در پی راهزنی دریایی یونان، سازمان بنادر و دریانوردی جمهوری اسلامی ایران در نامه ای به دبیرکل سازمان بین المللی دریانوردی به توقیف کشتی نفتکش MT Lana تحت پرچم ایران در بندر کاریستوس و عدم تامین ایمنی دریانوردی در سواحل یونان اعتراض کرد و آن را مصداق نقض مفاد کنوانسیونهای بینالمللی دریایی و توصیه های […]
در پی راهزنی دریایی یونان، سازمان بنادر و دریانوردی جمهوری اسلامی ایران در نامه ای به دبیرکل سازمان بین المللی دریانوردی به توقیف کشتی نفتکش MT Lana تحت پرچم ایران در بندر کاریستوس و عدم تامین ایمنی دریانوردی در سواحل یونان اعتراض کرد و آن را مصداق نقض مفاد کنوانسیونهای بینالمللی دریایی و توصیه های آیمو سازمان مبنی بر همکاری دولت ها در این زمینه دانست و از دبیرکل آیمو خواست دولت یونان برای آزادی کشتی همکاری نماید. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، در نامه علی اکبر صفایی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی خطاب به کی تاک لیم دبیرکل سازمان جهانی دریانوردی (IMO)چنین آمده است: جناب دبیرکل؛ سازمان بنادر و دریانوردی جمهوری اسلامی ایران ضمن عرض تمجید از دبیرکل سازمان بین المللی دریانوردی این افتخار را دارد که توجه این سازمان را به یک مورد اضطراری در خصوص ایمنی دریانوردی در سواحل یونان جلب کند. در ۲۱ مه ۲۰۲۲، کشتی نفتکش MT Lana به شماره آیمو ۹۲۵۶۸۶۰ که تحت پرچم ایران فعالیت می کرد، بدون هیچ نیروی محرکه ای در سواحل یونان در حال یدک کشی شدن بود که با آب و هوای بد مواجه گردید و مجبور به رفتن به مکانی امن در بندر یونانی کاریستوس، به منظور اطمینان از ایمنی و حل مشکلات فنی در این کشور شد. مقامات بندر اما نسبت به توقیف محموله نفتکش متعلق به ایران اقدام کرده و قصد دارد تا ۲۴ مه محموله را تخلیه کند. با توجه به مفاد کنوانسیونهای بینالمللی دریایی تحت نظارت IMO و همچنین رویه مرسوم، توصیه شده است که دولتها تا حد امکان با یکدیگر همکاری کنند تا امنیت دریایی و حفاظت از محیط زیست دریایی تضمین شده و از هر گونه تاخیر بی مورد در فعالیت های تجاری کشتی ها جلوگیری شود. بنابراین شایسته است که دبیر کل با دولت یونان به منظور اطمینان از همکاری لازم در رابطه با کشتی مذکور، ارتباط برقرار کرده تا کشتی و محموله آزاد شوند و به آنها اجازه داده شود که سفر خود را از سر بگیرند. این سازمان از این فرصت استفاده کرده و نهایت همکاری و توجه خود را به دبیرکل IMO اعلام میکند. لازم به ذکر است، در پی توقیف محموله کشتی ایرانی در آبهای یونان، وزارت امور خارجه ایران کاردار یونان را فراخواند. سازمان بنادر و دریانوردی نیز با انتشار بیانیهای از دولت یونان خواست به تعهدات بینالمللی خود در این زمینه عمل کند.این سازمان همچنین به مراجع بین المللی اعلام کرده است توقیف این نفتکش و انتقال غیراستاندارد نفت ایران به نفتکش دیگر در آبهای یونان و ایجاد آلودگی زیستمحیطی در بندر کاریستوس، باعث خدشه دار شدن امنیت دریانوردی و تخریب محیط زیست دریایی می شود . انجمن حفاظت از محیط زیست کاریستوس نیز با صدور یک بیانیه اعتراضی با تاکید بر اینکه نفتکش با پرچم ایران باید بندر کاریستوس را ترک کند، تصریح کرد: محیط زیست کاریستوس نباید بهای سنگین گزینه های سیاسی دولت ها را پرداخت کند .
هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران اعلامکرد؛
آغاز انتقال زائران حج از ۱۸ ایستگاه پروازی از ۲۲ خرداد ماه
مدیرکل روابط عمومی «هما» گفت: با انجام اولین پرواز زائران حج تمتع ۱۴۰۱ از فرودگاه حضرت امام(ره) به مقصد فرودگاه جده در ۲۲ خردادماه سال جاری، عملیات اعزام زائران به عربستان آغاز و به مدت ۲۲ روز ادامه خواهد داشت. به گزارش جمله به نقل از روابط عمومی «هما»، «حسین جهانی» از آغاز پرواز زائران حج تمتع ۱۴۰۱ از فرودگاه حضرت امام(ره) به مقصد فرودگاه جده در ۲۲ خردادماه امسال خبرداد و گفت: عملیات اعزام زائران به عربستان به مدت ۲۲ روز ادامه خواهد داشت. مدیرکل روابط عمومی «هما» بیان کرد: در عملیات انتقال زائران حج ۱۴۰۱، حدود ۴۰ هزار زائر با پروازهای هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران«هما» به دو فرودگاه جده و مدینه انتقال خواهند یافت. جهانی به اولین جلسه هماهنگی عوامل حج در «هما» اشاره کرد و گفت: اولین جلسه هماهنگی عوامل حج با حضور عوامل و دستاندرکاران در روز سوم خردادماه امسال در شرکت هما برگزار شد. مدیرکل روابط عمومی در خصوص ایستگاههای پروازی «هما» گفت: در عملیات انتقال امسال زائران از ۱۸ ایستگاه پروازی تهران، تبریز، کرمان، اصفهان، اهواز، بندرعباس، مشهد، شیراز، اردبیل، بوشهر، همدان، بیرجند، یزد، ساری، گرگان، ارومیه، زاهدان و زنجان به دو فرودگاه جده و مدینه اعزام خواهند شد. جهانی در مورد زمان اولین پرواز زائران حج تمتع، گفت: براساس برنامهریزی انجام شده اولین پرواز در روز ۲۲ خردادماه سال جاری از فرودگاه حضرت امام (ره) به مقصد فرودگاه جده انجام میشود. با انجام آخرین پرواز در روز ۱۲ تیر عملیات رفت زائران به سرزمین وحی پایان مییابد. همزمان با سفر اخیر رییس جمهوری به عمان؛ «ایران ایر» و «کارون» مجوز پرواز مستقیم به مسقط را دریافت کردند همزمان با سفر اخیر رییس جمهور کشورمان به عمان، دو شرکت هواپیمایی «ایران ایر» و «کارون» مجوز انجام پروازهای مستقیم به این کشور را از سازمان هواپیمایی عمان دریافت کردند. به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، سفر اخیر رئیس جمهوری به عمان با همراهی وزیر راه و شهرسازی و با دستور کار همکاریهای جدید در بخش حملونقل و ترانزیت انجام گرفت و از جمله دستاوردهای این سفر آغاز پروازهای مستقیم با شرکتهای هواپیمایی داخلی در مسیر تهران – مسقط و شیراز – مسقط است.پیش از این چند ایرلاین عربی از جمله «قطر ایرویز» و هم چنین هواپیمایی «ترکیش» ترانزیت مسافران از ایران به عمان را بر عهده داشتند. هواپیمایی هما حدود دو دهه است که مجوز پرواز در این مسیر را نداشت و اکنون با بیش از ۱۸ سال وقفه، پرواز توسط ایرلاینهای ایرانی به عمان از سر گرفته خواهد شد. بر این اساس شرکت هواپیمایی «هما» و «کارون» از سوی سازمان هواپیمایی کشوری عمان مجوز انجام پروازهای مستقیم بین ایران و عمان را دریافت کردند.این دو شرکت هواپیمایی قرار است بهزودی پروازهای خود را به مقصد مسقط را آغاز کنند.عمان در ماه دسامبر با تسهیل شرایط ورود برای اقامت تا ۱۴ روز، سفر را برای اتباع ایرانی بسیار آسان کرده است؛ این کشور همچنین هزینه ویزای خود را برای مسافران از بیش از ۱۰۰ کشور از جمله ایران، ایالات متحده، بریتانیا، استرالیا، چین و هند کاهش داده است. سازمان هواپیمایی کشوری ایران در اوایل امسال برای شرکت عمان ایر مجوز انجام پرواز چارتر به ایران را صادر کرد. شرکت هواپیمایی عمان از ۲۱ ژانویه (دی ماه سال گذشته) ۲ پرواز در هفته، یک پرواز به تهران و یک پرواز به شیراز انجام میدهد.