وزیر راه و شهرسازی از آغاز به کار مجدد ستاد ملی بازآفرینی شهری و ابلاغ و اجرای مصوبههای این ستاد در آیندهای نزدیک خبر داد. رستم قاسمی در پنجاه و ششمین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار که به دستور رئیسجمهوری به ریاست وزیر راه و شهرسازی و با حضور وزرای کشور، فرهنگ و ارشاد […]
وزیر راه و شهرسازی از آغاز به کار مجدد ستاد ملی بازآفرینی شهری و ابلاغ و اجرای مصوبههای این ستاد در آیندهای نزدیک خبر داد.
رستم قاسمی در پنجاه و ششمین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار که به دستور رئیسجمهوری به ریاست وزیر راه و شهرسازی و با حضور وزرای کشور، فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و دیگر نمایندگان وزرای عضو این ستاد برگزار شد در خصوص تصمیمهای اخذ شده در این نشست اعلام کرد: ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار یکی از ستادهای عالی کشور است که ریاست آن را رئیسجمهوری برعهده دارد و متأسفانه در یک تا دو سال اخیر تشکیل نشده بود و برای نخستین بار در دولت سیزدهم بعد از وقفه تشکیل شد.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: رئیسجمهوری مسئولیت ریاست این جلسه را به وزیر راه و شهرسازی محول کرد و دستگاههای عضو در این جلسه حضور داشتند. در این نشست موضوعهای مختلف بازآفرینی در کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
عضو کابینه دولت سیزدهم با اشاره به اینکه یکی از معضلات اصلی کشور مساحت بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی است، توضیح داد: بیش از ۱۶۰ هزار هکتار محیطهای سکونتگاههای غیررسمی، بافتهای فرسوده و بافتهای تاریخی در سراسر کشور وجود دارد که موضوع بازآفرینی شهری است. در این نشست مساحت این بافتها و روشهای بازسازی این محلات مختلف مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. هم اکنون بازآفرینی شهری و بازسازی این محلات در مناطقی از کشور از جمله زاهدان آغاز شده است.
قاسمی افزود: نخستین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در دولت سیزدهم ۹ مصوبه داشت که مقرر شد تا این مصوبه به زودی برای اجرا ابلاغ شود. از جمله این مصوبات این بود که مسئولیت ستاد بازآفرینی شهری در استانها عملاً به استانداران داده شود و استانداران پاسخگوی ستاد مرکزی باشند. همچنین اعتبارات و اختیارات به استانداران در استانها واگذار شود. همچنین مقرر شد تا در مدت زمان معینی وضعیت بافتهای فرهنگی و تاریخی در بافتهای تعیین شود.
وی در خصوص بافتهای تاریخی و برخی مشکلات که در این باره با وزارت میراثفرهنگی وجود دارد اعلام کرد: رئیسجمهوری در سفر به استان قم که این موضوع مطرح شد دستوراتی دادند که باید بافتهای تاریخی و موضوعاتی که مردم در بافتهای تاریخی با آن مواجه هستند طی سه ماه تعیین تکلیف شود که میراث فرهنگی در این خصوص در حال انجام یکسری فعالیتهاست. قاسمی افزود: در خصوص بافتهای تاریخی در استانهای دیگر از جمله یزد، آذربایجانغربی و در برخی از استانها نیز کارهایی در حال انجام است زیرا مردم در بافتهای تاریخی برخی استانها مشکلاتی دارند. مقرر شد تا استانداران با کمک وزارت میراث فرهنگی با توجه به قوانین و مقرراتی که در میراث فرهنگی وجود دارد این موضوع را برای ستاد بازآفرینی شهری پایدار کشور تعیین تکلیف کنند. امیدواریم گزارشهای این سازمان اعلام و به زودی در این خصوص تعیینتکلیف انجام شود.
همچنین مقرر شد دستگاههای ملی و استانی متناسب با جمعیت ساکن در این مناطق اعتبارات لازم برای رفع کمبودها، خدمات زیربنایی و روبنایی محلات هدف بازآفرینی شهری که به عنوان محلات کمتربرخوردار مطرح هستند از طریق شورای برنامهریزی و توسعه استانها و سازمان برنامه و بودجه اختصاص دهند.
