تغییر تعرفه‌های روانشناسی و مشاوره در انتظار تایید هیات دولت
تغییر تعرفه‌های روانشناسی و مشاوره در انتظار تایید هیات دولت

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور از تعیین تعرفه جلسات روان‌شناسی و مشاوره سال ۹۸ توسط شورای مرکزی این سازمان و ارسال آن به هیات دولت خبر داد و گفت: در صورت تایید هیات دولت، تعرفه جلسه (در مدت زمان ۴۵ دقیقه‌) روان‌شناسی یا مشاوره در سال ۱۳۹۸ نسبت به تعرفه سال ۹۷ تغییر […]

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور از تعیین تعرفه جلسات روان‌شناسی و مشاوره سال ۹۸ توسط شورای مرکزی این سازمان و ارسال آن به هیات دولت خبر داد و گفت: در صورت تایید هیات دولت، تعرفه جلسه (در مدت زمان ۴۵ دقیقه‌) روان‌شناسی یا مشاوره در سال ۱۳۹۸ نسبت به تعرفه سال ۹۷ تغییر می‌کند.
محمد حاتمی با بیان اینکه هر ساله تعرفه جلسات روان‌شناسی و مشاوره توسط شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور تعیین می‌شود،‌ اظهار کرد: هم‌اکنون تعرفه‌ جلسات روان‌شناسی و مشاوره توسط شورای مرکزی تعیین و چند هفته گذشته به هیات دولت ارسال شد و پس از تصویب آن نرخ اصلی تعرفه‌ها اعلام می‌شود.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با تاکید بر اینکه دریافت‌کنندگان خدمات روانشناسی و مشاوره به هنگام پرداخت هزینه جلسات خود باید به مدرک و پروانه روانشناس و تعرفه اعلامی توجه کنند، اظهار کرد: در صورت بروز هرگونه تخلف، هیات‌های بدوی و رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه‌ای در سراسر کشور فعال هستند و برحسب قوانین موجود با متخلفان برخورد می‌شود.

 

 

 

دارو درمان آمپول تزریق پزشک پرستار واکسن

متخصصان علوم پزشکی در بررسی‌های خود یک گام به تولید “واکسن جهانی” آنفلوآنزا نزدیک‌تر شدند.
در حال حاضر برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا واکسن وجود دارد اما این واکسن‌ها تمامی نسخه‌های ویروس آنفلوآنزا را شامل نمی‌شوند و متخصصان مجبور هستند تا همواره در حال تولید واکسن‌هایی برای سویه‌های مختلف این ویروس باشند.
اکنون این پرسش مطرح است که آیا محققان می‌توانند یک واکسن آنفلوآنزا تولید کنند که تمامی سویه‌های ویروس این بیماری را در برگیرد؟
آنفلوآنزا یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در جهان است. دو گونه ویروسی A و B عامل بیماری آنفلوآنزا هستند. طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا از سال ۲۰۱۰ بین ۹.۳ تا ۴۹ میلیون مورد ابتلا به بیماری آنفلوآنزا در این کشور گزارش شده‌ است.
در بیماری آنفلوآنزا سویه‌های ویروسی مختلفی وجود دارد که هر یک از آن‌ها دارای زیرشاخه‌های متنوعی هستند و به همین دلیل پزشکان باید هر بار واکسن مناسب را تشخیص دهند.
تاکنون، “واکسن جهانی” که بتواند تمامی انواع ویروس‌های آنفلوآنزا را هدف قرار دهد تولید نشده‌ است اما محققان در بررسی‌های جدید خود یک گام به تولید این نوع واکسن نزدیک‌تر شده‌اند.
گروهی از متخصصان آمریکایی در بررسی‌های خود به رویکرد جدیدی دست پیدا کردند که می‌تواند در تغییر نگرش نسبت به ویروس‌های آنفلوآنزا کمک کننده باشد. همچنین این رویکرد در آینده مسیری را در راستای تولید واکسن جهانی آنفلوآنزا ایجاد می‌کند.
متخصصان آمریکایی در بررسی‌های خود روی پروتئین “هماگلوتینین” تمرکز کردند که در لایه سطحی ویروس‌های آنفلوآنزا وجود دارد و آن‌ها را به سمت سلول‌های میزبان که سپس آلوده می‌شوند هدایت می‌کند. هماگلوتینین دو جزء “سر” و “ساقه” دارد. بخش سر در بین گونه‌های مختلف متفاوت است اما قسمت ساقه کمتر در سویه‌های ویروسی مختلف، تفاوت دارد.
محققان بر اساس این ویژگی تصمیم به تولید واکسنی گرفتند که ساقه هماگلوتینین را هدف قرار دهد. به همین منظور آنان روی یک گونه پروتئینی موسوم به cHA آزمایشاتی انجام دادند. محققان چندین cHA مختلف را تست کردند تا مشخص شود کدام یک از آن‌ها بدن انسان را به تولید آنتی‌بادی‌های مقابله کننده با آنفلوآنزا هدایت می‌کند.

 

بررسی ژنتیکی ۳۰ هزار معلول

مدیرکل دفتر پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار معلول تحت پوشش این سازمان هستند، گفت: تلاش می‌کنیم تا پایان سال معلولیت بیش از ۳۰ هزار نفر را از این افراد را به صورت ژنتیکی ارزیابی کنیم.
مینو رفیعی افزود: بخش زیادی از معلولیت‌ها در دنیا از جمله در کشور ما علت ژنتیکی دارند و در صورتی که بتوانیم ژن مربوطه را تشخیص دهیم می توان از بروز این بیماری پیشگیری کرد و دیگر شاهد معلولیت در خانواده‌ای که پیش از این فرزندی مبتلا به نوعی معلولیت داشته‌اند، نباشیم. مدیرکل دفتر پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی از اجرای برنامه‌ای توسط این سازمان خبر داد که بر اساس آن همه معلولینی که تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند و معلولیت آنها به غیر از حوادث و تروما به وقوع پیوسته باشد بیماری آنها از لحاظ ژنتیکی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. رفیعی تصریح کرد: این طرح از ابتدای مهر آغاز شده و در صورت یکه اعتبارات لازم تخصیص یابد حدود ۳۰ هزار معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی تا پایان سال معلولیت آنها از لحاظ ژنتیکی ارزیابی می شود و تا از بروز مجدد معلولیت در خانواده‌های آنها جلوگیری به عمل آید.
وی خاطرنشان کرد: حدود یک میلیون و۵۰۰ معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند و با برنامه‌هایی که آغاز شده، بررسی ژنتیکی معلولیت آن ها انجام خواهد شد.