به گزارش روزنامه جمله، یکشنبه پنجم شهریور فردا قرار است پیشنهاد رسمی و مکتوب «علی سلاجقه» در کمیسیون زیربنایی صنعت و محیطزیست از کمیسونهای زیرمجموعه هیأت دولت دائر بر لغو بندهای ۴ و ۵ تصویبنامه هیأت وزیران مورخ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ طرح و مصوب گردد به عبارت روشن در سال حمایت از تولید و اشتغال، رییس سازمان حفاظت محیطزیست کشور طی یک پیشنهاد رسمی و مکتوب خواستار ابطال مجوز «پتروشیمی گهر مازندران» شد، مجوزی که مصوبه هیأت دولت را دارد و همه مقدمات قانونی و همچنین مجوزهای اولیه آن -به شهادت سند مکتوب سازمان بازرسی کل کشور که در پی دستور «رییسی» و خطاب به رییسجمهوری تهیه شد- از دستگاههای مسئول حتی از سازمان حفاظت محیطزیست کشور اخذ و زمین نیز پس از تأیید این مجوزها، در اختیار مجری طرح که از سرمایهگذاران شناختهشده بخش خصوصی است، واگذار شد.
سکوت مدیران ارشد دولت دربرابر «علی سلاجقه» وی را به جایی رساند که بیتوجه به شعار سال رهبر معظم انقلاب مبنی بر «مهار تورّم؛ رشد تولید»،آخرین تیر ترکش خود را به سمت اشتغالزایی و سرنوشت مردم شریف منطقه گلوگاه، خلیلشهر، بهشهر، نکا، میاندورود و ساری شلیک کرد و گویا کسی جلودار وی نیست.
نکته مهم و موضوع مبهم که در مدیریت سلاجقه باید مورد نظر دستگاههای نظارتی و قضایی باشد استانداردهای دوگانه رییس سازمان حفاظت محیطزیست کشور است که در برخی موضوعات حوزه مدیریت خود، کار را رها کرده و هیچ اقدام و عملی نمیکند اما درخصوص برخی موضوعات مانند پتروشیمی گهر مازندران، شمشیر را از رو میبندد.
پنجشنبه گذشته «سید محمود حسینیپور» در نشست خبری بهمناسبت هفته دولت صراحتاً نکاتی را بر زبان آورد که روزنامه «جمله» و همه دلسوزان طی یکسال گذشته نوشتند و گفتند. استاندار مازندران گفت: پتروشیمی مانند امتیاز منطقه آزاد، حق مردم استان است ضمن اینکه حفاظت از محیطزیست هم حکم عقل و تکلیف قانون است اما امروز در هیچ جای دنیا، به دلیل حفاظت از محیطزیست، جلوی گسترش صنایع بزرگ را نمیگیرند بلکه تلاش میکنند با اعمال استانداردهای دقیق و پایشهای مستمر، از ایراد آسیب به عرصههای زیستی جلوگیری کنند.
استاندار مازندران همچنین تأکید کرد: اینکه از ابتدا گفته شد «پتروشیمی میانکاله» یک فریب بود چون مکان اجرای پروژه ۴ کیلومتر با منطقه حفاظتشده میانکاله فاصله دارد و ما هم مُصر هستیم این اتفاق برای مازندران رقم بخورد بهویژه اینکه با این سرمایهگذاری بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد سرمایه وارد استان خواهد شد و کرسیهای اشتغال زیادی هم بهصورت مستقیم و هم بهصورت غیرمستقیم ایجاد خواهد شد و با فعالیت چنین مرکز تولیدی، رشتهای از کسب و کارها در منطقه رونق میگیرد، موضوعی که نیاز مردم منطقه است.
علاوه بر حمایت استاندار از این طرح، نماینده مقام معظم رهبری و نمایندگان مردم استان در مجلس هم بارها بر اجرای آن با رعایت الزامات زیستمحیطی تأکید کردند و بارها صدای دلسوزان دیگری هم در دفاع از این طرح شنیده شد، اما تنها صدای «علی سلاجقه» و چند تن که خود را در فضای مجازی فعال محیطزیستی معرفی میکنند سر از شبکه «ایران ابنترنشنال»، «بیبیسی» و «منوتو» در میآورد و افکار عمومی را نگران میکرد که گویا قرار است میانکاله را به آتش بکشند.