گفتنی است پنجاه و ششمین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار بعد از یک سال و چهار ماه در ساختمان دادمان برگزار شد که این جلسه به عنوان نخستین جلسه ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در دولت سیزدهم به دستور رئیسجمهور و به ریاست رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی برگزار شد.
é اهمیت پیوست فرهنگی در ساختوسازهای شهری
وزیر ارشاد با تاکید بر اهمیت پیوست فرهنگی در ساختوسازهای شهری گفت: در ساخت و سازهای جدید باید ملاحظات معماری ایرانی اسلامی رعایت شود تا تجربیات آسیبزای گذشته تکرار نشود.
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ایننشست گفت: پیوست فرهنگی برای ساخت و سازهای جدید نباید به ساخت اماکن فرهنگی منحصر باشد بلکه ساخت و سازها باید مطابق با هویت ایرانی اسلامی انجام شود.
وی افزود: در اصل ساخت و سازهای جدید باید ملاحظات معماری ایرانی اسلامی مورد توجه قرار گیرد زیرا متأسفانه تجربیات قبلی نشاندهنده این مساله است که نوع ساخت و سازها آسیب زا بوده است و باید در طرح ملی بازآفرینی شهری پایدار به این موضوع توجه شود. در حوزه بازآفرینی شهری بافتهای قدیمی، فرسوده و تاریخی باید نگاه خاصی به مهندسی فرهنگی این مناطق شود و از ابتدای اجرای این طرح ملی باید پیوست فرهنگی به طور جامع مورد ارزیابی و توجه کارشناسان قرار گیرد.
رئیس شورای هنر در ادامه به اهمیت اجرای دقیق مهندسی فرهنگی در طرح ملی بازآفرینی شهری پایدار اشاره کرد و گفت: تجربه ثابت کرده با توسعه و تجهیز فضاهای فرهنگی با محوریت مساجد در بافتهای فرسوده، قدیمی و همچنین شهرکهای جدید، شاهد کاهش چشمگیر آسیبهای اجتماعی این مناطق خواهیم بود.
اسماعیلی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: وزارت فرهنگ در دولت مردمی، شعار فعالیتهایش را مسجد محوری قرار داده است زیرا معتقدیم مساجد باید کانون اصلی فعالیتهای فرهنگی و هنری باشد، هرچقدر فعالیتهای فرهنگی و هنری کشور از خاستگاه بومی و دینی فاصله بگیرد، مدیریت امور فرهنگی دشوار میشود، به طوری که اگر برنامههای فرهنگی و هنری را از مساجد دور کنیم در مسیر دستیابی به اهداف متعالی حوزه فرهنگ به موانع بر میخوریم. بر همین اساس در راستای اجرای نهضت ملی مسکن باید به احداث مساجد و شعار «مسجدمحوری» توجه ویژه شود تا بتوان با هم افزایی ظرفیت نهادهای مختلف، مهندسی فرهنگی را در این نهضت مورد اهتمام قرار داد.
وی با اشاره بر پررنگتر شدن نگاه فرهنگی در راستای اجرای نهضت ملی مسکن، گفت: وزارت راه و شهرسازی، مسئولیت بزرگ و خطیری را برای عملیاتی شدن «نهضت ملی مسکن» آغاز کرده است که وزیر محترم راه و شهرسازی به همراه همکارانشان از هیچ کوششی برای به سرانجام رساندن این نهضت ملی دریغ نخواهند کرد. همچنین دبیرخانه این نهضت از همان ابتدای ساخت و سازها، پیوست فرهنگی را لحاظ خواهد کرد و در این راستا میتوان از ظرفیت عظیم شورای فرهنگ عمومی کشور بهره برد.
é یک چهارم مساحت شهرهای کشور در اختیار بافتهای فرسوده و حاشیهای
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری گفت: یک چهارم سطح شهرها را بافتهای هدف بازآفرینی شهری اعم از سکونتگاههای غیررسمی و حاشیهای، بافتفرسوده میانی و بافت فرسوده تاریخی تشکیل میدهند. محمد آئینی اعلام کرد: بیش از ۱۶۲ هزار هکتار معادل ۲۵ درصد و یک چهارم سطح شهرها را بافتهای هدف بازآفرینی شهری اعم از سکونتگاههای غیررسمی و حاشیهای، بافتفرسوده میانی و بافت فرسوده تاریخی تشکیل میدهند که بیش از یک سوم جمعیت شهری در این مناطق سکونت دارند.
