«جمله» از بازار سفرهای هوایی در ماه‌های احیر گزارش می‌دهد؛ اعزام و پذيرش بيش از ۲۰ ميليون مسافر هوايی در نيمه نخست سال ۹۸
«جمله» از بازار سفرهای هوایی در ماه‌های احیر گزارش می‌دهد؛ اعزام و پذيرش بيش از ۲۰ ميليون مسافر هوايی در نيمه نخست سال ۹۸

زهرا ایرانشاهی در حالی که مديرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوايی ايران از جابه جايی بيش از ۲۰ ميليون و ۵۸۰ هزار مسافر با حدود ۱۹ ميليون مسافر در پروازهای داخلی، در فرودگاه‎های تحت مالکيت این شرکت در نيمه نخست امسال خبر داده است، مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران «هما» نیز از افزایش پروازهای […]

زهرا ایرانشاهی
در حالی که مديرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوايی ايران از جابه جايی بيش از ۲۰ ميليون و ۵۸۰ هزار مسافر با حدود ۱۹ ميليون مسافر در پروازهای داخلی، در فرودگاه‎های تحت مالکيت این شرکت در نيمه نخست امسال خبر داده است، مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران «هما» نیز از افزایش پروازهای عتبات از مبدا کرمانشاه (از روز دوشنبه) به روزانه ۶ پرواز حبر داده است.
به گزارش جمله، رشد صنعت هوایی و توسعه بهره مندی از خدمات هوایی در یکی دو سال اخیر نشان دهنده رشد آمار سفر به این طریق در سایه تلاش های شرکت های مختلف هواپیمایی و در غالب سفرهای زیارتی و سیاحتی بوده است. به طور کلی در ۷ ماهه نخست شاهد رشد ۱۷ درصدی نشست و برخاست هواپیماها، رشد ۱۸ درصدی در پذیرش و اعزام مسافران هوایی و رشد ۱۲ درصدی در حمل بار و پست هوایی کشور بوده ایم. این آمار در سطح جهانی نیز حدود ۷ درصد، و در خاورمیانه رشد ۸ در صدی را نشان می دهد.
این در حالی است که تورج دهقانی زنگنه با بیان اینکه پروازهای برگشت از نجف به کرمانشاه و ایلام تا ۲۸ صفر ادامه خواهد داشت و پروازهای فوق العاده اربعین این شرکت از روز ۱۲ مهرماه آغاز شده است، گفت: برای خدمت به زائران اربعین حسینی، ۱۳۷ پرواز تا پایان عملیات اربعین در نظر گرفته شده است.
زنگنه ادامه داد: علاوه بر این پروازها اکنون در فرودگاه کرمانشاه روزانه ۳ پرواز به مقصد نجف اشرف انجام می شود که این تعداد از روز دو شنبه به روزانه ۶ پرواز تبدیل خواهد شد. او همچنین با بیان اینکه این پروازهای فوق العاده منطقه‌ای، برای فرودگاه ایلام نیز در نظر گرفته شده بود، گفت: پرواز ایلام-نجف با استقبال زائران مواجه نشد. اما برنامه برای این فرودگاه همچنان باز نگه داشته شده که در برگشت، زائران نجف بتوانند به ایلام منتقل شوند. به همین منظور سعی داریم روزانه ۶ پرواز از نجف به ایلام انجام شود. وی افزود: آمادگی داریم که در صورت نیاز، تعداد پروازها را افزایش دهیم. مدیرعامل ایران‌ایر با بیان اینکه خدمات بازگشت به زائران نیز در قالب همان ۱۳۷ پرواز انجام خواهد شد، گفت: علاوه بر آن پروازهای کرمانشاه و ایلام نیز در خدمت زائران برای بازگشت به میهن خواهد بود. البته پروازهای کرمانشاه و ایلام تا تاریخ ۲۸ صفر ادامه خواهد داشت. وی ادامه داد: تعداد ۶۸ هزار و ۲۸۰ صندلی برای پروازهای تهران-نجف-تهران، ۱۹۲۰ صندلی برای پروازهای ایلام-نجف-ایلام و ۵۶۴۰ صندلی برای پروازهای کرمانشاه-نجف-کرمانشاه در نظر گرفته شده است. گفتنی است پروازهای ایلام و کرمانشاه به مقصد عتبات عالیات با استفاده از ناوگان ATR۷۲-۶۰۰ هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران «هما» انجام شده و قیمت پرواز در مسیر رفت و برگشت یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و به صورت یکطرفه ۷۵۰ هزار تومان تعیین شده است.

