حافظه ایرانی‌ها با حافظه ماهی فرق می‌کند
حافظه ایرانی‌ها با حافظه ماهی فرق می‌کند
هیچ عاقلی نمی‌تواند دولت ترامپ را که تقریبا از تمامی معاهدات بین‌المللی خارج شد با دولت میانه رو بایدن که به تمامی آن معاهدات بازگشت یکی کند.

ملیحه منوری سردبیر و قائم مقام مدیرمسئول – مهدی هاشم زاده؛ کارشناس حوزه انرژی گفت: با توجه به رشد شش برابری حجمی صادرات و رشد دو برابری قیمت نفت خام در هر بشکه، درآمد یک ماهه نفتی ایران در مرداد ۱۴۰۲ معادل درآمد نفتی کشور در ۱۲ ماهه سال ۱۳۹۹ قرار گرفته است.
این حرف بدین معناست که وضع اقتصادی ایرانیان باید به مراتب بهتر از سال ۹۹ باشد اما تمام آمارها از جمله شاخص فلاکت بهار سال‌جاری نشان دهنده بدتر شدن وضع اقتصادی مردم است و به همین خاطر است که آنها می‌پرسند اگر وضع اقتصادی دولت انقدر خوب است پس چرا مردم هر روز فقیرتر می‌شوند و به زبانی دیگر پس این پولها چه می‌شود؟
وی در گفتگو با خبرگزاری دانشجویان ایران با تاکید بر اینکه آمریکا ناچار بوده که نفت ایران را در بازار بپذیرد و نفت ایران در ماه جاری به میزان بسیار بالایی وارد بازار جهانی شود و از این موضوع استقبال کرده است، گفت: این یک اتفاق مثبتی برای ماست؛ میانگین صادرات نفت ایران در ماه اخیر بیشترین میزان را ثبت کرد که می‌توانیم از این طریق درآمدهای ارزی خوبی داشته باشیم و هم در بحث ثبات ارزی و هم گسترش ثبات انرژی می‌توانیم شرایط خوبی را رقم بزنیم.
هاشم زاده با بیان اینکه در سال ۱۳۹۹ حدود ۳۰۰ هزار بشکه نفت به فروش رسید و اکنون این عدد یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه است، اظهار کرد: میزان تولید نفت طبق «بودجه مصوب» و «تولید عملیاتی» را به تفکیک مناطق عملیاتی در سال ۱۳۹۹ نشان می‌دهد. طبق این جدول با توجه به بودجه شرکت ملی نفت ایران، برنامه‌ریزی برای تولید حدود ۳ میلیون بشکه نفت در روز انجام شده بود که احتمالا به دلیل محدودیت‌های «مالی» و «صادرات نفت» ناشی از تحریم‌ها، این هدفگذاری محقق نشده و میزان تولید، عددی کمتر از ۲ میلیون بشکه در روز را ثبت کرده است.
این کارشناس اظهار کرد: حتی پیش‌تر در گزارش‌های ماهانه اوپک نیز تولید نفت ایران در سال ۹۹ را کمتر از ۲ میلیون بشکه و حدود ۱.۹ میلیون بشکه در روز در طول سال ۱۳۹۹ پیش‌بینی کرده بود. بنابراین با احتساب کمتر ۲ میلیون تولید نفت ایران در سال ۱۳۹۹، میزان فروش نفت خام در سال ۱۳۹۹ معادل عددی بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار بشکه در روز بوده است و حتی مسئولین آن زمان نیز نسبت به درآمد پایین نفتی در سال ۱۳۹۹ گله کردند و اسحاق جهانگیری معاون اول سابق رئیس جمهور نیز با اشاره به عملکرد دولت در فروش نفت در سال ۹۹ گفته بود که در سال ۹۹ از ابتدای سال تا اوایل اسفند کمتر از ۹ هزار میلیارد تومان از بودجه دولت از درآمد نفت به دست آمده است.
به گزارش جمله، آنچه این کارشناس محترم نادیده می‌گیرد تفاوت شرایط ایران بین این دو سال مرجع است. هیچ عاقلی نمی‌تواند دولت ترامپ را که تقریبا از تمامی معاهدات بین‌المللی خارج شد با دولت میانه رو بایدن که به تمامی آن معاهدات بازگشت یکی کند. دولت وقتی می‌تواند این دو سال مرجع را باهم مقایسه کند که شرایط سیاسی آمریکا تغییری نمی‌کرد.
از سوی دیگر در سال ۹۹ خبری از حمله روسیه به اوکراین و تاثیر آن بر بازار نفت نبود، ضمن اینکه به لطف برخی از دوستان رادیکال نه‌تنها ارتباط با کشورهای عربی شکرآب شده بود بلکه اجازه بهبود روابط مخصوصا با عربستان هم داده نمیشد، اما در این دولت نه‌تنها دیگر خبری از آرزوی سقوط آل سعود نبود، بلکه همان کسانی که تابلوی شیخ نمر را بالا برده بودنده، آن را پایین کشیدند، و اما از همه مهمتر اینکه حاکمیت ایران در آن سال‌ها نه تنها یکدست نبود، بلکه از تشتت فراوانی رنج می‌برد.
بنابراین افزایش درآمد نفتی ایران بیش از آنکه به تغییر دولت ربطی داشته باشد، حاصل تغییر سیاست‌های کلان نظام و تغییر چشمگیر شرایط بین‌المللی بود.

  • نویسنده : ارسالی توسط ملیحه منوری