تکذیب واگذاری سواحل کیش برای اجرای پروژه شیلات
تکذیب واگذاری سواحل کیش برای اجرای پروژه شیلات

  مصطفی خانزادی معاون عمرانی منطقه آزاد کیش درباره واگذاری بخشی از سواحل هرمزگان به بخش خصوصی برای اجرای پروژه شیلات اظهار داشت: بندر مقام و سواحل مکسر جزء سرزمین اصلی در استان هرمزگان محسوب می‌شود و در محدوده منطقه آزاد کیش نیست. وی با تاکید بر اینکه هر گونه خبر درباره واگذاری سواحل کیش […]

 

مصطفی خانزادی معاون عمرانی منطقه آزاد کیش درباره واگذاری بخشی از سواحل هرمزگان به بخش خصوصی برای اجرای پروژه شیلات اظهار داشت: بندر مقام و سواحل مکسر جزء سرزمین اصلی در استان هرمزگان محسوب می‌شود و در محدوده منطقه آزاد کیش نیست. وی با تاکید بر اینکه هر گونه خبر درباره واگذاری سواحل کیش به چینی‌ها شایعه است و تا کنون بیش از ۱۰ بار در مقاطع مختلف اخبار این چنینی را تکذیب کرده‌ایم، گفت: در سال‌های گذشته یکی از رسانه‌های معاند این خبر کذب را منتشر کرد و بعد از آن شاهد انتشار اخبار جعلی در این باره هستیم. وی تاکید کرد:‌ مگر کسی می‌تواند در کشورمان طبق قانون اساسی و نظام اسلامی مالکیت را به شرکت یا کشوری واگذار کند؟ این اخبار جعلی می‌تواند امنیت ملی کشور را تحت تاثیر قرار دهد.

 

 

 

اولویت استفاده از ساحل مُکسّر بندر مُقام گردشگری است

صدور مجوز پرورش لارو میگو در ساحل مُکسر بندر مقام در بخش شیبکوه شهرستان بندرلنگه با اعتراض فعالان محیط زیستی هرمزگان روبرو شده و مدیرکل حفاظت محیط زیست استان نیز تایید کرد که اولویت کاربری محل یاد شده، گردشگری است. حبیب مسیح تازیانی افزود: هر چند در این طرح مقرراتی مانند حفظ حریم دریا رعایت شده و محل عملیات خاکبرداری نیز حدود ۵۰۰متر با صخره های شنی فاصله دارد و محیط زیست نیز بر همین اساس مخالفتی با طرح نکرده اما نظر محیط زیست استان این است که ساحل مکسر بهترین پهنه برای گردشگری است. این مسؤول تصریح کرد: البته متولی تعیین پهنه گرشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است و وقتی این مجموعه هنوز اقدامی برای ثبت آن به عنوان محدوده گردشگری نکرده، محیط زیست نمی تواند خودسرانه برای آن حریم گردشگری تعیین کند.

 

 

 

گیاهان دارویی، جایگزین نفت

گیاهان دارویی به عنوان محصولات بومی مناطق مختلف ایران به خاطر محبوبیت روزافزون ناشی از خواص درمانی و غذایی، ارزش اقتصادی فوق‌العاده‌ و توانمندسازی اقتصادی، جایگزین شایسته برای بخشی از درآمدهای نفتی به شمار می‌روند. با توجه به ارزش بسیار، درآمدزایی و ارزآوری فوق‌العاده گیاهان دارویی که زعفران نیز یکی از آنها محسوب می‌شود، توسعه و ترویج این گیاهان، حمایت از کشت آنها و نیز گسترش آموزش‌های مربوطه به نسل جوان در این زمینه راهی برای افزایش توانمندی اقتصادی، تکیه بر دارایی‌های داخلی و تحقق اقتصاد مقاومتی است. در حالی که میزان تجارت بین‌المللی گیاهان دارویی سالانه بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود کشور ایران به رغم قدمت هفت هزار ساله در طب سنتی و داشتن هزاران نوع گیاه دارویی نتوانسته از گنجینه غنی و ارزشمند خود بهره اقتصادی لازم را ببرد.

 

 

 

 

افزایش ۱۴ میلیون متر مکعبی تولید گاز از پارس جنوبی

علی اصغر صادقی قائم مقام فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی ظرفیت برداشت روزانه گاز از سکوی فاز ۲۳ را ۵۰۰ میلیون فوت مکعب عنوان کرد و گفت: مشعل سکوی ۲۳ پس از تکمیل مراحل هوک آپ و راه اندازی، با بازشدن و جریان‌دهی به چاه‌ها روشن شد و این سکو، یکشنبه (۱۵ دی ماه) با ارسال پایدار گاز به پالایشگاه ساحلی فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی به بهره‌برداری رسید. صادقی با بیان اینکه سکوی فاز ۲۳، با رعایت کلیه الزامات و دستورالعمل های ایمنی و توسط متخصصان داخلی عملیاتی شده، اظهار کرد: تمام فعالیت های هوک آپ و راه اندازی سکوی فاز ۲۳ با وجود شرایط ناپایدار آب و هوا، در مدت دوهفته کاری به پایان رسید و این سکو در مدار تولید قرار گرفت.

 

 

 

 

نگرانی شرکت‌های کشتیرانی از جنگ افروزی ترامپ در منطقه

جنگ‌افروزی و تروریسم دولت ترامپ موجی از اضطراب را در بخش‌های مختلف جهان ایجاد کرده که از آن جمله ایجاد نگرانی در شرکت‌های کشتیرانی است. شرکت‌های کشتیرانی از جمله صاحبان و عوامل اجرایی شرکت‌های دارنده تانکرهای نفت و گاز طبیعی، به دنبال تشدید تنش‌ها در خاورمیانه پس از این حمله تروریستی آمریکا، در وضعیت اضطراری قرار گرفته‌اند. این شرکت‌ها نسبت به افزایش بهای نفت و گاز و تعرفه‌های بیمه در دوران جنگ و خطرات دیگر نگران هستند. شرکت میتسویی اواس‌کی ژاپن یکی از بزرگترین صاحبان امور کشتیرانی، به کارکنان کشتی‌های امور ترانزیتی خود در تنگه هرمز توصیه‌های امنیتی کرده است. شرکت ان‌وای‌کی، دیگر شرکت کشتیرانی معروف ژاپن نیز به خدمه کشتی‌هایش در تنگه هرمز اعلام کرده تدابیر امنیتی شان را افزایش دهند.