اعزام و پذیرش ۱۹ ميليون مسافر در پروازهای داخلی
این در حالی است که همانطور که پیش‌تر عنوان شد، مديرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوايی ايران نیز از جابه جايی بيش از ۲۰ ميليون و ۵۸۰ هزار مسافر در فرودگاه‎های تحت مالکيت شرکت در نيمه نخست امسال خبر داد و گفت: حدود ۱۹ ميليون مسافر در پروازهای داخلی طی مدت مذکور اعزم و پذيرش شده اند. سیاوش امیرمکری با اعلام این خبر عنوان کرد: در نیمه نخست امسال این تعداد مسافر و نیز بالغ بر ۱۷۵ میلیون کیلوگرم بار با ۱۷۳ هزار و ۱۹۹ نشست و برخاست جابه جا شده است. امیرمکری با بیان اینکه سهم پروازهای خارجی نیمه نخست امسال در فرودگاه‎هاي بين‎المللي تحت مالكيت شركت فرودگاه‎ها نشست و برخاست ۱۱ هزار و ۹۶۱ فروند هواپيما است، گفت: طي آن بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار مسافر اعزام و پذیرش و بیش از ۳۲ میلیون كيلوگرم بار ارسال و پذیرش شده‎است.
وی افزود: در اين بخش فرودگاه مشهد با نشست و برخاست ۵۹۳۲ فروند هواپيما، اعزام و پذيرش بیش از ۹۱۷ هزار مسافر و ارسال و پذيرش بیش از ۱۵ میلیون كيلوگرم بار و مرسولات، در رتبه نخست قرار گرفته است و پس از آن فرودگاه شیراز با ميزباني ۲۰۶۱ فروند هواپيما، اعزام و پذيرش بیش از ۲۵۰ هزار مسافر و ارسال و پذيرش حدود هفت میلیون كيلوگرم بار و فرودگاه اصفهان با نشست و برخاست ۱۱۴۲ فروند هواپيما، اعزام و پذيرش بیش از ۱۳۴ هزار مسافر و ارسال و پذيرش حدود سه میلیون کیلوگرم بار در رتبه‎هاي دوم و سوم قرار گرفته‎اند.
گفتنی است که بر همين اساس، در نیمه نخست سال ۹۸، فرودگاه مهرآباد با بیش از ۶۱ هزار و ۶۹۱ فروند بيشترين نشست و برخاست را به خود اختصاص داده و با جابه‎جايی بیش از هفت میلیون مسافر پرترافيك‎ترين فرودگاه بوده است و فرودگاه مشهد با ۳۳ هزار ۵۲۳ فروند نشست و برخاست و اعزام و پذيرش حدود پنج میلیون مسافر، دومين فرودگاه پرترافيك كشور و فرودگاه شیراز با ۱۵ هزار و ۵۰۷ فروند نشست و برخاست و اعزام و پذيرش بيش از یک و نیم میلیون مسافر در جايگاه سومين فرودگاه كشور قرار دارد. فرودگاه مهرآباد نیز با ارسال و پذيرش بیش از ۵۲ میلیون کیلوگرم بار و مرسولات در رتبه نخست قرار دارد، گفت: پس از آن فرودگاه مشهد با ارسال و پذیرش بیش از ۴۷.۵ میلیون کیلوگرم بار و فرودگاه شیراز با ارسال و پذیرش حدود ۱۷ میلیون کیلوگرم بار در رتبه‎های بعدی قرار دارند. طبق این آمار سهم پروازهای داخلی از كل پروازهای نیمه نخست سال ۹۸، نشست و برخاست ۱۶۱ هزار و ۲۳۸ فروند هواپیماست كه طی آن حدود ۱۹ میلیون مسافر و بالغ بر ۱۴۳ میلیون كيلوگرم بار ارسال و پذیرش شده‎است.