حقیقت تلخی است اما باید اعتراف کنیم که دولت سیزدهم که باید اجرای شعار سال رهبری را نصبالعین خود کند و چشم به مشکلات و مطالبات مردم داشته باشد، تا این لحظه نه درخصوص جانبداری نماینده عالی خود از این طرح، توجهی کرد و نه به توصیههای نماینده ولی فقیه در استان استان و از همه مهمتر به آمار بالای بیکاری در شرق مازندران نیز در عمل توجهی نشان نداد و امروز که یک سرمایهگذارِ اهل و از فعالان بخش خصوصی وارد میدان شد، حاضر نیست کمترین حمایت را انجام دهد و مهر سکوت بر لب زده و با این کار میدان را برای «علی سلاجقه» که تا این لحظه کارنامه وحشتناکی در حوزه محیطزیست از خود به جای گذاشته است، باز کرد. توقع جدی ما به نمایندگی از مردم شریف منطقه محروم شرق مازندران از رییسجمهوری این است که پاسخی قانعکننده درخصوص گزارش شماره ۳۱۱۷۰۱ مورخ سوم دیماه ۱۴۰۱ سازمان بازرسی کل کشور، به افکار عمومی بدهند. نیازی به تطویل کلام نیست که به تعبیر رهبر معظم انقلاب، محیطزیست یک مسأله حاکمیتی است و سرمایهای است که باید برای نسلهای آتی هم محفوظ بماند اما «علی سلاجقه» نمیتواند به بهانه محیطزیست، جلوی گسترش سرمایهگذاریهای کلان و اَبَرپروژهها را بگیرد و با این کار خود، نوعی دلسردی و یأس و هراس در میان فعالان بخش خصوصی ایجاد کند بهویژه اینکه راه نجات اقتصاد کشور در این شرایط نا مساعد، افزایش سرمایهگذاری است و شعار محوری دولت سیزدهم و رویکرد مجلس شورای اسلامی مبنی بر «مردمیکردن اقتصاد»، ناظر بر همین است.
امروز ما به حضور فعالان امین و اصیل بخش خصوصی در واحدهای مختلف تولید و تجارت نیاز داریم تا هم به گردش پول کمک و هم سرمایهآفرینی کند.
در شرایط حساس اقتصادی و معیشتی مردم، دولت سیزدهم باید به مردم توضیح دهد که چرا در عمل از شعار مهم و محوری خود مبنی بر «مردمیسازی اقتصاد» که به تولید سرمایه، ایجاد اشتغال و گسترش صادرات، منجر خواهد شد، دفاعی نمیکند و چرا اجازه میدهد این اصل مهم با خودمحوریهای «علی سلاجقه» به بازی گرفته شود؟
امروز که رییس سازمان حفاظت محیطزیست کشور مبارزه با آمال و آرزوی مردم شرق مازندران را به بالاترین کمیسیون در هیأت دولت برد لازم است دولت مدارک را بررسی کند، مجوزهای اولیه صادرشده توسط دستگاههای متولی را ببیند و از محیطزیست توضیح بخواهد که چرا در انتهای راه تصمیم خود را تغییر داد و حتی به سازمان امور اراضی هم پیغام میفرستد که زمین را از مجری طرح پس بگیرد ؟
خطاب آخر ما در این یادداشت، اعضای مجمع نمایندگان مازندران هستند که چند ماه دیگر باید مجدداً رأی مردم را بگیرند تا بتوانند به مجلس شورای اسلامی راه یابند. جهت یادآوری نمایندگان بگوییم که اگر امروز صدای مردم نباشند و از طرف مردم مطالبهگری نکنند، ۱۱ اسفند مردم به آنان پاسخ آری نخواهند داد.
استاندار مازندران در نشست با خبرنگاران به مناسبت فرارسیدن هفته دولت:
«پتروشیمی» حق مردم مازندران است
استاندار مازندران به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت رجایی و باهنر و گرامیداشت هفته دولت در جمع خبرنگاران حاضر شد ضمن گرامیداشت این ایام گزارشی از عملکرد دولت سیزدهم ارائه کرد.
وی یاد و نام شهیدان شاخص هفته دولت را نامهای فراموش نشدنی در تاریخ انقلاب توصیف کرد و تقارن این ایام با اربعین حسینی را ارزشمند دانست.
سید محمود حسینیپور در همین زمینه افزود: یاد و خاطره شهیدان هفته دولت و همچنین یاد و خاطره امام راحل را که به کشور ما عزت دادند را گرامی میداریم.
وی همچنین گفت: یاد و خاطره همه ایثارگران و مجاهدان دوران دفاع مقدس را گرامی میداریم که در سایه تلاش آنان امروز ایران عزیز اسلامی به چهار قدرت برتر جهان تبدیل شد و امروز امنیتی که ایران دارد همه از همین رشادتها است.
