توسعه کتابخانه‌های عمومی؛ موجب کاهش مشکلات اجتماعی می شود
توسعه کتابخانه‌های عمومی؛ موجب کاهش مشکلات اجتماعی می شود
معاون استاندار کرمانشاه در چهارمین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان با اشاره به اهمیت کتابخانه‌های عمومی و نهاد کتابخانه ها در جامعه، کتابخانه را مهمترین پایگاه فرهنگی برای مردم عنوان کرد باید بیشتر به نهاد کتابخانه های عمومی توجه شود. علی شعبانی؛ معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه گفت: حضور اعضای انجمن در حل مشکلات کتابخانه های عمومی بسیار موثر است و باید اعضای انجمن به این نکته توجه ویژه داشته باشند.

الهه فرهادی
کرمانشاه

معاون استاندار کرمانشاه در چهارمین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان با اشاره به اهمیت کتابخانه‌های عمومی و نهاد کتابخانه ها در جامعه، کتابخانه را مهمترین پایگاه فرهنگی برای مردم عنوان کرد باید بیشتر به نهاد کتابخانه های عمومی توجه شود. علی شعبانی؛ معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه گفت: حضور اعضای انجمن در حل مشکلات کتابخانه های عمومی بسیار موثر است و باید اعضای انجمن به این نکته توجه ویژه داشته باشند. شعبانی درخصوص موضوع آمایش سرزمینی برای جانمایی صحیح کتابخانه های عمومی در استان افزود: اگر در این آمایش درست عمل کنیم و استانداردها را در سند آمایش سرزمینی رعایت کرده باشیم برای جانمایی کتابخانه های عمومی در آینده مشکلی نخواهیم داشت و عدالت فرهنگی در مسئله کتابخوانی تحقق پیدا می کند. معاون سیاسی، امنیتی استانداری کرمانشاه خاطرنشان کرد: یکی از موضوعاتی که باعث کاهش مشکلات اجتماعی می شود توسعه کتابخانه های عمومی است، لذا باید با برنامه ریزی، ضرورت وجود کتاب را در بین خانواده ها برای همه ثابت کنیم. شعبانی با اشاره به اینکه نهاد کتابخانه های عمومی با بهترین برنامه ریزی زیرساختی مسیر توسعه فرهنگی را دنبال می کند بیان کرد: فضای سخت افزاری نهاد کتابخانه ها زیرساخت مناسبی برای توسعه فرهنگ کتابخوانی است لذا به دنبال آن مسئولین امر نیز برای کتابخوان شدن افراد جامعه در زمینه نرم افزاری تلاش کنند. وی با تاکید بر اهمیت ترویج و گسترش فرهنگ کتابخوانی در بین جوانان گفت: اگر به توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی توجه ویژه نداشته باشیم آسیب های فرهنگی ما به آسیب های امنیتی تبدیل خواهند شد، لذا نباید اجازه دهیم به آن مرحله برسیم. شعبانی بیان کرد: با توجه به حجمه اطلاعات فضای مجازی به جوانان و کودکان ما، امروزه اطلاعت ناپذیری و بی نظمی شایعی مشاهده می شود که جلوگیری از آن بی نظمی فقط با کتابخوان شدن کودکان امکان پذیر است. معاون استاندار در ادامه خطاب به اعضای انجمن و مسئولین امر بیان داشت: اگر نهاد کتابخانه ها را تقویت کردید یعنی جامعه را نجات داده اید ما باید توجه به کتاب را وظیفه خود بدانیم، همانطور که به غذا، آب و سایر اقلام مصرفی نیاز داریم باید احساس نیاز به کتاب را در خانواده ها ایجاد کنیم. شعبانی در خصوص آغاز دوازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در استان کرمانشاه گفت: مسئولین فرهنگی و ادارات اتفاقات فرهنگی را ترویج کنند، کتابخوانی را هم ترویج کنند، جشنواره کتابخوانی رضوی از برنامه های ارزشمند فرهنگی نهاد کتابخانه ها است، لذا اینها مصداق امر به معروف است. وی در پایان افزود: در جایگاه معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه به همراه استاندار که رئیس انجمن کتابخانه های عمومی استان می باشد از کتابخانه های عمومی و توسعه و ترویج کتابخوانی در استان حمایت خواهیم کرد. در ادامه معصومه حسنی خونسار؛ مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه، عنوان کرد: تشکیل جلسات انجمن کتابخانه های عمومی فرصت مناسبی برای بالابردن شاخص کیفیت ارائه خدمات کتابخانه های عمومی به مردم است.
وی با بیان اینکه تشکیل منظم جلسات انجمن در پیشبرد اهداف نهاد کتابخانه های عمومی کشور کمک می کند بیان داشت: در حال حاضر در استان ۳۰ انجمن کتابخانه های عمومی داریم همچنین تا کنون ۱۷۰ جلسه انجمن در سال ۱۴۰۱ برگزار شده است که خیلی از مشکلات و مسائل را در این جلسات حل و فصل کردیم.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه در خصوص آغاز دوازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در کتابخانه ها گفت: دوازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی از سری برنامه‌های بیستمین دوره جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) با موضوع زندگی و سیره امام حسن عسگری (ع) به میزبانی این استان از اول اسفند آغاز شد. حسنی خونسار افزود: این جشنواره در بخش‌های فردی، گروهی و خانوادگی، به ۲ شیوه مکتوب و الکترونیک میزبان
علاقه‌مندان خواهد بود و متقاضیان به شرکت در بخش انفرادی می‌توانند متناسب با گروه سنی خود ضمن مطالعه کتاب‌ها، در هر یک از رشته‌های جشنواره از طریق لینک razavi.samakpl.ir شرکت کنند. محمود مرادی؛ استاد دانشگاه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه رازی و عضو انجمن کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه نیز در ادامه این جلسه گفت: پاسخ به خدمت های فرهنگی به مردم را باید در کتابخانه های مدارس ببینیم، اینکه چرا کتابداران داخل مدارس را حذف کردند، لذا حذف کتابداران باعث بروز مشکلات عدم توجه دانش آموزان به کتاب های عمومی شد.
وی در خصوص ادامه پروژه ساختمان کتابخانه مرکزی استان افزود: کتابخانه مرکزی استان پایگاه فرهنگی و سند فرهنگی استان کرمانشاه است و باید به تکمیل این پروژه نگاه ویژه‌ای داشته با در ادامه محسن گل محمدی؛ مسئول پژوهشگاه دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: جوانان ما با توجه به وجود فضای مجازی و نبود مرزهای اطلاعاتی و ارتباطی، امروز اطلاعات بسیار بالایی دارند و متاسفانه این اطلاعات آنها کم عمق است و ما باید برای رشد فضای مطالعاتی مکتوب برای عمیق شدن دانایی جوانان کمک کنیم. در ادامه چهارمین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه از پوستر دوازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی رونمایی شد و در پایان هر کدام از اعضا و مدعوین نکته نظرات خود را در راستای گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی و توسعه زیرساخت‌های لازم ارائه دادند.