تصویب ضوابط تشویقی ساخت و ساز در بافت‌های فرسوده شهری
تصویب ضوابط تشویقی ساخت و ساز در بافت‌های فرسوده شهری

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اعلام کرد: سیاست‌ها و ضوابط تشویقی نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری که توسط شرکت بازآفرینی شهری تهیه شد توسط شورای‌عالی شهرسازی و معماری به تصویب رسید. به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: […]

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اعلام کرد: سیاست‌ها و ضوابط تشویقی نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری که توسط شرکت بازآفرینی شهری تهیه شد توسط شورای‌عالی شهرسازی و معماری به تصویب رسید.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: ضوابط کالبدی تشویقی نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری، به تصویب شورای‌عالی معماری و شهرسازی رسید که از جمله این مشوق‌ها می‌توان به اعطای یک یا دو طبقه تشویقی نسبت به تراکم طرح مصوب، تسهیل در ضوابط پارکینگ، امکان احداث واحدهای مسکونی با زیربنای کمتر از حدنصاب و عدم احتساب مساحت بالکن و تراس در محاسبه تراکم ساختمانی البته با رعایت شرایط مربوط اشاره کرد.
آئینی اظهار کرد: سیاست‌ها و ضوابط تشویقی نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد که توسط شرکت بازآفرینی شهری تهیه شد توسط شورای عالی شهرسازی و معماری به تصویب رسید.
مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود: در محدوده بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری، افزایش تراکم، تسهیل در ضوابط پارکینگ و معماری و اختلاط کاربری‌ها برحسب گروه‌های چهارگانه با هدف ایجاد انگیزه برای توسعه‌گرها، سرمایه‌گذاران و مالکان اعطا می‌شود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به ویژگی‌های گروه‌های چهارگانه مورد هدف بهسازی و نوسازی گفت: این گروه‌ها شامل بازآفرینی یکپارچه در مقیاس بلوک شهری، نوسازی در مقیاس محورهای اصلی محله‌ای، نوسازی در عمق بافت فرسوده شهری و نوسازی قطعات غیر قابل تجمیع است.
آئینی تاکید کرد: از جمله مشوق‌های گروه اول می‌توان به اعطای دو طبقه تشویقی نسبت به تراکم مجاز طرح مصوب، امکان تخصیص سطح اشغال مجاز طبقه همکف به کاربری‌های انتفاعی، امکان تخصیص ۲۰ درصد از فضای باز غیرمسقف مجموعه به منظور تامین بخشی از پارکینگ‌های مورد نیاز، امکان استفاده از مساحت معابر بن‌بست فاقد کارکرد و امکان تسهیل در ضوابط معماری از جمله نحوه توده‌گذاری و نما اشاره کرد.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار گروه دوم را نوسازی در مقیاس محورهای اصلی محله‌ای دانست و گفت: اعطای حداکثر یک طبقه تشویقی نسبت به تراکم مجاز طرح مصوب، امکان تخصیص سطح اشغال مجاز طبقه همکف به کاربری‌های غیرانتفاعی مشروط به تامین ورودی مستقل، عدم احتساب سطح بالکن و تراس در محاسبه تراکم ساختمانی، کاهش ضریب تامین پارکینگ مورد نیاز به ۰.۷۵ مشروط به ورود پارک حاشیه‌ای در معبر، امکان استفاده از مساحت معابر بن‌بست فاقد کارکرد و تراکم حاصل از آن ضوابط تشویقی گروه دوم را تشکیل می‌دهد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که نوسازی در عمق بافت فرسوده شهری، گروه سوم هدف بهسازی و نوسازی را شامل می‌شود تاکید کرد: ضوابط تشویقی این گروه نیز اعطای حداکثر یک طبقه تشویقی، کاهش ضریب تامین پارکینگ مورد نیاز به ۰.۷۵ برای هر واحد، امکان احداث یک درب اضافه در راستای تامین حداکثری پارکینگ در بافت‌های فرسوده و عدم احتساب مساحت بالکن و تراس در محاسبه تراکم ساختمانی است.
به گزارش شرکت بازآفرینی شهری ایران، آئینی تصریح کرد: نوسازی قطعات غیر قابل تجمیع، گروه چهارم بسته‌ی سیاست‌ها و ضوابط نوسازی بافت‌های فرسوده را تشکیل می‌دهد. امکان پیشروی طولی تا ۲ متر پس از اصلاحی مشروط به رعایت همجواری و حقوق همسایگی، کاهش ضریب برای هر واحد تامین پارکینگ مورد نیاز به ۰.۷۵، امکان احداث حداکثر یک درب اضافه مشروط به تامین ضریب تامین یک پارکینگ برای هر واحد، امکان احداث واحدهای مسکونی با زیربنای کمتر از حدنصاب تعیین شده در طرح مصوب و عدم احتساب مساحت بالکن و تراس در محاسبه تراکم ساختمانی، مشوق‌های گروه چهارم را شکل می‌دهد.

