ثبت نام ۶۰ درصد از واحدهای طرح اقدام ملی مسکن شهرهای جدید در مرحله اول
ثبت نام ۶۰ درصد از واحدهای طرح اقدام ملی مسکن شهرهای جدید در مرحله اول

  زهرا ایران‌شاهی/ مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید می گوید که از کل برنامه اجرایی طرح اقدام ملی در شهرهای جدید ۶۰ درصد واحدها (بالغ بر ۹۶ هزار واحد) در قالب فروش اقساطی و ثبت نام اعلام و ۳۳ هزار واحد نیز در قالب واگذاری زمین و تعهد ساخت در مرحله اجرا قرار گرفته اند. […]

 

زهرا ایران‌شاهی/

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید می گوید که از کل برنامه اجرایی طرح اقدام ملی در شهرهای جدید ۶۰ درصد واحدها (بالغ بر ۹۶ هزار واحد) در قالب فروش اقساطی و ثبت نام اعلام و ۳۳ هزار واحد نیز در قالب واگذاری زمین و تعهد ساخت در مرحله اجرا قرار گرفته اند.
این در حالی است که وزارت راه‌وشهرسازی در راستای کمک به تامین مسکن، طرح «اقدام ملی تأمین مسکن » را در قالب احداث ۴۰۰ هزار واحد مسکونی برنامه‌ریزی نموده است.
وفق مفاد قانون ساماندهي و حمايت از توليد و عرضه مسكن و آيين‌نامه مربوطه به آن، شرایط و مشخصات طرح عبارتند از:
۱- متقاضی و افراد تحت تکفل ، فاقد زمين مسكوني يا واحد مسكوني (از ۱۳۸۴/۰۱/۰۱ به بعد) بوده و از تاريخ ۱۳۵۷/۱۱/۲۲ از هيچ يك از امكانات نهادهاي عمومي غيردولتي مربوط به تأمين مسكن شامل زمين، واحد مسكوني و يا تسهيلات يارانه‌اي خريد و يا ساخت واحد مسكوني استفاده نكرده باشد. به عبارتی سبز بودن فرم ‹‹ج›› در استعلام از سامانه مربوطه (موضوع ماده یک آیین‌نامه اجرایی قانون ساماندهی عرضه و تأمین مسکن).
۲- متقاضی متأهل و یا سرپرست خانوار
۳- زنان خودسرپرست مشروط به داشتن حداقل ۳۵ سال سن
۴-‌ دارای حداقل ۵ سال سابقه سکونت در پنج سال اخیر در شهر مورد تقاضا
۵- نداشتن منع قانونی برای دریافت تسهیلات بانکی (نظیر چک برگشتی، تسهیلات معوقه و …)
۶- توانایی تأمین هزینه ساخت مسکن (مازاد بر تسهيلات بانكي)
۷- امکان سپرده‌گذاری حداقل سي درصد هزينه ساخت مازاد بر تسهيلات بانكي، در خصوص متقاضيان واجد شرايط بر اساس اعلام دستگاه يا نهاد مربوطه
۸- توانایی پرداخت اقساط ماهیانه بانکی تسهیلات دریافتی
این در حالی است که حبیب اله طاهرخانی طی سخنرانی در همایش طرح اقدام ملی مسکن که امروز ۲۹ بهمن ماه با حضور وزیر راه و شهرسازی برگزار شد در ارائه گزارشی از وضعیت کلی طرح اقدام ملی در شهرهای جدید بیان کرد: از ۱۹۵ هزار واحد واحد مسکونی برنامه ریزی شده این طرح جهت پاسخگویی به بازار مسکن کلانشهرها در شهرهای جدید کشور، در حال حاضر ۱۶۱ هزار واحد دارای برنامه اجرایی و ۳۳ هزار واحد در مرحله جانمایی هستند.
بنابراین طبق آمار موجود از ۱۶۱ هزار واحد مذکور، عملیات اجرایی ۶۲ هزار واحد در قالب ساخت و محله سازی آغاز و ۹۸ هزار واحد دیگر در شرف اجرا هستند.
معاون وزیر راه و شهرسازی در این باره افزود: از کل برنامه اجرایی طرح اقدام ملی در شهرهای جدید ۶۰ درصد واحدها بالغ بر ۹۶ هزار واحد در قالب فروش اقساطی و ثبت نام اعلام و ۳۳ هزار واحد نیز در قالب واگذاری زمین و تعهد ساخت در مرحله اجرا قرار گرفته اند.
