«جمله» اظهارات رئیس جمهور در مراسم روز ملی پتروشیمی را بررسی می‏ کند / از کدام مردم سخن می‏ گویید؟
«جمله» اظهارات رئیس جمهور در مراسم روز ملی پتروشیمی را بررسی می‏ کند / از کدام مردم سخن می‏ گویید؟

    کاوه ایرانی – روزنامه نگار/ روز گذشته رئیس جمهور در مراسم روز ملی صنعت پتروشیمی با شاره به تحریم های اقتصادی از سوی آمریکا، از عملکرد خود و دولتش به طور تمام قد دفاع کرد و اظهار داشت که وعده هایی که پیش از این در خصوص بهبود شرایط مردم داده بود، در […]

 

 

کاوه ایرانی – روزنامه نگار/

روز گذشته رئیس جمهور در مراسم روز ملی صنعت پتروشیمی با شاره به تحریم های اقتصادی از سوی آمریکا، از عملکرد خود و دولتش به طور تمام قد دفاع کرد و اظهار داشت که وعده هایی که پیش از این در خصوص بهبود شرایط مردم داده بود، در شرایطی متفاوت از زمان حال بوده است چرا که به گفته او اکنون ما در شرایط جنگی قرار داریم. وی همچنین مدعی شد مردم امروز در مضوع معیشت مشکلی ندارند!

به گزارش «جمله»، حسن روحانی صبح دوشنبه ۹ دی در روز ملی صنعت پتروشیمی با اعلام اینکه «دوران تحریم و فشار بر ملت ایران به سر خواهد آمد» مدعی شد: «برخی می‌گویند چرا نمی‌توانید عین قول‌های خود را عمل کنید، ما در شرایط صلح این قول‌ها را داده بودیم اما بعد وارد جنگ شدیم. ما هم آن را آغاز نکردیم. آنها جنگ را آغاز کردند که قامت ملت بزرگ ایران را بشکنند و شکست خوردند.»
حجت الاسلام حسن روحانی در این مراسم گفت: «برخی به دولت انتقاد می‌کنند که چرا به قول‌های که داده است عمل نمی‌کند؟ در حالی که ما در شرایط صلح آن قول‌ها را داده‌ایم، ولی اکنون وارد جنگ شدیم جنگی که ما آن را آغاز نکردیم حتی بهانه هم به دشمن ندادیم بلکه دشمن جنگ را شروع کرد تا قامت استوار ملت بزرگ ما را بشکند. بنابراین این حرف منطقی نیست که برخی که با دولت خرده فرمایش دارند، بگویند لحن دولت نسبت به سال ۹۶ در فروردین ۹۸ فرق کرده است. آن شرایط، شرایط صلح بود اما اکنون شرایط جنگی است که شرایط ویژه خود دارد».
محمد ایمانی تحلیلگر مسائل سیاسی و فعال رسانه‌ای در کانال شخصی خود در تلگرام در واکنش به اظهارات امروز رئیس جمهور نوشت:« آقای روحانی امروز گفت “این حرف منطقی نیست که بعضی ها با دولت خورده فرمایش دارند، می گویند در فرودین ۹۶ اینها را گفتید ولی در سال ۹۸ لحن تغییر کرده. ما در شرایط صلح، قول‌های انتخاباتی را دادیم اما الان جنگ اقتصادی شده است».
این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: «این سخن، عذر بدتر از گناه است و خوش بین اگر باشیم، باید گفت روحانی درک درستی از واقعیت نداشته است. تحریم و جنگ اقتصادی کی متوقف شده بود که ایشان می گوید الان جنگ اقتصادی شد»؟!
از سوی دیگر این اظهارات در حالی مطرح می شود که رئیس جمهور، پیش از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، به‌طور رسمی اعلام کرده بود که برای مشکلات داخلی و خارجی کشور برنامه یکصد روزه دارد و در آغاز شروع کار خود نیز ۴۶ وعده داده بود.
در ماه‌های آغازین شروع کار دولت او، سایت «روحانی‌سنج» که به منظور ارزیابی عملکرد صد روزه دولت حسن روحانی از سوی دانشگاه تورنتو کانادا راه‌اندازی شده بود، در ایران فیلتر شد.

