چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر، با همه فراز و نشیب هایش بالاخره به پایان رسید و در حافظه تاریخی فرهنگ و هنر ایران ثبت شد. روزنامه «جمله» به دلیل محدودیت ساعت چاپ، با یک روز تاخیر پس از پرواز سیمرغ های جشنواره، به معرفی برندگان مسابقه و حواشی اختتامیه جشنواره می پردازد. برندگان جشنواره […]
چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر، با همه فراز و نشیب هایش بالاخره به پایان رسید و در حافظه تاریخی فرهنگ و هنر ایران ثبت شد. روزنامه «جمله» به دلیل محدودیت ساعت چاپ، با یک روز تاخیر پس از پرواز سیمرغ های جشنواره، به معرفی برندگان مسابقه و حواشی اختتامیه جشنواره می پردازد.
برندگان جشنواره
سیمرغ جلوههای ویژه بصری
سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه میدانی به حمید رسولیان برای فیلم «غریب» اهدا شد.
سیمرغ بهترین چهرهپردازی
سیمرغ بلورین بهترین چهرهپردازی نیز به شهرام خلج برای فیلمهای غریب و شماره ۱۰ رسید.
سیمرغ بهترین طراحی صحنه
سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه به محمدرضا شجاعی برای فیلمهای شماره ۱۰ و غریب اهدا شد.
سیمرغ بهترین طراحی لباس
سیمرغ بلورین بهترین طراحی لباس نیز به سارا سمیعی برای فیلم یادگار جنوب اهدا شد.
سیمرغ بهترین صدابرداری و صداگذاری
در بخش بهترین صدا سیمرغ بلورین به امیر نوبخت برای صدابرداری و علیرضا علویان برای صداگذاری فیلم یادگار جنوب اهدا شد.
سیمرغ بهترین تدوین
سیمرغ بلورین بهترین تدوین به میثم مولایی برای فیلم «چرا گریه نمیکنی؟» رسید.
سیمرغ بهترین فیلمبرداری
سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری به علیرضا زریندست برای فیلم «سینما متروپل» اهدا شد.
جوایز فیلم اولیها
بخش فیلم اول دو دیپلم افتخار داشت. اولین دیپلم افتخار به لیلی عاج برای کارگردانی فیلم «سرهنگ ثریا» و دومین دیپلم افتخار به بابک خواجه پاشا برای فیلم در آغوش درخت اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول
سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول هم به «اتاقک گلی» به کارگردانی محمد عسگری تقدیم شد.
سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن به سارا حاتمی برای فیلم «کت چرمی» اهدا شد.
سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل مرد
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد به سجاد بابایی برای بازی در فیلم «استاد» اهدا شد.
این بخش علاوه بر این سه دیپلم افتخار داشت:
اولین دیپلم افتخار به هومن برقنورد برای فیلم «سینما متروپل» رسید.
دومین دیپلم افتخار به فرهاد قائمیان برای فیلم «غریب» اهدا شد.
سومین دیپلم افتخار بازیگری به پژمان جمشیدی رسید که در غیابش جانشین تهیهکننده فیلم «یادگار جنوب» جایزه او را دریافت کرد.
سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن
در بخش بهترین بازیگر نقش اول زن، سیمرغ بلورین به پردیس پور عابدینی برای بازی در فیلم «غریب» اهدا شد.
سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد
در بخش بهترین بازیگر نقش اول مرد، دو سیمرغ بلورین اهدا شد. در این بخش ابوالفضل پورعرب برای اهدای جایزه به جمع هیئت داوران اضافه شد.
سیمرغ بلورین اول به مجید صالحی برای بازی در فیلم شماره ۱۰ اهدا شد.
سیمرغ بلورین دوم بازیگر نقش اول مرد هم به استاد علی نصیریان اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین جلوه ویژه بصری
در بخش بهترین جلوههای ویژه بصری، هیئت داوران به دو فیلم جایزه دادند. دیپلم افتخار به امیر ولیخانی برای فیلم «غریب» رسید سیمرغ بلورین بهترین جلوه ویژه بصری نیز به حسن ایزدی برای فیلم گلهای باوارده اهدا شد.
