در آخرین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی که با حضور اعضا و به ریاست رئیس جمهور برگزار شد، اعضا گزینههای پیشنهادی خود را برای دبیری شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کردند. با توجه به اتمام حکم ۴ ساله حجتالاسلام سید سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، شنیدهها حاکی از این است که حکم وی […]
در آخرین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی که با حضور اعضا و به ریاست رئیس جمهور برگزار شد، اعضا گزینههای پیشنهادی خود را برای دبیری شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کردند.
با توجه به اتمام حکم ۴ ساله حجتالاسلام سید سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، شنیدهها حاکی از این است که حکم وی تمدید نشده و بزودی فرد دیگری جایگزین وی خواهد شد.
حجت الاسلام عاملی دی ماه سال ۱۳۹۷ با حکم «روحانی» رئیس جمهور وقت، به عنوان دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب شد.شنیدهها از منابع آگاه در شورای عالی انقلاب فرهنگی حاکی از آن است که در آخرین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی که هفته گذشته برگزار شد، عبدالحسین خسروپناه، رئیس دبیرخانه حمایت از کرسیهای نظریه پردازی و استاد فلسفه، محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاداسلامی،عادل پیغامی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی،مجیدامامی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور و مرتضی میر باقری عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان گزینههای مطرح برای دبیری شورای عالی انقلاب فرهنگی توسط اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد شدند.از این میان به نظر میرسد احتمال دبیری عبدالحسین خسروپناه نسبت به گزینههای دیگر بیشتر است. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با پیشنهاد اعضای شورا و حکم رئیس جمهور به این سمت منصوب میشود. به گزارش جمله؛ شورای عالی انقلاب فرهنگی در ۱۹ آذرماه ۱۳۶۳ به فرمان امام خمینی(ره) به ریاست رییس جمهور وقت جمهوری اسلامی ایران در کشور تشکیل شده است.
گسترش نفوذ فرهنگ اسلامی در شئون جامعه، تقویت انقلاب فرهنگی، اعتلای فرهنگ عمومی و تزکیه محیطهای علمی و فرهنگی از افکار مادی و نفی مظاهر و آثار غربزدگی از جمله اهداف تأسیس این شورا عالی در ایران است.
وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی را میتوان به سه حوزه سیاستگذاری، تدوین ضوابط و نظارت تقسیمبندی کرد.
تهیه و تدوین سیاستها و طرحهای راهبردی کشور در زمینههای مختلف فرهنگی از جمله در حوزههای زنان، تبلیغات، اطلاعرسانی، چاپ و نشر، بیسوادی، دانشگاهها، برقراری روابط علمی و پژوهشی و فرهنگی با سایر کشورها، همکاری حوزه و دانشگاه، فعالیتهای دینی و معنوی، برنامهریزی برای مقابله با تهاجم فرهنگی و سایر حوزههای فرهنگی از جمله وظایف سیاستگذاری این شورا محسوب میشود. همچنین تعیین ضوابط تأسیس مراکز علمی و آموزشی و نیز ضوابط گزینش مدیران و استادان و دانشجویان از جمله وظایف این شورا در سطح کشور است.
بررسی و تحلیل شرایط فرهنگی ایران و جهان، بررسی الگوهای توسعه و پیامدهای فرهنگی آن، بررسی وضع فرهنگ و آموزش کشور و نیز نظارت بر اجرای مصوبات شورا از دیگر وظایف تعیین شده در حوزه نظارتی شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
این شورا دارای ۴۴ نفر عضو حقیق و حقوقی است که از این تعداد ۲۴ نفر از مسئولان ارشد نظام به عنوان عضو حقوقی و ۲۰ نفر از نخبگان علمی، سیاسی، فرهنگی و دینی کشور به عنوان عضو حقیقی هستند.
در شورای عالی انقلاب فرهنگی رییس جمهور به عنوان رییس، رییس مجلس شورای اسلامی به عنوان نایب رییس اول، رییس قوه قضائیه به عنوان نایب رییس دوم شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت میکنند.