تعلیق پروازهای هما به استکهلم و گوتنبرگ
تعلیق پروازهای هما به استکهلم و گوتنبرگ

    زهرا ایران‌شاهی/ همین چند روز گذشته بود که گفتیم هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با پروازی به دبی رفت تا در کمبود پروازهای خارجی مسافران ایرانی را از آنجا به کشور منتقل کند. پیش‌تر در مورد بازگرداندن دانشجویان ایرانی از ووهان چین هم همین کار را با رعایت حداکثری نکات بهداشتی کرده بود. در […]

 

 

زهرا ایران‌شاهی/

همین چند روز گذشته بود که گفتیم هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با پروازی به دبی رفت تا در کمبود پروازهای خارجی مسافران ایرانی را از آنجا به کشور منتقل کند. پیش‌تر در مورد بازگرداندن دانشجویان ایرانی از ووهان چین هم همین کار را با رعایت حداکثری نکات بهداشتی کرده بود. در چند روز گذشته بسیاری از کشورهای اروپایی نیز به شرط داشتن فرم سلامت، مسافران ایرانی را می پذیرفتند و چنین اقداماتی کمک می کرد تا در شرایط رکود اقتصاد جهانی متاثر از شیوع ویروس کرونا که کشور ما را به دلیل شرایط تحریم اقتصادی بیشتر هم تهدید می کند، چرخ اقتصاد حمل ونقل هوایی نخوابد. اما با وجود رعایت همه این نکات، حالا شرکت هما در اطلاعیه ای اعلام کرده که: به اطلاع مسافران گرامی پروازهای هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران «هما» در مسیر استکهلم و گوتنبرگ می‌رساند، با توجه به شیوع ویروس کرونا در مناطقی از کشور، آژانس حمل و نقل کشور سوئد طی بخشنامه‌ای از تاریخ ۱۲ اسفندماه، تمامی پروازها از ایران به این کشور را به حالت تعلیق در آورده است.
این در حالی است که هنوز به عنوان مثال داشتن اظهارنامه سلامت برای مسافران ورودی ۳ فرودگاه فرانکفورت، هامبورگ وکلن درکشور آلمان اجباری است و این کشور پروازها را به حالت تعلیق درنیاورده است. بنابراین به رغم رعایت تمامی نکات ایمنی و بهداشتی اینکه کشور یا کشورهایی پروازها را به حالت تعلیق درآوند اگرچه در حیطه اختیارات ایشان است اما با گسترش شیوع کرونا در سطح جهانی نمی تواند به‌عنوان یک راه حل درست و دوراندیشانه در نظر گرفته شود.
این اقدامات به رغم این است که برگه اظهار نامه سلامت توسط کارکنان خدمات فرودگاهی «هما» در هنگام پذیرش به مسافران تحویل داده می‌شود ومسافران ضمن تکمیل آن، در زمان ورود، باید برگه را به مسئولان فرودگاه های یاد شده تحویل نمایند که در صورت عدم تکمیل اظهار نامه سلامت، مقامات فرودگاه های فوق الذکر از پیاده شدن مسافران جلوگیری خواهند کرد.
در همین زمینه دیروز با همکاری و پیگیری سرکنسول ایران در استانبول و مسئولان «هما»، مجوز انجام دو پرواز برای انتقال هموطنان ایرانی از استانبول به تهران توسط کشور ترکیه برای هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران صادر شده است. چراکه با توجه به اعلام سازمان هواپیمایی کشوری ترکیه مبنی بر عدم پذیرش مسافران ایرانی در فرودگاه‌های این کشور و تلاش هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران «هما» و آقای معبودی فر، سرکنسول ایران در استانبول جهت دریافت مجوز پرواز و انتقال هموطنان گرامی از ترکیه به ایران، مجوز دو پرواز از سوی سازمان هواپیمایی کشوری ترکیه برای هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران «هما» صادر شد. این پروازها در روزهای ۱۳ و ۱۵ اسفند ماه سال جاری انجام خواهد شد. بنابراین با توجه به این شرایط، مسافران می‌توانند ضمن تماس با دفتر فروش «هما» در استانبول به شماره های ۵۷-۵۶- ۲۲۵۰۲۲۵۵ – ۰۲۱۲- یا مراجعه به دفتر فروش نسبت به تهیه بلیت برگشت اقدام نمایند.
در چنین شرایطی تلاش هما برای برقراری پروازهای داخلی نظیر پرواز گچساران که برای نخستین با از و به مقصد و مبدا تهران انجام شده و یا اتصال هوایی کیش و آبادان به یکدیگر و همچنین اتصال اکثر مراکز استان های کشور به یکدیگر امیدبخش است. چراکه به زعم مدیرعامل هما، این شرکت بسیار بزرگ و پرریشه است. کاپیتان تورج دهقانی زنگنه در ادامه گفت: هیچ برند تجاری در ایران، اعتبار «هما» را ندارد. چراکه این شرکت از نظر ایمنی، امنیت، تخصص، آموزش، تعمیر و نگهداری و پرسنل با ارزش و توانمندی که دارد، قابل قیاس با هیچ شرکتی نبوده و نیست.
