خبر خوش مخبر برای صادرکنندگان زعفران
خبر خوش مخبر برای صادرکنندگان زعفران
در میان انبوه اخبار بد، خبر خوشی برای زعفران کاران از راه رسید و براساس بخشنامه ابلاغی محمد مخبر عوارض صادراتی زعفران حذف شد.

گروه اقتصادی جمله – در میان انبوه اخبار بد، خبر خوشی برای زعفران کاران از راه رسید و براساس بخشنامه ابلاغی محمد مخبر عوارض صادراتی زعفران حذف شد.
به گزارش جمله هیأت وزیران در جلسه ۲۰ دی ۱۴۰۲، به پیشنهاد وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت (صمت) عوارض صادراتی زعفران را حذف کرد. سه روز بعد از هم محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور این مصوبه را ابلاغ کرد
در ابلاغیه مخبر آمده است: به پیشنهاد وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی تصویب کرد: ردیف ۳۰ جدول مندرج در تصویب‌نامه شماره / ۵۱۵۹۷ ت ۶۱۳۶۵ ه مورخ ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ (زعفران) حذف شد.
صادرات زعفران یکی از سودآورترین و بهترین برنامه‌ها برای کسب درآمد بالا در یک بازه زمانی کوتاه است. در این مسیر فقط کافیست تا دو عنصر اساسی را به درستی تشخیص بدهید. انتخاب بهترین نوع زعفران برای صادرات و بهترین کشور مقصد!
اگر می‌خواهید فقط به میزان سود صادرات زعفران در این بازار جهانی پی ببرید، به این آمارها دقت کنید. صادرات زعفران ایران چقدر است؟ سالانه به صورت خالص حدود ۳۳۰ تن زعفران در بازار جهانی مبادله می‌شود که ارزش مادی آن حدوداً ۸ میلیارد دلار است. ایران حدود ۳۱۰ تن از زعفران کل جهان را تولید می‌کند ولی متاسفانه سهم صادرات ما فقط ۴۰۰ میلیون دلار است.
همین سهم اندک، بازار را به تکاپو انداخت تا با فشار بر دولت راه را برای افزایش صادرات زعفران هموارتر کند.
در حالت کلی ایران ۹۰ درصد از زعفران کل جهان را تولید می‌کند و کیفیت زعفران کشت‌شده در ایران نیز در مقایسه با سایر کشورها بسیار بالاست. علاوه بر این از آنجایی که گیاه زعفران آفت و خرابی آن چنانی در مقایسه با دیگر محصولات کشاورزی ندارد، روند کشت و به ثمر رسیدن آن راحت‌تر است. کیفیت بالای زعفران ایرانی باعث شده است تا ۷۰ درصد از زعفران تولیدشده به صورت مستقیم به کشورهای دیگری مانند اسپانیا صادر شود. سود میلیون دلاری صادرات زعفران باعث شده است تا دولت قدم‌های مثبتی در جلوگیری از خروج قاچاقی این محصول از کشور بگیرد و با حمایت از بازرگانان و تاجران ایرانی به ترویج صادرات صحیح زعفران از کشور بپردازد
بر اساس آخرین آمارها مقصد اول صادرات زعفران ایران، در این مدت پنج ماهه کشور چین با خرید ۲۸ هزار و ۴۴۷ کیلوگرم به ارزش ۳۳ میلیون و ۳۲۷ هزار و ۶۹۱ دلار بود.
امارات با خرید ۱۹ هزار و ۱۱۶ کیلوگرم زعفران به ارزش ۲۱میلیون و ۳۳ هزار دلار ، اسپانیا با ۱۵ هزار و ۵۱۳ کیلوگرم به ارزش ۱۵ میلیون و ۹۲۵ هزار دلار، قطر با هفت هزار و ۱۲۳ کیلوگرم به ارزش ۷.۱ میلیون دلار و افغانستان با پنج هزار و ۵۸۳ کیلوگرم خرید زعفران به ارزش پنج میلیون و ۳۴۸ هزار دلار ، مقاصد دوم تا پنجم صادرات زعفران ایران در. پنج ماه نخست امسال بودند.
ایتالیا با خرید دو هزار و ۳۰۴ کیلوگرم به ارزش یک میلیون و ۷۹۱هزاردلار، عمان یک هزار ۸۲ کیلوگرم به ارزش یک میلیون و ۴۷۳ هزار دلار، فرانسه۹۰۷ کیلوگرم به ارزش ۹۱۷ هزار دلار ، هند۶۹۶ کیلوگرم به ارزش ۷۱۵ هزار دلار،کویت با ۶۲۹ کیلوگرم به ارزش ۶۴۳ هزار دلار مقاصد ششم تا دهم صادرات زعفران ایرانی از ابتدای فروردین تا پایان مرداد ماه امسال بودند .
آلمان، هلند، انگلستان ، بلژیک، کانادا،بحرین، هنگ کنگ، استرالیا ، تایوان، سوئد، ترکیه، مالزی، سوئیس، روسیه، قزاقستان، ویتنام، موریس، سنگاپور، تایلند، نروژ، رومانی، ژاپن، بنگلادش، اتریش، آفریقای جنوبی، پاکستان، فیلیپین، نیوزیلند، اردن، اندونزی، کرواسی، برزیل،ایرلند، دانمارک، کره، بوسنی و هرزگوین و گرجستان مقاصد یازدهم تا چهل و هفتم صادرات زعفران ایرانی بودند

  • نویسنده : ارسالی از سرویس اقتصادی