é احداث ۶۷۰ هزار واحد به جای ۲۱۰ هزار واحد ناپایدار
معاون وزیر راه و شهرسازی فعالیت ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار را کاری بزرگ عنوان کرد و افزود: بیش از ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی در محدودههای هدف بازآفرینی شهری قرار دارند که نزدیک به ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار واحد از بناهای مسکونی واقع در این محدودهها ناپایدار هستند. صرفاً با تلاشهایی که انجام شده است تقریباً ۲۱۰ هزار واحد بنای ناپایدار، تخریب و نوسازی شده و به جای آن ۶۷۰ هزار واحد احداث شده است. بنابراین ما با یک کار مانده بسیار زیادی مواجه هستیم.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با تاکید بر اینکه در محدودههای هدف بازآفرینی شهری مالکیت با مردم است و با دولت و شهرداریها نیست اعلام کرد: کار در این بافتها یک کار تدریجی است که باید شرایط فراهم شود تا بازآفرینی شهری این محلات شتاب بگیرد. عمده سیاستها و برنامهها نیز در جهت شتاببخشی به امیدبخشی و زیستپذیر شدن در این محدودههاست که صرفاً این زیستپذیری به معنای تولید مسکن نیست.
é نوسازی مسکن در بافتهای هدف بازآفرینی با تأمین فضاهای عمومی، خدمات زیربنایی و روبنایی
آئینی گفت: سیاستها و برنامهها در این محدوده شامل نوسازی مسکن، تأمین فضاهای عمومی مورد نیاز مردم، تأمین خدمات زیربنایی اعم از بهبود شبکههای آب برق گاز است، همچنین بهبود خدمات عمومی و روبنایی اعم از آموزشی، فرهنگی انتظامی و غیره از دیگر برنامههایی است که در دست انجام است.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: متأسفانه در محدودههای هدف به دلیل کمتوجهیهایی که در سنوات گذشته به آنها شده است با کمبودهای شدیدی مواجه هستند. کما اینکه در سند ملی بازآفرینی شهری نیز بر این نکته تاکید شده است تا تلاش بشود این محدودهها سرانههای خدماتی شأن به متوسط همان شهر برسد که ما در گزارش نیز ارائه کردیم. در برخی از شاخصها کار پنج برابری باید انجام بشود تا به متوسط آن شهر برسد که مساله اصلی نیز همان است.
وی از دیگر اقدامات در دست انجام را علاوه بر تأمین محدوده سرانههای خدماتی و رساندن سرانههای خدماتی را به متوسط همان شهرها، توانمندسازی ساکنان محلات در حوزه معیشت، بهداشت و اشتغال عنوان و تصریح کرد: موضوع دیگر توانمندسازی مردمان ساکن در محدودهها هم در حوزه معیشت هم در حوزه بهداشت و هم در حوزه اشتغال است. در این حوزه کار گستردهای برعهده ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار ایران نهاده شده است که لازم است در قالب اقدام مشترک تمامی دستگاههای اجرایی و ستاد ملی و دبیر خانه طرح توسعه و تحول اجتماع محور محلات به آن شتاب داده شود.
é تعریف تسهیلات ویژه بازسازی و مرمت در بافتهای تاریخی در همکاری با بانک مرکزی
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: در بخش مسکن برای اینکه بازآفرینی شهری پایدار شتاب بگیرد در طول ۸ سال گذشته آنچه که دولت توانسته است مستقیم در حوزه نوسازی حمایت کند در حدود ۱۰ هزار واحد سالانه بوده است. متأسفانه در حوزه مقاوم سازی هنوز تعریفی انجام نشده است. در جلسه امروز ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار پیشنهاد کردیم تا برای بازسازی، مرمت بناهای تاریخی و مسکونی که در بافت تاریخی هستند تسهیلات ویژهای تعریف شود که در این خصوص بنا شد تا با بانک مرکزی مذاکراتی انجام و مدل کار معین شود.
