زهرا ایرانشاهی در هفته های گذشته آنچه در بین انواع اخبار در صدر بوده، بیشتر خبرهای سیاسی و اجتماعی و سپس اقتصادیست و به لحاظ اهمیت خبری نیز کمتر، خبرهای تخصصی اقتصادی- به رغم اهمیت بالای آنها- مهم قلمداد شده است. خبرهایی که از نقطه نظر تاثیرگذاری، بر زندگی مردم تاثیر فراوانی نیز دارد. در […]
زهرا ایرانشاهی
در هفته های گذشته آنچه در بین انواع اخبار در صدر بوده، بیشتر خبرهای سیاسی و اجتماعی و سپس اقتصادیست و به لحاظ اهمیت خبری نیز کمتر، خبرهای تخصصی اقتصادی- به رغم اهمیت بالای آنها- مهم قلمداد شده است. خبرهایی که از نقطه نظر تاثیرگذاری، بر زندگی مردم تاثیر فراوانی نیز دارد. در حوزه حمل ونقل، اتفاق های مهم و بی نظیری مانندِ تایید پروژه ترانزیت از سوی سازمان بنادر و دریانوردی در کمیته گسترش همکاری های اقتصادی سازمان همکاری های اسلامی (کامسک) رخ داد که بر اساس آن راه اتصال تجارت آسیا و اروپا از طریق ایران مشخص شد.
معرفی توانمندیهای ایران در دالانهای ترانزیتی در اجلاس «یک کمربند، یک راه» نیز اتفاق مهمی بود که اگر در جهت منافع اقتصادی کشور انجام شود، می تواند آینده ترانزیتی جهان از مسیر ایران را تضمین کند و توهم بهره مندی از جایگاه ترانزیتی کشور برای بسیاری از کشورهای منطقه را بر آب بَرَد.
ضمن اینکه برنامه ریزی برای سفرهای دریاییِ نوروز۹۸ در سازمان بنادر ودریانوردی نیز انجام شد که با توجه به بازه ۴ ماههای که تا نوروز مانده، می توان به برگزاری بدون مشکل این برنامه کاملا امیدوار بود.
بر اساس معرفی توانمندیهای ایران در دالانهای ترانزیتی جهانی، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در حضور مقامات و فعالان اقتصادی کشورهای مختلف که در بندر تریسته ایتالیا به منظور برگزاری اجلاس یک کمربند، یک راه گرد هم آمده بودند، ظرفیت های بندری، دریایی و ترانزیتی ایران را تشریح کرد. محمد راستاد در این اجلاس ضمن تشریح قابلیتها و توانمندیهای جمهوری اسلامی ایران در دالانهای ترانزیتی، اظهار کرد: اهمیت دالانهای ترانزیتی در برهه زمانی کنونی بر کسی پوشیده نیست و جمهوری اسلامی ایران از قابلیتها و توانمندیهای بی نظیری در این زمینه برخوردار است.
وی همچنین در این اجلاس که با حضور مقامات، سفرا، بازرگانان، فعالان اقتصادی کشورهای مختلف برگزار شد به ظرفیتها، توانمندیها، فرصتهای سرمایهگذاری، جایگاه جمهوری اسلامی ایران و اهمیت دالانهای ترانزیتی و معرفی ظرفیتهای بندری و دریایی کشور اشاره کرد.
ارزیابی پروژه تحقیقاتی مشترک سازمان بنادر و کامسک به میزبانی سازمان بنادر و دریانوردی
این در حالی است که نشست ارزیابی نهایی پروژه تحقیقاتی مشترک سازمان بنادر و کمیته گسترش همکاریهای اقتصادی سازمان همکاری های اسلامی ( کامسک) به میزبانی سازمان بنادر و دریانوردی در روز پنجشنبه ۹ آبان ماه ۱۳۹۸ در محل این سازمان برگزار شد. نشستی که با هدف ارائه گزارش نهایی پروژه تحقیقاتی راهکارهای افزایش تجارت بین ۵ کشور ایران، قطر، عمان، ترکیه و پاکستان صورت گرفت. محمدعلی حسن زاده، معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی در این خصوص اظهار داشت: کشورهای اسلامی در کنار یکدیگر کنفرانسی تحت عنوان کنفرانس کشورهای اسلامی را تشکیل دادهاند که اتحادیه مجمع همه کشورهای اسلامی دنیا است تا بتوانند به واسطه یکسری دبیرخانه های تخصصی، از پتانسیلهای سیاسی، نظامی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی هم استفاده کنند.
