جنگ اتحادیه اروپا با اپل
جنگ اتحادیه اروپا با اپل

  تولیدکنندگان تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها، کتابخوان‌های الکترونیکی، دوربین‌ها و دیگر دستگاه‌های الکترونیکی به زودی مجبور می‌شوند محصولات خود را برای عرضه در بازار اروپا طوری بسازند که شارژر جدید نیاز نداشته باشد. اکنون کمیسیون اروپا قرار است این تصمیم را که در پاییز گذشته در پارلمان اروپا به تصویب رسید، اجرایی کند. هدف اصلی این […]

 

تولیدکنندگان تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها، کتابخوان‌های الکترونیکی، دوربین‌ها و دیگر دستگاه‌های الکترونیکی به زودی مجبور می‌شوند محصولات خود را برای عرضه در بازار اروپا طوری بسازند که شارژر جدید نیاز نداشته باشد. اکنون کمیسیون اروپا قرار است این تصمیم را که در پاییز گذشته در پارلمان اروپا به تصویب رسید، اجرایی کند.
هدف اصلی این طرح بهینه‌سازی مصرف تلفن‌های همراه و سایر وسایل الکترونیکی برای مصرف‌کنندگان اروپایی و کاهش ضایعات الکترونیکی اعلام شده است. نمایندگان پارلمان اروپا که این طرح را پیشنهاد داده‌اند گفته بودند شرکت‌های الکترونیکی همواره شارژرهای خود را تغییر می‌دهند به طوری که مصرف‌کنندگان هر بار باید به جز محصول خریداری شده، برای شارژر جدید آن هم هزینه کنند.
کمیسیون اروپا در متن گزارش خود برای اجرایی کردن این طرح آورده است که این نهاد اروپایی در همکاری با شرکت‌های الکترونیکی و تولیدی تلفن همراه، شش سال سعی کرد تا آنها را برای انجام این کار قانع کند، اما این شرکت‌ها رویه‌شان را تغییر ندادند.
از سوی دیگر دورانداختن شارژرها نیز ضررهای فراوانی به محیط زیست می‌زند. سالانه ۵۰ هزار تن شارژر در اروپا به دور ریخته می‌شود و این عمل ضرر ۳۰۰ میلیون یورویی به اقتصاد وارد می‌کند.
به گزارش یورونیوز، شرکت اپل بارها مخالفت خود را با یکپارچه کردن شارژرها اعلام کرده است. این شرکت آمریکایی از جمله شرکت‌هایی است که مدام شارژرهای دستگاه‌های تولیدی‌اش را تغییر می‌دهد. اپل می‌گوید یکپارچه شدن شارژرها نقض قوانین مربوط به نوآوری در فناوری‌های پیشرفته است.

 

روز استقلال يونان از امپراتوري عثماني

يونان كشوري در جنوب شرقي اروپا و بر كرانه شمالي درياي مديترانه واقع شده است. مساحت آن ۱۳۱/۹۵۷ كيلومتر مربع و جمعيت آن قريب به ۱۱ ميليون نفر مي‏باشد. پايتخت يونان شهر آتن و شهرهاي مهم آن تسالونيكي،پيرايوس و پاتراي است. بيش از ۹۵ درصد مردم يونان مسيحي ارتدوكس و ۱/۳ درصد مسلمانند. نظام سياسي يونان جمهوري است و واحد پول آن “دراخما” بود كه با رواج يافتن پول واحد اروپائي، يورو جاي‏گزين آن گرديد. اكثريت مردم يونان ملّيت يوناني داشته و به زبان يوناني جديد صحبت مي‏كنند. ۲۵ مارس سال ۱۸۲۱م، يادآور آغاز نبرد آزادي بخش عليه عثماني در يونان به نام روز ملّي نام گذاري شده است. يونان يكي از قديمي‏ترين تمدن‏هاي جهان است كه از هزار سال قبل از ميلاد واحدهاي مسكوني و سياسي در آن تشكيل شده بود. ۳۳۸ سال قبل از ميلاد، پادشاه مقدونيه، يونان را ضميمه امپراتوري روم گرداند. امپراتوري عثماني از سال ۱۴۵۶م دوران تسلط چهارصد ساله خود را بر اين كشور آغاز كرد. از سال ۱۸۲۱م، قيام يوناني‏ها عليه عثماني، با حمايت برخي دولت‏هاي اروپايي به ويژه روسيه، فرانسه و انگليس آغاز شد و سرانجام، در سوم فوريه سال ۱۸۳۰، يونان باحكومت پادشاهي به استقلال دست يافت. يونان در طول قرن نوزدهم، درگير نزاع‏هاي داخلي و جنگ‏هاي خارجي بود و با اعلام پايان حكومت سلطنتي در ۱۹۷۳، آرامش در اين كشور حاكم گرديد.