وزیر نیرو گفت: حمایت از انرژیهای تجدیدپذیر از برنامههای اصلی وزارت نیرو در تامین برق پایدار و مطمئن بوده و اخذ مصوبات از شورای اقتصاد حاکی از تلاش دولت برای حمایت از این انرژی پاک است. علی اکبر محرابیان در مراسم افتتاحیه دوازدهمین نمایشگاه بین المللی انرژیهای تجدیدپذیر، بهرهوری و صرفهجویی انرژی ایران با بیان […]
وزیر نیرو گفت: حمایت از انرژیهای تجدیدپذیر از برنامههای اصلی وزارت نیرو در تامین برق پایدار و مطمئن بوده و اخذ مصوبات از شورای اقتصاد حاکی از تلاش دولت برای حمایت از این انرژی پاک است.
علی اکبر محرابیان در مراسم افتتاحیه دوازدهمین نمایشگاه بین المللی انرژیهای تجدیدپذیر، بهرهوری و صرفهجویی انرژی ایران با بیان اینکه کشور ایران، کشوری در حال رشد است و با سرعت مسیر توسعه را میپیماید، اظهار کرد: موضوع تامین انرژی پایدار موضوع خیلی مهمی است که در دو حوزه توسعه صنعت برق و بهینهسازی و مدیریت مصرف باید پیگیری شود.
وی اضافه کرد: موضوع بهینهسازی مصرف گنج پنهانی است که باید با اجرایی کردن این موضوع تهدید مصارف انرژی را به فرصتی ارزشمند تبدیل کنیم.
محرابیان خاطر نشان کرد: خوشبختانه در موضوع توسعه، برنامهریزیهای گستردهای صورت گرفته به طوری که مدیران وزارت نیرو میدانند در سه سال آینده چه نیروگاهی در چه ساختگاهی با کدام منابع مالی به بهرهبرداری میرسد.
وزیر نیرو با اشاره به برنامه افزایش ۳۵ هزار مگاواتی ظرفیت نیروگاهی در کشور اضافه کرد: برنامه سال اول وزارت نیرو تقریباً به طور کامل انجام شده و در بخش نیروگاههای حرارتی تنها چهار نیروگاه باقی مانده است.
به گفته وی، ٣٠ واحد تولید برق نیروگاه بزرگ مقیاس در نقاط مختلف کشور به بهرهبرداری رسیده است.
وزیر نیرو با بیان اینکه با بهره برداری ۴ نیروگاه باقیمانده وعده افزایش ظرفیت ۶ هزار مگاواتی تابستان به طور کامل تحقق مییابد، گفت برنامهریزیهای لازم برای سال دوم جهت تلاش مضاعف در پیشبرد این برنامه صورت گرفته است.
محرابیان با اشاره به برنامهریزی افزایش ۱۰ هزار مگاواتی ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر یادآور شد: برنامهریزیهای لازم برای افزایش ۱۰ هزار مگاواتی نیروگاههای تجدیدپذیر با شناسایی ساختگاهها و بررسی محل سنکرون صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه محور اصلی انرژیهای تجدیدپذیر بخش خصوصی است، افزود: نقش وزارت نیرو در این زمینه حمایت، پشتیبانی و ایجاد اطمینان برای سرمایهگذاران است.
وزیر نیرو با اشاره به ویژگیهای نیروگاه تجدیدپذیر گفت: این نیروگاهها از نظر محیط زیست چند شرایط ویژه دارند که در مقایسه با حرارتی مصرف آب نداشته و به شدت اقتصادی هستند.
وی با اشاره به لزوم عملیاتی کردن موضوع استاندارد اجباری گفت: بسیاری از اقلام دارای استاندارد اجباری نبوده و برای مصارف مختلف باید وضعیت استاندارد پیاده سازی شود.
محرابیان اظهار امیدواری کرد با وضعیت استاندارد مناسب در اقلام اولیه زندگی میتوانیم در کوتاه مدت و میان مدت شاهد کاهش انرژی باشیم.