نوسازی ۱۵۰ هزار واحد در سال در برنامه شرکت بازآفرینی شهری ایران
معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: در حوزه نوسازی مسکن برنامه نوسازی ۱۵۰ هزار واحد در سال در دستور کار است که این میزان حداقل ۱۵ برابر متوسط ۸ سال گذشته میشود که کار بزرگی است. هم اکنون بیش از ۶۲ هزار واحد در این محدودهها در دست حمایت داریم که در حال نوسازی هستند که ۱۲ هزار واحد آن در دهه فجر سال گذشته به بهرهبرداری رسید و ۱۵ هزار واحد نیز در هفته دولت سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید. مابقی نیز در مراحل مختلف ساختوساز است.
é شهرداریها تخفیف ۱۰۰ درصدی نوسازی در بافت فرسوده را اعمال کنند
آئینی سرعت دادن به برنامه نوسازی در محلات هدف بازآفرینی شهری پایدار ایران را همراهی شهرداریها عنوان کرد و افزود: شهرداریهای باید مجوزهای نوسازی و پروانه ساخت و ساز را سریعتر صادر کنند. حداقل مدت قانونی در این باره دو هفته تعیین شد که برخی از شهرداریها این کار را شروع کردند اما هنوز به نقطه مطلوب نرسیدهایم. البته صدور پروانه ساختمانی و مجوز نوسازی در تهران دو ماه و در برخی از شهرها نیز یک ماه است که اراده بر آن است تا به این عدد برسیم و در کار نوسازی سرعت لازم را انجام بدهیم. از شهرداریها انتظار داریم تا تخفیفهای ۱۰۰ درصدی نوسازی در بافتهای فرسوده را اعمال کنند. همچنین انتظار است تا شهرداریها در صدور مجوزها سرعت لازم را انجام بدهند.
é ارائه مشوقهای شهرسازانه برای مردم و سازندگان در بافتها
آئینی سرعت دادن به صدور پروانه ساختمانی و مجوز نوسازی را نخستین مشوق در نوسازی بافتهای فرسوده عنوان کرد و در بیان دیگر مشوقها اعلام کرد: بستههای تشویقی شهرسازانه از دیگر مشوقهای نوسازی در بافتهای فرسوده است که با این بستهها در صدد هستیم تا از سازندگانی که نسبت به نوسازی محلهای یا تجمیع پلاکهای ریزدانه و یا بازگشایی معابر اصلی اقدام میکنند حمایت کنیم.
وی این مشوقها را برای سازندگان شامل تراکم تشویقی، سطح اشغال بیشتر، تسهیلات در حوزه پارکینگ و توده گذاری عنوان کرد و این کار را برای سرمایهگذاران اقدامی اقتصادی برای سرمایهگذاری در بافتها برشمرد. معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین اعلام کرد: این بسته جامع در حال تدارک است که کلیات آن در شورای عالی شهرسازی و معماری مصوب و جزئیات آن در کمیته شورای عالی در دست بررسی است که امیدواریم در صحن شورا مطرح و مصوب شد که با ابلاغ جزئیات بسته جامع مشوقهای شهرسازی برای سازندگان در بافتهای فرسوده میتواند نقطه عطفی را برای نوسازی تعریف کرد.
مدیرکل راه وشهرسازی استان مازندران خواستار شد؛
بهروزرسانی اطلاعات سکونتی در سامانه املاک و اسکان کشور
مهندس سید محمد نظری مدیر کل راه و شهرسازی استان مازندران با اشاره به فعال بودن سامانه املاک و اسکان کشور از مردم عزیز استان خواست تا اطلاعات سکونتی و مالکیتی خود را در سامانه ملی املاک و اسکان کشور مشاهده، بهروزرسانی و یا تکمیل کنند
به گزارش اداره ارتباطات واطلاع رسانی اداره کل راه و شهرسازی استان مازندران مهندس سید محمد نظری مدیرکل راه و شهرسازی استان مازندران با اشاره به اخبار کذب برخی رسانهها در خصوص هک شدن سامانه ملی املاک و اسکان کشور در سال ۱۴۰۱، اظهار کرد: مطابق با اطلاعیه وزارت راه و شهرسازی سامانه ملی املاک و اسکان کشور در حال فعالیت بوده و هیچگونه مشکلی در ورود و ثبت اطلاعات توسط ساکنان و مالکان املاک مسکونی در سامانه وجود ندارد. وی ضمن تکذیب موضوع هک شدن سامانه مذکور، از مردم عزیز استان مازندران خواست تا اطلاعات سکونتی و مالکیتی خود را در سامانه ملی املاک و اسکان کشور مشاهده، بروزرسانی و یا تکمیل کنند.
