مدیر عامل بانک مسکن در سی و یکمین همایش بانکداری اسلامی با تشریح وظیفه بانک مرکزی در نظام بانکی، بر هدف گذاری و تعیین جایگاه بخش های اقتصادی از جمله بخش مسکن در نظام بانکی تاکید کرد. در این همایش، پنل اصلاح نظام بانکی، با حضور محمود شایان، مدیرعامل بانک مسکن، محمد طالبی، دبیر کل […]
مدیر عامل بانک مسکن در سی و یکمین همایش بانکداری اسلامی با تشریح وظیفه بانک مرکزی در نظام بانکی، بر هدف گذاری و تعیین جایگاه بخش های اقتصادی از جمله بخش مسکن در نظام بانکی تاکید کرد.
در این همایش، پنل اصلاح نظام بانکی، با حضور محمود شایان، مدیرعامل بانک مسکن، محمد طالبی، دبیر کل بانک مرکزی، محمد حسین زاده بحرینی، نماینده مجلس شورای اسلامی و مدیران نظام بانکی و کارشناسان برگزار شد. در این همایش درخصوص اهداف اصلی بانک مرکزی با توجه به طرح جدید قانون بانکداری مجلس نکاتی از سوی کارشناسان مطرح شد.
محمود شایان در پاسخ به این سوال که وظیفه اصلی بانک مرکزی باید چه مواردی باشد، توضیح داد: بانک مرکزی نهاد ناظر خدمات مالی است و بر اساس مواد قانونی، مسوولیت تنظیم سیاست پولی بر عهده بانک مرکزی است. اما علاوه بر، نظارت بر بانک ها و بازار پول، باید در مسیر اهداف اقتصادی و توسعه ای کشور نیز حرکت کند. او افزود: در این خصوص برای بانک مرکزی سیاست و اهدافی نظیر ثبات قدرت پول داخلی، اشتغال کامل و تنظیم نرخ بهره تعریف می شود.
شایان با تاکید بر این که در قوانین پولی و بانکی در گذشته، سهم بخش های مختلف اقتصادی نظیر مسکن، کشاورزی،بازرگانی، صنعت و معدن در اعطای تسهیلات حذف شده است، توضیح داد: در حال حاضر سیاستگذاری بر اساس عقود مبادله ای و مشارکتی تنظیم شده است، در نتیجه ،این موضوع باعث شده که سهم بخش مسکن، به عنوان پیشران اقتصادی از ۲۰ درصد به ۵ درصد بر اساس قوانین بانک مرکزی کاهش یابد. او افزود: در این خصوص لازم، است که سیاستگذاری تغییر کرده و سهم تسهیلات دهی در بخش ها با توجه به کارکردشان مشخص شود.
مدیرعامل بانک مسکن در ادامه صحبت های خود تاکید کرد: باید توجه کنیم که سیاستگذار هر سیاستی را که هدف گذاری می کند، سیستم بانکی نیز در همان مسیر حرکت کند.
میتوان گفت در حال حاضر بخش خدمات، سهم قابل توجهی از تسهیلات را جذب می کند. بنابراین باید در این خصوص تجدید نظر و سهم بخش های اقتصادی در فعالیت های بانکی مشخص شود.
ایجاد ۴۳ هزار نفر فرصت شغلی در مناطق روستایی و کم برخوردار
پست بانک ایران در سال ۱۳۹۷ مبلغ ۱۱ هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغال پایدار در مناظق روستایی و کم برخوردار پرداخت کرده بود که این میزان در پایان مرداد ماه سال جاری به ۲۱/۸ هزار میلیارد ریال افزایش یافته و برای ۴۳ هزار نفر فرصت شغلی در این مناطق فراهم کرده است.
دکتر بهزاد شیری مدیر عامل پست بانک ایران گفت: تا پایان مرداد ماه سال ۱۴۰۰ توسط باجه های بانکی روستایی پست بانک ایران در سراسر کشور ۱۰/۴ میلیون فقره حساب برای اقشار روستایی افتتاح شده است که این میزان نسبت به مرداد ماه سال ۱۴۰۰ رشد ۱۱ درصدی را نشان می دهد. مبلغ سپرده های روستایی باجه های بانکی نیز به ۱۹۷ هزار میلیارد در پایان مرداد ماه سال جاری رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۸۶ درصد رشد داشته است.
