ثبت نام در نهضت ملی مسکن تا ۱۵ آذر تمدید شد
ثبت نام در نهضت ملی مسکن تا ۱۵ آذر تمدید شد

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی از تمدید ثبت نام طرح نهضت ملی مسکن تا نیمه آذر ماه امسال خبر داد. محمود محمودزاده  در برنامه زنده رادیویی از تمدید مهلت ثبت‌نام نهضت ملی مسکن تا ۱۵ آذر امسال خبر داد. وی افزود: در پی افزایش تقاضای تمدید مهلت ثبت‌نام در سامانه نهضت ملی مسکن، […]

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی از تمدید ثبت نام طرح نهضت ملی مسکن تا نیمه آذر ماه امسال خبر داد.
محمود محمودزاده  در برنامه زنده رادیویی از تمدید مهلت ثبت‌نام نهضت ملی مسکن تا ۱۵ آذر امسال خبر داد.
وی افزود: در پی افزایش تقاضای تمدید مهلت ثبت‌نام در سامانه نهضت ملی مسکن، نام‌نویسی در این طرح که تا پیش از این ۲۸ آبان به اتمام می‌رسید، تا ۱۵ آذر ماه تمدید شده است.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ادامه داد: متقاضیان می‌توانند بدون نگرانی ثبت‌نام در مرحله اول نهضت ملی مسکن را در سامانه مربوطه به آدرس https://saman.mrud.ir انجام دهند.
محمودزاده یادآور شد: تاکنون یک میلیون و ۲۶۰ هزار نفر در سامانه نهضت ملی مسکن ثبت‌نام کرده‌اند که در ۵۲۰ شهر تقاضای آنها ثبت شده است. در این ۵۲۰ شهر، زمین به اندازه کافی تأمین شده است.
وی خاطرنشان کرد: به مرور تعداد شهرهای مورد تقاضا افزایش خواهد یافت و امیدواریم همه متقاضیان دریافت مسکن تا یکی دو ماه آینده در شهرهای مورد دلخواه ثبت‌نام کنند.

معاون مسکن شهری بنیاد مسکن خبر داد؛
آغاز عملیات اجرایی ۲۷ هزار واحد نهضت ملی مسکن با ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی
معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه عملیات اجرایی ۲۷ هزار واحد نهضت ملی مسکن با ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی شروع شده است، از تامین اراضی ۴۷ هزار واحد اجرای این طرح، خبر داد.
حمیدرضا سهرابی معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی در خصوص عملکرد آن بنیاد در اجرای نهضت ملی مسکن، توضیحاتی را ارایه کرد.
مدیرکل مسکن شهری بنیاد مسکن با اشاره به اینکه طرح اقدام ملی مسکن در طرح نهضت ملی مسکن ادغام شده است، گفت: تاکنون ۸۳ هزار قطعه زمین برای اجرای نهضت ملی مسکن تامین و در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار گرفته است.
سهرابی با اشاره به اینکه تاکنون ۵۷ هزار نفر واریز وجه کردند، افزود: در حال حاضر برای ۴۷ هزار واحد مسکن نهضت ملی مسکن اراضی تخصیص یافته است و برای ۲۷ هزار واحد نیز عملیات اجرایی آغاز شده است. ۲۰ هزار واحدی که زمین دارند و عملیات اجرایی آنها آغاز نشده است در مرحله تغییر کاربری، الحاق و صدور پروانه هستند.
وی در مجموع پیشرفت فیزیکی واحدهای آغاز شده و در حال اجرای نهضت ملی مسکن را شامل ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی برشمرد.

رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مطرح کرد؛
کاهش مخاطرات زلزله با رعایت مقررات ملی و کنترل ساختمان و آیین‌نامه ۲۸۰۰
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: هرچه که به سمت رعایت مقررات ملی ساختمان و آیین‌نامه ۲۸۰۰ در ساخت و سازهای جدید پیش برویم، می‌توانیم خسارت‌های ناشی از زلزله و دیگر حوادث را کاهش بدهیم.
محمد شکرچی‌زاده رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در خصوص زمین‌لرزه دوقلوی استان هرمزگان حوالی فین، قلعه‌قاضی که با بزرگی ۶.۴ و ۶.۳ و به فاصله یک دقیقه عصر روز یکشنبه ۲۳ آبان به وقوع پیوست و بعد از آن نیز پس‌لرزه‌های متعددی از آن ثبت شد، گفت: با توجه به اینکه زلزله با شتاب کم به وقوع پیوست خسارات کم بود. در عین حال با توجه به اینکه آیین‌نامه ۲۸۰۰ (آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله) در ساخت‌وسازها رعایت شده، میزان خسارات نسبت به سال‌های قبل کاهش چشمگیری داشت.
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تصریح کرد: هرچه که به سمت رعایت مقررات ملی ساختمان و آیین‌نامه ۲۸۰۰ در ساخت‌و‌سازهای جدید پیش برویم قطعا می‌توانیم خسارت‌های ناشی از زلزله و دیگر حوادث را کاهش بدهیم.
شکرچی‌زاده یادآور شد: زلزله‌ای که در سال ۱۳۸۲ در بم با بزرگی کمتر ار ۷ رخ داد با خسارت‌های فراوان مالی و جانی همراه بود زیرا بخش عمده‌ای از ساختمان‌ها، خشتی و گلی بودند، در زلزله بم، بیش از ۳۰ هزار نفر جان باختند. در سال‌های بعد و در سال ۱۳۹۶ که زلزله سرپل ذهاب در آبان‌ماه رخ داد، با مقاوم‌سازی ساختما‌ن‌ها و رعایت مقررات ملی و کنترل ساختمان و همچنین آیین‌نامه ۲۸۰۰، میزان خسارت‌ها کاهش یافت و در آن زلزله با بزرگی ۷.۳ حدود ۶۲۰ نفر از هموطنان جان باختند.
وی ادامه داد: مقایسه زلزله‌ها در دهه‌های مختلف نشان می‌دهد که رعایت آیین‌نامه‌ها و مقررات ملی و کنترل ساختمان از جمله آیین‌نامه ۲۸۰۰  که سند بهسازی کشور محسوب می‌شود، می‌تواند در کاهش خسارات ناشی از زلزله، نقش مهمی ایفا کند.
شکرچی‌زاده با مقایسه رخداد زلزله در جنوب کشور و در هرمزگان در حوالی فین و قلعه‌قاضی در سال‌های ۱۳۵۶ و ۱۴۰۰ گفت: اول فرودین ۱۳۵۶ در منطقه هرمزگان زلزله‌ای با بزرگی ۶.۹ اتفاق افتاد و بیش از ۱۵۰ نفر کشته شدند اما در زلزله که روز یکشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۰ در هرمزگان رخ داد تعداد کشته‌ها ناچیز است که اینها نشان دهنده ارتقای کیفی ساختما‌ن‌ها در برابر زلزله است.
وی ضمن اعلام این مطلب که ارزیابی میزان خسارت‌های وارده به ساختمان‌های هرمزگان در زلزله روز یکشنبه هرمزگان ادامه دارد، اظهار امیدواری کرد تا در آینده با اجرای بیشتر و رعایت بیشتر آیین‌نامه ۲۸۰۰، خسارات ناشی از زلزله در مناطق مختلف کشور، کاهش چشمگیری یابد.
گفتنی است، زلزله دوقلوی هرمزگان به فاصله یک دقیقه به بزرگی ۶.۳ و ۶.۴ مرتبط با گسل پیشانی کوهستان زاگرس است.