ این گفته بوشهریها را امیدوار کرد که این بار زدودن محرومیتها از همین سفر کلید خواهد خورد.
او که خردادماه در گفتوگوی تلویزیونی خود با مردم بوشهر راهکار رونق تولید، اشتغال و حل معضل بیکاری دراین استان را فعال شدن اقتصاد دریا دانسته بود، امروز نیز فعال شدن اقتصاد دریا محوری، شیلات و توسعه نخیلات در این استان را از برنامههایی عنوان کرد که دولت سیزدهم در راستای آن گام بر میدارد.
از میان همراهان رئیس جمهوری در این سفر یک روزه وزیر نفت به شهرستانهای عسلویه و جم، وزیر نیرو به دشتی و تنگستان، وزیر جهاد کشاورزی به بوشهر و دشتستان و وزیر اقتصاد و دارایی به گناوه و دیلم سفر کردند تا به عنوان معین دولت مسائل و مشکلات این شهرستانها را به صورت میدانی بررسی و در هیات دولت منعکس کنند و معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده ، معاون اجرایی رئیس جمهوری و معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول نیز در مرکز استان ماندند تا علاوه بر همراهی آیتالله رئیسی در جلسات یا بازدیدهای میدانیاش به بررسی مسائل استان در حوزه ذیربط خود بپردازند.
بازدیدهای رئیس جمهوری؛ ارزیابی در میدان
رئیس جمهوری به رسم سفرهای استانی پیشین خود، پیش از جلسه رسمی با نخبگان، علما، خانواده شهدا و ایثارگران و نمایندگان اقشار مختلف مردم استان بوشهر تا ساعت ۱۵، بازدیدهایی از مراکز مختلف صنعتی، کشاورزی، اقتصادی و غیره انجام داد و با کارگران، فعالان اقتصادی، کشاورزان و دیگر قشرهای مردم در شهرستانهای بوشهر و تنگستان نشست و دیدار داشت.
نخست به شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) رفت و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات این شرکت بزرگ کشتی و سکو سازی قرار گرفت. این شرکت که ۵۰۰ نفر اشتغال مستقیم دارد و به همین میزان نیز به صورت غیر مستقیم اشتغال زایی کرده است، از دهه ۷۰ به تامین نیازمندیهای کشور در فراساحل میپردازد و ساخت همزمان ۱۰ سکوی پارس جنوبی و یک فروند شناور افراماکس را در کارنامه و ساخت یک فروند شناور با ظرفیت ۱۱۳ هزار تن و سکوی میدان نفتی شناور را در دستور کار دارد.
آیتالله رئیسی در بوشهر نیز مانند همه سفرهای استانی اخیرش، از بخش تولید و صنایع تولیدی غافل نماند و در میان بازدیدهای پیش از ظهر خود به منطقه ویژه اقتصادی بوشهر رفت که در آن ۸۰ واحد تولیدی با ۶۹۴ نفر اشتغال زایی فعالند.
او در این دیدار که جمع فعالان اقتصادی جمع بود، اطمینان داد: حمایت از سرمایه گذاران، تسهیل گری و رفع موانع سرمایهگذاری از اولویت های اساسی دولت سیزدهم است.
صنعت طراحی، ساخت و تعمیر شناورهای دریایی از شاخصهها و نقاط قوت ویژه بوشهر است که رئیس جمهور برای بررسی وضعیت آن با همراهی وزیران راه و شهرسازی، کشور و نفت راهی موسسه دریایی شهید محلاتی شد.
رئیس جمهوری ضمن بازدید از مراحل ساخت شناور شهید سلیمانی در این اسکله، حمایت و پشتیبانی همه جانبه دولت را از فعالیتهای عرصه طراحی و ساخت شناورها اعلام کرد و گفت: این فعالیتها جلوهای از خودکفایی است که علاوه بر جنبه دفاعی، در فعال کردن اقتصاد دریا و جلوگیری از خروج ارز از کشور نیز نقشی اثرگذار دارد.
اشتغال جوانان بوشهری بر بستر قابلیتهای ویژه استان یکی از مسائلی است که در برخی از عرصهها مغفول یا معطل مانده است. اما رئیس جمهوری که با کارگران موسسه دریایی شهید محلاتی گفتوگو میکرد، استفاده از نیروهای بومی در صنعت کشتیسازی بوشهر را مورد تاکید قرار داد.