دکتر شیری افزود: سرانه سپرده های باجه های بانکی روستایی پست بانک ایران منتهی به مرداد ماه ۱۴۰۰ نسبت به دوره مشابه سال ۱۳۹۹ به میزان ۶۸ درصد رشد داشته که نشان دهنده تمایل روستائیان به سپرده گذاری در بانک و تعمیق و توسعه خدمات مالی و بانکی در این مناطق است.در حال حاضر ۵ هزار و ۷۲۱ باجه خدمات بانکی روستایی در اقصی نقاط کشور در حال ارائه خدمات مالی و بانکی در این مناطق هستند.
افزایش ۲برابری پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی در سال ۱۴۰۰
بانک کشاورزی تا ۱۳ شهریورماه سال جاری تعداد ۱۵هزار و۶۰۱ فقره تسهیلات، جمعاً به مبلغ ۲۴هزار و ۸۵۳ میلیارد ریال برای توسعه مکانیزاسیون کشاورزی پرداخت کرده است .
تسهیلات پرداختی این بانک برای توسعه مکانیزاسیون کشاورزی از مبلغ ۱۲هزار و۷۷۰ میلیارد ریال در شهریور سال۱۳۹۹ به مبلغ ۲۴هزار و۸۵۳ میلیارد ریال در شهریورماه سال جاری افزایش یافته است که حاکی از افزایش نزدیک به ۲برابری تسهیلات پرداختی در این بخش،طی مدت یاد شده است.
بر اساس این گزارش، تسهیلات پرداختی این بانک برای توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۳۹۹ از رشدی حدود ۹۵درصد برخوردار بوده است و با پرداخت این مبلغ در سال جاری علاوه بر پوشش افزایش قیمت ماشین های کشاورزی،تعداد بیشتری از این ماشین ها به ناوگان مکانیزاسیون کشاورزی افزوده شده است.
این گزارش می افزاید؛ برنامه عملیاتی تعیین شده از سوی مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی برای پایان سال جاری مبلغ ۳۰هزار میلیارد ریال تعیین شده است که تا کنون حدود ۸۳ درصد از این برنامه محقق شده است.
شایان ذکر است،توسعه مکانیزاسیون به عنوان یکی از عوامل اساسی رشد و پایداری تولید کشاورزی به ویژه در زیر بخش زراعت، جزو اولویت های این بانک در پرداخت تسهیلات قرار دارد که خوشبختانه تسهیلات پرداختی به این بخش رشد قابل ملاحظه ای داشته است.
ثبت افزایش سرمایه بانک گردشگری در اداره ثبت شرکت ها
افزایش سرمایه ۱۵۰درصدی بانک گردشگری، شهریور ماه امسال و پس از اخذ مجوز مورخ ۱۴۰۰/۰۵/۲۰ سازمان بورس و اوراق بهادار و مجوز مورخ ۱۹/۰۵/۱۴۰۰ بانک مرکزی ج. ا.ا در اداره ثبت شرکتها، به ثبت رسید.
افزایش سرمایه بانک در جلسه مجمع عمومی فوقالعاده تیرماه سال گذشته با حضور اکثریت سهامداران به تصویب رسیده بود. در جلسه مذکور با موافقت سهامداران، افزایش سرمایه بانک از مبلغ ۶ هزار میلیارد ریال به مبلغ ۱۵ هزار میلیارد ریال از محل آورده نقدی به تصویب رسید.
با ثبت افزایش سرمایه فوق الذکر، سرمایه شرکت به مبلغ ۱۵۰۰۰ میلیارد ریال منقسم به ۱۵ میلیارد سهم عادی یک هزار ریالی با نام که تماما پرداخت شده است، رسید و
ماده مربوطه در اساسنامه نیز اصلاح شد.