«جمله» از اهمیت ساخت مسکنِ نیروهای مسلح توسط وزارت راه‌وشهرسازی گزارش می‌دهد؛ پیشنهاد معرفی واحدهای مسکن مهر فاقدمتقاضی  به نیروهای مسلح
«جمله» از اهمیت ساخت مسکنِ نیروهای مسلح توسط وزارت راه‌وشهرسازی گزارش می‌دهد؛ پیشنهاد معرفی واحدهای مسکن مهر فاقدمتقاضی  به نیروهای مسلح

در حالی که وزیر راه و شهرسازی کشورمان در شهریور ماه امسال و در اولین همایش سراسری تأمین و ساخت یک هزار واحد مسکن کارکنان نیروهای مسلح، بر ورود تمامی بانک‌ها برای احداث یکصد هزار واحد مسکونی کارکنان نیروهای مسلح تأکید کرد، حالا مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن نیز از تعیین تکلیف ۴۵ هزار […]

در حالی که وزیر راه و شهرسازی کشورمان در شهریور ماه امسال و در اولین همایش سراسری تأمین و ساخت یک هزار واحد مسکن کارکنان نیروهای مسلح، بر ورود تمامی بانک‌ها برای احداث یکصد هزار واحد مسکونی کارکنان نیروهای مسلح تأکید کرد، حالا مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن نیز از تعیین تکلیف ۴۵ هزار هکتار زمین مورد اختلاف وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح خبر داده است.
به گزارش جمله، زمین‌هایی که در اختیار نیروهای وزارت دفاع و نیروهای مسلح برای اجرای تفاهمنامه مشترک بین وزارت راه و وزارت دفاع در احداث ۱۰۰ هزار واحد مسکونی نیروهای مسلح هست بیش از نصف میزان متراژ زمین‌هایی است که باید در اختیار اجرای این طرح قرار می گرفت که طبق سخنان وزیر راه و شهرسازی با تخصیص این زمین‌ها کار به زودی آغاز می شود.
محمد اسلامی در اینباره ادامه داد: برای ۵۰ هزار واحد دیگر در اجرای این تفاهمنامه وزارت راه‌وشهرسازی از طریق ادارات کل راه و شهرسازی استان‌ها، شهرهای جدید با پیگیری مهندس طاهرخانی، بافت‌های فرسوده از طریق مهندس پژمان زمین‌های مورد نیاز را برای اجرای این کار فراهم خواهد کرد و در اختیار اجرای این تفاهمنامه قرار می‌دهد.
وزیر راه و شهرسازی بر تشکیل سریع پرونده‌ها تأکید کرد و گفت درخصوص تشکیل پرونده‌ها تنها به بانک مسکن اکتفا نشود و سایر بانک‌ها همچون بانک سپه، ملت، پاسارگاد و رفاه برای انجام این طرح وارد شوند و از توان این بانک‌ها نیز بهره گرفته شود تا بتوانیم سهم ۲۰ درصدی بانک‌ها برای تخصیص منابع به اجرای این تفاهمنامه را عملیاتی کنیم.
عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به این مطلب که اجرای این تفاهمنامه به ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد گفت: تلاش وزارت راه، تکمیل واحدهای مسکونی کارکنان نیروهای مسلح در دو ساله ۹۸ و ۹۹ است.
وی با تأکید بر اینکه تشکیل پرونده‌ها گام مهم اساسی در آغاز این طرح بشمار می‌رود گفت: درخصوص تشکیل پرونده‌ها چالاک و مؤثر گام برداشته شود و در استان‌ها از طریق بانک ملی و سایر بانک‌ها اقدامات لازم انجام گیرد.
اسلامی با اشاره به اینکه ۲۶ پادگان ارتش و نیروهای مسلح مصوبه‌ شورای عالی شهرسازی و معماری ایران  را برای اجرای طرح‌های تولید مسکن اخذ کرده‌اند گفت: اراضی مورد نیاز برای اجرای این طرح مراحل قانونی خود را طی کرده و در اختیار اجرای این طرح قرار می‌گیرد.
وزیر راه‌وشهرسازی در ادامه خاطرنشان کرد: مکاتبه با استان‌ها برای تخصیص زمین در اجرای این طرح سریعتر انجام شود. همچنین در شهرهای جدید این آمادگی به طور کامل وجود دارد بنابراین انتظار است تا طی سه ماه پرونده‌های اجرای این طرح در بانک‌ها تشکیل شود.
گفتنی است که پیش از این نیز عضو کابینه دولت دوازدهم اعلام کرده است که وزارت راه‌وشهرسازی تمام عیار پای اجرایی و عملیاتی کردن طرح تأمین مسکن کارکنان نیروهای مسلح ایستاده است. بنابراین انتظار این است تا همکاری گسترده‌تری انجام گیرد و کار عملیاتی دقیق و طبق زمانبندی دنبال شود. قرار شده است که در اجرای این طرح به نقشه‌های معماری توجه شود. بدین معنا که معماری واحدهای مسکونی فوق باید از نظر فرهنگ ایرانی اسلامی شاخص باشند و ویژگی قابلیت زندگی در آنها لحاظ شده باشد.