ته لنجی با قاچاق کالا متفاوت است، مافیای پشت پرده شناسایی شوند
تفکیک کولبری و ته لنجی یا قاچاق مافیایی و سازمانیافته، در امر مبارزه با قاچاق مسالهای است که آیتالله رئیسی یکبار در گفت وگوی تلویزیونی خود با مردم بوشهر و چند بار پس از آن مورد تاکید قرار داد، برای بررسی نزدیک این مساله، انبارهای سازمان امول تملیکی بوشهر دیگر میزبان بازدیدهای فشرده رئیسجمهوری در پیش از ظهر جمعه پرکار ۱۶ مهرماه بود.
جایی که در میان انبوه کالاهای توقیفی این انبار، آیتالله رئیسی بار دیگر تاکید کرد: آوردن کالایی از سوی یک نفر در قالب شناور و یا کوله بر مساله اصلی ما نیست بلکه بحث ما در مبارزه با قاچاق سازمانیافته است.
او گفت: شناسایی عناصر پشت پرده قاچاق سازمان یافته ضروری است و از نیروهای اطلاعاتی خواست برای شناسایی مافیای قاچاق بکوشند.
اما دستاورد این بازدید تنها ساماندهی انبار اموال تملیکی بوشهر نبود، چرا که رئیس جمهوری در دستوری موکد خواستار کلید خوردن اصلاح ساختار و تعیین تکلیف و کاهش موجودی این انبارها در مدت سه ماه در سراسر کشور شد؛ انبارهایی که به تعبیر رئیس دولت سیزدهم تصویرهای نازیبایی هستند.
پاسخ به دغدغه ملوانان؛ استاندار مساله ته لنجی و اموال تملیکی را تعیین تکلیف کند.
دغدغه خاطر ملوانان دریادل بوشهری بیجواب نماند و رئیس جمهوری استاندار بوشهر را موظف کرد تا در سریعترین زمان ممکن وضعیت تاسف بار و نوموزون را در خصوص ته لنجی تعیین تکلیف کند. همچنین او را مکلف کرد تا با تشکیل کارگروه های ویژه نسبت به رفع چالش های حوزه اموال تملیکی اقدام های اساسی انجام دهد.
اقدام دل پسند رئیس جمهوری در نشست با کشاورزان تنگستانی
بازدیدهای بالاترین مقام اجرایی کشور تا نخلستانهای اهرم ادامه یافت و کشاورزان دیار دلیران را سخت شگفتزده کرد. رئیس جمهوری که در سفر به تنگستان از سوی وزیر جهاد کشاورزی همراهی میشد، در جریان آخرین وضعیت پروژههای آبرسانی مانند ساخت سد و خطوط انتقال آب منطقه قرار گرفت و مشکلات، پیشنهادهای کشاورزان را از زبان خودشان شنید و به آنها وعده رفع مشکل آبیاری نخیلاتشان را داد.
یادگار ماندگار سفر به تنگستان علاوه ارزیابیهای میدانی و احتمالا مصوبهای برای حل مشکلات کشاورزان، تصویری بود که در قاب دوربینها ثبت شد؛ تصویر همزمان بلندپایهترین مقامات استانی و کشوری با کشاورزان اهرمی بر زیراندازی ساده، بدعتی دلپسند بود که کمتر دیده بودیم.
هدف حضور در اجتماع مردمی آشنایی با خواست مردم است
آیتالله رئیسی در آخرین برنامه قبل از ظهر خود با پیمودن نزدیک به ۳۵ کیلومتر به زادگاه رئیسعلی نام آشنا رفت و در بندر دلوار ضمن بازدید از موزه رئیسعلی دلواری در جمع بندرنشینانی که خودجوش و به شوق دیدار آمده بودند، سخنرانی کرد.
رئیس جمهوری در این جمع مردمی بندر دلوار را “جلوه مقاومت مردم استان بوشهر در مقابل زورگویان و استعمارگران” خواند و گفت: همه مردان و زنان این سرزمین به تاسی از سرور آزادگان جهان و یاران باوفایش درس ایستادگی، مقاومت و پایداری آموختند و مرزداران ما در استان بوشهر پیویته در ادامه مسیر ملکوتی شهید رئیسعلی دلواری در برابر متجاوزان ایستادگی کرده و میکنند.