 

 

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن:
۱۶۰۰ واحد خانه سازمانی تاکنون به فروش رسیده است
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن از فروش ۱۶۰۰ واحد از خانه‌های سازمانی دولت خبر داد و گفت: برخی از این واحدها پیش از انقلاب در قالب طرح خانه‌های سازمانی ساخته شده که باید به استناد قانون تخلیه و فروخته شود.
علیرضا فخاری مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، درباره برنامه تخلیه و فروش خانه‌های سازمانی اظهار کرد: این طرح شامل خانه‌هایی می‌شود که از سال‌های گذشته و برخی از آن‌ها حتی پیش از انقلاب در قالب طرح خانه‌های سازمانی با منابع دولتی ساخته شده است.
وی افزود: حدود ۶ هزار واحد از این خانه‌ها شناسایی شده و بیش از ۱۶۰۰ واحد نیز تاکنون به فروش رسیده است که سایر آن‌ها نیز باید حتما تخلیه و به استناد قانون فروخته شوند و وجوه حاصل از آن به خزانه دولت واریز خواهد شد. مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن گفت: مسئولیت اصلی شناسایی در این طرح بر عهده وزارت اقتصاد است و سازمان ملی زمین و مسکن در مقام اجرا کمک می‌کند و البته خود دستگاه‌ها نیز باید نسبت به فروش این خانه‌ها اقدام کنند. وی با بیان اینکه هیچ قالبی برای نگهداری خانه‌های سازمانی در کشور وجود ندارد، افزود: با قاطعیت آن دسته از کسانی که خارج از قاعده قانونی واحدهای مسکونی را تحت عنوان خانه‌ سازمانی در اختیار گرفته‌اند، تخلیه خواهیم کرد.

عضو کمیسیون عمران مجلس:
روند ساخت مسکن در کشور دچار مشکل است
یوسفی عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: افزایش قیمت و تورم مصالح ساختمانی و میزان حقوق و دستمزد نشان داد که ما روند ساخت مسکن در کشور را دچار مشکل کرده‌ایم.
مجتبی یوسفی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی بازار، با اشاره به روند تولید مسکن در کشور بیان کرد: در حال حاضر ما یک بازار بیش از ۶ میلیونی مستاجرین در کشور داریم.
وی با بیان اینکه ما به سالی یک میلیون مسکن در کشور نیاز داریم بیان کرد: در حال حاضر یک نیاز ۷ الی ۸ میلیونی به تولید مسکن در کشور داریم و این ارقام فاصله بین عرضه و تقاضای ما را مشخص می کند. عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اقدامات کوتاه مدت در حوزه مسکن بیان کرد: ما نمی توانیم حوزه مسکن را نقطه‌ای نگاه کنیم چراکه این حوزه تاثیر پذیر از بازارهای موازی است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: وقتی بازار سکه و ارز و خودرو و بازارهای دیگر به صورت خیلی ملتهب و با تکانه‌های شدید بالا می‌روند، باید هم انتظار افزایش قیمت مسکن را در کشور داشته باشیم. عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به عدم توجه به حوزه مسکن در دولت قبل بیان داشت: با این حال افزایش قیمت و تورم مصالح ساختمانی و حقوق و دستمزد نشان داد که ما روند ساخت مسکن در کشور را دچار مشکل کرده‌ایم. این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: قطعا حوزه مسکن تاثیر پذیر از حوزه‌های دیگر هست ولی باید حوزه منفعت طلبی و دلالی را از بازار مسکن بگیریم وگرنه هر کاری کنیم مشکل مسکن حل نخواهد شد.

معاون بنیاد مسکن:
پروژه نهضت ملی مسکن قم متری ۶ میلیون تمام شد
معاون بنیاد مسکن گفت: واحدهای نهضت ملی مسکن بر اساس قیمت تمام شده به متقاضیان واگذار می‌شود و هرچه زمان اجرای طرح سریع‌تر باشد هزینه‌ها کاهش می‌یابد؛ مثلا در شهر قم با توجه به تسریع کار، پروژه با هزینه کمتر از متری ۶ میلیون تومان به اتمام رسید.
حمیدرضا سهرابی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از سال گذشته که وزارت راه و شهرسازی قیمت ۴.۷ میلیون تومان در هر متر مربع را برای واحدهای نهضت ملی مسکن اعلام کرد تا کنون این رقم تغییر نکرده اما همواره تاکید شده که این واحدها بر اساس قیمت تمام شده به متقاضیان واگذار می‌شود.
وی افزود: دولت و بنیاد مسکن تلاش می‌کنند با راهکارهایی هزینه‌ها را کاهش دهند. بخشی از مصالح ساختمانی را امانی تامین می‌کنیم اما به فراخور پروژه، مشخصات، تعداد طبقات و مشاعات، قیمت‌ها متفاوت خواهد بود. طبیعتا هرچه طبقات بیشتر شود مشاعات، آسانسور، راه پله و تامین پارکینگ بیشتر می‌شود که هزینه‌ها را بالا می‌برد. معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان این‌که از هم‌اکنون نمی‌توانیم قیمت قطعی واحدها را تعیین کنیم گفت: پروژه‌های نهضت ملی مسکن که توسط بنیاد اجرا می‌شود در نقاط مختلف از ویژگی‌ها و شرایط مختلفی برخوردار است. به طور مثال در قم پنج طبقه روی پیلوت می‌سازیم، در اصفهان و شاهین‌شهر ۱۲ طبقه، در ایلام ۱۲ طبقه ساخته می‌شود. هیچ‌کس نمی‌تواند برآورد دقیقی از هزینه‌ها داشته باشد. سهرابی تاکید کرد: ما تلاش می‌کنیم مشاعات را به کمترین میزان ممکن برسانیم و البته طوری باشد که شرایط رفاهی تنزل نکند.