ثبت ٢٠ شرکت تجاری در منطقه آزاد تجاری شهر فرودگاهی تاکنون
ثبت ٢٠ شرکت تجاری در منطقه آزاد تجاری شهر فرودگاهی تاکنون

  در روزهای گذشته عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی با حضور در نشست مشترک با مدیران دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی و فعالان اقتصادی جزیره کیش گفت: «مناطق آزاد از موقعیتی مناسب برای تولید ارز دیجیتال برخوردار هستند و می‌توان ارز حاصله را برای خرید مواد اولیه تولید و […]

 

در روزهای گذشته عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی با حضور در نشست مشترک با مدیران دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی و فعالان اقتصادی جزیره کیش گفت: «مناطق آزاد از موقعیتی مناسب برای تولید ارز دیجیتال برخوردار هستند و می‌توان ارز حاصله را برای خرید مواد اولیه تولید و واردات در این مناطق استفاده کرد».
همتی با اشاره به کاهش درآمدهای ارزی ناشی از فروش نفت کشور در اثر تحریم‌ها اظهار داشت: طبق مصوبات دولت، تولید ارز دیجیتال با اخذ مجوز از وزارت صنایع و معادن و دستگاه‌های مربوطه مجاز است و درصورتی که ارز حاصله چه به‌صورت واردات و چه تبدیل ارز به داخل کشور منتقل شود، از پرداخت مالیات معاف خواهد بود. وی در ادامه‌ی صحبت‌های خود افزود: به نظر من در صورت هماهنگی با وزارت نیرو برای تأمین برق مورد نیاز، مناطق آزاد از موقعیتی مناسب برای تولید ارز دیجیتال برخوردار هستند و می‌توان ارز حاصله را برای خرید مواد اولیه تولید و واردات در این مناطق استفاده کرد.
همتی همچنین با یادآوری این نکته که پروانه‌ها و مجوزهای صادراتی مناطق آزاد قبل از این مورد قبول واقع نمی‌شد، تصریح کرد: از این پس باهدف رونق اقتصادی، مجوزها و پروانه‌های صادراتی مناطق آزاد مبنای ارائه خدمات بانکی خواهد بود، بنابراین در راستای بهبود فضای کسب و کار، رفع موانع تولید و مشکلات بانکی فعالان اقتصادی این مناطق، کلیه مجوزهای صادره توسط سازمان‌های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ملاک عمل بانک‌های عامل برای اعطای خدمات بانکی قرار می‌گیرد. این در حالی است که رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) از صدور مجوز واگذاری ٤٠ هکتار از اراضی منطقه آزاد تجاری شهر فرودگاهی به سرمایه گذاران خبر داده است.
محمد مهدی کربلایی گفت: در راستای طرح جامع توسعه شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) و براساس مصوبه هیات مدیره این مجموعه، مجوز واگذاری ٤٠ هکتار از اراضی منطقه آزاد تجاری شهر فرودگاهی به سرمایه گذاران به دفتر مناطق آزاد و ویژه این مجموعه ابلاغ شد و سرمایه گذاران پروژه های تولیدی و لجستیکی می توانند برای کسب اطلاعات مورد نیاز به دفتر امورمناطق آزاد و ویژه شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) مراجعه کنند.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) ادامه داد: در سالی که گذشت تاکنون ٢٠ شرکت در حوزه بازرگانی ثبت شرکت کردند و ٤٠ شرکت متقاضی دیگر در حال ارائه مدارک جهت ثبت در این منطقه هستند.
وی با اشاره به اهداف ترسیم شده برای شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) جهت تبدیل شدن به قطب اول بار در منطقه گفت: با توجه به ظرفیت حمل و نقل ترکیبی در شهر فرودگاهی، لجستیک به عنوان محور توسعه این مجموعه در نظر گرفته شده و در این حوزه ٤ تفاهم نامه با شرکت های حوزه واردات و صادرات منعقد شده است.
رییس هیات مدیره شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) افرود: در راستای اهداف توسعه پایدار این مجموعه مشغول واگذاری زمین جهت ایجاد انرژی های تجدیدپذیر و استخراج ارز های دیجیتال در منطقه آزاد تجاری شهر فرودگاهی هستیم.

قوانین و چگونگی استخراج بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال
در مناطق جغرافیایی کشور
مصوبه مربوط به قانونی شدن استخراج بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال در کشورمان که در تابستان سال جاری توسط دولت تنظیم و تصویب شده بود، حالا به مرحله نهایی خود رسیده و دستورالعمل اجرایی آن به وزارت صنعت ابلاغ گردیده است.
درواقع استخراج بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال که یکی از دغدغه فعالان حوزه رمزارزها بود، طبق روال معمول با یک فاصله چندماهه مصوبه اجرایی آن ابلاغ گردید. در حالی‌که در تابستان سال جاری شاهد تصویب قانونی‌شدن ماینینگ بیت کوین بودیم، ولی در عمل با مشخص نشدن ساز و کار قانونی آن اقدام جدی برای این مهم انجام نشد. حالا پس از چندماه انتظار فعالان بازار رمزارزها، دستورالعمل صدور جواز و پروانه بهره‌برداری استخراج رمز ارز مشخص شده و طبق اعلام معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت به فعالان ارزهای دیجیتال ابلاغ شده است. طبیعتا این مدت زمان انتظار بین مصوبه اولیه و مصوبه اجرایی باعث ضرر و زیان جدی به فعالان حوزه ارزهای دیجیتال شده بود.
سعید زرندی، معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت در مصاحبه‌ای پیرامون این دستورالعمل صادر شده در حوزه استخراج بیت کوین و ارزهای دیجیتال گفت: دستورالعمل صدور جواز و پروانه بهره‌برداری استخراج رمزارز توسط وزارت صنعت تدوین شده و به امضای وزیر صنعت رسیده و ابلاغ گردیده است. متقاضیان فعالیت در این حوزه باید اقدام به دریافت مجوز نمایند. متقاضیان برای درخواست مجوز به سامانه خدمات صنعت، معدن و تجارت (بهین‌یاب) مراجعه کرده و پس از آن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان‌ها وارد عمل شده و مجوزها را صادر می‌کنند.
گفتنی است که طبق بررسی‌های انجام شده و مشاوره با کارشناسان و نهادهای مختلف مقرر شده است که مجوز به فعالانی اعطا شود که جمع توان مصرفی استخراج رمزارزشان بیش از ۲۵۰ کیلووات (ولت-آمپر) باشد. واحدهای مربوط به استخراج ارزهای دیجیتال به صورت واحدهای صنعتی فعالیت خواهند کرد و باید در شهرک‌های صنعتی و مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی و نیروگاه‌ها مستقر شوند. بنابراین استخراج ارز دیجیتال در شهر فرودگاهی امام خمینی کاملا شدنی است.