هند اکنون با بیش از ۱۸.۷ میلیون مبتلا پس از آمریکا دومین کشوریست که بالاترین تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ را در جهان دارد و در حال حاضر آمار روزانه ابتلا در این کشور به بیش از ۳۸۰ هزار مورد جدید رسیده است. همچنین بنابر فهرست آماری «ورداُمتر» موج دوم کرونا در هند شمار […]
هند اکنون با بیش از ۱۸.۷ میلیون مبتلا پس از آمریکا دومین کشوریست که بالاترین تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ را در جهان دارد و در حال حاضر آمار روزانه ابتلا در این کشور به بیش از ۳۸۰ هزار مورد جدید رسیده است.
همچنین بنابر فهرست آماری «ورداُمتر» موج دوم کرونا در هند شمار جان باختگان کرونا را به بیش از ۲۰۸ هزار نفر رسانده است.
این روزها تصاویر دلخراشی از وضعیت همه گیری کووید ۱۹ و قربانیان آن در هند منتشر میشود که نشان دهنده عمق بحران کرونا در این کشور است.
هند در هفته گذشته بیشتر از سایر کشورها موارد ابتلا به کووید ۱۹ را داشته است.
کمبود منابع اکسیژن و تختهای بیمارستانی باعث افزایش قربانیان شده است. همچنین مرده سوزخانهها با کمبود جا برای آتش زدن اجساد مواجه هستند و برخی از آنها بدون توقف و ۲۴ ساعته فعالیت میکنند.
بنابر گزارش شبکه خبری بی بی سی، در آیین هندوها سوزاندن جنازه به طور سنتی مهمترین بخش مراسم تشییع جنازه است. به همین خاطر در دهلی نو، پایتخت هند کارگران مجبور شدهاند جایگاههای جدیدی برای سوزاندن اجساد درست کنند و از پارکها و اماکن خالی برای سوزاندن اجساد استفاده شده است.
طبق گزارشها، مقامها مجبور به قطع درختان پارکها برای استفاده در مراسم شدهاند. بنابر این گزارش، خانوادهها برای سوزاندن اجساد نزدیکان خود ساعتها منتظر میمانند و از آنها خواسته شده تا با جمع کردن چوب کمک کنند.
اسپوتنیک نیز در گزارشی آورده است که تاکنون بیش از ۴۰ کشور متعهد شده اند تا هند را در مبارزه با موج فعلی ویروس کرونا کمک کنند چرا که دهلی نو همچنان در انتظار دریافت تجهیزات تولید اکسیژن و دارو برای مقابله با این بحران است.
زیرساختهای اجباری شدن مشاوره پیش از ازدواج وجود ندارد
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان درباره اجباری شدن مشاوره پیش از ازدواج، گفت: در حال حاضر امکان اجباری شدن مشاوره پیش از ازدواج به دلیل عدم وجود زیرساختهای لازم وجود ندارد و اجباری شدن آن میتواند منجر به ایجاد سدی در امر ازدواج شود.
محمد مهدی تندگویان اظهار کرد: با توجه به عدم دسترسی تمام جوانان در تمام مناطق کشور به خدمات روانشناسی و مشاوره، اجباری شدن مشاوره پیش از ازدواج به علت نبود زیرساختهای اجرایی آن در کشور میسر نیست. وی همچنین این را هم گفت که ممکن است در چنین شرایطی اجباری شدن مشاوره پیش از ازدواج، منجر به ایجاد یک سد در امرازدواج شود.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، افزود: قانونگذار زمانی میتواند مشاوره پیش از ازدواج را اجباری کند که تمام زیر ساختهای استفاده از آن در تمام نقاط کشور حتی روستاهای دور افتاده وجود داشته باشد.
تندگویان همچنین با تاکید بر لزوم تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات روانشناسی و مشاوره، ادامه داد: از سوی دیگر برای اجباری شدن مشاوره پیش از ازدواج نیاز است خدمات مشاوره و روانشناسی تحت پوشش بیمه سلامت قرار گیرند که در حال حاضر این امکان وجود ندارد.
