«جمله» از پس‏لرزه های سیاسی اقدام تروریستی آمریکا گزارش می دهد ترامپ، تهدیدی برای بشریت
«جمله» از پس‏لرزه های سیاسی اقدام تروریستی آمریکا گزارش می دهد ترامپ، تهدیدی برای بشریت

کریس مورفی: هدف قرار دادن غیرنظامیان و مراکز فراهنگی همان اقدامی است که تروریست ها انجام می دهند. این یک جنایت جنگی است   اشاره آرمان طهرانی / روزنامه نگار وقتی دونالد ترامپ رئیس جمهور قمارباز ایالات متحده در حالت غیر طبیعی دستور ترور سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را صادر کرد، هرگز گمان […]

کریس مورفی: هدف قرار دادن غیرنظامیان و مراکز فراهنگی همان اقدامی است که تروریست ها انجام می دهند. این یک جنایت جنگی است

 

اشاره

آرمان طهرانی / روزنامه نگار
وقتی دونالد ترامپ رئیس جمهور قمارباز ایالات متحده در حالت غیر طبیعی دستور ترور سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را صادر کرد، هرگز گمان نمی برد با این اقدام احمقانه خود جهان را دچار التهابی بزرگ می کند. از آن بدتر آنکه با گستاخی فراوان از اقدام تروریستی خود دفاع کرد و آن را اقدامی در جهت ممانعت از بروز جنگ اعلام کرد.

به گزارش «جمله» سه روز پس از اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن حاج قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین سپاه قدس ، تنش‌ها بین تهران و واشنگتن به اوج خود رسیده است.
خودروی حامل شهید حاج قاسم سلیمانی بامداد جمعه در عملیاتی موسوم به «آذرخش کبود» در نزدیکی فرودگاه بغداد هدف حمله تروریستی پهپادهای ایالات متحده قرار گرفت و او به‌همراه شماری از فرماندهان سپاه و حشد شعبی به شهادت رسیدند و از همان لحظه تا کنون واکنش‌ها همچنان ادامه دارد.

اتحادیه اروپا، ظریف را به بروکسل دعوت کرد
اتحادیه اروپا روز یکشنبه از محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران دعوت کرد که به بروکسل سفر کند.
جوزپ بورل، رئیس جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا از ظریف خواسته است که برای تعامل بیشتر درباره وضعیت خاورمیانه و افزایش تنش‌ها با آمریکا به بلژیک سفر کند اما زمان این سفر مشخص نشده است.
بیانیه ای که دفتر جوزپ بورل منتشر کرده است می گوید که وی در تماسی با محمد جواد ظریف با وی درباره تحولات اخیر و لزوم کاهش تنش‌ها در منطقه و حفظ برجام گفت‏وگو کرده است.
جوزپ بورل در این گفت‏وگو از وزیر خارجه کشورمان خواسته است که همه واکنش‌ها را به دقت در نظر داشته باشد تا از تشدید تنش‌ها اجتناب شود و به کل منطقه و مردم آن آسیب نرسد.
وی در گفتگو با ظریف تاکید کرده است که تنها یک راه‌حل سیاسی منطقه‌ای می تواند وضعیت خاورمیانه را از تنش بیشتر نجات دهد و اتحادیه اروپا آماده پشتیبانی از چنین راه‌حلی است.

طرح دو فوریتی مجلس برای تروریست خواندن آمریکا
ابوالفضل حسن‌بیگی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز گفته است که این کمیسیون طرحی دو فوریتی برای تروریست خواندن ارتش آمریکا در کل دنیا تهیه کرده‌ است.
وی افزوده است: «پیش از این مجلس طرحی را تصویب کرده بود که به موجب آن نیروهای نظامی آمریکا در خاورمیانه به عنوان تروریست شناخته می‌شدند. اکنون ما این موضوع را می‌خواهیم تعمیم دهیم تا ارتش آمریکا در تمامی نقاط دنیا به عنوان تروریسم شناخته شود و کشورها بتوانند برای حفاظت از خود با آنها مقابله کنند.»
از سوی دیگر روز گذشته سید عباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد نشست مهمی در مورد کاهش تعهدات برجامی و برداشت گام پنجم برگزار می شود و در مورد این موضوع تصمیمات نهایی اتخاذ می شود.

