تولید واکسن «اسپوتنیک وی» به زودی در ایران
تولید واکسن «اسپوتنیک وی» به زودی در ایران

  «کریل دیمیتروف» رئیس «صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه» اعلام کرد: تولید واکسن «اسپوتنیک وی» برای واکسیناسیون علیه کرونا به زودی در ایران آغاز می‌شود. دیمیتروف در گفت و گو با خبرنگاران افزود: تولید این واکسن در «آینده‌ای بسیار نزدیک» در ایران و صربستان و چند ماه بعد نیز در ایتالیا آغاز خواهد شد. وی تصریح […]

 

«کریل دیمیتروف» رئیس «صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه» اعلام کرد: تولید واکسن «اسپوتنیک وی» برای واکسیناسیون علیه کرونا به زودی در ایران آغاز می‌شود. دیمیتروف در گفت و گو با خبرنگاران افزود: تولید این واکسن در «آینده‌ای بسیار نزدیک» در ایران و صربستان و چند ماه بعد نیز در ایتالیا آغاز خواهد شد.
وی تصریح کرد: روسیه همچنین با اسپانیا، فرانسه و آلمان برای تولید واکسن اسپوتنیک در این کشورها نیز به توافق رسیده است.
بر اساس مطالعات انجام شده در روسیه و چند نهاد علمی خارجی، میزان اثربخشی واکسن اسپوتنیک بالای ۹۰ درصد است.
«صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه» (RDIF) توافق نامه های زیادی را برای تولید واکسن در ۲۰ سایت در بیش از ۱۰ کشور از جمله ایران، هند ، برزیل ، کره جنوبی ، چین ، صربستان ، ایتالیا ، بلاروس و قزاقستان امضا کرده است. دیمیتروف با بیان اینکه تولید واکسن در خارج از روسیه آغاز شده است، تصریح کرد: توافق های انجام شده این صندوق و شرکت های داروسازی برجسته تولید واکسن، واکسیناسیون را برای ۷۰۰ میلیون نفر امکان پذیر می کند. واکسن روسی اسپوتنیک وی قبلاً در ۶۰ کشور جهان ثبت شده است که جمعیت کلی آن سه میلیارد نفر برآورد می شود. بیش از ۳۰ کشور در حال حاضر واکسیناسیون گسترده را با این واکسن آغاز کرده اند. پیش از این کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در گفت و گو با ایرنا از نهایی شدن قرارداد خرید ۳۰ میلیون واکسن اسپوتنیک وی (۶۰ میلیون دوز) خبر داد و اعلام کرد: طبق زمان بندی توافق شده، این واکسن ها قرار است از خرداد تا آذر ماه ۱۴۰۰ به ایران ارسال شود. جلالی در باره اتمام ارسال دوزهای باقیمانده قرارداد فعلی برای دو میلیون دوز، طرف روس متعهد شد بزودی بقیه را هر چه سریعتر تحویل دهد. تاکنون ۵ محموله واکسن به میزان ۵۲۰ هزار دوز به ایران ارسال شده است.

تولید مشترک واکسن در ایران
سفیر جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد تاکنون دو شرکت ایرانی با طرف روس برای تولید مشترک واکسن در داخل کشور قرارداد بسته اند و برای یکی از این شرکت ها سلولهای تولید واکسن در اختیار آنها قرار داده شد .
جلالی افزود: برای دومین شرکت نیز از سوی روسیه سلولهای کشت و تولید واکسن بزودی ارسال می شود و کار تولید واکسن را آغاز خواهند کرد. وی گفت: سومین شرکت ایرانی هم به طرف روس معرفی شده است اما تاکنون روسیه در باره این شرکت نظر نداده است.

فراخون تولید واکسن مشترک از طریق سفارت
این مقام دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در روسیه اعلام کرد تمامی افراد و شرکت های واکسن سازی که توانایی لازم برای تولید مشترک واکسن با روسیه را دارند با سفارت جمهوری اسلامی ارتباط حاصل کنند تا اقدام لازم برای معرفی آنها به مراجع ذیربط روسی انجام شود. جلالی گفت: تاکنون بجز این سه شرکت که دوتای آنها مورد تایید روسیه قرار گرفته است و یکی هم به تازگی معرفی شده است تاکنون شرکت جدیدی اعلام آمادگی نکرده است.

