جهانپور: واکسن‌های تولید داخل قیمت‌گذاری نشده‌اند
جهانپور: واکسن‌های تولید داخل قیمت‌گذاری نشده‌اند

  رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در توئیتی تصریح کرد:‌ هیچ کدام از واکسن‌های کرونای تولید داخل تاکنون در کمیسیون قیمت گذاری سازمان غذا و دارو، قیمت‌گذاری نشده است. کیانوش جهانپور روز سه شنبه در این توئیت تصریح کرد:‌ قیمت گذاری واکسن کرونا بر اساس هزینه تمام شده، […]

 

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در توئیتی تصریح کرد:‌ هیچ کدام از واکسن‌های کرونای تولید داخل تاکنون در کمیسیون قیمت گذاری سازمان غذا و دارو، قیمت‌گذاری نشده است.
کیانوش جهانپور روز سه شنبه در این توئیت تصریح کرد:‌ قیمت گذاری واکسن کرونا بر اساس هزینه تمام شده، حاشیه سود منطقی و قیمت واکسن های مشابه خارجی و البته با رویکرد، حمایت از تولید ملی در کمیسیون قیمت گذاری انجام خواهد شد. همزمان با تولید واکسن کرونا در دنیا شرکت های داخلی نیز تلاش برای تولید واکسن را شروع کردند، معروفترین آنها ستاد اجرایی فرمان امام(ره) است که واکسن کوویران برکت را در دست ساخت دارد. واکسن «سابرانا» نیز با همکاری انستیتو پاستور ایران و شرکت فینلای کوبا مراحل کارآزمایی بالینی و تولید را طی می کند. واکسن رازی کرونا نیز در موسسه سرم سازی مسیر تولید را طی می کند. واکسن فخرا نیز در مجموعه وزارت دفاع در حال ساخت است. دو شرکت داروسازی خصوصی نیز برای تولید تحت لیسانس واکسن کرونا در ایران اقدام کرده اند. شرکت اکتوورکو قرار است خط تولید واکسن اسپوتنیک روسیه را در ایران راه اندازی کند و شرکت سیناژن نیز در تلاش است تا با همکاری یک شرکت استرالیایی واکسن کرونایی با تکنولوژی بایو تولید کند. تاکنون واکسن های ایرانی، کوویران برکت، رازی، فخرا، پاستور و سیناژن توانسته اند، کد اخلاق بگیرند و وارد فاز سوم مطالعه یعنی مرحله مطالعات انسانی برسند.
از بین واکسن هایی که مراحل تولید را در ایران می گذارند تاکنون واکسن های کوویران برکت، رازی، فخرا، پاستور و سیناژن توانسته اند، کد اخلاق بگیرند و وارد فاز سوم مطالعه یعنی مرحله مطالعات انسانی برسند. فاز سوم یا کارآزمایی بالینی انسانی تولید واکسن ها سه مرحله دارد و اکنون دو واکسن کوویران برکت و پاستور به مرحله سوم مطالعات بالینی انسانی رسیده اند.

واکسن‌های ایرانی کرونا موثر و کارا هستند
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: واکسن های ایرانی کرونا هم موثر هستند و هم کارایی خواهند داشت. دکتر پیام طبرسی در مراسم بهره برداری از فاز دوم بیمارستان امام حسن مجتبی(ع) گفت: اگر این واکسن ها به مردم تزریق شود، شرایط را در چند ماه آینده به حالت ایده آل تبدیل خواهد کرد. وی اظهار امیدواری کرد که با مساعدت وزارت بهداشت، واکسیناسیون سرعت بیشتری بگیرد تا شاهد کاهش روند بیماری در کشور باشیم. طبرسی ادامه داد: با واکسیناسیون کادر درمان بیمارستان مسیح دانشوری که اواخر فروردین امسال به اتمام رسیده، جلسات آموزشی در این مجموعه بیمارستان به صورت مناسبی برگزار شده است. طبرسی افزود: خوشبختانه پس از تزریق واکسن موارد ابتلا به بیماری در کادر درمان مشاهده نشده است که این موضوع نشان دهنده موثر بودن واکسیناسیون است. وی خاطرنشان کرد: برخی ها مطرح می کردند که واکسن های وارداتی موثر نیست و حتما باید فایزر یا شبیه آن باشد، اما واکسن هایی که وزارت بهداشت تایید و وارد کرده بسیار موثر بوده است.

مجوز اضطراری واکسن کرونا “پاستوکووک” این هفته صادر می شود
رییس انستیتو پاستور ایران گفت: پیش بینی می شود این هفته سازمان غذا و دارو پس از بررسی پرونده، مجوز اضطراری برای واکسن “پاستوکووک” را صادر کند و این واکسن وارد برنامه واکسیناسیون همگانی کووید-۱۹ شود. دکتر علیرضا بیگلری افزود: سازمان غذا و داروی کشور با احصای نیازها و بررسی مستندات علمی سازندگان واکسن، اقدام به صدور مجوز اضطراری واکسن می کند. وی ادامه داد: با توجه به شرایط موجود در کشور، اگر مسئولان نظام سلامت نیاز و اضطرار برای استفاده از واکسن کرونا را احساس کنند، اقدام به صدور مجوز اضطراری می کنند، به این معنی که تا قبل از تحلیل نهایی نتایج فاز سوم کارآزمایی، واکسن وارد واکسیناسیون عمومی می شود.

تزریق دوز دوم واکسن “پاستوکووک” به پایان رسیده است
وی ادامه داد: براساس برنامه پیش بینی شده، ۳۱ خرداد ماه آخرین گروه از داوطلبان وارد این طرح مطالعاتی شده اند. این افراد در شهر بابل دوز دوم واکسن خود را دریافت کردند. بیگلری، تعداد داوطلبان فاز سوم تست بالینی این واکسن را ۲۴ هزار نفر اعلام کرد و گفت: این طرح تحقیقاتی با حضور ۲۴ هزار داوطلب در هشت شهر به اجرا درآمده و تا امروز تزریق دو دوز واکسن به تمام داوطلبان به اتمام رسیده است. وی با اشاره به اینکه فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن مشترک ایران و کوبا به صورت همزمان در حال انجام است، گفت: در کوبا ۴۴ هزار نفر ۲ دوز این واکسن را دریافت کردند و در ایران هم ۲۴ هزار داوطلب در ۸ شهر ۲ دوز واکسن را دریافت کردند. بیگلری همچنین اظهار داشت: کارآزمایی بالینی این واکسن برای داوطلبان ۵ تا ۱۸ سال در حال انجام است تا این افراد هم بتوانند از واکسن استفاده کنند.

کرونا جان ۱۱۶ نفر دیگر را گرفت
مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از شناسایی ۱۱ هزار و ۷۱۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ و مرگ ۱۱۶ بیمار خبر داد و اعلام کرد: مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۸۳ هزار و ۲۱۷ نفر رسید. مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام کرد: تا کنون ۴ میلیون و ۴۰۳ هزار و ۷۵۳ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۹۷۲ هزار و ۸۷۱ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۵ میلیون و ۳۷۶ هزار و ۶۲۴ دوز رسید. از دیروز تا امروز ۱ تیر ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۷۱۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۲۷۸ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۱۱۷ هزار و ۳۳۶ نفر رسید. در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۶ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۳ هزار و ۲۱۷ نفر رسید. تا کنون دو میلیون و ۷۷۱ هزار و ۷۰۵ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.