تهدیدی از جنش مغول، داعش و القائده
وزارت خارجه کشورمان روز یکشنبه و در واکنش به توئیت‌های تهدید آمیز دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در هدف قرار دادن اماکن فرهنگی، سفیر سوئیس در تهران را بعنوان حافظ منافع آمریکا احضار کرد. دونالد ترامپ روز یکشنبه با انتشار توئیتی تهدید کرده که در صورت اقدام تلافی جویانه کشورمان، به مراکز تاریخی و فرهنگی ایران حمله خواهد کرد این اظهارات ترامپ واکنش های فراوانی را در سطح بین المللی داشت.
ترامپ در توئیتر خود نوشت: «اگر ایران هر یک از آمریکایی‌ها یا دارایی‌های آن را هدف قرار دهد، ما ۵۲ نقطه در ایران را هدف قرار می‌دهیم».
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان نیز در توییتر خود نوشت: «به عنوان یادآوری به کسانی که متوهم هستند که می‌توانند جرایم جنگی داعش را از طریق هدف قرار دادن میراث فرهنگی ما تقلید کنند : در طول هزاران سال تاریخ، وحشیان به شهرهای ما هجوم آوردند، بناهای تاریخی و فرهنگی ما را نابود کرده‌اند و کتابخانه‌های ما را سوزانده‌اند. اکنون آنها کجا هستند؟ ما هنوز هستیم و سرافراز و مقتدر ایستاده‌ایم».
عباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران گفته است که «اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران نسبت به اظهارات تهدید‌آمیز و ناقض قوانین و هنجارهای بنیادین بین‌المللی به وی ابلاغ شد.» درحالی که ترامپ یکشنبه شب در صفحه توئیتر خود در هشداری مدعی شد ۵۲ سایت ایرانی را که از نظر فرهنگی اهمیت بالایی دارند، هدف قرار خواهد داد؛ این هشدار ترامپ در داخل آمریکا واکنش داشت. سناتور دموکرات آمریکایی در واکنش به این اظهارات رئیس جمهور کشورش در توئیتر به او پاسخ داد و نوشت: «هدف قرار دادن غیرنظامیان و مراکز فراهنگی همان اقدامی است که تروریست ها انجام می دهند. این یک جنایت جنگی است».
این سناتور ایالت کنتیکت آمریکا افزود:« ترامپ خود را درگیر گزینه جنگی می کند. این جنگی است که کاملا بدست خود او ساخته شده است. جنگی که هزاران آمریکایی را به کشتن می دهد. کنگره باید او را متوقف کند».
محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات نیز در توئیتی دونالد ترامپ، رئيس جمهوری ایالات متحده را «ترویستی کت و شلواری» توصیف کرده است.
آذری جهرمی نوشت: «مثل داعش، مثل هیتلر، مثل چنگیز. همه آنها از فرهنگ متنفر هستند. ترامپ یک تروریست کت و شلواری است. او خیلی زود تاریخ را فرا خواهد گرفت که هیچکس نمی تواند ملت و فرهنگ بزرگ ایران را شکست دهد.»

ترامپ تهدیدی برای امنیت جهانی
تخریب و انهدام اماکن فرهنگی به موجب کنوانسیون لاهه در سال ۱۹۵۴ برای حفظ اماکن فرهنگی و قطعنامه ۲۳۴۷ شورای امنیت سازمان ملل، یک جنایت جنگی به حساب می‌آید. قطعنامه ۲۳۴۷ شورای امنیت سازمان ملل در مارس ۲۰۱۷ به اتفاق آرا و در واکنش به تخریب اماکن تاریخی در عراق و سوریه به دست داعش به تصویب رسید.
بر اساس این قطعنامه «هرگونه تخریب غیرقانونی میراث فرهنگی از جمله اماکن مذهبی و آثار باستانی و همچنین غارت و قاچاق آثار فرهنگی از اماکن باستان شناسی، موزه ها، کتابخانه ها، بایگانی‌ها و مراکز دیگر، در اثنای درگیری‌های نظامی، محکوم و مذموم است». این قطعنامه همچنین خاطرنشان می‌کند که چنین اقداماتی می‌تواند مصداق بارز جنایات جنگی باشد.
خبرگزاری ای. بی. سی آمریکا (ABC News) در گزارشی، دست زدن به چنین اقدامی را برای دولت ترامپ دردسر ساز دانست. به گزارش ای. بی. سی، آمریکا جزو کشور‌های امضا کننده معاهدات بین المللی در خصوص حفظ آثار فرهنگی در جنگ است و هدف قرار دادن این مراکز با توجه به اینکه ترامپ دشمنانی در داخل نیز دارد، ممکن است آمریکا را متهم به جنایت جنگی کند.
میک مالروی، یکی از همکاران ای. بی. سی نیوز آمریکا و همچنین معاون پیشین دستیار وزیر دفاع در امور خاورمیانه در گفت‏وگو با این خبرگزاری گفت: «هدف قرار دادن اماکن فرهنگی ایران ممکن است متقابلاً مراکز فرهنگی آمریکا را تبدیل به اهداف نظامی ایران کند. وی افزود این اقدام، ادعای آمریکا در خصوص حمایت از مردم ایران را نیز به چالش خواهد کشید».
این اظهار نظر توییتری ترامپ موجی از انتقادات را در رسانه‌های اجتماعی را به دنبال داشت. جو بایدن نامزد دموکرات ریاست جمهوری آمریکا در واکنش به این تهدید ترامپ عنوان کرد که وی روز به روز غیر منطقی‌تر می‌شود.
کالین کهل، یکی از مقامات ارشد سابق پنتاگون در دولت اوباما نیز عنوان کرد که ترامپ ممکن است به قوانین جنگ اهمیتی ندهد، اما در شگفت است که چگونه برنامه ریزان نظامی آمریکا مراکز فرهنگی را به عنوان هدف برای وی مشخص کرده اند. نکته جالب توجه آن بود که سخنگوی پنتاگون در واکنش به پرسش خبرنگار ای. بی. سی در خصوص این تهدید توییتری ترامپ، پاسخ آن را به کاخ سفید ارجاع داد.
در نهایت بسیاری از سران کشورهای منطقه و جهان این روزها ضمن محکوم کردن اقدام تروریستی آمریکا خواهان خویشتنداری ایران در مقابل این جنایت هستند. اما در مقابل میلیون ها نفر از مردم ایران و منطقه خواستار واکنش قاطع و کوبنده ایران به جنایت اخیر آمریکا و گستاخی های ادامه دار رئیس جمهور «قمار باز» ایالات متحده هستند. پاسخی که به گفته مقامات عالی رتبه کشور در زمان و مکانی مناسب داده خواهد شد.