وزیر نیرو با اشاره به تعویض روشنایی معابر به ال ای دی خاطرنشان کرد: تکنولوژی در کشور وجود دارد که میتواند مصارف عمومی را به شدت کاهش داده و برای تامین انرژی کمک کند خوشبختانه عملیات اجرایی کشور آغاز شده و
در حال اجراست. به گفته وی، اولویت مهم وزارت نیرو و دولت سیزدهم حمایت از انرژیهای تجدیدپذیر و موضوع بهرهوری است و امیدواریم بخش خصوصی در یک حرکت جمعی با حمایتهای دولت بتوانند گامهای موثری را در این زمینه بردارد.
آغاز اجرای قانون پایانههای فروشگاهی شرکتهای بورسی از اول آبان
سازمان امور مالیاتی از آغاز اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان از اول آبان با صدور صورتحساب الکترونیکی از سوی شرکت های بورسی خبر داد.سازمان امور مالیاتی اعلام کرد: با عنایت به اینکه شرکتهای پذیرفته شده در بورس و فرابورس به عنوان اولین گروه فراخوان شده اشخاص مشمول اجرای قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان و صدور صورتحساب الکترونیکی از اول آبان ۱۴۰۱ هستند، همایش هم اندیشی پیاده سازی نظام یکپارچه و فراگیر پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان با حضور شرکتهای پذیرفته شده در بورس و فرابورس در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار میشود.همایش هم اندیشی پیاده سازی نظام یکپارچه و فراگیر پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان، به همت سازمان امور مالیاتی کشور و با حضور شرکتهای پذیرفته شده در بورس و فرابورس، روز چهارشنبه ۲۳ شهریورماه ساعت ۹ الی ۱۲ در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار میشود.گفتنی است این هم اندیشی در راستای اجرای مرحله اول قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مودیان و الزام شرکتهای پذیرفته شده در بورس و فرابورس برای صدور صورتحساب الکترونیکی و ارسال آن به سامانه مودیان از ابتدای آبان ماه سال جاری و همچنین آشنایی این دسته از مودیان با اجرای بهینه و اثربخش این قانون، برنامه ریزی و با حضور مسئولان امر برگزار میشود.
مجوزهای خرید و فروش طلا در بستر اینترنت به زودی اخذ میشود
معاون وزیر صمت گفت: با اتحادیه های مربوطه برنامهریزیهایی را انجام دادیم که به زودی مجوزهای لازم در حوزه خرید و فروش طلا در بستر اینترنتی فراهم شود.علیرضا شاهمیرزایی در مورد اعلام ممنوعیت فروش طلا در بستر اینترنت، اظهار کرد: اینکه کسانی دلایلی را پیرامون منع خرید و فروش طلا در بستر اینترنت مطرح میکنند باید مورد بررسی قرار گیرد و ظاهر و باطن این مباحث سنجیده شود. ظاهر این است که نگران هستند پول مردم از دست برود ولی باطن ممکن است مسئله دیگری باشد.وی افزود: اینکه کسب و کارهایی پول مردم را دریافت کردند اما طلا ندادند دلیل نمیشود که فروش طلا را در بستر اینترنت لغو کنیم. بلکه راه حل آن، استفاده از رکن ضامن است.شاهمیرزایی با بیاناینکه فروش طلا در بستر اینترنت در همه جای دنیا مرسوم است، خاطرنشان کرد: کسانی هستند که میگویند طلا را از اینترنت خریداری نکنید اما خودشان در شبکههای اجتماعی بدون مجوز فعالیت و خالی فروشی میکنند. بنابراین بنده معتقدم به جای فروش طلا در شبکههای اجتماعی غیرمجوزدار، در بستر سایتهای اینترنتی مجوز دار این خرید و فروش انجام شود.وی تاکید کرد: با اتحادیههای مربوطه برنامهریزیهایی را انجام دادیم که به زودی مجوزهای لازم در حوزه خرید و فروش طلا در بستر اینترنتی فراهم شود.
کشت دیم دانههای روغنی در کشور سه برابر شده است
رئیس بخش دانههای روغنی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور گفت: کشت دیم دانههای روغنی در کشور سه برابر شده است.
