مديرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبري هوايي ايران، از پروژههاي در حال اجراي فرودگاه پارسآباد در استان اردبيل از قبيل پروژههاي روشنايي سطوح پروازي (پروژه در حال اجرا) و ساختمان سوختگيري اين فرودگاه (بهعنوان پروژه آتي) بازديد بهعمل آورد. تلاش برای تجهیز و آمادهسازی فرودگاه پارسآباد برای اعزام و پذیرش مسافر، با همکاری استان به گزارش […]
مديرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبري هوايي ايران، از پروژههاي در حال اجراي فرودگاه پارسآباد در استان اردبيل از قبيل پروژههاي روشنايي سطوح پروازي (پروژه در حال اجرا) و ساختمان سوختگيري اين فرودگاه (بهعنوان پروژه آتي) بازديد بهعمل آورد.
تلاش برای تجهیز و آمادهسازی فرودگاه پارسآباد برای اعزام و پذیرش مسافر، با همکاری استان
به گزارش روابط عمومي شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران؛ سیاوش امیرمکری در این بازدید از پیگیریهای دکتر جهانگیرزاده، نماینده پارسآباد در مجلس شورای اسلامی بهمنظور رفع مشکلات و کمبودهای فرودگاه و همچنین برقراری پروازهای مستمر در این فرودگاه قدردانی کرد و اظهار داشت: ما در کل کشور ۵۳ فرودگاه مالکیتي داريم که فرودگاه پارسآباد یکی از این ۵۳ فرودگاه است.
مقام عالی فرودگاهی کشور درباره شیوههای تامین بودجه موردنیاز پروژههای استانی-فرودگاهی نیز گفت: ما یک شرکت درآمد-هزینهای و کاملا مستقل از بودجه دولتی هستیم و هیچ اعتباری از بودجه عمومی به ما تعلق نگرفته است. در برخی از پروژهها که مسئولان استاني متقاضي هستند، امر تامین بودجه را پيگيري كرده و مبالغی را برای برخی از پروژه های خاص و در قالب بودجه استانی تامين می کنند اما بهطور کلی با توجه به اولويت پروژهها، منابع در اختیار ما و توجیهات اقتصادی و عملیاتي اقدامات را انجام میدهیم و بر حسب حیطه وظایف و مسئولیتها، بودجه مربوط به پروژه هاي فرودگاهی را انجام میدهیم.
امیرمکری خاطرنشان کرد: بیش از ۹۸ درصد از فرودگاههای کشور زیانده هستند ولی وجود فرودگاه در یک منطقه، به عنوان یک سرمایه ملی و منطقه ای مورد توجه است. در حال حاضر وجود این سرمایه ملی، در منطقه پارس آباد يك فرصت ميباشد ودرجهت عملیاتی شدن آن تلاش خواهد شد.
رییس هیات مدیره شرکت فرودگاهها افزود: برای برنامه ریزی پروازی این فرودگاه با هماهنگي سازمان هواپيمايي كشوري اقدام خواهد شد.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها در ادامه، وظایف شرکت را به دو بخش تجهیز و آماده سازی فرودگاه تقسیم و تصریح کرد: بخش تجهیز و آماده سازی فرودگاه برای اعزام و پذیرش مسافر وظیفه ماست و ما اقدامات لازم را در این زمینه انجام خواهیم داد اما بحث صادرات محصولات کشاورزی و ظرفیتهای مهم و خدادادی منطقه مساله مهمتری است که در تمام فرودگاههای کشور بویژه آنهایی که پتاسیل لازم دارند، بحث کارگو ترمینال را خواهیم داشت که این امکان، با سرمایه گذاری بخش خصوصی و استانها به صورت مشارکتی مي تواند انجام شود.
امیرمکری در اینباره ادامه داد: زیرساخت ها و سطوح پروازی را شرکت فرودگاهها تامین میکند اما اگر قرار باشد ترمینال کارگو و تجهیزات مورد نیاز آن ایجاد شود، نیازمندیم که استان از طریق ظرفیت های دولتی یا بخش خصوصی به ما کمک کند.
وی افزود: درخصوص بحث سوخترسانی نیز ما با توجه به قانون، هزینه ای برای ایجاد زیرساختهای سوخت رساني نمیتوانيم انجام دهيم و شرکت ملی پخش و پالایش، متولی این کار است.
امیرمکری ادامه داد: استاندار محترم وقت استان اردبیل پیگیر انجام این کار بودند و مقرر شد که بخش مربوط به ساختمان سوخترسانی را انجام دهیم و پیگیری امر تامین تجهیزات سوخترسانی فرودگاه را نیز استان برعهده میگیرد.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها بر تامین امکانات روشنایی باند فرودگاه پارس آباد نیز تاکید کرد و گفت: این بخش را نیز انجام خواهیم داد و برای پذیرش پروازها در این فرودگاه به سامانه کمک ناوبری VOR نیز نیازمندیم که آن را تامين می کنیم اما بخش تجهیزات سوخترسانی از وظیفه و تخصص ما خارج است.
گفتنی است که در بازدید از مجموعه فرودگاه پارسآباد سیاوش امیرمکری مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران، محمد امیرانی راهبر حوزه عملیات هوانوردی شرکت، مصطفی صفایی معاون عملیات فرودگاهی، احمد ایزدبین مدیرکل حوزه مدیرعامل و محمد قصابی مدیرکل فرودگاه اردبیل حضور داشتند.
سامانه روشنایی باند فرودگاه پارسآباد؛ پروژه در حال اجرا
سیاوش امیرمکری در حاشیه سفر به پارس آباد نیز در گفتوگو با خبرنگاران هدف از این سفر، را بررسی زیرساخت های فرودگاه پارس آباد برای رفع کمبودهای آن و فراهم کردن زمینه برای برقراری پروازهای مستمر عنوان کرد.
وی با اشاره به اجرای دو پروژه مهم در این فرودگاه گفت: سامانه روشنایی باند در حال اجراست و طبق برنامه زمانبندی پیش می رود و امیدواریم طی دو سه ماه آینده به بهره برداری برسد.
امیرمکری ادامه داد: پروژه احداث جایگاه سوخت رسانی نیز با توافق با استانداری به صورت مشارکتی انجام خواهد شد و طی ۱۵ روز تا یک ماه آینده طرح پروژه آماده و برای انتخاب پیمانکار به مناقصه گذاشته می شود. البته تجهیزات این مجموعه نیز با همکاری شرکت پخش و پالایش فراوده های نفتی از طریق مقامات و نمایندگان استانی در حال پیگیری است.
به گفته وی با اجرای این دو پروژه زمینه برای پذیرش پروازهای مسافری و باری فراهم خواهد شد.
وی در خصوص نقش شهرستان پارس آباد و ظرفیت های این منطقه و فرودگاه آن در آینده مناسبات ایران و کشور آذربایجان در حوزه حمل و نقل گفت: پارس آباد از امکانات خدادادی برخوردار است و فعالیت هایی که در حوزه محصولات کشاورزی در این منطقه در حال انجام است، زمینه را برای برقراری ارتباطات با کشورهای منطقه فراهم می کند و طبیتعا فرودگاه یکی از زیرساخت های مهم در دو بعد مسافری و صادرات بار و محصولات کشاورزی است.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران از آمادگی و توانایی این شرکت برای احداث کارگو ترمینال در فرودگاه پارس آباد خبر داد و گفت: این اقدام مستلزم حضور سرمایه گذاران است تا در قالب یک کار مشارکتی زمینه برقراری ارتباطات در سطح منطقه را بیش از گذشته فراهم کنیم.