تهیه طرح‌های جامع باید مساله‌محور باشد
تهیه طرح‌های جامع باید مساله‌محور باشد

    وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر ضرورت کوتاه‌شدن فرآیند تصویب طرح‌های جامع گفت: تهیه این طرح‌ها باید مساله‌محور باشد. دومین جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در سال جاری، روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه با حضور محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی و اعضای این شورا برگزار شد. وزیر راه و شهرسازی […]

 

 

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر ضرورت کوتاه‌شدن فرآیند تصویب طرح‌های جامع گفت: تهیه این طرح‌ها باید مساله‌محور باشد.
دومین جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در سال جاری، روز دوشنبه ۲۲ اردیبهشت‌ماه با حضور محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی و اعضای این شورا برگزار شد.
وزیر راه و شهرسازی در بخشی از این جلسه با اشاره به اینکه باید تدابیری برای کوتاه‌شدن زمان و فرآیند تهیه طرح‌های جامع بیاندیشیم، بر تهیه این طرح‌ها به‌صورت مساله‌محور تاکید کرد و گفت: باید با انجام اقدامات پیشرفته‌تر در سریع‌ترین زمان ممکن، وضع موجود را به وضع مطلوب تبدیل کنیم.
او افزود: نکته مهم در خصوص تهیه این طرح‌ها این است که باید حوائج و اقتضائات را با مسائل اجتماعی-اقتصادی تلفیق کنیم تا تحرک لازم برای توسعه اتفاق افتد.
اسلامی در بخش دیگری از این جلسه با اشاره به تصویب دستورالعمل شهرک‌سازی در جلسه گذشته شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران، عنوان کرد: با توافق اعضای شورا قرار شد ما در کشور انواع شهرک‌ها را توسعه دهیم تا این شهرک‌ها به‌عنوان موتور توسعه عمل کنند.
او با بیان اینکه این شهرک‌ها می‌توانند در حوزه‌های نمایشگاهی، خدمات کشاورزی، خدمات صنفی، فرهنگی، سینمایی، ورزشی، دانش‌بنیانی و … تعریف شوند، ادامه داد: توسعه این شهرک‌ها می‌تواند به ساماندهی کسب وکارها و کاستن از برخی معضلات شهری بیانجامد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در قانون شهرک‌سازی تلاش شده است که از شهرک‌های صرفا مسکونی عبور کنیم و فضا را برای ساخت و توسعه انواع شهرک‌ها فراهم کنیم، گفت: تعریف و توسعه این شهرک‌ها به جذب سرمایه‌گذار نیز کمک خواهد کرد.

 

برنامه‌ریزی برای تامین زمین مسکن فرهنگیان توسط وزارت راه در تهران و ۱۳ استان

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، آخرین روند بررسی اراضی معرفی شده توسط وزارت آموزش و پرورش را برای مسکن فرهنگیان اعلام کرد.
دوشنبه ۱۵ شهریورماه بخشی از تفاهم‌نامه وزارت راه و شهرسازی با وزارت آموزش و پرورش برای احداث مسکن فرهنگیان با حضور معاون اول رییس جمهور در نهاد ریاست جمهوری کلید خورد. نیمه اردیبهشت امسال عملا کار احداث ۱۴۵۶۴ واحد مسکن فرهنگیان آغاز شد و قرار است طبق تفاهم نامه منعقده بین دو وزارتخانه ۱۷۰ هزار واحد مسکونی طی دو سال برای این قشر احداث شود.
محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در آخرین اظهار نظر در خصوص تامین اراضی توسط آن وزارتخانه برای اختصاص به مسکن فرهنگیان، اعلام کرد که ۳ میلیون و ۳۰۰ مترمربع اراضی وزارت آموزش و پرورش برای احداث مسکن فرهنگیان جهت بررسی اراضی و تخصیص به تولید مسکن ملی به وزارت راه و شهرسازی معرفی شده است.
در همین رابطه پروانه اصلانی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی به خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی گفته است: طبق ماده ۶ قانون ساماندهی، احصا، شناسایی و معرفی اراضی تحت مالکیت وزارت آموزش و پرورش در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن، گفت: وزارت آموزش و پرورش ۲ میلیون و ۹۱۵ هزار و ۵۵۶ مترمربع عرصه در مناطق شهری و ۲۸۹ هزار و ۹۸۹ مترمربع عرصه در مناطق روستایی با کاربری غیرمسکونی در استان‌های همدان، مازندران، لرستان، گیلان، گلستان، کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، کردستان، قم، قزوین، فارس، سیستان و بلوچستان، زنجان، خراسان‌رضوی، چهارمحال و بختیاری، آذربایجان‌غربی معرفی کرده است تا توسط وزارت راه و شهرسازی تغییر کاربری یابد.

اراضی آموزش و پرورش خارج از نوبت بررسی می شود
وی افزود: در همین رابطه نیز به وزارت آموزش و پرورش اعلام شد تا برای اراضی معرفی شده در استان‌ها تشکیل پرونده انجام شود و اراضی موردنظر خارج از نوبت تغییر کاربری یافته و یا توسط وزارت راه و شهرسازی به محدوده ها الحاق شود.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در عین حال خاطرنشان کرد: در استان هایی که وزارت آموزش و پرورش تامین زمین نکرده است، یعنی استان های آذربایجان شرقی، اردبیل، اصفهان، البرز، ایلام، بوشهر، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، سمنان، تهران، کرمان، مرکزی، هرمزگان و یزد، برنامه ریزی برای تامین زمین با اولویت تامین زمین متقاضیان کلانشهرها در شهرهای جدید و دیگر شهرها در داخل محدوده شهری ادامه دارد.
وی یادآور شد: فهرست و مشخصات واحدهای مسکونی مهر قابل واگذاری و سایر پروژه های در دست اقدام برای استفاده فرهنگیان نیز اعلام شد که بیشتر آن پروژه ها مورد استقبال قرار نگرفت.
به گفته مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، وزارت آموزش و پرورش برای آیین افتتاح ۱۴۵۶۴ واحد مسکونی در پنج استان فارس، زنجان، همدان، گلستان و کهگیلویه و بویراحمد، یک میلیون و ۴۷۹ هزار و ۴۸۵ مترمربع دارای کاربری مسکونی معرفی کرد که از بین اراضی معرفی شده توسط وزارت آموزش و پرورش تنها اداره کل راه و شهرسازی استان چهارمحال و بختیاری اراضی مسکونی را برای تولید مسکن ملی تایید کرد. مقرر شده تا ۷۲۱ واحد مسکونی از محل اراضی آموزش و پرورش در شهرهای یاسوج، دهدشت، گچساران و باشت احداث شود که کلنگ احداث آنها هفته گذشته به زمین زده شد.
اصلانی ادامه داد: حدود ۹۸ درصد اراضی مسکونی معرفی شده توسط آموزش و پرورش، دو قطعه زمین معرفی شده در شهرهای فیروزآباد استان فارس به مساحت ۱۴۵ هکتار است که طبق اعلام اداره کل راه و شهرسازی فارس در حریم واقع شده و فاقد کاربری و طرح تفکیکی لازم است. در عین حال، کاربری ۳۲ هکتار از اراضی کشاورزی بوده و چنانچه مجوزات لازم نیز برای این اراضی اخذ شود به شکل مسکن روستایی قابل بهره‏برداری است.