دلواریها درخواست ارتقا در تقسیمات کشوری را داشتند که آیتالله رئیسی گفت: خواست آنها بررسی میشود و در صورت تطبیق با شاخصهای تعیین شده، نتیجه به عنوان مصوبه سفر به اطلاع آنها میرسد.
رئیس جمهوری در این جمع پرشور، بیان کرد: هدف از حضور در این اجتماعات مردمی نه فقط سخنرانی بلکه این است که در جریان خواست مردم قرار بگیرم.
گنجاندن اعتبار راه آهن بوشهر در بودجه سال آینده
بعد از ظهر جمعۀ ششم سفرهای استانی رئیس جمهوری با بازدید از پروژه راهآهن شیراز- بوشهر- عسلویه و نشست تصمیمگیری در این زمینه در شهرستان تنگستان ادامه یافت تا نوبت به یکی از مهمترین مطالبههای ۱۴ سال اخیر بوشهر برسد. پروژهای که به بیان آیتالله رئیسی پیشرفت ۲۰ درصدی آن در زمانی چنین طولانی قابل توجیه نیست، موجب اتلاف منابع و فرسودگی تجهیزات میشود و باید در تکمیل آن جهش ایجاد شود.
او این خبر خوش را برای پایتخت انرژی ایران داشت که مصمم هستیم در تکمیل و راهاندازی پروژه خط آهن شیراز- بوشهر- عسلویه شتاب ایجاد کنیم و لازم است اعتبارات این پروژه در بودجه سال آینده گنجانده شود.
راه آهن بوشهر-شیراز در امتداد خود، شهرهای اهرم، کلمه، بوشکان استان بوشهر و فراشبند، فیروزآباد، بایگان، کوار، شیراز، زرقان و مرودشت استان فارس را در برمی گیرد و طول کل مسیر از سمت شیراز تا بوشهر ۴۳۷ کیلومتر است که به ۱۱ قطعه اجرایی تبدیل شده است
وقتی سخن از زبان ما میگویی …
آیت الله رئیسی در این نشست همسو با اعتقاد همگانی مردم در بوشهر اظهار کرد: با ظرفیتهای عظیمی که در این استان وجود دارد، نباید مردم این منطقه با مشکلاتی همانند کمآبی مواجه باشند و همه باید تلاش کنیم شرایط مطلوب برای آرامش خاطر مردم بوشهر ایجاد شود.
نقطه امیدواری برای استان کرانهای خلیج فارس این سخن آیتالله رئیسی بود که گفت: مشکلات استان بوشهر قابل حل است و در دولت مصمم هستیم طرحهایی را که در سطح استان به سرانجام نرسیده، پیگیری و نهایی کنیم.
تامین بخشی از آب بوشهر توسط نیروگاه اتمی
رئیس جمهور و هیات همراه پس از بازگشت به بوشهر، در آخرین بازدید خود از نیروگاه اتمی بوشهر به روستای هلیله در جوار شهر بوشهر رفت و از طرح های توسعه ای این نیروگاه بازدید کرد.
آیتالله رئیسی در جریان این بازدید گفت که قرار است میزان تولید برق در فازهای توسعهای نیروگاه اتمی به ۳ برابر میزان کنونی برسد. او همانجا یک خبر خوب هستهای هم به خبرنگاران بوشهری داد و گفت: تامین بخشی از آب بوشهر از طریق آب شیرین کن هستهای هم یکی از ماموریتهایی است که از سازمان انرژی اتمی انتظار داریم.
آیتالله رئیسی که بدو ورود در فرودگاه بینالمللی بوشهر گفته بود پیشتر بررسیهایی درباره وضعیت و مشکلات استان بوشهر انجام شده است، در این نشست از راهکارهای دولت برای رفع چالشهای آب شرب بوشهر نیز گفت؛ یکی از راهکارهای تامین آب شرب بوشهر استفاده از ظرفیت نیروگاه اتمی است که در گام نخست به میزان ۷۰ هزار مترمکعب و در فاز دوم نیز به میزان ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار مترمکعب آب از طریق نیروگاه اتمی طراحی و پیش بینی شده است.