سیمرغی برای «بچه زرنگ»
شهیدیفر در بخش بعدی با اشاره به تفاوت جایگاه انیمیشن با سینمای رئال در جشنواره فیلم فجر گفت: امسال ما تنها یک انیمیشن داشتیم که بچهزرنگ است که البته در بخشهای مختلف نامزد شد و حالا هم داوران مایلاند که سیمرغ بلورین را به خاطر کیفیت فیلم به آنها اهدا کنند. برای همین سیمرغ بلورین این بخش به حامد جعفری تهیهکننده فیلم اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه
سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه هم به بابک خواجهپاشا برای فیلم «در آغوش درخت» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین موسیقی فیلم
مسعود سخاوت دوست سیمرغ بلورین بهترین موسیقی فیلم را برای فیلم «عطرآلود» گرفت.
سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی
سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به محمدعلی باشهآهنگر برای فیلم «سینما متروپل» اهدا شد.
سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیأت داوران
سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیأت داوران به فیلم سینمایی «اتاقک گلی» به تهیهکنندگی داود صبوری اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم
سیمرغ بلورین بهترین فیلم به فیلم سینمایی «سینما متروپل» به تهیهکنندگی سیدحامد حسینی رسید.
سیمرغ بلورین ویژه دبیر جشنواره فیلم فجر
سیمرغ بلورین ویژه دبیر جشنواره فیلم فجر نیز به فیلم «گلهای باوارده» اهدا شد.
جایزه «آرمان» از طرف شهردار تهران
جایزه ویژه شهردار تهران با عنوان «آرمان» به فیلم «اتاقک گلی» به تهیهکنندگی داود صبوری و کارگردانی محمد عسکری اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم مقاومت
سیمرغ بلورین بهترین فیلم مقاومت نیز به محمد عسگری برای فیلم سینمایی «اتاقک گلی» اهدا شد.
بالاخره کسی غایبان جشنواره را دید یا نه؟
اگر تا امروز با گزارش های روزنامه «جمله» درباره جشنواره فجر همراه بوده باشید، مستحضرید که بارها متذکر شدیم، به غایبان جشنواره توجه بیشتری شود و منتظر بودیم کسی اقرار به این کند که این دوره جشنواره با دوره های قبلش تفاوت های غیر قابل انکاری دارد. انتظار ما با تمام شدن جشنواره و رسیدن به ایستگاه پایانی اش به سر نرسید و زمانی که کسی در سالن جشنواره هم با احترام یادی از غایبان بزرگ و چهره های شاخصی که حضور نداشتند کرد، با واکنش سریع مجری برنامه مواجه شد و امید هایمان را ناامید کرد.
مجتبی امینی دبیر جشنواره فیلم فجر در مراسم اختتامیه گفت: دلمان میخواست میزبان همه خانواده سینمای ایران باشیم اما مبنا این شد که به خواسته برخی از هنرمندان احترام بگذاریم. پرونده جشنواره فیلم فجر بسته شد. استقبال قابل توجه مردم در سالنهای سینما خاطرات زیادی برای سینمای ایران رقم زد.
پس از صحبت های امینی، شهیدیفرد، مجری برنامه با کنایه نسبت به فضاسازیها و غائبان جشنواره خطاب به مجتبی امینی گفت: آقای امینی در صحبتهایشان به برخی از این نیامدهها اشاره کرد. ناراحت نشوید و خم به ابروی خود نیاورید زیرا همهچیز به زودی درست خواهد شد و برمیگردند. برخی از استراحتها هم اینطوری است و خم به ابرو نیاورید.
چه خبر از بی برنامگی؟
اشتباه در اعلام نام یکی از نامزدهای جشنواره فیلم فجر، بی برنامگی مراسم اختتامیه بود. روابط عمومی فیلم «غریب» اعلام کرد که نام طراح لباس این فیلم در فهرست نامزدهای جشنواره به اشتباه محمدرضا شجاعی اعلام شده در حالی که طراح لباس این پروژه بهزاد آقابیگی بوده است!
به گزارش خبرگزاری مهر ،روابط عمومی فیلم «غریب» بیان کرد بعد از اعلام نامزدهای سیمرغ، بلافاصله از سیمون سیمونیان، مدیر دبیرخانه جشنواره خواسته شد برای اصلاح نام طراح لباس اقدام کند. با این حال چنین اتفاقی رخ نداد و حتی گفته میشود در تیزر مراسم اختتامیه، نام شجاعی در میان نامزدهای سیمرغ بهترین طراح لباس قرار دارد؛ نه آقابیگی! یادآور میشود محمدرضا شجاعی مدیر هنری فیلم «غریب» و بهزاد آقابیگی طراح لباس آن است.