طاهرخانی در ادامه با تأکید براینکه در این راستا مجموعه های حقوقی برای نظارت بر امور اجرایی و آغاز عملیات ساخت اراضی واگذار شده در سطح شهرها فعال شده اند گفت: براساس استقبال موجود ۲۰ هزار واحد مسکونی نیز به صورت مشارکتی مبادله و ۹۵۰۰ واحد دیگر در قالب تفاهم نامه با مجموعه های مختلف در دست اقدام هستند.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید همچنین از تأیید صلاحیت ۴۵ هزار نفر ثبت نامی طرح اقدام ملی مسکن در شهرهای جدید خبر داد و گفت: از ۹۶ هزار واحد ثبت نام شده تا کنون ۶۹ هزار واحد آن همراه با طرح های جامع و تفصیلی لازم جانمایی و تنها مواردی در شهرهای تهران و اصفهان برای تکمیل مسئله طرح تفصیلی نیاز به ورود جدی و بررسی بیشتر دارند.
به گفته این مقام مسئول سایر شهرهای جدید نیز در روند طرح اقدام ملی مسکن درحال پیشبرد مناسب بوده و شهرهای جدید بهارستان و پرند در پیشبرد کار در کمیسیون ماده ۵ نیازمند کمک هستند.
طاهرخانی در ادامه سخنان خود اعلام کرد: از میان نفرات ثبت نامی و تأیید صلاحیت شده تاکنون ۶۵۰۰ مراجعه کننده و ۳۵۰۰ مورد تشکیل پرونده در سطح شهرهای جدید اعلام شده که این رقم همواره رو به افزایش است.
معاون وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: شرکت عمران شهرهای جدید با هدف پرهیز از تکرار مشکلات و مسائل گذشته ملاحظاتی را در نظر دارد که اختصاص اراضی مرغوب و با کیفیت، اتخاذ رویکرد محله محوری و تأمین خدمات و زیرساخت های لازم، اسکان طراحی واحدها برای تمامی اقشار اجتماع، توجه به موضوع مرغوبیت و ارزش گذاری واحدها، کیفیت مناسب واحدهای مسکونی و استفاده از نهادهای حرفه ای و نقش آفرینی شرکت عمران به عنوان ناظر و مدعی حقوق مردم در برابر کارفرما از جمله آن ها به شمار می رود.
وی در پایان با تاکید بر ضرورت تطابق ساز و کار و مکانیسم پرداخت پروژه ها با نظام فنی و اجرایی کشور نیز بیان کرد: نکته قابل توجه دیگری که تلاش داریم در روند اجرای این طرح به آن توجه کنیم پرهیز از ورود پروژه های بزرگ مقیاس به طرح است چراکه این اقدام، طرح را از یک پروژه مسکونی به پروژه شهرسازی تبدیل می کند و این امر از عهده توان مالی موجود خارج است.
گفتنی است که محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی نیز گفت: پالایش‌ متقاضیان تا نیمه دوم بهمن‌ماه به اتمام رسید و پس از آن متقاضیان می‌توانند مراحل بعدی را برای انجام ثبت‌نام در طرح اقدام ملی مسکن انجام دهند.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه تمامی مدیران کل راه و شهرسازی استان‌ها در تلاش هستند تا ظرفیت‌ را برای متقاضیان جدید در شهرهای مختلف به ویژه کلانشهرها افزایش دهند، گفت: تا قبل از اتمام سال و هم زمان با ایجاد ظرفیت‌های جدید ثبت‌نام دور دوم طرح اقدام ملی مسکن انجام می‌شود و ما سعی می‌کنیم با افزایش ظرفیت‌ها بتوانیم متقاضیان بیشتری را در این شهرها ثبت نام کنیم.
او یادآور شد: در شهرهای جدید تهران از جمله پردیس و پرند ظرفیت‌سازی‌های جدیدی در حال انجام است که در دور دوم متقاضیان بتوانند به محض اعلام زمان دقیق ثبت‌نام را انجام دهند.
گفتنی است، ثبت‌نام طرح اقدام ملی مسکن از آبان ماه آغاز شده است و با توجه به ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در مناطق مختلف کشور از جمله شهر‌های جدید بسیاری از متقاضیان ثبت‌نام‌های خود را انجام داده‌اند.
مهم‌ترین شرایطی که در طرح اقدام ملی مسکن اعلام کرده‌اند، عبارت است از متأهل بودن، نداشتن هیچگونه زمین و یا ملکی از ابتدای انقلاب، دریافت نکردن هیچگونه تسهیلات مسکنی و حداقل پنج سال سکونت در شهر مورد تقاضا که بسیاری از متقاضیان در دور اول ثبت نام به دلیل نداشتن شرایط لازم حذف شده‌اند.