جانشین کم‌پیدای وزیر پرحاشیه
جانشین کم‌پیدای وزیر پرحاشیه
«عباس علی‌آبادی»، سکاندار فعلی وزارت صنعت، معدن و تجات است. علی آبادی از 23 خردادماه سال‌جاری بر صندلی وزارت‌خانه صمت تکیه زده‌است و با این‌که هنوز شش‌ماه از دوران تصدی مقامش نگذشته‌است، خالی از لطف نیست نگاهی به عملکرد او تا این‌جای کار داشته باشیم.

سایه برین روزنامه نگار – «عباس علی‌آبادی»، سکاندار فعلی وزارت صنعت، معدن و تجات است. علی آبادی از ۲۳ خردادماه سال‌جاری بر صندلی وزارت‌خانه صمت تکیه زده‌است و با این‌که هنوز شش‌ماه از دوران تصدی مقامش نگذشته‌است، خالی از لطف نیست نگاهی به عملکرد او تا این‌جای کار داشته باشیم.
علی‌آبادی، جانشین یکی از پر سر و صداترین وزیران ابراهیم رئیسی شده‌است. «سیدرضا فاطمی‌امین»، رزومه قابل دفاعی از روزهای وزارت برای خود جمع‌آوری نکرد و خاطره خوشی از خود در حافظه بهارستان به جا نگذاشت. در نهایت هم با رای قاطع نمایندگان و درخواست ۸۶ درصدی مردم، در تاریخ دهم خردادماه سال‌جاری صندلی خود را ترک کرد. فاطمی‌امین امروز سمت مشاور رئیس جمهور را عهده‌دار است. حال پس از سرپرستی «سیدمهدی نیازی»، مقام وزارت به عباس علی‌آبادی محول شده‌است و کم کم صدای نمایندگان مردم مبنی بر انتقاداتی به عملکرد علی آبادی به گوش می‌رسد و باید دید انتظاراتی که برآورده نشدنشان باعث شد با قطعیت، فاطمی‌امین سرگرم شغل مشاوره ریاست جمهوری شود، امروز به چه شرایطی رسیدند؟
یکی از مشخصه‌های مدیریت علی‌آبادی طبق چیزی که تا امروز به سمع و نظر مردم رسیده این است که در هیچ حوزه‌ای برنامه جامع و مدونی برای حل بحران‌ها نه تنها به اطلاع مردم نرسانده، بلکه گویی بهارستانی‌ها هم از چیزی اطلاع ندارند. شاید علی‌آبادی متکی به عمل است و شعاربافی و وعده و وعید دادن را درست و به صلاح نمی‌داند؛ اما داشتن حداقل چشم‌اندازی کلی برای کسب اعتماد مردم و نمایندگان ضروری است. مثلا در حوزه قیمت خودرو، مشخص نیست که وزارت صمت چه تدبیری در این خصوص اندیشیده‌است. «عزت‌الله اکبری‌تالارپشتی»، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، ضمن اشاره به افزایش قیمت خودرو گفت: «وزیر صمت باید درباره این افزایش قیمت‌ها پاسخگو باشد. او باید سیاست‌های خود در قبال صنعت خودرو را به صورت شفاف اعلام کند که آیا هدفش افزایش قیمت یا کاهش قیمت و یا هر چیز دیگر است.»
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: «کمیسیون صنایع مجلس، هفته آینده نشستی را با وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره افزایش قیمت خودرو برگزار خواهد کرد و این موضوع را مورد پیگیری قرار خواهد داد.»
بر این اساس این جلسه، این هفته برگزار خواهد شد و علی‌آبادی باید در خصوص عدم اجرای قانون واردات خودرو توسط وزیر صمت پاسخگو باشد.
همچنین در خصوص گرانی‌ها و ناآشفتگی بازار، حدود دو ماهی است که ثبات قیمت احساس می‌شود. اگرچه برخی محصولات مانند لبنیات، افزایش صددرصدی را هم تجربه کرده‌اند، اما به طور کلی از بازار شرایط ثبات احساس می‌شود. تورم افسارگسیخته نیز راه به جایی برده‌است که دیگر مطالبه جامعه، ارزان شدن محصولات و کالای اساسی نیست؛ مردم تنها انتظار دارند که بدانند باید برای هزینه‌هایشان به چه شکل برنامه‌ریزی کنند و مدام با افزایش قیمت‌های بدون برنامه مواجه نباشند. حال به نظر می‌رسد که مدتی است این انتظار به تحقق پیوسته‌است. در این خصوص، «بهزاد رحیمی»، عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی معتقد است که اگرچه بازار به ثبات رسیده، اما سرانجام روش وزارت صمت که مبتنی بر سامانه و سیستم است، پاسخگو نخواهد بود. وی در رابطه با ضرورت نظارت بر بازار کالاهای اساسی گفت: «برای پایش بازار، نباید فقط به سامانه و سیستم اتکا کنیم بلکه باید نظارت میدانی وجود داشته باشد؛ اما متاسفانه وزارت صمت و سازمان حمایت اصلا معتقد به حضور در بازار نیستند؛ بلکه سامانه‌ای را تعریف کرده‌اند و به سامانه اتکا می‌کنند و عملا خروجی را نمی‌بینیم که مردم به طور ملموس نتیجه را احساس کنند.»
رحیمی در بخشی از صحبت‌هایش اظهار داشت: «ما با هیچ‌کسی تعهدی نداریم و عقد اخوت نبسته‌ایم. اگر ایشان هم این حوزه را این‌طور رها شده ببیند و هیچ خروجی نداشته باشد، ما به خاطر مردم ناچاریم به استیضاح ورود کنیم؛ چراکه ایشان هم فرصت کافی را داشتند.»
حال این‌که نمایندگان مجلس از علی‌آبادی می‌خواهند که پاسخگو باشد قطعی است اما دراین خصوص ما نیز ذکر نکاتی را حائز اهمیت می‌دانیم. نخست این‌که قطعا پاسخ خواستن و مطالبه‌گری، حق مردم و نمایندگانشان است و علی‌آبادی باید پاسخگو باشد؛ اما امروز استیضاح شدن او به صلاح به نظر نمی‌رسد. مثل این‌که گاهی اوقات مسئولان کشور قدرت حفظ تعادل را ندارند و یا همچون روند استیضاح فاطمی‌امین، بر ماندن یک مسئول پافشاری مضحک می‌کنند و گاه پنج‌ماه تصدی مقام وزارت را (فرصت کافی) می‌دانند و صحبت از استیضاح می‌کنند. نمونه دیگر این نگاه، صندلی وزارت‌خانه آموزش و پرورش را صندلی داغ کرده‌است و هیچ‌کس فرصت ندارد که برنامه‌های خود را به مرحله آزمایش بگذارد. صحبت از استیضاح وزیر صمت اصلا به صلاح نیست چرا که با استناد بر این‌که همه ما معتقدیم فاطمی‌امین ناکارآمد بود، پنج یا شش ماه اصلا فرصت کافی‌ای برای حل و فصل یک ناکارآمدی عظیم و سپس پیاده کردن شیوه‌های صحیح نیست. اما علی‌آبادی باید در برابر سوالات نمایندگان پاسخگو باشد و پس از این نیز در خصوص برنامه‌هایش توضیح بدهد چرا که حتی برای دفاع از عملکردش، حق همه ماست که بدانیم او در حال اندیشیدن چه تمهیداتی برای حل و فصل مشکلات است.

  • نویسنده : ارسالی توسط سایه برین