از سیاست بهرهبرداری صلح آمیز از انرژی هسته ای کوتاه نمیآییم
رئیس جمهوری بار دیگر تاکید کرد که ایران از سیاست قطعی خود مبنی بربهره برداری صلح آمیز از انرژی اتمی کوتاه نمیآید و ماموریت سازمان انرژی اتمی برای تولید ۱۰ هزار مگاوات برق از انرژی هستهای در کشور تعریف شده است.
دیدار با نمایندگان اقشار مختلف مردم و خبرهای خوش رئیس جمهوری برای بوشهریها
اگر چه امروز شیوع کرونا و لزوم رعایت مناسبات پیشگیرانه اجازه نداد آیتالله رئیسی دیدار همگانی با مردم بوشهر داشته باشد و رئیس جمهوری مردمی نیز در همان بدو ورود فروتنانه عذرخواهی کرد، اما کشاورزان، کارگران، صنعتگران و دیگر گروههای مردمی که او در بازدیدهای متنوع با آنها به گفت و شنود پرداخت عموم مردمان استان بوشهر را نمایندگی کردند.
پس از آن در دیداری برنامه ریزی شده رئیس جمهوری با جمعی از نخبگان، ایثارگران و اقشار مختلف مردم دیدار کرد. در این دیدار ابتدا آیتالله رئیسی پای سخن مسئولان و نخبگان بوشهری نشست و در پایان اطمینان داد که سند توسعه استان بوشهر بطور جدی در دستور کار قرار میگیرد و با بهره گیری از پیشنهادهای نخبگان استان بزودی تدوین و تهیه خواهد شد.
رئیس جمهوری خطاب به استانداران و شورای برنامه ریزی و توسعه استانها، درخواست کرد تا تدوین سند توسعه و آمایش سرزمینی براساس داشته ها و ظرفیت های بومی در منطقه در دستورکار قرار دهند.
بودجه ریزی استان ها براساس عدالت و ظرفیت ها باشد
اما در این میان سخنی که در راستای تحقق توسعه بسیار به مذاق بوشهر خوش آمد و امید بسیاری برای محرومیت زدایی از بوشهر برانگیخت این بود که گفت: باید در نحوه تخصیص منابع و اعتبارات، ظرفیت مناطقی که روی منابع عظیم نفت و گاز نشسته اند و به ظاهر محروم و غیر برخوداری دیده شود و بودجه ریزی بر مبنای عدالت صورت گیرد؛ از این رو وظیفه داریم تا نسبت به سهم استان بوشهر در بهره مندی از ظرفیتهای متنوع بویژه در زمینه صنعت گاز و نفت و پتروشیمی گامهای محکمی برداریم.
استاندار بوشهر مشکلا صنعت نفر برای این استان را به دولت گزارش دهد
رئیس جمهوری در حین سخنان خود در این نشست از استاندار نیز خواست تا برای حل مشکلات استان در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی، نه تنها آلایندگیهای موجود که همه مسائل را احصا و به دولت گزارش دهد.
شکل گیری جریان تحول خواهی در سیستم ادرای کشور ضروری است
چنانکه برنامه ریزی شده بود پس از آن در ساعت ۱۹ عالیترین مقام اجرایی کشور و تیم همراهش به شورای اداری استان بوشهر آمدند تا مصوبههایی که به گفته استاندار پیشتر در هیات دولت به تصویب رسیده بود، اعلام شود.
آیتالله رئیسی در ابتدای سخنانش در استانداری بوشهر از لزوم شکل گیری جریان تحول خواهی در کشور گفت و از تغییری که برای اصلاح فرآیندهای بروکراتیک باید در نگرشها رخ دهد. رئیس دولت سیزدهم اظهار کرد: فرآیندهای اداری امروز بیش از اینکه راهگشا و حل کننده مشکلات باشد، امور را پیچیده میکنند.
ثصویب ۱۱۱ طرح و توافقنامه برای توسعه بوشهر در ششمین سفر استانی دولت سیزدهم
او در پایان این نشست دوباره به متناسب نبودن وضعیت بوشهر با ظرفیتها و امکاناتش اذعان کرد و گفت: لازم است ظرفیتهای استان احیا شود تا بوشهریها تفاوت نوع مدیریت را در زندگی خود احساس کنند.