حسین رستمی در حاشیه دومین روز از همایش سالیانه مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور که در مراغه در حال برگزاری است، بیان کرد: طی سالهای اخیر دستاوردهای ارزشمندی در بخش تحقیقات دانههای روغنی به دست آمده که معرفی ارقام جدید مناسب برای اقلیمهای مختلف کشور با تولید اقتصادی مانند ارقام گلرنگ فرامان، سینا و امید از جمله آنهاست.وی همچنین به تولید اولین رقم کلزای دیم اشاره و بیان کرد: معرفی محصولات روغنی جدید متحمل به سرما و خشکی و توسعه تنوع ژنتیکی آنها مانند کاملینا – بالنگوی شهری نیز از دستاوردهای ارزشمند در این بخش به شمار میرود.به گفته وی توجه ویژه به کیفیت روغن و استفادههای صنعتی در کنار مصارف خوراکی و تعریف پروژههای اصلاح مولکولی ارقام موجود از طریق همکاری با موسسهها و دانشگاههای داخل و خارج از کشور نیز از اقدامات دانشبنیان در زمینه توسعه کشت و افزایش بهرهوری دانههای روغنی است.وی همچنین به افزایش تعداد و کیفیت مطالعات بهزراعی در تحقیقات دانههای روغنی نیز اشاره کرد و افزود: روند روبه رشد کشت دیم دانههای روغنی با تکیه بر نتایج پژوهشها ادامه خواهد داشت.
پرداخت پاداش ۸۵۰ میلیارد تومانی برای مشترکان کم مصرف برق
سخنگوی صنعت برق گفت: میزان پاداش پرداخت شده به مشترکان به ۸۵۰ میلیارد تومان رسیده که تا پایان شهریور به یک هزار میلیارد تومان میرسد.
مصطفی رجبی مشهدی گفت: امسال وزارت نیرو برای برق تابستان اصلاح تعرفههای برق خانگی را در دستور کار خود قرار داده است. براساس مصوبه مشترکانی که برق خود را کاهش دهند تشویق خواهند شد؛ بنابراین از ۴۰ میلیون قبض برق صادر شده ۱۶.۷ میلیون قبض مشمول پاداش صرفه جویی شده، از این تعداد هم ۵ میلیون نفر بستانکار بوده و قبض برق رایگان برای آنها صادر شده است.
به گفته سخنگوی صنعت برق میزان کاهش مصرف برق ۱۵۰۰ مگاوات است و در صورتی که قرار بود برای تامین این میزان برق نیروگاه ساخته شود باید ۴۵ هزار میلیارد تومان با تامین زیر ساختها برای نیروگاه باید سرمایه گذاری صورت میگرفت، اما این عدد صرفه جویی شده و ما توانسته ایم برق صنایع را
تامین کنیم.
اومی گوید:۱۵ درصد انرژی برای صنایع کشور نسبت به سال گذشته صرفه جویی شده و میزان پاداش پرداخت ۸۵۰ میلیارد تومان و تا پایان شهریور این عدد به ۱۰۰۰ میلیارد تومان خواهد رسید.
دستیابی به تجارت ۱۰ میلیارد دلاری ایران و عراق تا پایان امسال
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق گفت: با پیشبرد دیپلماسی اقتصادی در روابط ایران و عراق، پیشبینی میشود تا پایان امسال بتوانیم به تجارت ۱۰ میلیارد دلاری دست یابیم و حتی ۱۴ میلیارد دلار دور از انتظار نیست.
«یحیی آل اسحاق» در نشست شورای سیاستگذاری همکاری دو جانبه ایران و عراق با بیان اینکه تعامل بخشهای اقتصادی با یکدیگر میتواند آثار خوبی را به دنبال داشته باشد، اظهار داشت: دیپلماسی اقتصادی در ایران بر خلاف بیانها الزامات مورد نیاز را ندارد تا لازم اجرا باشد، در حالی که آیت شاخه از روابط میان کشورها در همه حوزههای حاکمیتی نقش محوری دارد.
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق افزود: دیپلماسی اقتصادی در فرهنگ، روابط، سیاست، روابط بینالملل، تهدیدها و فرصتها نقش اول و اساسی را دارد؛ اما در ایران توجه کافی به آن نمیشود، در حالی که یکی از مسائلی عمده در جهان، هماهنگی و هم جهتی با قوانین و راهبردهای دیپلماسی اقتصادی است.
وی با تاکید بر اینکه در جهان تصویب قوانین دیپلماسی اقتصادی از تشتت جلوگیری میکند، تصریح کرد: در ایران میتوانیم با تجمیع راهبردهای این حوزه مانع آسیبهای تعدد در آرا و نظرات خواهیم شد.