معاون درمان ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران گفت: دلتا یا همان ویروس جهش یافته هندی کرونا در بیماران تهرانی هم مشاهده شده و به عبارتی این بیماری وارد پایتخت شده است. دکتر نادر توکلی افزود: وضعیت بالینی بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی موید این موضوع است که نوع دلتای ویروس […]
معاون درمان ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران گفت: دلتا یا همان ویروس جهش یافته هندی کرونا در بیماران تهرانی هم مشاهده شده و به عبارتی این بیماری وارد پایتخت شده است. دکتر نادر توکلی افزود: وضعیت بالینی بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی موید این موضوع است که نوع دلتای ویروس کرونا به تهران نیز نفوذ کرده است. وی ادامه داد: هرچند امکان بررسی بیماران از لحاظ ابتلا به این ویروس جهش یافته هندی، وجود ندارد اما شواهد موجود بر این موضوع دلالت دارد که رفتار فعلی ویروس در بیماران متناسب با دلتا یا همان ویروس جهش یافته هندی است. توکلی تاکید کرد: با وجود اینکه شدت ابتلا و عفونت دلتا نسبت به ویروس انگلیسی بیشتر بوده و این ویروس مسری تر است، خوشبختانه مرگ و میر بر اثر این جهش بیشتر نشده است. معاون درمان ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران ادامه داد: دقت تست های پی سی آر برای تشخیص دلتا، خیلی زیاد نیست و باید بیشتر به علائم بالینی برای تشخیص بیماری توجه کرد. توکلی اظهار داشت: علایم اولیه ویروس جهش یافته هندی موسوم دلتا، شبیه سرماخوردگی است و آبریزش بینی، گلودرد و احتقان بینی مهمترین علائم اولیه ابتلا به کرونای هندی به شمار می رود.
پوشش کامل واکسیناسیون، مهمترین راهکار مقابله با کرونا
وی ادامه داد: هرچند توصیه های قبلی مانند رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک برای مقابله با بیماری کرونا موثر است اما مهمترین راهکار مقابله با آن پوشش کامل واکسیناسیون در کشور است. معاون درمان ستاد فرماندهی مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران تاکید کرد: در حال حاضر مهمترین راهکار مقابله ای با کرونا حتی دلتا، به واکسینه شدن مردم برمیگردد و این کار باید با شتاب بیشتری انجام شود. توکلی، در شرایط فعلی به مردم توصیه کرد که فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک، عدم حضور در تجمعات و شستن مرتب دست ها را برای مقابله با کرونا رعایت کنند.
به گزارش ایرنا، از شنبه هفته جاری شهر تهران و برخی از شهرهای دیگر استان تهران مانند دماوند و فیروزکوه در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفتند و اکنون شاهد افزایش روند بیماری کرونا در این مناطق هستیم. احتمال ورود ویروس کرونای هندی موسوم به دلتا به ایران اولین بار در استان خوزستان مخابره شد. فرهاد ابول نژادیان رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز دوم تیر ماه با اعلام افزایش آمار ابتلا به کرونا در استانهای جنوبی کشور، خطر اصلی را شیوع نوع دلتا کرونا ویروس عنوان کرد.
به گفته وی، خطر اصلی شیوع نوع جهش یافته یا متاسیون یافته این ویروس موسوم به دلتا کرونا است که بسیار خطرناکتر است و اگر شرایط به همین صورت ادامه پیدا کند، شاهد یک پیک جدید بسیار گستردهتر و پیچیده تر از پیک قبلی کرونا در استانهای جنوبی کشور از جمله خوزستان خواهیم بود.
ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، نیز پیش از این اعلام کرده بود که با ورود دلتا از جبهه جنوبی و شرق کشور، اکثر شهرهای استان سیستان و بلوچستان قرمز شده است. به گفته وی، ویروس دلتا از جنوب شرقی وارد کشور شده و با توجه به خواستگاه این ویروس در هند و شرایطی که در افغانستان به وجود آمده است، احتمال افزایش مهاجرت به ایران از مسیرهای مختلف و به دنبال آن ورود این ویروس به کشور وجود دارد.
۹ شهرستان مازندران در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند
وضعیت کرونایی مازندران بر اساس ارزیابی جدید سامانه ماسک متعلق به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تغییر رنگ پنج شهر دیگر به قرمز وخیمتر شده است.
سامانه ماسک تازه ترین ارزیابی اش را که قرار است از ۱۷ تیر ماه اعمال شود، دیروز سه شنبه منتشر کرده است. طبق این ارزیابی هم اکنون ۹ شهرستان از ۲۲ شهرستان مازندران در وضعیت قرمز قرار دارند. پیش از این مازندران چهار شهرستان شامل چالوس، آمل، محمود آباد و قائمشهر با رنگ بندی قرمز داشت که در ارزیابی جدید شهرستان های نور، نوشهر، ساری، بابل و سوادکوه هم به آنها اضافه شده است. علاوه بر این، رنگ کرونایی زرد تمامی ۹ شهرستان های مازندران هم طی سه روز گذشته به قرمز یا نارنجی تغییر یافته است. بدترین شرایط کرونایی طی ۷۲ ساعت گذشته طبق ارزیابی جدید سامانه ماسک مربوط به شهرستان نوشهر است که به صورت پرشی از رنگ زرد به قرمز تغییر وضعیت داده است. رنگ زرد شهرستان های بابلسر، فریدونکنار، سیمرغ، جویبار، میاندرود، گلوگاه، کلاردشت و عباس آباد هم به نارنجی تبدیل شده است. هم اکنون ۱۳ شهرستان مازندران در رنگ بندی نارنجی قرار گرفته اند در حالی که تا سه روز پیش تعداد مناطق دارای رنگ نارنجی استان ۹ شهرستان بود.
کرونا جان ۱۴۶ نفر دیگر را گرفت
۱۴۶ بیمار کووید۱۹ جان خود را در طول ۲۴ ساعت گذشته از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۵ هزار و ۹۵ نفر رسید. تا کنون ۴ میلیون و ۴۹۷ هزار و ۵۷۶ نفر دوز اول واکسن کرونا و دو میلیون و ۱۷ هزار و ۸۰۹ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۶ میلیون و ۵۱۵ هزار و ۳۸۵ دُز رسید. از دیروز(دوشنبه) تا امروز ۱۵ تیر ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۶ هزار و ۸۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۷۳۳ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۲۸۶ هزار و ۹۲۳ نفر رسید. همچنین در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۴۶ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۵ هزار و ۹۵ نفر رسید. تا کنون دو میلیون ۹۵۳ هزار و ۵۸۶ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. سه هزار و ۲۹۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.