هرکه سیمرغ گرفت، حضور داشت؟
دیپلم افتخار بازیگری برای نقش مکمل مرد به «پژمان جمشیدی» رسید که در غیابش جانشین تهیهکننده فیلم «یادگار جنوب» جایزه او را دریافت کرد. سیمرغ بلورین دوم بازیگر نقش اول مرد هم به استاد «علی نصیریان» اهدا شد. «فرشاد گلسفیدی» کارگردان فیلم برای دریافت جایزه به روی جایگاه آمد و سیمرغ او را دریافت کرد. شهیدیفر توضیح داد که استاد نصیریان کسالت دارند و آقای خزاعی و دوستان در سازمان سینمایی به ملاقات ایشان رفتند.
وزیر ارشاد، همان همیشگی!
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه با تقدیر از دستاندرکاران جشنواره فیلم فجر، گفت: از همه هنرمندان و عواملی که در برگزاری این جشنواره حضور داشتند تشکر میکنم. همینطور از هیئتهای انتخاب و داوری و اساتید و هنرمندان برجستهای که دعوت ما را پذیرفتند و مسئولیت برعهده گرفتند تشکر میکنم.
وزیر ارشاد در ادامه به ویژگیها و مؤلفههای جشنواره فیلم فجر اشاره کرد: این جشنواره حائز ویژگیهای منحصر به فردی بود. اولین ویژگی آن ادای دین به ساحت هنری مردم ایران بود، فیلمسازان عزیز از نقاط مختلف ایران و جای جای آن آمدند. تلاش شد از استانهای مختلف از سیستان و بلوچستان تا شمال غرب و جنوب ایران و غرب کشور در این جشنواره حاضر باشند.
وی با اشاره به نمود عدالت فرهنگی، گفت: عدالت فرهنگی که شعار ما بود کمکم در حال نمایش خود است، خوشحالم که امروز در این جایگاه ایستادهایم، البته ما به این میزان راضی نیستیم و همه دوستان ما باید در سینمای ایران فعالیت کنند؛ منابع انسانی و استعدادهای فراوان داریم. نکته دیگر رویشهای جدید از آقایان و خانمها در سینمای ایران است که امسال حضور داشتند. جشنواره باید از ویژگیهای اخلاقی، خانوادگی و امیدآفرینی و آگاهیبخشی برخوردار باشد و این جشنواره از این ویژگیها برخوردار بود.
اسماعیلی در ادامه به حضور رئیس جمهور در جشنواره فیلم فجر اشاره کرد و افزود: نکته سوم حضور عناصر در جشنواره است، از آقای رئیسجمهور تشکر میکنم که برای اولین بار یک رئیس جمهور در کنار مردم به تماشای فیلم نشست و همینطور از همکاران آقایان جبلی، زاکانی و وزیران و … تشکر میکنم.
درباره صحبت های اسماعیلی نکته کوتاهی حائز اهمیت است. درست است که حمایت رئیس جمهور از فیلم های جشنواره اتفاق مهمی است و اینکه آقای رئیسی با تمام مشغله هایی که دارد و می دانیم، پای تماشای فیلم ها نشست، از نکات مهم این دوره جشنواره است؛ فقط برای بار چندم تکرار می کنیم: از نظر شما هیچ اشکالی ندارد که در این دوره جشنواره، باید با ذره بین دنبال چهره های مشهور در اکران های خصوصی می گشتیم؟ این همه بیانیه که توسط عوامل فیلم ها صادر شدند،
عادی بود؟
اینکه نشست رسانه ای یک فیلم تنها با حضور تهیه کننده برگزار شود و نهایتا یک یا دو بازیگر حضور پیدا کنند، اتفاق مهمی نیست؟ آیا هرسال پس از اختتامیه، نام برندگان جشنواره در فضای مجازی مثل بمب صدا نمی کرد؟ آیا دیشب پس از جشنواره فضای مجازی تان را چک کردید؟ همه چیز مرتب و مثل سابق بود؟ اگر واقعا همه این ها اتفاقات نرمال و معمولی است، ضمن خسته نباشید موکد، همگی از این دستاورد بزرگ، عمیقا
و قلبا خوشحالیم.