تورم فارغ‌التحصیلان بیکار در کشور
تورم فارغ‌التحصیلان بیکار در کشور

  رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: یکی از معضلات کشور بیکاری و تورم فارغ‌التحصیلان بیکار است. صالحی عمران اظهار داشت: دانشگاه فنی و حرفه‌ای یکی از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های حضوری کشور است. انتقادات زیادی از آموزش عالی در چند سال اخیر وجود داشته که این انتقادات به دو گزارش استناد می‌شود. گزارش اول مربوط به […]

 

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: یکی از معضلات کشور بیکاری و تورم فارغ‌التحصیلان بیکار است.
صالحی عمران اظهار داشت: دانشگاه فنی و حرفه‌ای یکی از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های حضوری کشور است. انتقادات زیادی از آموزش عالی در چند سال اخیر وجود داشته که این انتقادات به دو گزارش استناد می‌شود. گزارش اول مربوط به بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در سال ۹۶ و یک گزارش دیگر هم مربوط به مجمع جهانی اقتصاد می‌شود. وی گفت: یکی از معضلات کشور ما بیکاری و تورم فارغ‌التحصیلان بیکار است. از طرف دیگر وضعیت موجود سرمایه انسانی در ایران قابل بحث است. چند سالی است که مجمع جهانی اقتصاد سرمایه انسانی را در کشورها اندازه گیری می کند و این رتبه‌بندی برای همه کشورها وجود دارد. تعدادی کشور مورد اندازه گیری قرار گرفتند و داده ها نشان می دهند ایران در سال ۲۰۱۷ دارای امتیاز ۱۰۴ در میان ۱۳۰ کشور بوده است.
او افزود: ۹۵ هزار و ۶۰۰ هزار نفر تقاضای نیروی کار از طرف صاحبان مشاغل در سایت وزارت کار را ثبت کردند ولی فقط ۱۶۰ هزار نفر را مراکز کاریابی صاحبان مشاغل معرفی کردند. بی شک می‌توان گفت پاشنه آشیل ایران در شاخص‌های سرمایه انسانی، معیار مشارکت افراد ۲۴ تا ۵۴ سال بوده است. وی تصریح کرد: نکته حائز اهمیت دیگر بی فایدگی سرمایه انسانی در ایران است به طور نسبی سرمایه انسانی یک جامعه گاها گرایش به پایین آمدن دارد. امروزه دانشگاه‌ها را با نگاه‌های جدید دیگری رتبه بندی می‌کنند به عنوان مثال اینکه دانشگاه‌ها چقدر می‌توانند نیروی انسانی را برای اشتغال آماده کنند. اینها هم در رتبه بندی ها تاثیر خواهد گذاشت.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: حدود ۸۰ و ۹۰ درصد جوانان در اروپا آمریکا و کشورهای جنوب شرقی آسیا آموزش‌های مهارتی را انتخاب می‌کنند که همین اتفاق می‌تواند یک راهکار مهم برای بیکاری باشد. آموزش مهارتی در دنیا یک ضرورت اجتماعی،اقتصادی، آموزشی بو حتی تکنولوژی است. تلاش ما این است که این دانشگاه را به اقتصاد و تولید ربط بدهیم.

 


کشف و ضبط ۳۹ اسلحه شکاری در دی ماه
​مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران از کشف و ضبط ۳۹ اسلحه شکاری و جنگی در استان تهران در دی ماه و برخورد با متخلفان شکار غیرمجاز توسط یگان حفاظت محیط زیست این استان خبر داد. سعید محمودی با اشاره به افزایش برخورد با متخلفان شکار و صید غیر مجاز در استان تهران طی سه ماه گذشته توسط ماموران اجرایی، افزود: تعداد سلاح کشف شده در دیماه ۳۹ اسلحه بوده که از این تعداد، ۳۸ اسلحه کشف شده مجاز و تعداد یک سلاح نیز غیرمجاز بودند.
بنا بر اعلام روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، وی با بیان اینکه در این مدت تعداد ۲۹ فقره تخلف از سوی شکارچیان غیرمجاز در سطح استان کشف شده است، تصریح کرد: در همین رابطه تعداد ۳۳ نفرمتخلف دستگیر و پس از تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شده و پرونده آن ها در حال رسیدگی است. محمودی با اشاره به اینکه کشفیات انجام شده به مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان تهران ، مناطق حاشیه ای این مناطق و نیز به مناطق آزاد استان مربوط می شود، اظهار داشت: از تخلفات صورت گرفته، تعداد هشت تخلف قبل از اقدام به شکار شکارچیان توسط ماموران یگان حفاظت استان کشف و ضبط شد. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در این بازدید با تاکید بر ضرورت تلاش همه جانبه محیط بانان در برخورد با تخلفات محیط زیستی خصوصا تخلفات شکار و صید خاطرنشان کرد: یگان حفاظت محیط زیست استان تهران با تشدید گشت ها و پایش ها در حوزه استحفاظی، برخورد قاطع با متخلفان شکار و صید را در دستور کار خود دارد.

 

چراغ خاموش در حال پس گرفتن املاک در اختیار غیر شهرداری هستیم

شهردار تهران از شناسایی ۱۳۰ ملک جدید در جریان بررسی املاک در اختیار غیر شهرداری تهران خبر داد.
پیروز حناچی درباره اقداماتی که شهرداری تهران برای بازپس‌گیری املاک در اختیار غیر انجام داده است، گفت: در شهرداری به صورت چراغ خاموش در حال پس‌گرفتن املاک هستیم و با هیچ کس هم شوخی نداریم. کار سختی است، چرا که باید املاکی که استفاده درستی از آنها می‌شود را از املاکی که انحراف کاربری دارند، تفکیک کنیم. برای مثال خیریه‌ها، تشکل‌های مردم نهاد و سمن‌هایی که فعالیت اجرایی آنها مغایرتی با حضورشان در املاک ندارد، را باید بررسی و تفکیک کرد. شهردار تهران با تاکید بر اینکه این مساله توسط شهرداری با جدیت در حال پیگیری است، گفت: آمار املاک در اختیار غیر ۱۴۰۰ عدد بوده که به شورای شهر تهران ارائه شده است و ۱۳۰ ملک دیگر نیز وجود دارد که تاکنون شناسایی نشده بودند و آنها را شناسایی کردیم. حناچی خاطرنشان کرد: روند بازپس‌گیری املاک یک کار دائمی است که توسط شهرداری تهران در حال تعقیب است و این مساله را خبری نکردیم، چرا که لزومی برای این کار وجود ندارد. شهرداری در حال بازپس‌گیری املاکی است که به صورت غیرقانونی واگذار شده‌اند و بسیاری از املاک را هم پس گرفته است.