ملت ما در زندگی روزمره دچار مشکل نیست!
رئیس جمهور همچنین در سخنان روز گذشته خود مدعی شد : «ملت ما در زندگی روزمره و نیازهای ضروری خود دچار مشکل نیست. آمار نشان می‌دهد روند اشتغال ما با وجود تحریم‌ها درست بوده است ما توانستیم تورم را در بهار امسال تاحدودی مهار کنیم. پارسال رشد اقتصادی ما منفی بود و امسال امیدواریم این رشد منفی نباشد».
این اظهارات در حالی بیان شد که تورم ۱۲ ماهه کشوردر تیر ۱۳۹۸ به ۴۰.۴ درصد یعنی بالاترین رقم تورم سالانه در ۲۴ سال اخیر رسید.
از سوی دیگر چندی پیش ناصرچمنی، رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران کشور، درباره کاهش قدرت خرید کارگران و عدم همخوانی دستمزد و هزینه ها گفته بود: «در سال ۹۸ حدود ۵۰ تا۶۰درصد قدرت خرید خود را ازدست داده ایم،در چند دوره متفاوتی که بحث دستمزد انجام شده است، در بعضی سال ها قدرت خریدکارگران افت چشمگیر داشته است،همین باعث شده است که دستمزد کارگران از قبل ادامه دار شود».
چمنی اظهار اظهار کرده بود: «بعد از تورم های سال ۹۶، که قیمت ارز به یکباره از ۴۰۰۰ هزار تومان به مرز ۱۸۰۰۰ هزار تومان رسید،کارگران قدرت خرید خود را به یکباره از دست دادند، در حال حاضربا وضعیتی که به وجود آمده است کارگران از بس هزینه های زندگی بر نمی آیند، چرا که افزایش قیمت تنها در بخش بنزین نیست،بلکه در قیمت اجاره بها،خوراکی و هزینه های درمان هم افزایش قیمت داشته ایم. تورم هر لحظه در حال افزایش است و کارگران در بهترین حالت حدود ۵۰ درصد قدرت خرید خود را نسبت به ابتدای سال از دست داده اند. تورم اگر درصدی هم کاهش یابد، اثرات آن در بهبود زندگی کارگران کمرنگ است».

وعده های فراموش شده!
علی اکبر کریمی عضو فراکسیون ولایی مجلس گفت:« روحانی نباید از شرایط موجود و تحریم‌ها برای پاک کردن وعده‌هایی که به مردم داده است، استفاده کند».
کریمی با اشاره به اظهارات روز گذشته رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه وعده‌هایم به مردم در شرایط صلح بود نه جنگ، اظهار داشت: «یکی از ایرادات دولت و شخص رئیس‌جمهور آن است که آنان هیچ توجهی به تحقق وعده‌های انتخاباتی خود ندارند».
وی ادامه داد: «یکی از وعده‌های رئیس‌جمهور آن بود که در ۱۰۰ روز عمده مشکلات مردم را حل می‌کند و گزارش آن را می‌دهد اما نه تنها این وعده محقق نشد بلکه رئیس‌جمهور به وعده‌های دیگر خود هم عمل نکرد».
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اظهارات امروز رئیس‌جمهور به هیچ وجه قابل قبول نیست، تصریح کرد: «درست است که کشور از لحاظ تحریم‌های خارجی تحت فشار است و اقتصاد کشور به ویژه در عرصه بین‌المللی با محدودیت‌هایی مواجه شده اما ما در بسیاری از امور داخلی کشور هم دچار مشکلاتی هستیم که هیچ ارتباطی به تحریم‌ها ندارد».
از سوی دیگر رئیس جمهور در حالی ادعا می کند که مردم در معیشت خود دچار مشکل نیستند که از اواخر سال ۹۵ قیمت‌ها رو به افزایش گذاشت.
دولت چندین بار سیاست‌های اقتصادی خود را تغییر داده است؛ اما هر بار به جای آنکه بتواند اوضاع را کنترل کند، باعث ایجاد بحران بیشتر در کشور شد، به گونه ای که حتی در سایه همین سیاست‌ها بود که در برهه‌هایی، برخی کالا‌های اساسی از جمله گوشت و روغن در کشور کمیاب شد.
هرچند با تزریق ارز دولتی و حمایت‌های بی چون و چرا از برخی وارد کنندگان، دولت سعی در آرام کردن اوضاع داشت، در نهایت هیچ ثمری برای مردم حاصل نشد و تنها عده‌ای با استفاده از رانت‌های قوی که داشتند، توانستند سود کلانی را روانه جیب خود کنند.
تشکیل دادگاه‌های فساد که امروزه در صدر تمام اخبار کشور است، حاصل همین بی برنامگی‌ها و بذل و بخشش‌های بی دریغ برخی از دولتی‌ها بود. با این حال ورود قوه قضاییه و دستگیری برخی متهمان بزرگ هم نتوانسته است آب روی آتش باشد و همچنان گرانی‌ها در بازار جولان می‌دهد.
نمایندگان مجلس که البته کاری هم از دستشان برنمی‌آید، تنها نظاره‌گر این وضعیت هستند و تنها به چند تذکر و سخنرانی بسنده کرده اند. با این حال برخی از آن‌ها انفرادی و به شدت به این سیاست‌ها انتقاد دارند و اعمال این تصمیمات را تنها دلیل بروز مشکلات معیشتی مردم می‌دانند.
اظهارات روز گذشته رئیس جمهور از همان دقایق اول هر چند در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی با واکنش های تندی از سوی کاربران مواجه شد، اما به طور حتم این اظهارات واکنش های دنباله داری از سوی نخبگان و فعالان سیاسی_اجتماعی خواهد داشت که می تواندبسیار حاشیه ساز باشند.