معاون اجرایی رئیس جمهور نیز در این نشست از تصویب ۹۴ طرح و ۱۷ توافقنامه در حوزههای مختلف بوشهر خبرداد تا جوانه امید به آغاز توسعهای همه جانبه در دل مردم این استان قوت گیرد.
بومی گزینی، توسعه استان و اشتغال جوانان سیاست جدی و مبنای مصوبات دولت سیزدهم است
جمعه ششم سفرهای استانی رئیس جمهوری در بوشهر از بازدید از شرکت صنعت دریایی ایران (صدرا) آغاز شد و تا تنگستان و میان نخلستانهای اهرم اداممه یافت و در نهایت با تصمیمهایی نهایی در شورای اداری این استان خاتمه یافت.
رئیس جمهوری در پایان یک روز پرکار غیر ادرای در بوشهر به میان خبرنگاران آمد تا دستاوردهای این سفر را جمعبندی و ارائه کند.
به گفته آیتالله رئیسی گفت: تصمیماتی که به عنوان مصوبه ششمین سفر استانی هیات دولت در استان بوشهر گرفته شد بیشتر در حوزههای نفت، گاز و پتروشیمی و صنایع پایین دستی است، به گونهای که اشتغال جوانان و توسعه استان را به همراه داشته باشد و در این راستا تاکید بر بومیگزینی سیاست جدی دولت است.
او تاکید کرد که صنایع پتروشیمی درآمد خوبی از بوشهر کسب میکنند و باید سهم خود را در توسعه استان بپردازند.
مردم بوشهر چشم انتظار توسعهای باشند که بحق محق آن هستند
تزریق ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار به پروژه سدسازی بوشهر و حل ۶۰ درصد از مشکل آب نخبلات استان، متعهد شدن سازمان انرژی اتمی برای تامین ۷۰ هزار متر مکعب آب شرب آب شیرین کن در بوشهر، تامین اعتبار مورد نیاز پروژههای آب شیرینکن و تعیین مسئولیت محوری برای وزیر راه و شهرسازی در راستای تسریع پروژه راهآهن بوشهر – شیراز از دیگر دستاوردهای ارزشمند این سفر یک روزه برای بوشهریها بود.
رئیس جمهور دقایقی پیش با بدرقه مسئولان استانی، بوشهر را به مقصد تهران ترک کرد تا چنانکه خود در صبح ورود گفت، مردم همیشه امیدوار بوشهر چشم انتظار توسعهای بمانند که بحق محق آنند.
سفر هیات دولت به استان بوشهر از روز پنجشنبه با سفر وزیر راه و شهرسازی به شهرستانهای جنوبی این استان آغاز شد.
در دومین روز سفر رئیس جمهوری همراه با وزیران کشور، نفت، نیرو، اقتصاد و دارایی و جهاد کشاورزی به استان بوشهر سفر کردند که در بدو ورود در فرودگاه بوشهر با حضور مسئولان استان بوشهر از جمله استاندار و نماینده ولی فقیه دراین استان و امام جمعه بوشهر مورد استقبال قرار گرفتند.
همچنین محمد اسلامی معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی، دکتر انسیه خزعلی معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، صولت مرتضوی معاون اجرایی رئیس جمهوری و معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول و رئیس دفتر رئیس جمهوری نیز در بازدیدها ، دیدارها و جلسات سفر رئیس جمهوری به استان بوشهر آیت الله رئیسی را همراهی کردند.
بازدید از شرکت صنعتی دریایی ایران ( صدرا)، منطقه ویژه اقتصادی و اسکله شهید محلاتی ، دیدار با نخلداران اهرم مرکز شهرستان تنگستان، بازدید موزه شهید رئیسعلی دلواری، پروژه راه آهن بوشهر- شیراز – عسلویه و نیروگاه اتمی بوشهر و حضور در نشستهای نخبگان، شورای اداری و جمع خبرنگاران از جمله برنامه رئیس جمهوری در سفر به بوشهر بود.
براساس برنامه این سفر وزیر نیرو از شهرستانهای دشتی و تنگستان، وزیر جهاد کشاورزی از شهرستانهای بوشهر و دشتستان و وزیر اقتصاد و دارایی به شهرستانهای گناوه و دیلم، وزیر راه و شهرسازی از شهرستان های عسلویه، کنگان و دیر بازدید کردند.