معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: اجرای تکالیف دستگاهها در قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت رصد میشود. اصغر کاظمی با اشاره به تاریخچه تصویب قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، گفت: این قانون در سال ۸۳ تحت عنوان قانون جامع حمایت حقوق افراد معلول، مصوب و ابلاغ شد […]
معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: اجرای تکالیف دستگاهها در قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت رصد میشود.
اصغر کاظمی با اشاره به تاریخچه تصویب قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، گفت: این قانون در سال ۸۳ تحت عنوان قانون جامع حمایت حقوق افراد معلول، مصوب و ابلاغ شد و با توجه به نقایص فراوانی که داشت در سال ۹۶ اصلاحات انجام شد و ۱۶ ماده قانونی به ۳۴ ماده افزایش پیدا کرد و در اردیبهشت ماه ۹۷ مجددا ابلاغ شد.
وی افزود: در بند «ت» ماده ۱ این قانون، دستگاههایی که در شمول این قانون هستند، معرفی شدهاند و با الحاقات و اصلاحاتی که بعدا صورت گرفت، میتوان گفت تمامی دستگاههای دولتی و برخی نهادهای غیردولتی هم در شمول این قانون قرار گرفتند. ماده ۳۲ قانون اشاره دارد که تمامی دستگاههای مشمول این قانون، سالانه موظف به ارایه گزارشی از عملکرد خود در زمینه وظایف خود هستند و جلسه ارایه گزارش این عملکرد، ماه گذشته در حضور معاون اول رییس جمهور برگزار و قرار شد که تمدید شود.
کاظمی با اشاره به تبصره ۳ ماده ۳۱ گفت: این تبصره به فرایند بررسی این گزارشات اشاره کرده که پس از ارائه گزارشها و مطرح شدن در شورای عالی رفاه، از طریق دولت وارد مجلس میشود و در سه کمیسیون اجتماعی، بهداشت و قضایی؛ راستی آزمایی و در نهایت در صحن مجلس قرائت میشود و در اختیار عموم مردم و رسانهها قرار میگیرد.
وی گفت: دستگاههای مخاطب ما شامل ۳۴ وزارتخانه و دستگاه است که از سال گذشته تا به حال ۴ مکاتبه با این دستگاهها در خصوص ارائه گزارش عملکردشان صورت گرفته است و ۹ دستگاه هنوز هیچ پاسخی به مکاتبات ما ندادهاند و عملا فاقد عملکرد در زمینه این قانون هستند. البته ممکن است عملکردی هم داشته باشند اما چون پاسخی به مکاتبات ندادهاند، عملکرد آنان صفر تلقی میشود. همچنین پاسخ برخی دستگاهها به مکاتبات ما ایراداتی دارد و قابل استناد و استفاده نیست.
مستمری مددجویان نهادهای حمایتی پاسخگوی نیازهای زندگی آنان نیست
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد اولویت مجلس در بودجه سال آینده است، گفت: مستمری پرداختی نهادهای حمایتی به مددجویان کمیته امداد و بهزیستی پاسخگوی زندگی این قشر از جامعه نیست.
حجت الاسلام والمسلمین احد آزادی خواه با تاکید بر اینکه ارقام حمایتی پرداختی به مددجویان باید در مستمری کمیته امداد متمرکز شود، افزود: ارقام پرداختی به مددجویان از سوی نهادهای حمایتی برای گذران زندگی حداقلی این قشر از جامعه کافی نیست و باید افزایش یابد.
وی با بیان اینکه خانوادههای تحت حمایت کمیته امداد غالبا فاقد شغل، زنان سرپرست خانوار با فرزندان یتیم هستند، اظهار داشت: شرایط سخت حاکم بر وضعیت اقتصادی جامعه، حمایت بیشتر از این خانوادهها را ضروری کرده است.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مجلس یازدهم یک مجلس انقلابی است، امیدوارم توجه و جدیت لازم را در اختصاص بودجه کافی برای مددجویان کمیته امداد امام(ره) در سال آینده مدنظر داشته باشد.
آزادی خواه با تاکید بر اینکه یکی از اولویتهای اصلی مجلس حتما رسیدگی به موضوع مددجویان نهادهای حمایتی خواهد بود، افزود: به منظور تجمیع منابع، بهتر است همه ارقام پرداختی به مددجویان از سوی دولت در مستمری کمیته امداد متمرکز شود و این وظیفه را به طور کامل به این نهاد واگذار کنیم تا با برنامهریزی بهتر، شاهد ارتقای سطح معیشت مددجویان باشیم.
غافلگیری قاچاقچیان هنگام معامله مجسمه
سه هزار ساله
فرمانده یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی و گردشگری پلیس پیشگیری انتظامی کشور از کشف ۹۳۰ قلم عتیقه با قدمت تاریخی سه هزار سال طی دو عملیات خبر داد و گفت: یک مجسمه ارزشمند با قدمت سه هزار سال در این کشفیات وجود دارد که قاچاقچیان قصد فروش آن را به مبلغ چهار میلیارد تومان داشتند.
سردار حسن مهری در تشریح این مطلب اظهار داشت: همکارانم در یگان حفاظت استان تهران با رصد اطلاعاتی و طی دو عملیات جداگانه موفق به دستگیری قاچاقچیان عتیقه و کشف ۹۳۰ قلم شیء عتیقه تاریخی و فرهنگی شدند.
وی افزود: قاچاقچیان قصد داشتند این اشیاء عتیقه را از کشور خارج کنند که با هوشیاری نیروهای انتظامی و یگان حفاظت از میراث فرهنگی و گردشگری، ناکام ماندند.
فرمانده یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی و گردشگری پلیس پیشگیری انتظامی کشور با اشاره به کشفیات این دو عملیات عنوان کرد: قاچاقچیان قصد فروش یک مجسمه ارزشمند را به قیمت چهارمیلیارد تومان داشتند که روز قبل در معامله این عتیقه، توسط نیروهای انتظامی و عملیات نیروهای یگان حفاظت از میراث فرهنگی استان تهران، غافلگیر شدند.
وی اضافه کرد:کشف این مجسمه ارزشمند و تاریخی در حالی صورت گرفت که قاچاقچیان به ماموران یگان حفاظت از میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران پیشنهاد رشوه ۴۰۰ میلیون تومانی داده بودند که در این عملیات ضربتی، ۳ نفر دستگیر شدند.