وی افزود: یکی از این فرصتهایی که در این اتحادیه وجود دارد، کمیتهای تحت عنوان گسترش همکاریهای اقتصادی سازمان همکاریهای اسلامی است که مختصر آن «کامسک» میشود. دبیرخانه کامسک در ترکیه قرار دارد و هرسال یک اعتباری را به پروژههای اقتصادی اختصاص میدهد که بتواند حداقل ۳ کشور را در آن ذینفع کند.
حسن زاده تصریح کرد: این اتفاق به این شکل است که یک پروژهای تعریف میشود که مثلا دو کشور در کنار ایران آن را بررسی و به آن تسهیلات بدهند. یک دوره ای طبق تقویم زمانی اعلام میشود تا این کشورها پروژه خودشان را اعلام کنند. در این خصوص سال گذشته سازمان بنادر و دریانوردی یک پروژه درخصوص ترانزیت بین ۵ کشور اسلامی تعریف کرد. این پروژه بین کشورهای ایران، پاکستان، قطر، عمان و ترکیه است.
برنامه ریزی سازمان بنادر برای ارتقای زیرساختها
و ایمنی سفرهای دریایی
جلسه چالش ها و مشکلات سفرهای دریایی در نشست برنامهریزی و هماهنگی مسافرتهای دریایی نوروز ۹۹ نیز در هفته گذشته با حضور معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی بررسی شد.
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه آماده سازی طرح جامع و تخصصی گردشگری دریایی و برنامهریزیهای در این حوزه ضروری است، اظهارداشت: نگاه سازمان بنادر و دریانوردی به حوزه سفر و گردشگری دریایی معطوف به ارتقای زیرساختها و ایمنی سفرهای دریایی است.
در این نشست که مدیران کل و معاونان دریایی بنادر جنوبی و شمالی کشور حضور داشتند، نادر پسنده؛ مدیرکل امور دریایی سازمان بنادر، با اشاره به استقبال مردم از سفرهای دریایی در سالهای اخیر گفت: سفرهای دریایی دیگر محدود به تعطیلات نوروز نیست و مسافران در فرصت های دیگر در طول سال نیز به سفر در دریا علاقه نشان میدهند.
پسنده با بیان اینکه بنادر باید برای پذیرش مسافران دریایی در تمام ایام سال آمادگی داشته باشند، بر لزوم رسیدگی و برطرف کردن چالش های سفرهای دریایی و گردشگری دریایی تأکید کرد و افزود: ساماندهی لنج های مسافری در سفرهای نوروزی ۹۹، ضرورت تعامل هرچه بیشتر با شهرداری و هلال احمر برای رسیدگی به وضعیت های اضطراری در ساحل و نظارت بر اعمال قانون در دریا در صورت بروز تخلف به کمک ابزار مناسب، از مهم ترین موارد برای رسیدگی درسفرهای دریایی ایام نوروز است.
در این نشست همچنین محمد میرنژاد؛ رییس اداره جستجو و نجات و حفاظت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی، تامین ایمنی سفرهای دریایی را مهم ترین اولویت درجابه جایی مسافران در ایام تعطیلات عید برشمرد و بر آمادگی ۲۴ ساعته شناورهای ناجی در ایام نوروز، مشخص کردن محل ترد شناورهای تفریحی بر روی نقشه های الکترونیکی، تامین غواص و نجات غریق، اطلاعرسانی جامع مربوط به موارد ایمنی و پیش بینی آب و هوا، مطلع بودن مراکز MRCC از برنامه حرکت شناورهای مسافری تأکید کرد. بر اساس این گزارش، در این نشست همچنین مقررشد همه بنادر کشور طرح جامع و برنامه خود را برای برگزاری هرچه بهتر و ایمن تر سفرهای نوروزی ۹۹ تا پایان آبان ماه سالجاری ارائه کنند.