«جمله» از روند تایید صلاحیت افراد برای انتخاب شغل در کشور گزارش می‌دهد؛ شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوايی ایران  به نیروهای تازه نفس خود خوشامد گفت
«جمله» از روند تایید صلاحیت افراد برای انتخاب شغل در کشور گزارش می‌دهد؛ شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوايی ایران  به نیروهای تازه نفس خود خوشامد گفت

زهرا ایران‌شاهی/ انتخاب و گزینش افراد در محیط های مختلف کاری به ویژه در پست های دولتی همواره برای افراد دیگر مورد سوال قرار می گیرد. چراکه نمونه افرادی که می توان گفت که سر جای خودشان نیستند کم نبوده است. این در حالی است که در چند سال اخیر نسبت به چگونگی ارزیابی نیروی […]

زهرا ایران‌شاهی/

انتخاب و گزینش افراد در محیط های مختلف کاری به ویژه در پست های دولتی همواره برای افراد دیگر مورد سوال قرار می گیرد. چراکه نمونه افرادی که می توان گفت که سر جای خودشان نیستند کم نبوده است. این در حالی است که در چند سال اخیر نسبت به چگونگی ارزیابی نیروی انسانی ماهر بیشتر توجه شده است. درواقع موفقیت برخی از مجموعه های اقتصادی منجر شده است تا توجه به انتخاب نیروی انسانی اصلح به منظور دستیابی به سود بیشتر اقتصادی بیشتر شود.
این در حالی است که مديرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوايی ايران در مراسم تکريم مدير سابق و معارفه سرپرست جديد هسته گزينش این شرکت، بر گزينش افراد به دور از مسامحه کاری و سهل انگاری تاکید کرده و گفته است: لازم است رويه های گزينش با رعايت کرامت افراد مورد بررسی، بازبينی و تجديدنظر قرار گيرد.
سیاوش امیرمکری به صدور دو فرمان تاریخی و سرنوشت ساز امام خمینی(ره) در سال ۱۳۶۱ اشاره و از فرمان هشت ماده ای امام(ره) به عنوان منشور کرامت انسانی یاد کرد که عصاره آن توجه به حقوق افراد و محترم شمردن حقوق شرعی و مدنی مردم بود. امیرمکری به نگاه بلند امام(ره) در خصوص حقوق شهروندی و عامه مردم اشاره و بر الزام سرلوحه قرار دادن این فرمان تاکید کرد. وی سپس به فرمان امام(ره) در امر گزینش در ۱۵ دی ۶۱ اشاره کرد و به فرازهایی از آن که شرایط اعضای هیات های جدید گزینش را تعیین کرده پرداخت.
مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران تاکید کرد: برای گزینش افراد باید به ملاک های اعلام شده از سوی امام(ره) توجه کنیم و حال فعلی افراد را میزان گزینش قرار دهیم. امیرمکری عدم تجسس از احوال اشخاص، موازین اسلامی و انسانی را میزان قبولی افراد قرار داد و انتخاب افراد مفید برای شرکت را در راستای عمل به فرمان امام(ره) دانست که باید در این دوره از مدیریت هسته گزینش شرکت تحقق یابد.
این در حالی است که می توان ادعا کرد که توجه به جزییات شیوه های گزینش، اتفاق بسیار نویی است و اگر چنین دقتی بین مسئولان به فرهنگ عمومی مبدل گردد، در آینده به موفقیت بیشتر شرکت ها می توان امیدوار شد.
بر همین اساس امیرمکری با بیان اینکه باید به دور از مسامحه کاری و سهل انگاری در امر گزینش با رعایت کرامت افراد، رویه های گزینش را مورد بررسی، بازبینی و تجدید نظر قرار دهیم، بر تسریع فرایند گزینش کارکنانی که دارای شرایط تبدیل وضعیت هستند، تاکید کرد. امیرمکری همچنین ضمن تشکر از خدمات اسماعیل زاده در مدت تصدی از همکاران وی قدردانی کرد و برای قربانی به عنوان انسان متعهد و خوشنام با سوابق مفید مدیریت در سطوح بالای وزارت راه و شهرسازی در مسوولیت حساس جدید آرزوی موفقیت کرد.
گفتنی است که در این مراسم، مهدی عبوری، معاون وزیر راه و شهرسازی در سخنانی عنوان کرد: اسماعیل زاده سال های زیادی در این سمت مشغول به کار بوده و به عنوان محقق و عضو هسته گزینش و ۱۱ سال نیز به عنوان مدیر هسته گزینش شرکت فعالیت کرده است. وی با تاکید بر اینکه امر گزینش در شرکت مهم و حساس فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران با ۶۰۰۰ نیروی انسانی بسیار دشوار است، گفت: خوشحالیم که قربانی که از انسان های شریف و وارسته شاغل در شرکت است و در سطوح عالی وزارت راه و شهرسازی سابقه خدمت دارد، این مسوولیت را پذیرفته است. وی گفت: برای امر گزینش سعه صدر و داشتن سینه فراخ لازم است و باید مراقب حفظ آبروی افراد باشیم.
گفتنی است که گزینش کنندگان و کسانی که گزینش شده اند، لازم است که پیش از هرچیز به سلاح تکنولوژی و اخلاق مسلح باشند و همچنین صالح، متعهد، عاقل، صاحب اخلاق کریمه، فاضل و متوجه مسایل روز باشد و نیز باید از تنگ نظری، سهل انگاری، تندخویی و مسامحه کاری پرهیز کند. همچنین هسته گزینش شرکت فرودگاه ها نیز دارای جایگاه نسبتا مطلوبی است. چراکه بزرگترین سرمایه هر سازمان نیروی انسانی است و یکی از برنامه های اصلی ما تلاش برای جذب افراد متخصص متعهد بوده است.
هسته مستقل گزینش شرکت فرودگاهها در پایان سال گذشته تشکیل شد و این در حالی است که تمامی وزارت‌خانه‌ها و سازمان‌های دولتی ملزم به پیروی و اجرای قوانینی هستند که توسط هیات عالی گزینش نهاد ریاست جمهوری تعیین می‌شود که در این میان صلاحیت اخلاقی، اعتقادی و سیاسی از اهمیت ویژه‌ای در گزینش عمومی برخوردار هستند.