سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور گفت: از ابتدای فروردین تا پایان آذر سال جاری ۴۲۶ هزار و ۹۹ ازدواج و ۱۳۲ هزار و ۶۱۸ طلاق در کشور در پایگاه اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال ثبت شده است. سیفالله ابوترابی افزود: میانگین سن مردان در اولین ازدواج در کشور ۲۷.۵ و میانگین سن ازدواج زنان […]
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور گفت: از ابتدای فروردین تا پایان آذر سال جاری ۴۲۶ هزار و ۹۹ ازدواج و ۱۳۲ هزار و ۶۱۸ طلاق در کشور در پایگاه اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال ثبت شده است.
سیفالله ابوترابی افزود: میانگین سن مردان در اولین ازدواج در کشور ۲۷.۵ و میانگین سن ازدواج زنان در اولین ازدواج ۲۳.۴ سال در کشور بوده است. وی ادامه داد: همچنین میانگین سن طلاق مردان در این مدت در کشور ۳۷.۲ سال و میانگین سن زنان در طلاق ۳۲.۳ سال در زمان وقوع طلاق بوده است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال اعلام کرد: امسال ۹۰۸ هزار و ۳۹۷ نفر در کشور متولد شدند و ولادت آنها به ثبت رسیده است و همچنین ۲۸۸ هزار و ۳۵۲ نفر در این مدت در کشور فوت کردند و مرگ آنها در پایگاه اطلاعات جمعیتی ثبت احوال به ثبت رسیده است. معاون اسناد هویتی سازمان ثبت احوال ادامه داد: همچنین در ۸ ماهه امسال ۲ میلیون و ۸۷۴ هزار و ۸۶۷ مورد شناسنامه برای ایرانیان به صورت مکانیزه ثابت صادر شده است.
۱۰۷۵ زندانی با دریافت وام بدون سود آزاد شدند
ستاد دیه کشور از ابتدای امسال تا پایان شهریور ماه با شناسایی هزار و ۷۵ زندانی جرایم غیرعمد، زمینه آزادی این افراد نیازمند را از طریق دریافت وامهای بدون سود فراهم کرد.
به گزارش ستاد دیه کشور، گرچه تا امروز از جمع افراد معرفی شده به بانکها ۴۶۱ مددجو توفیق داشتهاند با ارائه تضامین و رعایت دیگر ضوابط وام دریافت کنند اما دریافت تسهیلات برای دیگر زندانیان با منع قانونی همراه نیست و این افراد نیز با تکمیل مدارک امکان دریافت وام را دارند.
براساس این گزارش، از مجموع سه هزار و ٣١٨ زندانی آزاد شده در شش ماهه نخست امسال، ١٣۶ نفر آنها را زنان شامل میشدند و تعداد ۱۰۷۵ مددجو که طبق استعلامهای به عمل آمده توانایی کار یا وسع مالی مناسب در جهت پرداخت دیون را داشتند بدون اعطای کمکهای ویژه صرفا با معرفینامه ستاد دیه، این افراد برای پرداخت بدهی ۶۷ میلیارد تومانی خود به بانکهای عامل ملی، ملت، صادرات و تجارت معرفی شدهاند.
طبق این گزارش، بانک تجارت از محل بند ج تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۹۷ و ۹۸ با ارائه ۴۳۹ مورد وام پرداختی به مبلغی معادل ۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان بیشترین طیف زندانیان را مورد حمایت قرار داده و در رتبههای بعد به ترتیب بانکهای صادرات، ملی و ملت به ۳۰۰ بدهکار تحت حمایت ستاد دیه تسهیلات ارائه دادهاند.
حمایتهای خانواده عاملی برای کاهش اعتیاد
یک متخصص روانشناسی یکی از عوامل مهم در کاهش اعتیاد را خانواده و حمایتهای خانواده دانست و گفت: اگر فردی از حمایتهای خانواده برخوردار باشد و یا خانوادهای منسجم و پایدار داشته باشد و در حقیقت همدلی و عاطفه در آن وجود داشته باشد، به طور قطع احتمال کمتری وجود دارد که به سمت مواد مخدر برود. علی شیخالاسلامی یکی از عوامل مهم در کاهش اعتیاد را خانواده و حمایتهای خانواده دانست و عنوان کرد: اگر فردی از حمایتهای خانواده برخوردار باشد و یا خانوادهای منسجم و پایدار داشته باشد و در حقیقت همدلی و عاطفه در آن وجود داشته باشد، به طور قطع احتمال کمتری وجود دارد که به سمت مواد مخدر برود.
این متخصص روانشناسی تصریح کرد: هر چقدر خانواده از نظر انسجام درونی مشکلات بیشتری داشته باشد، همدلیها کمتر باشد و روابط عاطفی سردتر باشد و همچنین فرد از حمایتهایی که اعضای یک خانواده باید از یکدیگر داشته باشند، کمتر برخوردار باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که فرد در گرداب اعتیاد گرفتار شود. وی که در برنامهای رادیویی صحبت میکرد، افزود: همچنین تحقیقات علمی نشان داده است فرزندان خانوادههایی که در آن والدین اعتیاد داشتهاند، گرایش آنها به سمت مواد مخدر و اعتیاد بسیار بیشتر بوده است و این نشاندهنده نقش خانواده در موضوع اعتیاد است.
در ادامه میثم یاوری-دانشجوی دکترای جامعه شناسی فرهنگی با تصریح بر اینکه اعتیاد حالت انقطاع از واقعیت است، گفت: کسی که به سمت مواد مخدر گرایش پیدا میکند، قصد دارد لحظه یا زمانی را از آن چیزی که هست، دور شود. دلیل این کار آن است که فرآیند هویتیابی به درستی صورت نگرفته است یعنی فرد در جایی که باید باشد، نیست یا نقش آفرینی مفیدی که باید انجام دهد را نمیتواند انجام دهد، در نتیجه با گرایش به اعتیاد از هویت خود فرار میکند.