عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: هدف از جاسازی قرص در کیک ها ایجاد وحشت در جامعه و نیز بیاعتبار کردن شرکتهای تولید کننده این محصولات است. حیدر علی عابدی درباره ماجرای کیکهای دست کاری شده که در هفته های اخیر رخ داد، افزود: ماجرای کیکهای دست کاری شده از […]
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: هدف از جاسازی قرص در کیک ها ایجاد وحشت در جامعه و نیز بیاعتبار کردن شرکتهای تولید کننده این محصولات است. حیدر علی عابدی درباره ماجرای کیکهای دست کاری شده که در هفته های اخیر رخ داد، افزود: ماجرای کیکهای دست کاری شده از طرف تولیدکنندگان اتفاق نیافتاده بود، زیرا قرصهای موجود در کیکها و فرآوردههای غذایی حل نشده و کاملا دست نخورده بودند. وی ادامه داد: از طرفی مارکهای صادراتی کیک و فرآورده غذایی هدف این موضوع قرار گرفته بودند. وقتی این تصاویر منتشر میشود، تصویر این تولیدات به کشورهای هدف صادرات هم میرسد و در نتیجه باعث میشود آن کشورها دیگر این فرآوردهها را خریداری نکنند. این نماینده مجلس بیان کرد: برای حل این موضوع باید چرخه توزیع اصلاح شده و نظارت بیشتری در این زمینه انجام شود. چرخه توزیع در مراحل مختلف باید بازنگری و اصلاح شود. به طور مثال در چرخه توزیع دارو، همه چیز کاملا مشخص است و باید چنین سیستمی در زمینه محصولات غذایی انجام شود. عابدی گفت: مغازه دار باید در مقابل کیک و فرآوردههای غذایی که در مغازه وجود دارد پاسخگو باشد و از آن طرف توزیع کننده هم باید پاسخ بدهد که این محصول را از کجا تهیه کرده است.
لزوم احتیاط در تجویز آنتیبیوتیک برای نوزادان
پزشکان در یک مطالعه تازه بار دیگر تاکید کردند که مصرف داروهای آنتی بیوتیک در دوران نوزادی ممکن است با افزایش خطر بروز آلرژیها همراه باشد. نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که تجویز داروهای آنتی بیوتیک برای نوزادان ممکن است خطر ابتلا به آلرژی را در آنان افزایش دهد. پزشکان آمریکایی اطلاعات مربوط به ۷۹۸ هزار و ۴۲۶ کودک را که در فاصله سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۳ جمعآوری شده بود مورد بازبینی قرار دادند. آنها همچنین تجویز داروهای آنتی بیوتیک در دوران نوزادی و خطر ابتلا به آلرژی را در دوران کودکیِ این نوزادان مورد بررسی قرار دادند. حدود ۱۷ درصد از آنان یک یا چند دوره مصرف آنتی بیوتیک داشتهاند. متخصصان آمریکایی پنج نوع آنتی بیوتیک پنیسیلین، پنی سیلین با مهار کننده بتا-لاکتاماز، سفالوسپورین، سولفونامید و ماکرولید مورد بررسی قرار دادند. به گفته آنها مصرف داروهای آنتی بیوتیک با افزایش چشمگیر خطر آنافیلاکسی (واکنش آلرژی حاد)، آسم، حساسیتهای غذایی، آلرژی و التهاب پوستی مرتبط است. مصرف داروی پنیسیلین، ماکرولید و سفالوسپورین به ترتیب با افزایش ۳۰، ۲۸ و ۱۹ درصدی خطر بروز حساسیت و آلرژی در نوزادان همراه است. پزشکان تاکید کردند: در این مطالعه رابطه بین مصرف داروهای آنتی بیوتیک و واکنشهای آلرژیزا در نوزادان مشاهده شد و لازم است برای تعیین رابطه علت معلولیِ آن تحقیقات بیشتری انجام شود.