جمله/گروه بین الملل: رسانههای دولتی کره شمالی (یکشنبه) اعلام کردند، رهبر این کشور در مراسم ترفیع دهها افسر ارتش که در پرتاب اخیر یک موشک بالستیک جدید شرکت داشتند، تاکید کرد، پیونگیانگ میخواهد قدرتمندترین نیروی اتمی جهان باشد. رویایی که دیکتاتور در سر دارد ادامه رویای پدر اوست که سال ها با روشی خاص در […]
جمله/گروه بین الملل: رسانههای دولتی کره شمالی (یکشنبه) اعلام کردند، رهبر این کشور در مراسم ترفیع دهها افسر ارتش که در پرتاب اخیر یک موشک بالستیک جدید شرکت داشتند، تاکید کرد، پیونگیانگ میخواهد قدرتمندترین نیروی
اتمی جهان باشد.
رویایی که دیکتاتور در سر دارد ادامه رویای پدر اوست که سال ها با روشی خاص در ادبیات استبداد بر کره شمالی حکومت کرد. بعد از مرگ رهبر بزرگ کره شمالی، بسیاری از سیاستمداران اثرگذار حزب حاکم بعید می دانستند پسرک تپل با آن چهره گرد و لبخندهای بی موقع و احمقانه اش بتواند سرسختی پدر را داشته باشد. شاید به همین خاطر بود که در سالهای نخست رهبری کیم جونگ اون شاهد تسویه گسترده ارتش و سران سیاسی و حتی اقوام نزدیک رهبر کره شمالی بودیم.
این رویای کیم که در دیدار او و دخترش از ارتش اعلام شد جهان را چگونه صورت بندی خواهد کرد؟ آیا بازدارندگی هسته ای که بعد از فجایع اتمی ژاپن در جنگ جهانی دوم؛ قرار بود جلوی تکرار آن کابوس را بگیرد شکست خورده است.
کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی ۱۸ نوامبر سال جاری میلادی بر پرتاب آزمایشی موشک هواسونگ-۱۷ که بزرگترین موشک بالستیک قارهپیمای کره شمالی محسوب میشود، نظارت داشت و متعهد شد تا با آنچه که آنها را تهدیدهای اتمی آمریکا میدانند، مقابله کند.رسانه های دولتی کره شمالی روز یکشنبه اعلام کردند، کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی برای دومین بار در انظار عمومی با دخترش در یک جلسه با مقامات شرکت کننده در پرتاب موشک بالستیک قاره پیما (ICBM) در این ماه ظاهر شد. عکسهای منتشر شده توسط خبرگزاری مرکزی کره (KCNA) نشان میدهد که دختری که گمان میرود دومین فرزند کیم باشد، جو آئه، در حالی که دست در دست پدرش حرکت میکند، یک کت بلند مشکی زمستانی با یقه خز پوشیده. ظاهر او شباهت زیادی به مادرش ری سول جو داشت.
کره شمالی میخواهد قویترین نیروی اتمی
جهان باشد
خبرگزاری کره شمالی گفت که در این جلسه عکس “مبارزان شرکت پرچم سرخ، مقامات، دانشمندان و تکنسین های موسسه تحقیقات علوم دفاعی و کارگران کارخانه مهمات که سهم بزرگی در آزمایش آزمایشی Hwasongpho-17 داشتند، حضور داشتند. کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در دستور ترفیع این افسران ارتش گفت: هدف نهایی کره شمالی این است که قدرتمندترین نیروی استراتژیک جهان را داشته باشد. تقویت قابلیتهای اتمی کشور مطمئنا می تواند از منزلت، استقلال و حاکمیت ملت و دولت حفاظت کند.
وی موشک هواسونگ-۱۷ را به عنوان قویترین سلاح استراتژیک جهان توصیف کرد و گفت: این موشک عزم و توانایی کره شمالی را برای ساختن قدرتمندترین ارتش جهان نشان میدهد.
کیم جونگ اون تصریح کرد: دانشمندان کره شمالی جهشی شگفتانگیز در توسعه فناوری نصب کلاهکهای هستهای بر روی موشکهای بالستیک داشتهاند و انتظار میرود که تواناییهای بازدارندگی اتمی این کشور را با سرعتی فوقالعاده سریع گسترش دهند و تقویت کنند.کیم جونگ اون با دانشمندان، مهندسان و مقامات نظامی که در این آزمایش موشکی اخیر شرکت داشتند، عکس گرفت.رهبر کره شمالی همچنین گفت: «ما باید بزرگترین قدرت خود را بهعنوان قدرتی مطلقتر و غیرقابل بازگشت، تثبیت کنیم، و هرگز به موفقیتهایمان تکیه نکنیم، و همچنان به تقویت بیحد و مرز تواناییهای دفاعی خود ادامه دهیم.»او گفت که دانشمندان، تکنسین ها و کارگران صنعت مهمات کشور باید بازدارندگی هستهای کشور را با سرعت فوق العاده سریع گسترش دهند و تقویت کنند.
