رییس دفتر رییس جمهوری با اشاره به تلاشهای اخیر دولت و وزارت بهداشت برای تهیه واکسن مورد نیاز گفت: طبق توافق انجام شده با روسیه، خط تولید واکسن روسی در ایران راهاندازی می شود. محمود واعظی به پیشرفت بسیار خوب تولید واکسنهای داخلی، گفت: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو هیچ تعارفی با […]
رییس دفتر رییس جمهوری با اشاره به تلاشهای اخیر دولت و وزارت بهداشت برای تهیه واکسن مورد نیاز گفت: طبق توافق انجام شده با روسیه، خط تولید واکسن روسی در ایران راهاندازی می شود.
محمود واعظی به پیشرفت بسیار خوب تولید واکسنهای داخلی، گفت: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو هیچ تعارفی با هیچ کدام از سازندگان داخلی و خارجی ندارند و سلامت و جان مردم اولویت نخست وزارت بهداشت است.
وی اضافه کرد: با وجود همه سخت گیری های وزارت بهداشت، برخی شرکتها مجوز آزمایش های بالینی را گرفتند و مراحل آن در حال طی شدن است و نسبت به آن امیدوار هستیم. ظرفیتسازی برای تولید درحال انجام است و این ظرفیت در ۶ ماه آینده بسیار زیاد میشود.
رییس دفتر رییس جمهوری با اشاره به خرید واکسن از روسیه که در حال استفاده است، گفت: در سفر رییس سازمان غذا و دارو به روسیه و با تلاش سفیر ما در آن کشور توافق شد تا واکسن روسی در ایران به خط تولید برسد.
وی افزود: واکسن پاستور مراحل خوبی را طی کرده است و در کوبا با همین واکسن، واکسیناسیون عمومی خود را آغاز کردهاند و قرار است خط تولید این واکسن هم در ایران ایجاد شود.
واعظی از خرید ۲۵۰ هزار دوز واکسن چینی و واردات آن به کشور خبر داد و گفت: علاوه بر این قرارداد ما با هند برای دریافت واکسن هندی که در چند کشور دیگر مانند سوئد هم در حال ساخت و تولید است و در آکسفورد تحقیقات آن، انجام شده است، در مراحل نهایی شدن است.
پاستور زودتر از بقیه واکسنهای ایرانی می رسد
وی ادامه داد: سیاست ما این است که نخست یک سبد داخل کشور ایجاد کنیم تا در آن سبد علاوه بر واکسنهای کواکس خریداری شده، واکسن روسی، هندی و چینی، واکسن های داخلی هم باشد که فکر میکنیم واکسن پاستور داخل کشور زودتر از بقیه به خط تولید برسد.
نخستین آزمایشگاه پی سی آر خودکار راه اندازی شد
نخستین آزمایشگاه تخصصی تستهای مولکولی پی سی آر (PCR) کشور مجهز به تجهیزات تمام خودکار به صورت مجازی گشایش یافت.
این آزمایشگاه به عنوان لابراتوار مرجع با ظرفیت بیش از ۱۰ هزار تست در روز راهاندازی و آزمایشگاه PCR مجهز به نخستین سیستم تمام اتوماتیک تستهای مولکولی در ایران است. تجهیزات این آزمایشگاه دارای تائیدیههای CE و FDA بوده که به عنوان بالاترین تائیدیههای جهان در این حوزه شناخته میشوند. مجهزترین آزمایشگاه تخصصی مولکولی ایران در فاز نخست با سرمایهگذاری نزدیک به دو میلیون دلار توسط بخش خصوصی راهاندازی شده است.
مسعود مردانی استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم افتتاح این آزمایشگاه گفت: تشخیص به هنگام بیماریهای عفونی بهویژه در همهگیری کرونا بسیار ضروری است و راهاندازی این آزمایشگاه نه تنها در حوزه کرونا بلکه در تشخیص به موقع سایر بیماریها نیز میتواند کمک شایانی به بخش سلامت کشور و بیماران کند. امیدوارم با ورود این آزمایشگاه و پایین آمدن هزینه تست های PCR همه مردم کشور بتوانند به تشخیص کرونا دسترسی داشته باشند.
