ثبت نام خانه اولی‌ها در طرح جهش مسکن
ثبت نام خانه اولی‌ها در طرح جهش مسکن

  معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ثبت نام از متقاضیان واحدهای طرح جهش تولید و تامین مسکن از روز چهارشنبه در سامانه ملی نهضت مسکن آغاز می‌شود. محمود محمودزاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: امروز چهارشنبه ۲۸ مهرماه ۱۴۰۰ آماده ثبت نام برای واحدهای طرح جهش تولید و تامین مسکن هستیم. متقاضیان می‌توانند […]

 

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ثبت نام از متقاضیان واحدهای طرح جهش تولید و تامین مسکن از روز چهارشنبه در سامانه ملی نهضت مسکن آغاز می‌شود.
محمود محمودزاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: امروز چهارشنبه ۲۸ مهرماه ۱۴۰۰ آماده ثبت نام برای واحدهای طرح جهش تولید و تامین مسکن هستیم. متقاضیان می‌توانند به سامانه ملی نهضت مسکن به نشانی www.saman.mrud.ir مراجعه و نام‌نویسی کنند. در ۳۱ استان و تعداد قابل توجهی از شهرها تامین زمین صورت گرفته و آمادگی ثبت نام وجود دارد.

سبز بودن فرم «ج» یکی از شروط چهارگانه است
وی درباره شرایط متقاضیان واحدهای طرح جهش تولید مسکن گفت: عدم استفاده از تسهیلات یارانه‌ای دولتی در بخش مسکن و سبز بودن فرم «ج»، فقدان مالکیت خصوصی، متاهل یا سرپرست خانوار بودن و سابقه حداقل پنج سال سکونت در شهر مورد تقاضا، چهار شرط اصلی خواهد بود.
محمودزاده با بیان اینکه امکانات و تسهیلات طرح جهش تولید مسکن به مراتب بیش از طرحهای قبلی است افزود: به واسطه امکانی که قانون‌گذار تعیین کرده طرح جهش تولید و تامین مسکن از نظر میزان تسهیلات، سود وامها و خدماتی که دولت می‌دهد به مراتب پیشرفته‌تر از پروژه‌های قبلی است. البته به شورای عالی مسکن پیشنهاد داده‌ایم که پروژه‌های قبلی هم مشمول همه امتیازات این طرح شوند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ‌روز سه‌شنبه ۲۷ مهرماه درخصوص سقف و نرخ سود تسهیلات طرح جهش مسکن با بانک مرکزی جلسه داریم گفت: هنوز درباره جزئیات وامها مصوبه‌ای اخذ نشده است. تا کنون چندین جلسه در این‌باره برگزار شده که امیدواریم در نشست فردا تصمیمات نهایی اتخاذ و اگر ابهامی از سوی کارشناسان وجود دارد برطرف شود. در مراحل بعدی شورای پول و اعتبار و شورای عالی مسکن تصمیم نهایی را اخذ خواهند کرد.
به گفته محمودزاده، جلسات کارشناسی درباره جزئیات نحوه تامین منابع مالی و تسهیلات، خللی در ثبت نام ایجاد نخواهد کرد و می‌توانیم به صورت موازی، کارها را جلو ببریم.

