«حق طلاق» برای زنان، آمار طلاق را افزایش می‌دهد؟
«حق طلاق» برای زنان، آمار طلاق را افزایش می‌دهد؟

رییس انجمن مددکاران اجتماعی گفت: «در زندگی باید «حقوق برابر» برای هر دو طرف قائل شویم. همین الان هم زنان طبق قانون حمایت از خانواده و قانون مدنی می‌توانند برای جدایی اقدام کنند. با اینکه حق طلاق به مرد داده شده در دادگاه قاضی هر گاه تشخیص بدهد حکم طلاق را یک طرفه صادر می‌کند.» […]

رییس انجمن مددکاران اجتماعی گفت: «در زندگی باید «حقوق برابر» برای هر دو طرف قائل شویم. همین الان هم زنان طبق قانون حمایت از خانواده و قانون مدنی می‌توانند برای جدایی اقدام کنند. با اینکه حق طلاق به مرد داده شده در دادگاه قاضی هر گاه تشخیص بدهد حکم طلاق را یک طرفه صادر می‌کند.»

«حق طلاق» را به همسرمان بدهیم یا نه؟ این روز‌ها بحث‌های زیادی درباره اینکه در ارائه حق طلاق به زنان چه شرایطی باید در نظر گرفته شود انجام می‌شود. در این رابطه سراغ دو کارشناس مسائل اجتماعی رفته ایم تا نظرات آن‌ها را هم در این رابطه جویا شویم.
به گزارش همشهری، دکتر مجید ابهری آسیب شناس با بیان اینکه در فضای مجازی هر بار به بهانه‌ای سوژه یا موضوعی داغ می‌شود می‌گوید: «این اتفاق برای عده‌ای به عنوان یک وسیله برای نظرسنجی است. اما برخی با هدف القا نمودن نظریات خود این هشتگ‌ها را داغ می‌کنند.»
این رفتار شناس، درمورد واگذاری حق طلاق به زنان اینطور نگاه می‌کند: «به عنوان فردی که دراین باره تحقیق و بررسی کرده و زوایا و موارد مختلفی را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده باید بگویم با واگذاری حق طلاق به زنان
مخالف هستم.»
هر زنی عزم کند می‌تواند طلاق بگیرد
ابهری در ابتدا به مبانی شرعی اشاره می‌کند و می‌گوید: «در مبانی شرعی خداوند متعال و رسوال اکرم (ص) بهتر از ما می‌دانستند که چگونه حقوق را تقسیم و واگذار کنند. به همین علت است که حق طلاق به مردان داده شده و این رفتار نباید اینطور برداشت شود که این قانون بر مرد سالاری یا برتری
مردان توجه دارد.»
او ادامه می‌دهد: «زنان مخلوقاتی لطیف و احساسی هستند. شاید صد‌ها مرد نتوانند احساس و عاطفه یک مادر را تصویر و بیان کنند. به همین جهت ساختار احساسی و عاطفی زنان به گونه‌ای است که اگر حق طلاق به آن‌ها واگذار شود با اندک رنجش یا حرکتی از سوی همسر، آن‌ها به کاربرد این حق دست می‌زنند و اقدام به جدایی می‌کنند. مثلا اگر مرد مخالفتی با پیشنهادی از سوی زن و یا رفتاری از وی کند بلافاصله باید آماده طلاق و جدایی شود. به همین لحاظ است که زنان نباید از این حق بهره‌مند شوند. چراکه قطعا موجب افزایش آمار طلاق خواهد شد.»
