سالانه ۵۰ هزار نفر در کشور دچار گزش جانوران سمی میشوند که ۹۰ درصد این موارد در فصل تابستان اتفاق می افتد. کارشناس برنامه گزش جانوران زهر آگین معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این مطلب افزود: با گرم شدن هوا جانوران سمی نظیر مار و عقرب برای یافتن […]
سالانه ۵۰ هزار نفر در کشور دچار گزش جانوران سمی میشوند که ۹۰ درصد این موارد در فصل تابستان اتفاق می افتد.
کارشناس برنامه گزش جانوران زهر آگین معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این مطلب افزود: با گرم شدن هوا جانوران سمی نظیر مار و عقرب برای یافتن غذا و تولید مثل از مخفیگاه خود بیرون آمده و متاسفانه برخی مسافران تابستانی و یا ساکنان مناطق جنوبی و مرکزی کشور را نیش می زنند.
بیژن مقیمی اظهار داشت: در عقرب گزیدگی علایمی مانند درد، تاول، قرمزی و تورم در محل گزش مشاهده می شود که با تند شدن ضربان قلب، افزایش فشار خون، سرگیجه، تنگی نفس و حالت تهوع همراه بوده و گزیدگی عقرب در کودکان زیر ۱۰ سال، افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و تنفسی، زنان باردار و افراد مسن بسیار خطرناک است.
وی با بیان اینکه خطرناکترین عقرب در ایران با نام محلی «گاردیم» یا «گادیم» در استان خوزستان وجود دارد، ادامه داد: به دلیل جذب سریع زهر و حجم کم آن، نیازی به تخلیه محل گزش وجود ندارد و کنترل مجاری هوایی، کنترل درد، اضطراب و اختلالات حرکتی مصدوم از جمله مهمترین اقدامات کمکی است که باید در مواجهه با فرد گزیده شده انجام داد.
به گفته این کارشناس، فرد گزیده شده باید در اسرع وقت به این مراکز منتقل تا سریعا این سرم به او تزریق شود و افراد حین پوشیدن لباس و کفش در این مناطق محتاط بوده و از تختخواب های بلند و پایه دار استفاده کنند.
مقیمی افزود: افراد باید از فرو بردن دست در لانه پرندگان خودداری کرده و در بیرون آوردن میوه از صندوق احتیاط کنند و استفاده از سموم در مسیر یا لانه عقرب ها ضروری است.
مراجعه یک میلیون نفر برای دریافت پوشش بیمه رایگان سلامت
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت گفت: تاکنون حدود یک میلیون نفر برای پوشش بیمه رایگان سلامت مراجعه کردهاند که از این تعداد ۵۰۰ هزار نفر ارزیابی وسع شدند و ۵۰ درصد آنها تحت پوشش بیمه رایگان قرار میگیرند.
طاهر موهبتی افزود: پیش بینی این است که تا ۶ ماه آینده حدود سه میلیون نفر برای پوشش بیمه سلامت مراجعه کنند که پس از ارزیابی وسع و توانایی مالی افراد دهک اقتصادی آنها از سوی وزارت رفاه به سازمان بیمه سلامت اعلام و براساس آن پوشش بیمه رایگان یا غیر رایگان آنان مشخص می شود.
وی ادامه داد: یک میلیون نفری که مراجعه کرده اند شامل ۳۶۰ هزار خانوار است و تکلیف ۱۶۸ هزار خانوار مشخص شده و بزودی به آنان اعلام می شود.
موهبتی درباره بدهی سازمان بیمه سلامت گفت: مطالبات مهر ۹۸ داروخانه ها روز گذشته(شنبه) پرداخت شد گر چه از سال ۹۷ حدود ۲.۵ ماه به طور متوسط به داروخانه ها بدهی داریم. اگر سازمان برنامه تخصیص جدیدی بدهد، مطالبات شهریور دانشگاههای علوم پزشکی هم پرداخت می شود گر چه به طور متوسط ۳.۵ ماه از مطالبات سال ۹۷ دانشگاههای علوم پزشکی و بخش خصوصی پرداخت نشده است.
وی گفت: بودجه امسال سازمان بیمه سلامت از ۱۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به ۹۶۰۰ میلیارد تومان کاهش یافته و با حساب حدود ۲۷۰۰ میلیارد تومان کسری بودجه داریم.
نظر شهردار اصلاح تدریجی ساختار شهرداری است
رئیس شورای شهر تهران گفت: لایحه اصلاح ساختار شهرداری به شورا رسیده است و علی رغم آنکه قرار بود تعداد معاونت ها از ۹ به ۶ برسد، حناچی اعلام کرد، بهتر است این کار تدریجی انجام شود.
محسن هاشمی گفت: قبل از اینکه هوای پایتخت به گونه ای شود که باعث تعطیلی مدارس شود جلسه ای با معاون اول رئیس جمهور در حاشیه جلسه هیات دولت داشتیم و مصوب شد دولت ۶ هزار میلیارد تومان اعتبار برای ساخت سه هزار اتوبوس که ۱۵۰۰ اتوبوس متعلق به تهران و ۱۵۰۰ اتوبوس برای سایر کلانشهرها تامین شود.
وی با اشاره به اینکه کمک دولت ۶ هزار میلیارد تومان است گفت: مجموع اتوبوس ها در حدود ۳ هزار عدداست که به همه دستگاه ها ابلاغ کردیم و امیدواریم شهرداری تهران آن را پیگیری کند، البته اضافه هزینه اتوبوس ها را باید خود شهرداری ها تامین کنند.
هاشمی درخصوص گزارشی که سهم شهرداری تهران از محل صرفه جویی در مصرف سوخت را ۹ و نیم سنت مشخص کرد گفت: سهم شهرداری تهران یک میلیون و ۶۰۰هزار دلار سهم مشخص شد و وزارت نفت موظف است این موضوع را پیگیری کند چرا که دستگاه های دولتی به سختی پول می دهند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا معاونت حمل و نقل با سرپرست اداره می شود گفت: یوسف حجت قائم مقاوم معاون بوده و می تواند در حکم سرپرست این مساله را پیگیری کند.
هاشمی درباره ارجاع طرح اصلاح ساختار شهرداری به شورا گفت: این لایحه به شورا رسیده است و علی رغم آنکه قرار بود تعداد معاونت ها از ۹ به ۶ برسد، حناچی اعلام کرد بهتر است این کار تدریجی انجام شود و فعلا بهتر است ۹ معاونت به ۷ عدد برسد.