استاندار مازندران ادامه داد: ایران امروز یک کشور سرسپرده غربیها نیست که با کوک بیگانگان کاری را انجام دهد بلکه برعکس امروز ایران با عظمت و استقلال در منطقه و جهان حضوری مقتدرانه دارد.
وی با اشاره به تلاش دولت بر الگوبرداری از مشی و مرام شهیدان رجایی و باهنر گفت: هفته دولت فرصت مغتنم برای نقد و اصلاح عملکردها به شکل صحیح است.
نماینده عالی دولت در مازندران همچنین به گام دوم انقلاب اشاره کرد و گفت: برای برداشتن گام دوم و عمل به مانیفست مورد نظر رهبری، ما نیاز به الگوبرداری از بزرگانی چون شهیدان رجایی و باهنر، بهشتی و سردار شهید سلیمانی داریم.
وی با اشاره به ضرورت اجرای خدمت صادقانه گفت: ریلگزاری دولت سیزدهم طی دو سال اخیر برای رسیدن به این هدف بوده است اما در اینکه تا چه اندازه در این مسیر موفق بودیم به نظر مردم شریف استان معطوف است اما همه میدانند آغاز کار دولت انقلابی همراه بود با کنارگذاشتن تنبلی ازجمله واکسیناسیون دولت در موضوع کرونا یکی از همین اقدامات بود که به خوبی انجام شد.
استاندار مازندران ادامه داد: جراحی اقتصادی از اقدامات شجاعانه دولت سیزدهم بود و با نگاهی به کشورهای اطراف و همچنین کشورهای اروپایی، بسیاری بر این باور هستند که اگر این جراحی در زمان خود اتفاق نمیافتاد ما شاهد بهبود معیشت مردم نبودیم و جای تاسف است که دولتهای قبلی این جراحی اقتصادی را به تاخیر انداختند هرچند ما قبول داریم این جراحی تبعات و عوارضی هم داشت.
وی ادامه داد: مازندران بهخاطر موقعیت ژئوپلتیک ویژهای که دارد در مرکز کریدور شمال به جنوب قرار گرفت و میتواند هاب تجاری کشورهای اوراسیا و سی آی اس شود و همه تلاش ما طی یکسال گذشته تلاش کردیم روابط خود را با دولتهای منطقه گسترش دهیم و اگر زیرساختهای لازم ایجاد شود استان مازندران میتواند موقعیت ممتازی در این بخش کسب کند و این فرصت تاریخی است که مصمم هستیم از این فرصت بهرهبرداری کنیم.
نماینده عالی دولت در مازندران نرخ بیکاری در استان در بهار سال ۱۴۰۲ را ۶ و ۹ دهم درصد اعلام کرد و گفت: این میزان هم در مقایسه با نرخ بیکاری در بهار گذشته کاهش داشته و هم پایینتر از نرخ بیکاری کشوری است و تحقق رشد اقتصادی در استان هم به بالای ۴ درصد رسید در شرایطی که نرخ رشد چند سال صفر بود.
وی در همین زمینه گفت: با ساختارهای موجود امکان ایجاد رشد اقتصادی نبود و برای همین شورای عالی رشد اقتصادی را تاسیس کردیم و برای سال جاری رشد بالای ۸ درصد را هدفگذاری کردیم و بهرغم اینکه میدانیم کار دشواری است اما بسترها را مهیا کردیم و برنامه داریم به این درصد
رشد برسیم.
استاندار مازندران همچنین گفت: برای تحقق رشد اقتصادی نیاز به حضور سرمایهگذار داشتیم و بوروکراسی اداری یکی از موانع سرمایهگذاری بود و ما برای برداشتن گام عملی و تسهیل مسیر حضور فعالان بخش خصوصی، پنجره واحد را پیریزی کردیم و پلتفرم این طرح در هفته دولت افتتاح خواهد شد و سرمایهگذار بدون مراجعه حضوری به دستگاههای مختلف و سردرگمی، از طریق پنجره واحد به هدف خود
خواهد رسید.
حسینیپور به فاینانس با چین اشاره کرد و گفت: حدود ۴۸ پروژه مهم و زیرساختی برق مازندران با ارزش ۱۱ هزار میلیارد در دست انجام است و این طرح از آنجایی اهمیت دارد که بدانیم نیاز صنایع به برق، نیازی حیاتی است و استان مازندران هم یکی از ضعیفترین زیرساختهای برق را در مقایسه با استانهای کشور دارد.
