تازهترین آمار از قیمت نهادههای ساختمانهای مسکونی شهر تهران حاکی از ثبات قیمت مصالح نهادههای ساختمانهای مسکونی شهر تهران در تابستان نسبت به بهار امسال دارد، این در حالی است که قیمت مصالح ساختمانی نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۲۹ درصد افزایش را تجربه کرد. مرکز آمار ایران آخرین در تازهترین آمار خود آخرین […]
تازهترین آمار از قیمت نهادههای ساختمانهای مسکونی شهر تهران حاکی از ثبات قیمت مصالح نهادههای ساختمانهای مسکونی شهر تهران در تابستان نسبت به بهار امسال دارد، این در حالی است که قیمت مصالح ساختمانی نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۲۹ درصد افزایش را تجربه کرد. مرکز آمار ایران آخرین در تازهترین آمار خود آخرین وضعیت قیمت نهادههای ساختمانهای مسکونی شهر تهران را اعلام کرد.
بر این اساس، شاخص قیمت نهادههای ساختمانهای مسکونی تهران در تابستان امسال به ۴۰۷ رسید که نسبت به بهار سالجاری که ۴۰۶.۹ بوده رقمی ثابت را نشان میدهد. با این حال، این شاخص در مقایسه با فصل مشابه سال گذشته که رقم نهادههای ساختمانهای مسکونی شهر تهران ۳۱۵.۴ بوده ۲۹ درصد افزایش را نشان میدهد.
شاخص کل قیمت نهادههای ساختمانهای مسکونی شهر تهران طی ۸ سال گذشته حاکی از آن است که کمترین افزایش قیمت در طی این سالها مربوط به سال ۹۴ با منفی ۱.۸ درصد بوده و سالجاری با ۴۷.۸ و سال ۹۱ با ۳۶.۷ به ترتیب سالهایی بودند که بیشترین افزایش قیمت نهادهها را تجربه کردند.
این گزارش حاکی است که درصد تغییرات میانگین شاخص چهار فصل منتهي به فصل تابستان امسال نسبت به میانگین شاخص چهار فصل منتهی به تابستان سال ۹٧ معادل ٤٩,٢ درصد بوده كه نسبت به همين اطلاع در فصل قبل که ٥٦.٣ درصد بوده ٧.١ درصد کاهش داشته است.
در عین حال در فصل تابستان امسال شاخص قیمت گروه آهنآلات میلگرد پروفیل درب و پنجره و نرده، گروه چوب، گروه تاسیسات برقی، گوره تاسیسات مکانیکی و انواع عایق حرارتی، گروه ایزوگام و قیرگونی آسفالت و در نهایت گروه شیشه به ترتیب با ۹.۲، ۲.۶، ۳.۸، ۴، ۲.۳ و ۰.۲ درصد کاهش نسبت به فصل قبل بیشترین تاثیرگذاری را در کاهش شاخص کل به خود اختصاص دادند. در مقابل گروه «سیمان، بتن، شن و ماسه»، گروه سنگ، گروه انواع بلوک و آسفالت و آجر به ترتیب با ۱۳، ۳.۹ و ۵.۳ درصد افزایش به ترتیب بیشترین تاثیرگذاری را در افزایش شاخص قیمت نهادههای ساختمانیهای مسکونی شهر تهران داشتند.
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک مسکن:
تشکیل صندوق زمین و ساختمان جدید منتظر مجوز بانک مرکزی است
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک مسکن با اشاره به محدودیت قانونی برای ایجاد صندوق زمین و ساختمان جدید ذیل بانکها، گفت: بانک مرکزی مجوز تشکیل صندوق جدید را به بانک مسکن نداده است.
سید محسن فاضلیان در پاسخ به اینکه آیا با توجه به فرارسیدن دوره رکود بازار مسکن و به دنبال آن شروع پروژههای جدید ساخت و ساز، برنامهای برای تشکیل صندوق جدید زمین و ساختمان وجود دارد؟ توضیح داد: مجموعه بانک مسکن و شرکت تأمین سرمایه به عنوان متولی راهاندازی این صندوقها که تأمین مالی بخش ساختمان از جمله رسالتهای این شرکت است، تمام تلاش خود را در جهت تأسیس صندوقهای سرمایهگذاری زمین و ساختمان بیشتری انجام داد و حتی فرآیند شناسایی و بررسی شرایط پروژهها را نیز پشت سر گذاشتهایم، اما محدودیتهای قانونی موجود تاکنون منجر به عدم حصول به نتیجه در این زمینه شده است.
وی تصریح کرد: بر اساس بند (ب) ماده (۱۴) قانون برنامه ششم توسعه، تأسیس هرگونه صندوق سرمایهگذاری توسط شرکتهای تابعه بانکها ممنوع و مستلزم اخذ مجوز از بانک مرکزی اعلام شده است. در عین حال عدم صدور مجوز تأسیس این صندوقها توسط بانک مرکزی مانع گسترش این صندوقها توسط مجموعه بانک مسکن شده است.
فاضلیان در پاسخ به اینکه علاوه بر چهار صندوق زمین و ساختمان که قبلا ذیل شرکت تامین سرمایه تشکیل شد، مجموعه دیگری خارج از بانک مسکن نیز اقدام به تشکیل چنین صندوقهای سرمایهگذاری در بازار سرمایه کرده است؟ به هیبنا گفت: با توجه به رسالت بانک مسکن در توسعه بخش مسکن و تطابق با اهداف صندوق سرمایهگذاری زمین و ساختمان، تنها مجموعه بانک مسکن به تأسیس این صندوقها ورود کرده و فعلا هیچ نهاد دیگری در این زمینه فعالیت نداشته است.
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک مسکن در توضیح علت عدم اقبال بخش خصوصی از تشکیل صندوقهای سرمایهگذاری زمین و ساختمان طی چهار سال سپری شده از اصلاح دستورالعمل مربوط به این صندوقها، اظهار کرد: عدم اقبال بخش خصوصی به صندوقهای زمین و ساختمان برای تأمین مالی را باید از ابعاد گوناگون مورد بررسی قرار داد. با توجه به اینکه شرکت تأمین سرمایه بانک مسکن با انبوهسازان و مالکان پروژهها در ارتباط نزدیک است، موانعی از جمله «عدم فرهنگسازی مناسب»، «وجود بروکراسیهای اداری پیچیده و زمانبر در راهاندازی و همچنین فعالیت این صندوقها» و نیز «قوانین و مقررات غیرشفاف» را بر سر راه تشکیل این صندوقها شناسایی کرده است.
به گفته وی، وجود این تصور برای مالکان زمین و پروانه ساخت که با فروش زمین خود به صندوق عملاً هیچگونه نظارتی بر فرآیند ساخت و مدیریت صندوق نخواهند داشت نیز، از دیگر عللی است که سبب بیرغبتی به تشکیل این صندوقها شده است.
فاضلیان در عین حال تاکید کرد: البته نمیتوان منکر این واقعیت شد که تأمین مالی بخش مسکن تاکنون عموما از طریق سیستم بانکی صورت میگرفته که محدودیتها و موانع تامین مالی از طریق بازار سرمایه را نداشته است و در این شرایط رغبت به تشکیل صندوقهای زمین و ساختمان بسیار اندک است.
وی به پایگاه خبری بانک مسکن، گفت جایگزینی بازار سرمایه با سیستم بانکی برای تأمین مالی بخش مسکن نیازمند گذر زمان بوده و تبلیغات و شفافسازی در این زمینه باید توسط فعالان امر در بازار سرمایه صورت پذیرد.