این متخصص مسائل اجتماعی با اشاره به تبعات واگذاری این حقوق به زنان می‌گوید: «درست است که اکثریت زنان در جامعه بانوانی پاکدامن و رئوف هستند. اما در روز‌ها و سال‌های گذشته در اخبار و حوادث خانوادگی بار‌ها ملاحظه کرده ایم برخی از زنان به خاطر اخاذی و کلاهبرداری قصد ازدواج کرده و با تعیین مهریه‌های کلان ازدواج، به فاصله‌ای کوتاه درخواست طلاق می‌کنند. شما اگر با مردان گرفتار در زندان گفتگو کنید حتما در بین شان مردان زیادی پیدا می‌کنید که خواهند گفت حق طلاق را به زنان شان هم داده بودند و آن‌ها با استفاده از این حق، هم جدا شده اند و هم مهریه را گرفته‌اند.»
ابهری در پایان می‌گوید: «این موضوع را به خاطر داشته باشیم که خیلی نادر است زنی عزم خود را برای طلاق جزم کند و در این هدف موفق نشود. در قانون تبصره‌ها و مسیر‌های بسیاری برای طلاق یکطرفه گرفتن از سوی زن وجود داد؛ بنابراین این حق بیشتر جنبه اخلاقی
و بازدارندگی دارد.»
قانون شهروندی و حقوق برابر
دکتر سید حسن موسوی چلک، رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران نیز می‌گوید: «بیش از آنکه پرسش «حق طلاق با چه کسی باشد؟» اهمیت داشته باشد، اشتراک و تفاهم در زندگی مشترک اهمیت دارد.»
موسوی چلک با بیان اینکه از منظر حقوق شهروندی اعطای حق طلاق به یک نفر در راستای حقوق شهروندی نیست، در این باره توضیح می‌دهد: «در دین مبین اسلام هیچگاه حق یک جانبه و یک طرفه به مردان داده نشده و هرجا حقی به مرد داده می‌شود در قبالش حقی نیز به زن داده شده است.»
او اداهه می‌دهد: «در زندگی باید «حقوق برابر» برای هر دو طرف قائل شویم. همین الان هم زنان طبق قانون حمایت از خانواده و قانون مدنی می‌توانند برای جدایی اقدام کنند. با اینکه حق طلاق به مرد داده شده در دادگاه قاضی هر گاه تشخیص بدهد حکم طلاق را یک طرفه
صادر می‌کند.»
به عقیده این کارشناس اگر زنان حق طلاق داشته باشد تاثیری بر آمار طلاق ندارد. او می‌گوید: «در قوانین شرعی دینی صاحب نظر نیستم، اما در جایگاه حقوق شهروندی برابری حقوق مرد و زن کاملا پذیرفته شده است.»