وی ادامه داد: با اجرای هفت همایش سرمایهگذاری در سراسر استان موفق شدیم هزار و صد و نود و سه فرصت سرمایهگذاری را در استان شناسایی کنیم و امروز هر فردی از فعالان بخش خصوصی که اراده کنند، این اطلاعات در اختیارشان قرار خواهد گرفت تا در کوتاهترین زمان، مسیر مورد نظر خود را انتخاب کنند و وارد سرمایهگذاری شوند.
استاندار مازندران افزود: طی سال ۱۴۰۱ موفق شدیم ۲۱۳ واحد تولیدی راکد که عموماً مشکل مالی و پرونده شکایت بانک داشتند، با ورود ستاد تسهیل و حتی گرفتن مصوبه در شورای تامین استان، این واحدها را به چرخه تولید بازگردانیم و هزار و سیصد و بیست و چهار اشتغال ایجاد شد که تحقق ۱۱۲ درصدی در ایجاد اشتغال داشتیم و برای سال جاری هم این برنامه استمرار خواهد داشت.
حسینیپور ادامه داد: رتبه پنجم کشوری را در تشکیل جلسات شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی داشتیم و مصوبات بسیاری در این شورا گرفتیم که همه این مصوبات با هدف حمایت از بخش خصوصی و سرمایهگذاران صورت گرفت.
نماینده عالی دولت در استان به پیگیری مصوبات سفر ریاستجمهوری در اسفند ۱۴۰۰ اشاره کرد و گفت:پرداخت تسهیلات به میزام ۸ هزار و هشتصد و سی و دو میلیارد تومان به ۸۷۹ طرح از جمله این مصوبات بود که اقدام ارزشمندی بود و استان در این بخش هم حائز رتبه شد.
استاندار مازندران ادامه داد: سفر به فدراسیون روسیه و نشست با استانداران چهار استان آستاراخان، ولگوگراد، سامارا و مسکو یکی دیگر از اقدامات ارزشمند ما بود که با همراهی بخش خصوصی انجام شد و به عقد قرارداد با سه فروشگاه بزرگ زنجیرهای روسیه ختم و قرار شد ۱۲۰ قلم کالا با برند مازندران در این فروشگاهها وارد بازار روسیه خواهد شد درحالیکه در دولتهای قبل این سفرها تنها به امضای تفاهمنامه محدود مانده بود.
وی درخصوص اعلام نهایی امتیاز منطقه آزاد مازندران نیز توضیح داد: فضای حضور استاندار مازندران برای دفاع از این طرح در مجمع تشخیص مصلحت نظام بسیار سنگین بود و حتی با مخالفت برخی اعضای مجمع مواجه شد که دفاع آیتالله آملی لاریجانی از حضور استاندار با این استدلال که ممکن است اعضای مجمع اطلاعات دقیقی نداشته باشند، با حضور ما موافقت شد و من هم از این طرح دفاع کردم و درنهایت موفق شدیم رای نهایی را بگیریم.
حسینیپور در همین زمینه گفت: سه بندر استان مازندران، ظرفیت بزرگ توسعه اقتصادی در استان هستند و تلاش ما این است که با استفاده از همین استعدادها بتوانیم اقتصاد استان را متحول کنیم.
وی همچنین گفت: هزار و ۱۶۵ پروژههای افتتاحی هفته دولت در مازندران داریم که با اعتباری بالغ بر ۸ هزار و ۱۷۳ میلیارد تومان تکمیل شدند ضمن اینکه ۲۱۲ پروژه کلنگزنی در این هفته در مازندران داریم که با اعتباری حدود ۷ هزار و ۱۲۳ میلیارد تومان تکمیل خواهند شد.
حسینیپور درخصوص پتروشیمی گهر مازندران نیز صراحتاً گفت: پتروشیمی مثل ماجرای منطقه آزاد حق مردم استان مازندران است و امروز هم در دنیا مشکلات زیستمحیطی صنایع بزرگ را با تکنولوژی های مدرن حل میکنند ضمن اینکه از ابتدا که گفته شد پتروشیمی میانکاله برای انحراف افکار عمومی بود چون محل اجرای طرح ۴ کیلومتر با میانکاله فاصله دارد و ما مُصر هستیم این اتفاق برای مازندران بیفتد بهویژه اینکه بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد سرمایه به استان وارد خواهد کرد که رقم بسیار مهمی است و این یک پروژه عظیمی است و ما مدافع طرح هستیم.