براساس گزارش رسانههای دولتی، این افراد متعهد شدهاند که از “اقتدار مطلق” حزب حاکم و کیم جونگ اون دفاع کنند و قول دادند که موشکهایشان تنها در جهتی که کیم جونگ اون نشان داده است با قدرت پرواز کنند.خبرگزاری رسمی کره شمالی در بیانیهای مجزا اعلام کرد، کمیته دائمی مجلس عالی خلق کره شمالی به موشک هواسونگ-۱۷ عنوان “قهرمان کره شمالی و مدال ستاره طلایی و نشان درجه یک پرچم ملی” را اعطا کرد.
در این بیانیه آمده است: این موشک به جهان ثابت کرد که کره شمالی یک قدرت اتمی تمام عیار است که میتواند در برابر برتری اتمی امپریالیستهای آمریکایی بایستد و توانایی خود را به عنوان قدرتمندترین موشک بالستیک قارهپیما
به طور کامل نشان داد.
پوتین و جنگ آخرالزمانی
بعد از این اظهارات وزارت خارجه آمریکا همانند دفعات قبل به آن واکنش داد و همه گزینه ها روی میز خواند. روشی تکراری که نشان می دهد آمریکا ابزار خاصی به جز تحریم ها که آنهم بعد از ماجرای ایران کم اثری اش را نشان داده در اختیار ندارد. اما این به معنای دست بسته بودن آمریکا و امتناع این کشور و متحدانش برای استفاده از سلاح هسته ای در صورت آغاز بحران نیست. این اظهارات اخیر رهبر کره شمالی را باید در تصویری بزرگتر دید. آنجا که پوتین در میانه جنگ اوکراین و بعد از آنکه محاسباتش درباره شکست فوری اوکراینی ها و تصرف این کشور غلط از آب درآمد، در یک سخنرانی اعلام کرد که روسیه ابایی برای استفاده از سلاح اتمی ندارد. این اظهارات موجب گمانه زنی های رسانه ای فراوانی در سراسر جهان شد و بسیاری از خود پرسیدند آیا پوتین جنگی آخرالزمانی را آغاز خواهد کرد. اما برخلاف تصورات، آمریکا چندان این تهدید را جدی نگرفت و اعلام کرد شواهدی برای این ادعا در دست نیست، رفتاری که در برابر خبر ساخت موشک هایپرسونیک ایران هم از خود بروز داد. اما زلینسکی رییس جمهور اوکراین خلاف نظر آمریکا فکر می کرد و گفت باور دارد که اگر نیاز باشد پوتین از سلاح هسته ای استفاده خواهد کرد.
بسیاری از کارشناسان نیز معتقدند این ادعای پوتین رابطه مستقیمی با نتیجه جنگ در اوکراین و میزان مقاومت و دخالت اروپا دارد. مثلا یوری فئودورف، تحلیلگر نظامی مستقر در پراگ در ای رابطه میگوید: «پوتین در حال حاضر بلوف میزند. اما سخت است تصور کنیم در یکی دوهفته یا یک ماه آینده که متوجه شد جنگ را باختهاست چه اتفاقی خواهد افتاد.»
تهدیدهای اتمی البته محدود به کره شمالی و روسیه نیست، بلکه پاکستان و چین نیز بر سر مسئله هند و تایوان به صورت غیرمستقیمی پیام هایی هسته ای مخابره کرده اند. حالا و با آرزوی رهبر کره شمالی بعید نیست رقابت اتمی که برای چند دهه متوقف شده یا کاهش پیدا کرده بود دوباره از سر گرفته شود.
به همه این مسائل باید پرونده هسته ای ایران را نیز اضافه کرد. پرونده ای که جمهوری اسلامی اصرار دارد صلح آمیز است و طرف های غربی اصرار دارند که ایران دست به پنهانکاری می زند. جدا از نتیجه برجام و تصورات طرف غربی از نیت جمهوری اسلامی، انچه دارای اهمیت ویژه است مسئله ای است که دکترین آمریکا و متحدانش در خاورمیانه را تهدید می کند. آمریکایی ها معتقدند حتی اگر ایرانی ها بمب نسازند، تلاششان برای گسترش دانش و تجهیزات هسته ای همچون موجی به کرانه های عربستان سعودی و ترکیه نیز خواهد رسید.
نگرانی غربی ها وقتی بیشتر می شود که برخی از مقامات و تحلیلگران ایرانی در مقاطعی اعلام کرده اند که فتوای رهبری در باره حرام بودن ساخت، نگهداری و استفاده از سلاح هسته ای همیشگی نیست و ممکن است با تغییر شرایط بر ضد ایران تغییر کند. این تحلیل ها با توجه به دشمنی بنیادین جمهوری اسلامی و رزیم صهیونیستی آینده نبرد هسته ای احتمالی در خاورمیانه را بسیار ترسناک کرده است.فشارهای فراوان غرب بر جمهوری اسلامی در دو دهه اخیر نه تنها از عزم ایران نکاسته بلکه موجب جدیت بیشترش شده است. ایران حق دارد در شرایطی که اسراییلی ها مملو از زرادخانه های هسته ای هستند، برای بازدارندگی (با تجربه تهاجم ۸ ساله علیه ایران) جدی باشند.
تمام این تحلیل ها و تجمیع آن با آرزوی هبر کره شمالی بار دیگر بعد از دهه ها این پرسش را بر فراز آورده است که آیا جنگ جهانی سوم آنهم از نوع اتمی اش رخ خواهد داد؟