کرونا جان ۳۱۹ نفر دیگر را در ایران گرفت
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: ۲۱ هزار و ۳۱۲ بیمار جدید کرونا در شبانه روز گذشته شناسایی شد و با فوت ۳۱۹ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید ۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به ۶۶ هزار و ۳۲۷ نفر رسید. مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز شنبه در اطلاعیه ای اعلام کرد: از دیروز تا امروز (۲۸ فروردین ۱۴۰۰) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۱ هزار و ۳۱۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۱۷۶ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به دو میلیون و ۲۱۵ هزار و ۴۴۵ نفر رسید.
وزارت بهداشت در این اطلاعیه افزود: تا کنون یک میلیون و ۷۷۲ هزار و ۶۸۸ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. چهار هزار و ۶۹۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند و تا کنون ۱۴ میلیون و ۲۷۷ هزار و ۷۸۲ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
بر اساس این گزارش، هم اکنون ۲۵۷ شهرستان قرمز و ۱۲۹ شهرستان نارنجی هستند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است. همچنین ۵۱ شهرستان در وضعیت زرد و فقط ۱۱ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. وزارت بهداشت همچنین اعلام کرد: تا کنون ۳۷۶ هزار و ۶۸۴ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۲۱ هزار و ۸۰۳ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۴۹۸ هزار و ۴۸۷ دوز رسید.

ازدحام بیش از حد خطر ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهد
نتیجه ‌مطالعه محققان دانشگاه های ایران و ژاپن نشان می دهد زندگی در یک شهر شلوغ احتمال ابتلا به کووید-۱۹ را افزایش نمی دهد، بلکه ازدحام بیش از حد جمعیت عامل خطر ساز در بروز این بیماری است.
به گزارش روزنامه دیلی میل، محققان دانشگاه هیروشیما در ژاپن و دانشگاه های تهران و اصفهان در ایران این مطالعه را در طول ماه های اول همه گیری کرونا در ایران انجام دادند.
محققان تأثیرگذاری متغیرهای مختلف را در میزان ابتلا به بیماری در ۲۲ منطقه و بین ۸.۶ میلیون شهروند تهرانی بررسی کردند. این محققان با تحلیل موارد ابتلا به کووید ۱۹ که در اپلیکیشن ردیابی کرونای کشور (AC-۱۹ یا سامانه مقابله با کرونا) ثبت شده به نتایج مذکور دست یافتند.
این اپ موارد ابتلا به کووید ۱۹ و مرگ و میر ناشی از بیماری را بر اساس موقعیت جغرافیایی ردیابی می کند. محققان پس از بررسی ارتباط میان تراکم جمعیت و انتقال ویروس در شهر متوجه شدند، این عامل به تنهایی یک متغیر خطر مهم در ابتلا به کووید ۱۹ به شمار نمی‌آید. کارشناسان تاکید دارند میان شهرهایی با تراکم بالا (که شهروندان زیادی در آن زندگی می‌کنند) و ازدحام جمعیت تفاوت وجود دارد.
ازدحام جمعیت امکان اجرای فاصله گذاری اجتماعی را کاهش می‌دهد، اما تراکم بالای شهری لزوماً به این معنا نیست.
محققان در مقدمه پژوهش نوشته‌اند: ازدحام بیش از حد جمعیت به گسترش بیماری عفونی در همه گیری منجر می‌شود. این عامل با تراکم جمعیت تفاوت دارد و ممکن است در مناطقی با تراکم جمعیتی کم نیز روی دهد. در نتیجه ممکن است در بازه همه گیری، کلان شهرها و مناطقی که جمعیت زیادی دارند، ایمن باشند؛ زیرا تراکم جمعیت به تنهایی یک عامل خطر کووید ۱۹ به حساب نمی‌آید. مؤلفان این پژوهش با بررسی اطلاعات مربوط به ماه‌های اولیه شیوع همه گیری به نتیجه رسیده‌اند.
آنها همچنین متوجه شدند ساختار دموگرافیک جمعیت (سن، طبقه اجتماعی و اقتصادی، دسترسی به منابع) نسبت به جمعیت، تأثیر بیشتری در ابتلا به کووید ۱۹ دارند؛ در مناطقی که شهروندان سالمند بیشتری زندگی می‌کردند، میزان مرگ و میر نیز بیشتر بود.