مدیرکل راه وشهرسازی استان مازندران اذعان داشت: با تلاشهای صورت گرفته توسط وزارت راه و شهرسازی و همکاری سایر دستگاههای اجرایی، سامانه ملی املاک و اسکان کشور اطلاعات اقامتی و مالکیتی هموطنان را با رعایت کلیه جوانب امنیتی نگهداری میکند. وی خاطرنشان کرد: این اطلاعات بر اساس بند ۷ تبصره ۸ ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم و بخشنامه معاون اول رئیسجمهور در چهارم تیرماه ۱۴۰۱ مبنای ارائه خدمات دولت قرار میگیرد. مهندس نظری تاکید کرد: هم استانی هایی که تاکنون اطلاعات مالکیت و سکونت خود را در سامانه (https://amlak.mrud.ir/) ثبت نکردهاند، در اسرع وقت با مراجعه به سامانه ملی املاک و اسکان کشور نسبت به مشاهده و بهروزرسانی یا تکمیل اطلاعات مذکور اقدام کنند.
یک عضو مجمع نمایندگان استان هرمزگان:
مهم ترین دغدغه مردم زلزله زده ساخت مسکن است
نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: امروز دغدغه اصلی مردم زلزله زده ساخت خانههایی است که به طور کامل تخریب شده که نیازمند پیش بینی اعتبارات ویژه از سوی دولت است.
احمد مرادی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به آخرین وضعیت مناطق زلزله زده در استان هرمزگان، بیان کرد: به محض وقوع زلزله همه دستگاههای امدادی محلی در محل وقوع زلزله حاضر شدند و تا به امروز نیز در آنجا مستقر هستند. امکانات اولیه فراهم شد. مشکل قطعی برق روستاها بر طرف شد. مردم برای اسکان به چادر نیاز داشتند که تامین شد، اما به دلیل گرمای هوا کانکس و دستگاه های خنک کننده لازم بود. چادرها به کانکس تبدیل شد و دستگاههای خنک کننده نیز تامین شد.
وی در ادامه اظهار کرد: امروز کل جمعیت اسکان اضطراری داده شدهاند. نیروهای خدمات رسان نیز مستقر هستند. پس از اتمام آواربرداری بازسازی منازل آسیب دیده آغاز خواهد شد. بخشی از خیرین اعلام آمادگی کردند که در ساخت خانههای تخریب شده کمک کنند. مردم از همه جای استان هرمزگان برای امداد و کمک حاضر شدند. الحمدالله هر کسی گوشهای از کار را گرفته و یک رضایتمندی خوبی مردم پیدا کردهاند.
نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آنچه که امروز دغدغه اصلی مردم زلزله زده است، ساخت خانه هایی است که به طور کامل تخریب شده است. کار سختی است و دولت باید در این زمینه کمک کند. باید اعتبارات خوبی پیش بینی شود تا بتوانیم این کار را به سرانجام برسانیم. تمام زندگی مردم از بین رفته است و حتی برخی عزیزان خود را از دست داده و حتی برخی مصدوم هستند. این موضوع باید مورد توجه دولت قرار گیرد.