۴۵ هزار هکتار زمین تعیین‌تکلیف شد
این در حالی است که مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن نیز از تعیین تکلیف ۴۵ هزار هکتار زمین مورد اختلاف وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح خبر داد. علی نبیان در بخشی از کارگاه آموزشی اجرای توافقنامه سه‌جانبه میان ستاد کل نیروهای مسلح و وزارتخانه های راه و شهرسازی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح که با موضوع تعیین‌تکلیف اراضی در اختیار وزارت دفاع برگزار شد، گفت: از حدود یک‌سال پیش برای حل‌ اختلافات املاکی دو وزارتخانه برنامه‌ریزی کردیم که مجموعه این اقدامات تاکنون به بسته‌شدن ۶۰۰ پرونده قضایی در این خصوص انجامیده است.

تعیین تکلیف ۴۵۰۰۰ هکتار املاک اختلافی
وی با اشاره به اینکه اختلاف املاک میان دو وزارتخانه راه و شهرسازی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح بالغ بر ۴۵ هزار هکتار بود، از تعیین‌تکلیف مقدماتی این املاک خبر داد و گفت: در این میان ۹۸ هکتار زمین در ۳۱ استان با کاربری مسکونی استحصال شد که می‌تواند به امر خطیر رونق مسکن در کشور کمک کند.

استفاده از ظرفیت وزارت دفاع در رونق مسکن
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن همچنین خطاب به مدیران‌کل راه و شهرسازی حاضر در کارگاه افزود: از ظرفیت زمین‌های شناسایی‌شده نیروهای مسلح که کاربری نظامی آن موردنیاز این نیروها نیست، استفاده کنند؛ تفاهمنامه این امر نیز میان دو وزارتخانه منعقدشده و می‌توانیم تغییر کاربری این زمین‌ها را از طریق کمیسیون ماده پنج عملی کنیم.
وی با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه ساخت ۱۰۰هزار واحد مسکونی برای نیروهای مسلح، تمهید‌مقدمات این تفاهم‌نامه را بسیار مهم و حیاتی برشمرد و به مدیران‌کل راه و شهرسازی حاضر در کارگاه توصیه کرد، نسبت به تحقق این مهم کوشا باشند و از ظرفیت‌های مناسب نیروهای مسلح در این خصوص نیز غافل نشوند.
نبیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه تاکنون پرونده مسکن مهر در شش استان کشور بسته‌ شده است، گفت: تعهد ما این است که تا پایان امسال پرونده سایر پروژه‌های مسکن مهری که فاقد متقاضی هستند و یا پیشرفت کمتر از ۳۰درصد دارند را تکمیل کنیم؛ در این مسیر می‌توانیم واحدهای مسکن مهر فاقد متقاضی را به نیروهای مسلح معرفی کنیم تا در صورت موافقت سایر اقدامات به‌سرعت صورت گیرد.

مدیران‌کل راه‌وشهرسازی از ظرفیت ۱۴۰۰ هکتار زمین حریم شهرها استفاده کنند
وی نکته دیگر در خصوص این تفاهم‌نامه سه‌جانبه را هزار و ۴۰۰ هکتار زمین‌ در حریم شهرها عنوان کرد و گفت: دستور وزیر راه و شهرسازی در خصوص این پروژه نیز این بود که بتوانیم برای تولید مسکن از ظرفیت موجود استفاده کنیم.
نبیان، سرعت‌بخشی و تولید مسکن را از اقدامات مهمی برشمرد که در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد و تفاهم‌نامه‌های منعقدشده با وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز در این مسیر قرار دارد و خاطرنشان کرد: مدیران‌کل راه‌و‌شهرسازی استان‌ها برای استفاده از ظرفیت این هزار و ۴۰۰ هکتار زمین چسبیده به شهرها می‌توانند این موضوع را در شورای مسکن استان طرح کنند تا در نهایت پس از کسب مجوز شورایعالی معماری و شهرسازی این امر نیز به تولید مسکن برای تمامی آحاد کشور منجر شود.
گفتنی است که اولویت اجرای طرح تامین مسکن کارکنان نیروهای مسلح به اقشار متوسط و ضعیف نیروهای مسلح اختصاص یافته است. بنابراین کارکنانی صاحب خانه می شوند که جزو جامعه هدف این طرح (قشر متوسط و ضعیف) بشمار می‌روند.