 

 

وبا به ایران رسید؛
شناسایی ۴ مورد مشکوک در یک شهر

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان از واکنش و پیگیری سریع دانشگاه علوم پزشکی در پی نشر خبر مشاهده مورد مشکوک وبا در مریوان خبر داد.
علائم ابتلا به وبا
رویداد۲۴ فرزام بیدارپور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان در جلسه هم‌افزایی و هماهنگی بین بخشی جهت اقدامات کنترلی و پیشگیری از بیماری وبا با اشاره به ابعاد مختلف بیماری «وبای التور» و با تشریح و توضیحاتی در باره خطرات آن، مسئولین شهرستان مریوان را نسبت به حساسیت موضوع آگاه کرده و از آنان خواست تا همکاری لازم را با شبکه و مرکز بهداشت این شهرستان جهت جلوگیری از شیوع بیماری وبا داشته باشند.وی با اشاره به نقش ویژه مرز باشماق و اثرات آن از طریق ترانزیت و ورود و خروج مسافرین، افزود: کنترل بیماری در این مرز با غربالگری به موقع، سرعت عمل و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به افراد مبتلا بسیار مهم و تاثیر گذار است.بیدارپور در ادامه بر اطلاع‌رسانی اقدامات آموزشی از قبیل آموزش فردی و عمومی، جوشاندن آب و ضدعفونی کردن میوه ها و سبزیجات از طریق تهیه و توزیع پمفلت و بروشور تاکید کرد و افزود: مهمترین اصل در مراقبت این بیماری، تامین آب آشامیدنی سالم، تهیه و توزیع مواد غذایی سالم و رعایت موازین بهداشتی در بحث فاضلاب های خانگی است.وی اظهار امیدواری کرد: با هوشیاری، اقدام سریع و به موقع بتوانیم اقدامات کنترل کننده در این خصوص را به نحو احسن انجام دهیم.معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه کردستان عنوان کرد: با حضور در مرز بین المللی باشماق شهرستان مریوان به صورت میدانی وضعیت موجود از نزدیک بررسی شده است.وی با بیان اینکه، غربالگری صحیح مسافران در نقطه صفر مرزی تاثیر بسیار مهمی در کنترل بیماری ها دارد، اعلام کرد: بررسی مبادی ورودی و خروجی مسافران، محل ترانزیت و حمل و نقل کامیون ها، راهکارهای مناسب به منظور اجرای دقیق دستورالعمل های بهداشتی و ارتقاء ارائه خدمات ارائه شئه است.دکتر منصور فیضی، مدیر شبکه بهداشت و درمان مریوان نیز در ادامه، با اشاره به شیوع گسترده این بیماری در کشور همسایه، عراق، گزارشی از شاخص ها و وضعیت موجود و اقدامات صورت گرفته در خصوص پیشگیری از شیوع بیماری وبا را بیان کرد.دکتر اسماعیل احمدی، فرماندار شهرستان مریوان نیز ضمن قدردانی از تلاش های شبانه روزی همه ارگان های دست اندرکار، با تاکید بر اجرای مصوبات جلسه، خواستار توجه بیشتر ادارات و دستگاه‌های ذیربط به تهیه و توزیع آب و مواد غذایی سالم در سطح شهرستان مریوان شد.گفتنی است تهیه نمونه آزمایشگاهی از چهار مورد مشکوک و ارسال آن به آزمایشگاه مرجع کشوری انجام شده است که به محض حصول نتیجه آزمایش‌ها، اطلاع‌رسانی خواهد شد.

 

نشست خبری رئیس پزشکی قانونی
از اهدای جسد به دانشگاه‌ها تا ۱۲ هزار درخواست برای سقط جنین
عباس مسجدی آرانی در نشست خبری پیش از ظهر امروز که در محل سازمان مرکزی پزشکی قانونی کشور برگزار شد، به تشریح اقدامات و طرح‌های اخیر انجام شده در این سازمان پرداخت و گفت: امسال شعار «تحول دستگاه قضا و خدمت به مردم» به عنوان شعار هفته قوه‌قضائیه انتخاب شده که باید سرلوحه کار همه قرار بگیرد. در شرایط فعلی کشور بنای ما امیدآفرینی است چرا که دشمن با دسیسه‌های مختلفی، نقص‌های کوچک را بزرگ نشان می‌دهد تا امید را از دل مردم خالی کند.وی با بیان اینکه امروز پزشکی قانونی مورد اطمینان مردم است، گفت: پاسخگو بودن در قبال مردم باعث شده که این سازمان از جایگاه خوبی در میان مردم برخوردار باشد. دیپلماسی علمی از جمله اهدافی است که پزشکی قانونی دنبال می‌کند و برنامه سازمان این است که بعد بین‌المللی خود را تقویت کنیم. توجه و استفاده بیشتر از ظرفیت و توان شرکت‌های دانش بنیان هم
از دیگر اهداف ماست.مسجدی آرانی با تاکید بر ضرورت تحقق سند تحول قضائی گفت: بحث تعالی بر سند تحول قضائی اضافه شده است؛ این سند باید محقق شود و برنامه‌ریزی ما هم در این راستا انجام می‌شود. سند تحول قضایی ما را جرأت‌مند کرد تا بتوانیم در مسیر علمی خود حرکت کنیم.وی ادامه داد: لازم است از فناوری‌های نوین هم در پزشکی قانونی استفاده کنیم، انتظار ما از دولت و مجلس این است که در حوزه سخت افزار کمک بیشتری به پزشکی قانونی کنند. آنچه که برای پزشکی قانونی مهم است، تغییر نگرش و فکر است. تحقق قانون جوانی جمعیت هم از دیگر برنامه‌های سازمان پزشکی قانونی است.