ماهور مهراد/ مهمترین رویدادهای سازمان ملی زمین و مسکن در طول سال گذشته علاوه بر اجرای برنامه های مهم مسکن مهر و طرح ملی مسکن و تهیه زمین برای انجام این پروژه ها با برنامه ریزی دقیق و همه جانبه برای هزینه ها و درآمدهای سازمان در هر سه حوزه فنی ومهندسی، املاک […]
ماهور مهراد/
مهمترین رویدادهای سازمان ملی زمین و مسکن در طول سال گذشته علاوه بر اجرای برنامه های مهم مسکن مهر و طرح ملی مسکن و تهیه زمین برای انجام این پروژه ها با برنامه ریزی دقیق و همه جانبه برای هزینه ها و درآمدهای سازمان در هر سه حوزه فنی ومهندسی، املاک و حقوقی و مدیریت منابع انسانی در سطح ستادی و استانها گذشت.
این در حالی است که اداره و بهرهبرداری از زمین با رویکرد توسعه متوازن، برقراری عدالت جغرافیایی و جلوگیری از خام فروشی زمین مهمترین اولویت سازمان ملی زمین و مسکن در برنامه ریزی برای امسال است و کنترل نوسانات بازار و ارتقای شاخصهای عدالت اجتماعی و بهبود نظام تامین مالی در بخش زمین و مسکن از دیگر اهدافی است که باید در تدوین برنامه اجرایی مد نظر کارشناسان و متخصصان امر قرار گیرد.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در این ارتباط گفته است که اتمام مساکن مهر باقیمانده، تعیین تکلیف مساکن مهر فاقد متقاضی، اجرای طرح اقدام ملی، اخذ اسناد تکبرگی قطعات اراضی سازمان، پیگیری اخذ اسناد اراضی مازاد سایر دستگاهها، پیگیری اتمام طرح بازشماری منابع، حراست از اراضی و ساماندهی و به روز رسانی بیش از پیش سامانه های تحت اقدام سازمان را از وظایفی است که در تدوین برنامه اجرایی امسال باید به انجام و اتمام آنها توجه نمود.
این در حالی است که طبق گزارش های موجود در سایت این سازمان، اصفهان، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و تهران به ترتیب بهترین رتبه در تحقق برنامه اجرایی را در سال ۹۸ به دست آورده اند.
معاون دفتر فنی و مهندسی سازمان ملی زمین و مسکن درباره اقدامات سازمان در حوزه فنی و مهندسی پیش از این گفته است: نظر به اهمیت سازمان در اتمام پروژه های باقیمانده مسکن مهر و تعیین تکلیف پروژه های فاقد متقاضی این طرح، پیگیری افزایش تسهیلات بانکی متمم تا سقف ۴۵۰ میلیون ریال، استفاده از منابع اعتباری بند ب تبصره ۸ قانون بودجه جهت کمک به آمادهسازی، خدمات روبنایی و زیربنایی، هماهنگیهای لازم با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جهت تعیین تکلیف پروژههای تعاونیساز، هماهنگیهای لازم با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی جهت اتمام پروژهها در شهرهای زیر ۲۵۰۰۰ نفر جمعیت، مساعدت در قالب تنخواه جهت تسهیل در اتمام پروژه و پیگیری قضایی پروژههای دارای پرونده حقوقی از مواردی است که تا سال گذشته به اتمام رسیده اند.
محمدمهدی بلوردی افزود: واگذاری اراضی و مستحدثات پروژهها در قالب طرح اقدام ملی، واگذاری واحدها به افراد تحت پوشش بنیادها، سازمانها و تعیین تکلیف واحدها در قالب شیوهنامه ابلاغی نیز از موضوعاتی است که در راستای تعیین تکلیف پروژه های فاقد متقاضی مسکن مهر انجام داده ایم.