وی گفت: گاها دو جوان به دلیل نداشتن مهارت کافی در تشکیل زندگی مشترک دچار اختلافاتی میشوند. نباید تنها بر افزایش امر ازدواج تاکید داشت چراکه افزایش ازدواج در صورت نداشتن مهارتهای زندگی و عدم شناخت صحیح زوجین از یکدیگر میتواند به امر طلاق نیز منجر شود. از این رو مشاوره پبش از ازدواج در صورت فراهم کردن زیرساختهای آن در تمام نقاط کشور و برای تمام جوانان بیش از پیش احساس میشود.
تندگویان در پایان افزود: همچنین اگر بتوانیم نظام جامع مددکاران اجتماعی را برای هرخانواده ایرانی ساماندهی کنیم، بخش بزرگی از آسیبهای روانی و اجتماعی کشور مدیریت خواهد شد.
ریشهیایی مشکلات آپارتماننشینی
شمار جمعیت آپارتماننشین شهرها در حالی رو به افزایش هست که متاسفانه هنوز هم بسیاری از آپارتمان نشینان، با شرایط سکونت در آپارتمان سازگاری ندارند و اجبار در پذیرش این نوع سکونت مغایر با فرهنگ و نگرش جامعه سنتی و نا آشنا به قوانین و فرهنگ آپارتمان نشینی محیط های آپارتمانی را به فضایی تنش زا تبدیل کرده است.
حمیدرضا محمدی، مدرس دانشگاه و حقوقدان در این باره معتقد است: قوانین کم و بی اطلاعی مردم از این قوانین اختلافات زیادی بین همسایگان را رقم میزند.
وی با بیان اینکه تا قبل از سال ۱۳۴۳ قانونی در رابطه با آپارتمان ها وجود نداشت، گفت: تا آن زمان اساسا مسئله آپارتمان نشینی خیلی ظهور و بروز نکرده بود و بیشتر مردم در خانه های تک واحدی زیست می کردند. اما امروز خانواده ها در واحدهای کوچک آپارتمانی با یکدیگر زندگی میکنند. این مسئله ممکن است عامل بروز اختلافاتی شود و در نتیجه قانون برای رفع این اختلافات احتمالی قوانینی را در رابطه با آپارتمان نشینی وضع کرده است.
وی با بیان اینکه قانون آپارتمان نشینی از سال ۱۳۴۲ تاکنون بارها اصلاح شده است، اظهار کرد: آخرین اصلاح قانون آپارتمان نشینی مربوط به سال ۱۳۷۶ است و هم اکنون نیز در حال اصلاح و تغییراتی در این قانون هستیم که البته هنوز مصوب نشده است.
این حقوقدان، حجم قوانین و مقررات مربوط به آپارتمان نشینی را بسیار کم عنوان و بیان کرد: با وجود آنکه قوانین مربوط به این حوزه چند صفحه بیشتر نیست اما بیشتر مردم در این زمینه بی اطلاع هستند و در نتیجه اختلافات زیادی بین همسایگان یک ساختمان دیده می شود. از سوی دیگر قوانین نیز به روز رسانی نشده اند و به همین جهت از نظر قانونی نیز دچار مشکل هستیم.
وی با اشاره به تفکیک آپارتمان به عمومی و خصوصی توسط قانونگذار گفت: قسمت های مشترک مانند راه پله ها، پشت بام ها و حیات برای همه ساکنین آپارتمان قابل استفاده است و فرد یا افرادی نمیتوانند آن را به صورت اختصاصی مورد استفاده قرار دهند.
این مدرس دانشگاه که در یک برنامه رادیو صحبت می کرد، درباره اینکه آیا مرجع خاصی برای رسیدگی به اختلافات آپارتمان نشینی وجود دارد یا خیر، اظهار کرد: دادگاه خاص و ویژه برای رسیدگی به این اختلافات وجود ندارد و دادگاه های عمومی و شوراهای حل اختلاف به مشکلات آپارتمان نشینی رسیدگی میکنند.
محمدی با اشاره به اینکه در اسلام به توجه به همسایه ها سفارش بسیار زیاد شده است، بیان کرد: متاسفانه با توجه نکردن به توصیههای دینی شاهد بروز اختلافات و دعواهای حقوقی در میان همسایگان یک ساختمان هستیم. گاهاً وقتی پرونده های اختلافی را بررسی می کنیم با عناوینی برخورد داریم که بسیار کوچک هستند؛ به عنوان مثال دو همسایه فقط به خاطر قرار دادن جای کفشی یا یک گلدان در راهرو با یکدیگر به اختلاف خورده اند.