تیغ شهرداری کاشان بر گلوی دو خانه تاریخی
تیغ شهرداری کاشان بر گلوی دو خانه تاریخی

تیمی متخصص اواخر هفته پیش از تهران راهی کاشان می‌شود تا تکلیف دو خانه تاریخی دوره قاجار یعنی «مقدم» و «وثقی» و پارکینگی که در حوالی آن ساخته می‌شود را مشخص کنند. در این بازدید شهردار، مسوولان میراث فرهنگی کاشان و استان اصفهان هم حضور داشتند. پس از آن مقرر شد تا کار متوقف شود […]

تیمی متخصص اواخر هفته پیش از تهران راهی کاشان می‌شود تا تکلیف دو خانه تاریخی دوره قاجار یعنی «مقدم» و «وثقی» و پارکینگی که در حوالی آن ساخته می‌شود را مشخص کنند. در این بازدید شهردار، مسوولان میراث فرهنگی کاشان و استان اصفهان هم حضور داشتند.
پس از آن مقرر شد تا کار متوقف شود و وزارتخانه نامه‌ای را ارسال کند که فاصله ۴ متر از هر دو بنا حفظ شود چرا که اقدامات کنونی مورد تأیید معاونت میراث فرهنگی وزارتخانه نیست.
ما شهرداری کاشان به جای اجابت نظرات کارشناسی در تعطیلات پنجشنبه و جمعه گودبرداری را با سرعت بیشتر در نزدیک خانه «وثقی» تداوم بخشیده است این در حالی است که مسوولان میراث فرهنگی و یگان حفاظت با تعلل و به بهانه تعطیلی اقدامی نکردند.
حال ضروری است تا معاونت میراث فرهنگی کل کشور هر چه سریع تر نامه خود به کاشان را ارسال کند، در غیر اینصورت شهرداری احتمالا تا آخر هفته گودبرداری‌هایی با وسعت و عمق بیشتر انجام خواهد داد.
از سویی این پرسش مطرح است چگونه شهرداری کاشان بدون دریافت نظرات میراث فرهنگی اقدام به این گودبرداری کرده است؟آیا دستگاه‌های نظارتی کارنامه شهرداری کاشان در این خصوص را بررسی می‌کنند؟
به گزارش میراث باشی، از یک سال پیش تا کنون شهرداری کاشان با مشارکت بخش خصوصی در خیابان «باب‌الحوائج» رو به روی بازار تاریخی و بین این دو خانه تاریخی پارکینگی را احداث کرده که گودبرداری آن غیر اصولی بوده و سبب ایجاد ترک‌های عمیق در خانه مقدم و تخریب یکی از اتاق‌ها شده است.
با پیگیری‌های مختلف فعالان میراث فرهنگی، کارشناسان حفظ و احیای بناهای تاریخی و یگان حفاظت از میراث فرهنگی و نامه‌نگاری‌های زیاد، این عملیات چندین بار متوقف شده ولی دوباره به کار خود ادامه داده است.
حفر چاهک برای مقاوم سازی بنا هم در روز ۲۲ آبان ماه هم به دلیل جانمایی نامناسب موجب شده تا سقف زیرزمین خانه شکاف بردارد/ مریم اطیابی.

 

نوجوان پارس‌آبادی برنده جشنواره نقاشی ژاپن
مسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان پارس‌آباد گفت: نوجوان ۱۴ ساله پارس آبادی در جشنواره بین‌المللی نقاشی ژاپن نشان برنز این رویداد هنری را کسب کرد.
علی برادران عنوان کرد: فاطمه معمر عضو فعال کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از مرکز شماره دو شهرستان پارس آباد موفق به کسب نشان برنز و لوح تقدیر مسابقه بین المللی نقاشی ژاپن شد. وی افزود: این جشنواره هنری بیست و ششمین مسابقه بین المللی نقاشی انجمن «هیکاری ژاپن» بود که فراخوان آن در سال ۲۰۱۸ با موضوعات کشاورزی، زمین کشاورزی، محیط زیست، طبیعت و مردم و خانواده اعلام شده بود.
مسئول کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهرستان پارس‌آباد ادامه داد: از مجموع ۱۸ هزار و ۱۴۶ اثر ارسال شده به این مسابقه از ۷۶ کشور جهان ۱۰ نفر از اعضای مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ایران موفق به کسب جایزه در این مسابقات بودند.

افتتاح قطعات دوم و سوم بزرگراه تبریز- اهر
قطعات دوم و سوم بزرگراه تبریز – اهر به‌ طول ۳۵ کیلومتر و صرف ۱۰۲میلیارد تومان هزینه افتتاح شد.
معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه وشهرسازی استان آذربایجان شرقی در آیین افتتاح قطعات ۲و۳ بزرگراه تبریز- اهر اظهار کرد: طول این بزرگراه حدود ۹۰ کیلومتر است که بخش عمده آن در دولت تدبیر وامید احداث شد.
جعفرصادق رستمی مهر افزود: تا امروز در مجموع ۸۰ کیلومتر از این پروژه ۹۰ کیلومتری به بهره برداری رسیده و مابقی پروژه در سه ماهه دوم سال آینده به اتمام می‌رسد. وی خاطرنشان کرد: اجرای پروژه تبریز – اهر منجر به اتصال تبریز به شمال شرق استان و نیز موجب کاهش ترافیک و تصادفات محورهای سه راهی خواجه و هریس همچنین اهر به سمت کلیبر و مشکین‌شهر می‌شود.
وی افزود: حجم عملیات اجرا شده در این پروژه، ۳میلیون و۴۰۰هزار مترمکعب خاکبرداری و۲ میلیون و۳۸۰ هزارمترمکعب خاکریزی است و ابنیه فنی و آبروهای اجرا شده در این طرح نیز ۹ دستگاه پل بزرگ و ۲۸۸دستگاه است.