در جلسه شورای مسکن پیشوا مطرح شد:
اعطای زمین به متقاضیان نهضت ملی مسکن پیشوا برای ساخت خانههای ویلایی
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران از تأیید نهایی ۱۷۷ نفر از متقاضیان بومی شهر پیشوا و تخصیص زمین به بنیاد مسکن جهت طرح نهضت ملی مسکن خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (تهران)؛ خلیل محبت خواه در پایان بازدید از پروژههای مسکن شهر پیشوا و در جلسه شورای مسکن این شهرستان با حضور فرماندار گفت: ۲۱۵۷ نفر متقاضی نهضت ملی مسکن در پیشوا در سامانه طرحهای جامع حمایتی مسکن ثبت نام کردهاند که از این تعداد ۱۷۷ نفر تأیید نهایی شدهاند.
محبت خواه گفت: دو قطعه زمین برای ساخت دو پروژه ویلایی مسکونی یکی به میزان ۱۴۰ واحد و دیگری ۸۰ واحد تحویل بنیاد مسکن استان تهران شده است.
محبت خواه همچنین از تخصیص بستههای تشویقی برای ساخت واحدهای مسکونی روستایی در روستاهای استان بالاخص پیشوا وام ۲۰۰ میلیون تومانی با کارمزد ۵ درصدو کمکهای بلاعوض بنیاد مسکن برای احیای بافتهای فرسوده روستایی خبر داد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران گفت: در بازدیدی که از وضعیت ساختمانهای نا ایمن و ناپایدارپیشوا داشتم و با توجه به اجماع مدیران در جلسه شورای مسکن شهرستان مقرر گردید در شهر پیشوا نهضت ملی مسکن به صورت واگذاری گروهی زمین برای ساخت و سازهای ویلایی بر اساس ضوابط طرح تفصیلی و جامع باشد، به هیچ عنوان در پیشوا به سمت ساخت و ساز مجتمعهای ساختمانی جدید نخواهیم رفت.
همچنین در جلسه شورای مسکن شهر پیشوا شهرداران پیشوا و جلیل آباد از معرفی ۴ قطعه زمین جهت طرح نهضت ملی مسکن خبر دادند که مقرر گردید زمینهای اعطایی توسط دبیرخانه شهرسازی معماری و کارگروه تأمین زمین نهضت ملی مسکن استان تهران بررسی شده و در صورت تأیید نهایی و اخذ مجوز زمینهای مذکور وارد طرح نهضت ملی مسکن شوند.
در این جلسه همچنین تصمیماتی در خصوص تأمین سرانههای خدماتی و عمومی سایتهای مسکن مهر پیشوا اتخاذ شد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران در پایان از تحویل سایتهای مسکن مهر در اسرع وقت بر اساس ضوابط و مقررات به شهرداری پیشوا خبر داد و تصریح کرد: شهرداریها موظف و مکلف به خدمت رسانی به ساکنین سایتهای مسکن مهر هستند.
مدیرکل راه و شهرسازی قم:
۴۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن قم نیازمند تامین زمین است
مدیرکل راه و شهرسازی قم گفت: هم اکنون ۴۰ هزار واحد مسکونی طرح نهضت ملی مسکن در این استان نیازمند تامین زمین مورد نیاز است.
محمد صادقی در حاشیه بازدید معاون اجرایی رییس جمهوری از طرح نهضت ملی مسکن در شهرک پردیسان قم، افزود: از ۱۳۱ هزار ثبت نام شده طرح ملی مسکن در قم ۹۱ هزار نفر واجد شرایط لازم هستند.
مدیرکل راه و شهرسازی قم ادامه داد: عملیات عمرانی و احداث ۵ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی این طرح در قم آغاز شده است.
صادقی خاطرنشان کرد: با الحاق اراضی ۵۶۰ هکتاری پردیسان زمین مورد نیاز برای احداث ۳۵ هزار واحد مسکونی فراهم خواهد شد. مدیرکل راه و شهرسازی قم تصریح کرد: اگر طبق دستور و تاکید رییس جمهوری یک هزار زمین حبس شده موسسات مختلف در قم آزاد شود، زمین مورد نیاز برای احداث مسکن برای تمام متقاضیان در قم فراهم میشود.
معاون اجرایی رییس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری، به منظور نظارت میدانی، رفع موانع احتمالی و پیگیری و بررسی آخرین وضعیت اجرای مصوبات سفر استانی آیت الله رییسی به استان قم سفر کرده است.