گفتنی است که تیر ماه سال گذشته، یکی از مهمترین دستاوردهای این سازمان حاصل شد که همانا رفع ۲۱۵ مورد تعرض فوری معادل ۱۸۶ هکتار از مجموع ۲۲۴ مورد گزارش دریافتی، توسط یگان ویژه حفاظت سازمان ملی زمین و مسکن بود و بقیه این موارد برای تشکیل پرونده و صدور حکم قضایی به دستگاه قضا ارسال شد.
بر این اساس، بیشترین موارد رفع تعرض را در مجموعه یگان ایرانشهر با ۴۹ مورد، بیشترین مساحت رفع تعرض را متعلق به استان یزد به میزان ۱۱۰ هکتار، بیشترین تعداد اجرای حکم را متعلق به اصفهان با اجرای ۲۱ فقره حکم قطعی و بیشترین ارزش ریالی اجرای احکام معادل ۲۸ میلیارد تومان را متعلق به یگان حفاظت استان تهران بوده است.
درواقع زمینخواری یکی از معضلاتی است که فرایند توسعه یافتگی در عرصه شهرسازی را با مشکلات عدیده ای روبهرو می سازد. این مفهوم نباید خارج از قانون و ضوابط اتفاق بیفتد چراکه منجر به نابودی ثروت ملی و منابعطبیعی خواهد شد.
این در حالی است که مدیرعامل این سازمان در خصوص اقدامات انجام شده برای حفاظت از اراضی ملی در اقصی نقاط کشور از راهاندازی سامانه تلفنی ۱۶۵۶؛ سامانه ارتباط مردمی با یگان حفاظت سازمان ملی زمین و مسکن خبر داده است و در بیان جزئیات این سامانه و ویژگیهای آن اعلام کرد: سامانه ثبت گزارشات، سامانهای است که در تمامی استانهای کشور راهاندازی شده است و تمامی شهروندان در استانهای خود میتوانند موارد را به این سامانه اعلام کنند.
علی نبیان راهاندازی این سامانه تلفنی را راهکاری یکپارچه و موثر برای حفاظت از اراضی ملی در اقصی نقاط کشور برشمرد و یکی از ویژگی های اجرای این طرح را شناسایی متصرفان به اراضی ملی برشمرد.
به گفته وی تاکنون ۱۷۵۱۲ متصرف به اراضی دولتی در کشور شناسایی شدهاند. وی همچنین اعلام کرد: عملکرد ۱۱ ماهه یگان حفاظت سازمان ملی زمین و مسکن حاکی از رفع تصرف و اجرای احکام قطعی۶۵۵ مورد در ۷۷۵ هکتار اراضی دولتی و همچنین رفع فوری تعرض ۲۴۸۷ مورد در زمینی به مساحت یکهزار و ۴۳۴ هکتار دارد که در مجموع ارزش رفع تصرف های قطعی و فوری ۴۰۱۱ میلیاردتومان است. وی در پایان بر همکاری مردمی برای حفاظت از اراضی ملی تاکید کرد.
گفتنی است که در مورد سهم مشارکت سازمان ملی زمین و مسکن در پروژه طرح ملی مسکن نیز باید گفت که از مجموع ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در این طرح، ساخت ۲۰۰ هزار واحد آن برعهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سازمان بازآفرینی شهری است که تامین زمین مربوط به آن مستقیما در حیطه کاری سازمان ملی زمین و مسکن قرار دارد. شاید در نگاه اول فروش زمین ساده ترین راه برای تامین مالی طرح های مختلف به نظر برسد اما این سازمان در سال گذشته برنامه ریزی بلندمدتی در استانها انجام داد تا تامین مالی طرح ها و انجام آنها با مشکلی مواجه نشود.
همچنین امضای تفاهمنامه مشترک با ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) در خصوص نحوه تخصیص و واگذاری زمین برای ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی برای گروه های کم درآمد، بین سازمان ملی زمین و مسکن به عنوان نماینده وزارت راه و شهرسازی و ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) یکی از دستاوردهای مهم این سازمان در سال گذشته بوده است.