ماهور مهراد خرداد ماه امسال نوزدهمین استارت آپ ویکند (طرح های نوپا) شبکههای حمل و نقل ریلی کشور با رقابت ۱۰۰ کارآفرین و مبتکر به مدت سه روز در محل دایمی نمایشگاه های بینالمللی تهران برگزار شد. خبرنگاران صنعت حمل ونقل از نزدیک شاهد تعامل سازنده و بحث های مفیدی که بین شرکت های ریلی، […]
ماهور مهراد
خرداد ماه امسال نوزدهمین استارت آپ ویکند (طرح های نوپا) شبکههای حمل و نقل ریلی کشور با رقابت ۱۰۰ کارآفرین و مبتکر به مدت سه روز در محل دایمی نمایشگاه های بینالمللی تهران برگزار شد. خبرنگاران صنعت حمل ونقل از نزدیک شاهد تعامل سازنده و بحث های مفیدی که بین شرکت های ریلی، شرکت های استارت آپی و مسئولان این صنعت بودند.
به گزارش جمله، این تجربه نشان داد ویکند که یک رویداد آموزشی و تجربی در سراسر دنیا است می تواند در کشور ما نیز بسیار مفید فایده شود. چراکه در عصر حاضر تنها راه ایجاد ثبات اقتصادی برای کشورها همکاری همه اقشار صنعت در بخش خصوصی و دولتی است. ضمن اینکه این رویداد استارت آپی که با حضور فعال ۱۰۰ نفر از علاقهمندان به حوزه استارت آپهای صنعت ریلی، ۴۰ نفر مربی و متخصص کسب و کار و ۳۰ داور متخصص حوزه ریلی و تعداد قابل توجهی بازدیدکننده از مدیران عامل شرکتها با معرفی ۸ ایده برتر انجام شد، مشخص کرد که همکاری و تبادل اطلاعات برای پیشرفت و تضمین آینده صنعت، همیشه کارساز خواهد بود.
استارتآپ در راهآهن ساختارمند شده است
این در حالی است که مدیرکل مرکز توسعه آموزش راهآهن با بیان اینکه «هم اکنون استارتاپ در راهآهن ساختارمند شده است» از از برگزاری رویداد بعدی در قالب بازارهای ایده با موضوعات دیگر خبر داد.
زهرا قیومی به تشریح سیاستهای راهآهن در حوزه استارت آپ پرداخت و در این رابطه اظهار داشت: با توجه به توانایی استارت آپها در حل مشکلات، شرکت راهآهن به این حوزه ورود کرده و هم اکنون استارتاپ در راهآهن ساختارمند شده است.
مدير مرکز توسعه آموزش شرکت راه آهن، کار تیمی، نظام پیشنهادات، نگهداری بهرهور و فراگیر، مدیریت کیفیت فراگیر را چارچوب ارتقای بهرهوری در شرکت راه آهن عنوان کرد و افزود: با توجه به اینکه ایده،سرمایه و کار تیمی با فرهنگسازی در راهآهن نهادینه شده است، پس از ایجاد پویایی در سیستم به سمت ایدههای جدید حرکت میکنیم. البته به دنبال ایجاد تیمهای توانمند برای حل مسائل نیز هستیم و با استفاده بهینه و حد اکثری از منابع موجود با هدف سرمایهگذاری از ایدهها پشتیبانی خواهیم کرد.
وی یادآور شد: در یک دوره هشت ماهه. تمام دانشگاهها بهرغم اینکه مستقیم با صنعت ریلی همکاری نداشته اند اما با توجه به اینکه توسعه حملونقل ریلی باعث توسعه کشور میشود به فعالیت در این حوزه علاقهمند شده اند.
تیم مدیریت راهآهن برنامههای خوبی
برای حمایت از استارتآپها و جوانان تدوین کرده است
مدیرعامل راهآهن در ماه گذشته و در مراسم اختتامیه اولین استارتآپ ریلی که با همکاری معاونت فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام (ره) در شرکت راهآهن برگزار شد، اظهار داشت: در نگاه اول راهآهن یک شرکت خدماتی بزرگ با برخورداری از اقشار مختلف با تخصصهای گوناگون است. اما با توجه به جایگاه و نقش حملونقل ریلی در جوامع در مییابیم که اقدامی فراتر از جایگاه خود انجام میدهد.
سعید رسولی افزود: سالانه حدود ۲۷ میلیون مسافر از طریق حملونقل ریلی در کشور جابه جا میشوند، با این عنوان که برند راهآهن ایمنی و جنس آن حملونقل سبز است. لذا هر چه بیشتر میزان بار و مسافر از جاده بر روی ریل منتقل شود، نه تنها خدمت بزرگی به جامعه میشود؛ بلکه در کاهش تلفات ناشی از حوادث رانندگی نیز موثر خواهد بود.
رسولی تصریح کرد: بیش از هر زمان دیگر نیازمند توجه به تولید داخل و استعداد داخل هستیم. لذا در حوزه حملونقل ریلی هدفگذاری کردهایم از ظرفیتهای تولید و استعدادهای داخلی کشور را شناسایی و حمایت شود تا در کوتاه مدت تهدیدها به فرصت تبدیل شوند.
وی افزود: در همین راستا تلاش میشود برای جوانان فرصت ارائه طرحها و ایدهها همچنین بروز استعدادها فراهم شود. زیرا اعتقاد داریم که جوانان این مرز و بوم به قدری توانمند هستند که میتوانند عرصه را به دست بگیرند.
مدیرعامل راهآهن یکی از فرصتها را استارتآپها عنوان کرد و گفت: پس از سازمان یافتگی استارتآپها در داخل کشور موفقیتهای بسیار بزرگی توسط جوانان به وسیله استارتآپها رقم خورده که فوری به مرحله تجاریسازی و جذب سرمایهگذار رسیده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: تیم مدیریت راهآهن برنامههای خوبی برای حمایت از استارتآپها و جوانان تدوین کرده است و برای تضمین موفقیتها باور داریم باید برنامهریزیها واقعبینانه و نگاهها بلند و رو به آینده باشد.
رسولی خاطرنشان کرد: اگر از تمرکزگرایی و بخشینگری پرهیز شود، همدلی افزایش یابد، نگاهها ملی و توجهها به کشور معطوف شود به جامعه انرژی خواهیم داد.
وی کار تیمی و فرهنگ حل مساله به روش دقیق علمی را ویژگیهای استارتآپها عنوان کرد و یادآور شد: دیدگاه ما در این بخش رو به جلو و آینده روشنی برای آن ترسیم شده است.
این در حالی است که معاون تامین سرمایه و اقتصاد حمل و نقل راهآهن نیز در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: در دنیای کسب وکار و رونق استارتاپ ها و فعالیت شرکت های استارتاپی در بخش های مختلف اقتصادی، تحولات بزرگی را به وجود آورده است و فعالیت این شرکت ها در حوزه ریلی می تواند منشا تحولات بزرگی در این عرصه باشد. نوراله بیرانوند افزود: فعالیت شرکت های استارت آپی در این حوزه می تواند مزیت های رقابتی مناسبی را در صنعت حمل و نقل ریلی کشور به وجود آورد.
گفتنی است که استارتآپها شرکتهایی هستند که بهصورت «چابک با پرسنل کمتر و استفاده از فناوری IT» وارد یک صنعت میشوند و سعی میکنند مشکلات صنعت را از راههای نوین حل کنند. این سازمانها میتوانند با راهکارهای نوین و علمی آینده صنعت را تغییر داده و آن را به سودآوری اقتصادی برسانند.