شاهد مثال، انجام پروازهای حج امسال بود که با برطرف شدن شرایط اضطرارِ فعلی، ان شاالله باز هم شاهد چنین روزهای پررونق هما به لحاظ انجام پرواز خواهیم بود. در همین زمینه مدیر عامل «هما» با اشاره به عملیات حج سال جاری و گستردگی و اهمیت آن برای کشور، گفت: انجام موفقیت‌آمیز عملیات حج در سال جاری، فقط لطف خدا بود که با همدلی، هماهنگی و همراهی که در مجموعه «هما» ایجاد شد، به خوبی انجام شد.
وی در ادامه افزود: با تشکیل تیم عملیاتی در ایام حج و واگذاری مسئوليت آن به آقای قاسمی، اطمینان خاطر و یقین داشتم وی با همراهی کارکنان خواهد توانست علاوه بر افزایش اعتبار «هما» موجب سربلندی نظام جمهوری اسلامی ایران شود که خدا را شکر این امر تحقق یافت.
این در حالی است که از دستاوردهای مهم و اخیر هما، علاوه بر افزایش پروازهای داخلی و خارجی و رشد سطح کیفیِ خدمات که در ادامه خواهد آمد، می‌توان به امدادرسانی به حادثه سیل سیستان و بلوچستان اشاره کرد. مدیرعامل هواپیمایی هما پس از بروز سیل در استان هرمزگان به این استان سفر کرد و از نزدیک در جریان مایحتاج هموطنان سیل زده و انجام درست پروازها به آن مقصد قرار گرفت.
درواقع اقدامات هما برای افزایش پروازهای داخلی و بین استانی نیز در چند ماه گذشته چشمگیر بوده است. این شرکت پس از دستیابی به سود عملیاتی، روند گسترش پروازها را آغاز کرد. ایران ایر در آبان ماه امسال، اقدام به برقراری ۸ مسیر جدید پروازی در داخل کشور و افزایش پروازها در مسیرهای خارجی کرد. در برنامه جدید ایران ایر، هواپیماهای این شرکت ۶ استان تهران، گلستان، آذربایجان شرقی، مازندران، اصفهان، سمنان، یزد، خراسان رضوی و لرستان را به یکدیگر متصل می کنند، و این یعنی در این اقدام هم توجه به مناطق کمتر برخوردار کشور و هم افزایش سودآوری «هما» مدنظر قرار گرفته است.
البته از این نکته نباید غفلت کرد که هواپیماهای برجامی، نقش مهمی در گسترش پروازهای «هما» داشتند. درواقع برجام توانست پنجره ای برای خرید هواپیماهای نو را به سوی کشور باز کند. هرچند فرصت پیش آمده پس از اجرای این قرارداد بین المللی کوتاه بود، اما ایران ایر توانست از این فرصت برای گسترش ناوگان خود استفاده کند. از جمله خریدهای «هما» پس از برجام، می توان به ۱۳ فروند هواپیمای ATR۷۲-۶۰۰ اشاره کرد، پرنده هایی که با عنوان «هواپیمای منطقه ای» از آن یاد می شود و با ظرفیت حمل ۷۲ مسافر، گزینه مناسبی برای برقراری پروازهای کوتاه در فرودگاه های کوچک کشور به شمار می رود.
اما ۸ مسیر جدید داخلی‌ای که توسط هما و در دو سه ماه گذشته برقرار شده، شامل برقراری پرواز مشهد-سمنان-مشهد با استفاده از شاپرک های هما است که یک روز در هفته انجام می شود. از سرگیری پرواز هما به فرودگاه پارس آباد مغان که سه شنبه ها انجام می گیرد نیز یکی از این پروازها است. اتصال شهرهای اصفهان و رامسر و افزایش پروازها در مسیرهای فرودگاه بین المللی شهید مدنی تبریز به مقصد رشت و ساری، از دیگر برنامه های ناوگان ATR ایران ایر برای گسترش پروازهاست.
البته سایر هواپیماهای ایران ایر نیز در گسترش پروازهای این شرکت نقش ایفا می کنند. انجام یک پرواز هفتگی در مسیر زاهدان-گرگان-زاهدان، دو پرواز هفتگی در مسیر تبریز-اصفهان-تبریز، دو پرواز هفتگی به مقصد سبزوار، یک پرواز هفتگی در مسیر یزد-مشهد-یزد و سه پرواز هفتگی از تهران به مقصد خرم آباد از دیگر برنامه های هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران «هما» برای افزایش پروازهای داخلی است و همانطور که پیداست، در این برنامه اتصال پایتخت به مراکز استان ها و اتصال استان های مختلف کشور به یکدیگر مدنظر قرار گرفته است.