زهرا ایرانشاهی دیروز و در نخستین ساعات افتتاح چهارمين دوره نمایشگاه بينالمللی حملونقل، لجستيك و صنايع وابسته، نخستين رويداد تخصصي حوزه راهداری با حضور وزير راه و شهرسازي افتتاح شد. محورهاي این رویداد كه در آن طراحي و توسعه طرحهاي دانشبنيان در حوزه راهداري کشور مورد توجه قرار ميگيرد، پايش هوشمند راههاي كشور، رويههاي اقتصادي […]
زهرا ایرانشاهی
دیروز و در نخستین ساعات افتتاح چهارمين دوره نمایشگاه بينالمللی حملونقل، لجستيك و صنايع وابسته، نخستين رويداد تخصصي حوزه راهداری با حضور وزير راه و شهرسازي افتتاح شد. محورهاي این رویداد كه در آن طراحي و توسعه طرحهاي دانشبنيان در حوزه راهداري کشور مورد توجه قرار ميگيرد، پايش هوشمند راههاي كشور، رويههاي اقتصادي براي راههاي فرعي و روستايي، روشهاي نوين نگهداري راهها، پلهاي سبك و سريعالنصب در مواقع بحراني، تأمين مالي راهداري و راههاي روستايي، بهينه سازي فني و اقتصادي انواع حفاظ و افزايش دوام و خط كشي راهها را در بر ميگيرد. گفتنی است که این طرح به عنوان نخستین رویداد تخصصی طراحی و توسعه محصولات دانش بنیان حوزه راهداری، با هدف توسعه اکوسیستم کارآفرینی فناورانه و تجاریسازی طرحها و محصولات فناورانه دانش بنیان در این حوزه برنامهریزی و اجرایی شده است. این رویداد تخصصي با حمایت سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای به عنوان متولی نگهداری زیرساختهای شبکه حمل و نقل جادهای کشور و با همکاری ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران، دبیرخانه برنامه علمی شبکه های ارتباطی و حملونقل دانشگاه آزاد اسلامی، پژوهشکده مدیریت توسعه و تجاریسازی محصول نوین طراحی شده و فراخوان آن همزمان با چهارمین نمایشگاه بین المللی حمل و نقل، لجستیک و صنایع وابسته، در مصلی امام خمینی (ره) تهران آغاز شده است.
این رویداد مبتنی بر فرایند نظاممند مدیریت طراحی، توسعه و تجاریسازی محصولات دانش بنیان و بر اساس الگوی نوین فرآیند شتابدهی تاییدشده در معاونت علمی و فناوری طراحی و اجرایی شده و فرآیندهای شتابدهی طرحها و محصولات فناورانه در آن به صورت ویژه در شتابدهندههای تخصصی حمل و نقل، تکفا و لوکوتک، پیگیری خواهد شد. همچنین به کارگیری تکنیکها و ابزارهای نوین در طراحی و توسعه محصولات فناورانه تا رویکردهای دقیق تجاریسازی محصولات در این رویداد و در قالب فرآیندی مرحله به مرحله در طی ده ماه دنبال خواهد شد.
نمایشِ نحوه اخذ عوارض آزادراهی در غرفه شرکت ساخت واقع در نمایشگاه حملونقل
این در حالی است که مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای کشور نیز درباره نمایش سامانههای الکترونیکی گفت: این دوره از نمایشگاه با محوریت گسترش حمل و نقل هوشمند، پایدار و بهرهور برگزار می شود و در همین راستا کلیه سامانههای الکترونیکی شرکت ساخت و فرآیند اخذ الکترونیکی کردن عوارض برای علاقهمندان به نمایش در میآید.
خیراله خادمی ادامه داد: شرکت ساخت و توسعه نیز در این دوره از نمایشگاه با هدف توسعه حمل و نقل هوشمند، پایدار و بهرهور درکنار بخش خصوصی و سایر فعالان در حوزه حمل و نقل کشور حضور خواهد داشت. معاون وزیر راه و شهرسازی الکترونیکی شدن اخذ عوارض در آزادراههای کشور را از مصادیق بارز حمل و نقل هوشمند دانست و گفت: اخذ الکترونیکی عوارض یکی از اقدامات شایسته در این حوزه محسوب میشود که هم اکنون در چهار آزادراه پر تردد کشور در حال اجرا است و فرآیند چگونگی محاسبه و اخذ آن در غرفه شرکت ساخت و توسعه در نمایشگاه در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.
