یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به افزایش میران جوایز جایزه جلال در دوره پانزدهم گفت: مبلغ جایزه متناسب با امکاناتی که در اختیار معاونت فرهنگی است، تعیین میشود، امسال هم با توجه به شرایط موجود تلاش این است که این عدد تا حدودی متناسب باشد. […]
یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به افزایش میران جوایز جایزه جلال در دوره پانزدهم گفت: مبلغ جایزه متناسب با امکاناتی که در اختیار معاونت فرهنگی است، تعیین میشود، امسال هم با توجه به شرایط موجود تلاش این است که این عدد تا حدودی متناسب باشد. در زمینه افزایش جایزه هم مطالبه در این زمینه وجود داشت و هم دغدغه معاونت فرهنگی این بود که این رقم عدد قابل اعتنایی باشد.
وی ادامه داد: بنابراین، بخش مالی جایزه در پانزدهمین دوره ارتقا یافته و مبلغ جایزه برگزیدگان پانزدهمین دوره جایزه ادبی «جلال آلاحمد» از ۱۵۰ میلیون تومان در دوره قبل به ۲۵۰ میلیون تومان و مبلغ جایزه شایستگان تقدیر این دوره نیز از ۳۰ میلیون به ۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است.
وی ادامه داد: تلاش مجموعه معاونت فرهنگی این است که جایزه جلال در فرایند انتخاب، داوری و اعلام برگزیدگان یک عملکرد خوب و قابل دفاع داشته باشد. تلاش بر این است که داوریها از اتقان و شمولیت برخوردار باشند تا نتیجه مورد قبول جامعه فرهنگی و هنری را در پی
داشته باشد.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره انتخاب وجیهه سامانی به عنوان دبیر علمی این دوره نیز گفت: لازم است که ما به جایگاه زنان موفق و خلاق در ادبیات توجه بیشتری داشته باشیم، پس از انقلاب اسلامی زمینه فعالیت بیشتر زنان ایران در زمینه ادبیات فراهم شده و این نویسندگان و شاعران آثار خوبی را در سالهای گذشته منتشر کردهاند، تجربه خوبی هم برخی زنان فرهنگی ما در برگزاری، داوری و مدیریت جشنوارههای فرهنگی داشتهاند، از جمله خانم سامانی که آثار خوب و برگزیدهای را در سالهای گذشته منتشر کرده و تجربه مدیریت و داوری جوایز دیگری را نیز در کشور برعهده داشته است، مبنای انتخاب دبیر علمی در این دوره این بود که جایگاه زنان ایرانی نویسنده، جایگاه محترم و قابل اعتنایی است و باید حمایت بیشتری هم صورت گیرد.
احمدوند در پاسخ به برخی شائبهها در خصوص انتخاب اعضای هیئت علمی یکدست گفت: افراد زیادی میتوانند در هیئت علمی یا گروه داوران جایزه جلال قرار بگیرند، ما سرمایههای زیادی در حوزه ادبیات در داخل کشور داریم که در سالهای گذشته از برخی از این افراد استفاده شده است و در سالهای آینده نیز از تعدادی دیگر استفاده خواهد شد. انتخاب و تصمیمگیری این بود که امسال در خدمت این تعدد از افراد باشیم که تولیدات متنوعی را در موضوعات مختلف دارند. هر گروهی گه انتخاب شوند، ممکن است مورد تأیید افرادی قرار بگیرند و توسط افراد دیگری تأیید نشوند، در انتخاب داوران و در بررسیها تنوع گونهها و سلایق مختلف حتما لحاظ خواهد شد.