بهناز میرمطهریان/ تکرار تخلفات فدراسیون فوتبال، مجموعه پرتعدادی از نامههای فیفا و ایافسی را در پی داشته و هر بار در انتهای نامه به فدراسیون فوتبال ایران تأکید شده است: «در صورت انجام نشدن موارد خواسته شده یا تکرار تخلف، فیفا برخورد شدیدتری خواهد داشت.» از ماجرای ورود زنان به استادیومها تا رعایت استانداردهای حرفهای […]
بهناز میرمطهریان/
تکرار تخلفات فدراسیون فوتبال، مجموعه پرتعدادی از نامههای فیفا و ایافسی را در پی داشته و هر بار در انتهای نامه به فدراسیون فوتبال ایران تأکید شده است: «در صورت انجام نشدن موارد خواسته شده یا تکرار تخلف، فیفا برخورد شدیدتری خواهد داشت.»
از ماجرای ورود زنان به استادیومها تا رعایت استانداردهای حرفهای مدنظر فیفا و ایافسی درباره باشگاههای حاضر در رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا مواردی بودهاند که فیفا بابتشان به فدراسیون فوتبال ایران هشدار داده است. آخرین نامههای ارسالی هم مربوط میشد به اصلاح اساسنامه فدراسیون فوتبال پیش از برگزاری انتخابات و بالاخره انتخاب مهدی محمدنبی به عنوان دبیرکل فدراسیون فوتبال. تکرار تخلف و سلسله نامههای هشدارآمیز فیفا اما برای فوتبال ایران چه پیامی میتواند داشته باشد؟ جز اینکه فدراسیون فوتبال با هربار تکرار تخلف و هر یک نامه هشدارآمیز فیفا، یک قدم دیگر به تعلیق یا روی کار آمدن کمیته انتقالی نزدیک میشود؟
بیایید این تخلفات را از ابتدا مرور کنیم. نمایندگان فیفا وقتی برای بررسی شرایط ورزشگاهها برای حضور زنان، به ایران آمدند، در نامهای که روی سایت فیفا منتشر شد به صراحت اعلام کردند که از ماه ژوئن (خرداد – تیر) همه زنان ایران باید بتوانند در همه ورزشگاههای ایران حاضر شوند. البته شاید حضور زنان در بازی ایران – کامبوج تا حدودی حساسیتهای فیفا را کاهش داد اما تا همین چند ماه پیش اینفانتینو مصمم بود برای رسیدگی به همین موضوع به ایران سفر کند و چه کسی است که نداند بر اساس کدهای انضباطی جدید فیفا، فوتبال ما به همین دلیل میتواند تعلیق شود؟
بعد از این، تخلف ایران در ارائه اسناد حرفهای نمایندگان آسیایی، حتی به جریمه ۱۲۰ هزار دلاری فدراسیون فوتبال منجر شد. وقتی کمیته انضباطی ایافسی به این نتیجه رسید که چهار باشگاه پیکان، استقلال، پرسپولیس و تراکتور بدهی معوقه داشتهاند و با سندسازی، تا این مرحله پیش آمدهاند. ایافسی بعد از جریمه فدراسیون فوتبال ایران در پایان به این جمله تأکید کرده بود: «در صورت تکرار این ماجرا با جریمههای بیشتر و محرومیت از حضور در آسیا و باطل کردن مجوز فعالیت روبهرو میشوید.»
همین هشدارها درباره نامه فیفا بابت اساسنامه فدراسیون فوتبال هم تکرار شد. فدراسیون جهانی فوتبال بعد از تأکید بر تغییر اساسنامه فوتبال ایران پیش از برگزاری انتخابات با این جمله نامه خود را به پایان برد: «میخواهیم دوباره موضعگیری محکم و سخت فیفا و ایافسی را تکرار کنیم که فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران باید، اساسنامه و آئیننامه انتخاباتی جدید مورد تأیید فیفا و دستورالعملهای مورد تأیید مجمع عمومی را پیش از برگزاری انتخابات به تصویب برساند.»ه
و حالا فیفا در تازهترین نامه خود برای فدراسیون فوتبال انتخاب نبی به عنوان دبیرکل را مغایر با قوانین فیفا میداند و به فدراسیون فوتبال فرصت داده تا صورتجلسه و توضیحات خود را درباره این انتخاب ارسال کند. در آخر هم تأکید کرده که ما همچنان ابراهیم شکوری را به عنوان دبیرکل فدراسیون فوتبال میشناسیم.
چهار تخلف و چهار نامه هشدار بابت این تخلفات، در کمتر از یکسال، نشان میدهد که فدراسیون فوتبال ایران به تخلف از قانون عادت کرده و به آن اصرار دارد. آن هم درست وقتی که فیفا برخلاف گذشته به شدت نسبت به جزییات مدیریتی حساس شده است. نکته جالبتر اینکه تا کنون نه زنان به ورزشگاهها رفتهاند، نه جریمه پرداخت شده، نه اساسنامه اصلاح شده و نه فدراسیون زیر بار انتخاب غیرقانونی نبی میرود و همه اینها یعنی نزدیک شدن به عملی شدن تهدیدها.
فدراسیون فوتبالی که سال ۸۵، تنها به خاطر یک تخلف تعلیق شد، حالا با مجموعهای از تخلفات چرا نزدیک شدن به خطر را باور نمیکند؟ اینکه تکرار این تخلفات و بیتوجهی به قوانین، میتواند اوضاع را برای فوتبال ایران وخیمتر کند؟