خادمی نمایش سامانههای الکترونیکی شرکت ساخت و توسعه در این دوره از نمایشگاه را اقدامی مهم ارزیابی کرد و گفت: یکی دیگر از کارهای انجام شده در راستای تحقق دولت الکترونیک و شفافسازی اقدامات، راهاندازی سامانههای الکترونیکی در شرکت ساخت وتوسعه است که به شکل کاملتر از سال گذشته در غرفه این شرکت به نمایش در خواهد آمد.
مدیرعامل شرکت ساخت وتوسعه در این خصوص به سامانه پیوب اشاره و عنوان کرد: این سامانه با هدف مستندسازی کلیه مراحل اجرایی یک پروژه راهاندازی شده است تا ضمن دسترسی به اطلاعات پروژه، امکان رسیدگی به مراحل انجام کار و آگاهی از وضعیت نهایی پروژه نیز میسر شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۰۵۷ صورت وضعیت در این سامانه به ثبت رسیده و ۵۶۹ فقره در حال رسیدگی و ۴۸۴ مورد نیز تایید نهایی شده است که با توجه به مدت زمان راهاندازی این سامانه عملکرد مثبتی محسوب میشود.
معاون وزیر راه و شهرسازی در تشریح میزان صورت وضعیتهای الکترونیک شرکت در سه حوزه راه، آزادراه و راهآهن گفت: در حال حاضر ۹۳ درصد قراردادهای حوزه راه و بزرگراه در قالب ۲۴۳ فقره قرارداد به صورت الکترونیکی به ثبت رسیده است. در حوزه آزادراهی نیز ۵۹ درصد قراردادها در قالب ۴۴ فقره به شکل الکترونیکی به ثبت رسیده و ۹۴ درصد از قراردادهای حوزه راهآهن نیز در قالب ۱۰۷ فقره قرارداد تا امروز در سامانه ثبت شده است.
خادمی همچنین در خصوص اقدامات صورت گرفته در توسعه شبکه حمل و نقل کشور اظهار داشت: در بخش توسعه شبکه ریلی تاکنون ۱۳ هزار و ۹۴۵ کیلومتر راهآهن در کشور احداث شده است و بیش از ۳ هزار کیلومتر نیز در دست اجرا قرار دارد. وی میزان شبکه آزادراهی کشور را ۲ هزار ۳۹۵ کیلومتر اعلام کرد و افزود: بیش از ۱۲۰۰ کیلومتر نیز در دست اجرا قرار دارد. در بخش راه و بزرگراه طول شبکه در دست بهرهبرداری بیش از ۴۲ هزار کیلومتر است و بیش از ۷ هزار کیلومتر نیز در دست اجرا قرار دارد.
خادمی برگزاری نمایشگاه را فرصت مناسبی برای ارائه عملکردها در توسعه زیرساختهای حمل و نقل به مردم دانست و افزود: نمایشگاه عرصه مهمی برای تبادل علم و آگاهی با توجه به دانش روز دنیا و استفاده از پتانسیلهای موجود در حوزه حمل و نقل است که با توجه به تاکید بر حمل و نقل هوشمند، این فضا موقعیت قابل توجهی برای مبادله دانش، اطلاعات و ارتباط موثر بین حوزه عملیاتی و دانشگاهی کشور محسوب میشود.
محاسبه عوارض آزادراهها بر اساس پیمایش اجرایی میشود
این در حالی است که اساسا طرح محاسبه پرداخت عوارض آزادراهی بر مبنای پیمایش در راستای تحقق عدالت اجتماعی در چهار آزادراه دولتی کشور اجرایی می شود. خداداد مقبلی، معاون برنامهریزی سازمان راهداری نیز با اعلام این مطلب گفت: طرح پیمایشی شدن عوارض آزادراهی در فاز نخست در آزادراههای دولتی تهران-قم، تهران-ساوه، تهران-قزوین و قزوین-زنجان که طرح عوارض الکترونیکی (ETC) در آنها محقق شده است، اجرا می شود و در مرحله بعد در سایر آزادراههای کشور عملیاتی خواهد شد.
ادامه در صفحه ۸