حدود ۶۴ هزار فقره وام اجاره پرداخت شد
محمودزاده همچنین درباره آخرین وضعیت پرداخت تسهیلات کمک ودیعه مسکن گفت: بحمدالله روند پرداخت وام اجاره در بانکها بهتر از قبل شده است. در حال حاضر بیش از یک میلیون ۴۱۱ هزار نفر ثبت نام کرده‌اند که ۴۸۸ هزار نفر به سیستم بانکی معرفی شده و ۶۳ هزار و ۸۰۰ نفر تسهیلات را دریافت کرده‌اند.
وی تصریح کرد: به منظور سهولت در معرفی ضامن وام ودیعه مسکن، مکاتباتی را با بانک مرکزی و دبیرخانه ستاد ملی کرونا انجام داده‌ایم و پیگیریها ادامه دارد تا شرایط بهتر شود. البته سرعت وام‌دهی بانکها در یک هفته گذشته افزایش یافته  است.
بنابراین گزارش، قانون جهش تولید و تامین مسکن ۱۷ مردادماه ۱۴۰۰ به تصویب مجلس و سوم شهریورماه ۱۴۰۰ به تایید شورای نگهبان رسید. بر اساس تبصره ۳ از ماده ۴ این قانون مجموع دوران مشارکت و فروش اقساطی واحدها ۲۰ ساله است. تسهیلات مربوط به ساخت واحدهای این قانون پس از دوره مشارکت به فروش اقساطی تبدیل و تعهدات آن به خریدار منتقل می‌شود.
هنوز جزئیات اقساط و نرخ سود تسهیلات خانه‌های طرح جهش تولید مسکن برای دهکهای مختلف توسط بانک مرکزی اعلام نشده، اما اقبال شاکری ـ نماینده مجلس ـ گفته که تسهیلات ۴۵۰ میلیون تومان است که به سازندگان پرداخت می‌شود. اقساط نیز ۳ میلیون و ۷۵۰ هزار تا ۵ میلیون تومان خواهد بود. همچنین وزارت راه و شهرسازی اعلام کرده که تلاش می‌کند حداکثر کمک را به دهکهای یک تا سه داشته باشد. این کمکها می‌تواند شامل تقبل تمام یا بخشی از نرخ سود تسهیلات، زمین رایگان، خدمات مهندسی و عوارض صدور پروانه باشد.

مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان:
۲۹۰۰ واحد مسکونی در اندیکا خسارت دید
مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان به متضرر شدن دو هزار و ۹۰۰ واحد مسکونی روستاهای اندیکا بر اثر زلزله اشاره کرد و گفت: روند بازسازی این واحدهای خسارت‌دیده از امروز آغاز می‌شود.
حسین جنتی از جدیدترین ارزیابی واحدهای خسارت‌دیده اندیکا بر اثر زلزله خبر داد و بیان کرد: بر اساس جدیدترین ارزیابی که انجام شده حدود ۲ هزار و ۹۰۰ واحد مسکونی خسارت دیده‌اند.
مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان افزود: از این تعداد واحدها نیز ۹۸۰ واحد به‌طور کامل تخریب شده که نیازمند احداث مجدد دارند چون بیشتر واحدها به‌صورت سنگی هستند.
وی، صعب‌العبور بودن مسیر بیشتر روستاها و سایر مشکلات را از عمده‌ترین معضل برای آغاز بازسازی مناطق زلزله‌زده اندیکا برشمرد و بیان کرد: انتقال مصالح ساختمانی به این مناطق سخت بوده و در حوزه اندیکا نیز مصالح ساختمانی لازم وجود ندارد.
جنتی افزود: هم اکنون بررسی‌های لازم برای آغاز احداث واحدهای مسکونی در حال اجراست تا کار بازسازی به‌سرعت شروع بشود؛ همچنین به دنبال الگوی ساخت‌وساز مسکن در این مناطق هستیم که این الگو مشخص شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان خبر داد: برای آغاز احداث واحدهای مسکونی در وهله اول این واحدها باید آواربرداری شوند که این امر توسط بنیاد مسکن انجام خواهد شد و این روند از روز (۲۷ مهرماه ۱۴۰۰) آغاز شد.
وی، بازسازی واحدهای آسیب‌دیده اندیکا را در حیطه طرح بازسازی مناطق حادثه‌دیده اعلام کرد و افزود: در این طرح شرایط به نسبت راحت‌تر است چون در این راستا بنیاد مسکن مقدماتی را فراهم می‌کند تا واحدهای خسارت‌دیده نیز تکمیل و آماده بهره‌برداری شوند.
جنتی از اعطای دو نوع تسهیلات به مردم متأثر از زلزله برای احداث واحدهای مسکونی خبر داد و بیان کرد: نوع اول تسهیلات پس از تصویب و ابلاغ آن از سوی دولت داده خواهد شد؛ همچنین یکسری تسهیلات و بلاعوض وجود دارد که به مردم داده می‌شود که از طریق آن کار بازسازی شروع کنند.
مدیرکل بنیاد مسکن خوزستان تأکید کرد: ضمانت در این‌گونه تسهیلات نیاز نیست چون به‌صورت زنجیره‌ای است و در قالب گروه‌های سه نفره، متقاضیان به بانک‌های عامل معرفی می‌شوند. وی در خصوص تجمیع واحدهای مسکونی روستاهای اندیکا گفت: درصورتی که مردم رضایت دهند، واحدهای مسکونی آنها تجمیع و یکجا ساخته خواهد شد.