وی افزود: نیاز مبرم کشور به آزمایشگاههای تخصصی و بزرگتر تستهای مولکولی و تاسیس مگالبها برای برآورده شدن نیاز به آزمایشگاههای مرجع و مدرن از جمله دلایل راهاندازی این آزمایشگاه است. آزمایشگاه یادشده مجهز به تکنولوژی شرکت Roche سوئیس بوده و در ایران و منطقه کمنظیر است.
حامد حیدریان، مدیر ارشد توسعه محصول شرکت رشپارس نیز در افتتاح این آزمایشگاه گفت: تفاوت این آزمایشگاه با سایر آزمایشگاههای کشور در سرعت و دقت بالای آمادهسازی نتایج تستها است. در فاز اول، این آزمایشگاه با ظرفیت هفت هزار تست در روز فعالیت خود را آغاز کرده است.» وی همچنین افزود که در فازهای بعدی این آزمایشگاه خدمات خود را در زمینه تستهای غربالگری خون، پلاسما و سرطانهای مختلف نیز ارائه خواهد داد و قابلیت اضافه کردن تستهای جدید با توجه به نیاز کشور را دارد.
شرکت Roche همواره در ارائه راهکارهای روز دنیا در زمینه تشخیص آزمایشگاهی پیشگام بوده و به دلیل نیاز ایران به راهکارهای نوین تشخیصی در راهاندازی این آزمایشگاه با شرکتهای ایرانی همکاری کرده است.
الهام اسکندریان، مدیر بازرگانی این مجموعه نیز در این مراسم گفت: نزدیک به یکسال است که تمام دستاندرکاران بخش بهداشت و درمان تلاش میکنند تا ظرفیت بخش آزمایشگاهی در بخش PCR افزایش یابد. در همین راستا این آزمایشگاه راهاندازی شده است و قادر به پاسخگویی به نیاز آزمایشگاههای تشخیص پزشکی، بیمارستانها، مراکز پژوهشی و دانشگاهی و بانکهای خون و پلاسما است.
وی تصریح کرد: بخش خصوصی در تلاش است تا سایر تکنولوژیهای شرکت Roche در زمینههای هورمون، بیوشیمی، تستهای انعقادی و سایر نیازهای تشخیصی را جهت ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی به کار گیرد.
مطالعه فاز یک تست انسانی واکسن کوو ایران برکت پایان یافت
مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تعداد داوطلبان مرحله اول تست بالینی واکسن ایرانی کرونا را ۵۶ نفر اعلام کرد و گفت: همه آنها طی دو مرحله واکسن خود را دریافت کردند و به عبارتی مطالعه فاز یک تست انسانی واکسن کووایران برکت پایان یافت.
دکتر حامد حسینی تعداد دوزهای تزریقی واکسن کرونا به داوطلبان را در دو مرحله روزهای صفر و ۱۴ اعلام کرد و افزود: تزریق انسانی مرحله اول مطالعات بالینی نخستین واکسن کرونا ساخت محققان ایرانی در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) از ۹ دی ماه تا روز گذشته طی ۲ مرحله به تمام داوطلبان تزریق شده است.
حسینی افزود: تا ۱۴ اسفند ماه آخرین نمونه خونگیری از داوطلبان انجام و نتایج نهایی فاز یک تست انسانی در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می گیرد.
مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: تلاش ما این است که بتوانیم مجوزهای مطالعه تلفیقی فاز دو و سه را امسال دریافت و کار را در نیمه دوم اسفند آغاز کنیم.
حسینی افزود: پروتکل های مراحل بعدی آماده شده و امیدواریم نتیجه کارشناسی سازمان غذا و دارو را سریع تر دریافت نماییم و تا اواخر اسفند ماه وارد مرحله دوم مطالعه بالینی شویم.
وی با اشاره به اینکه نتایج مرحله دوم این مطالعه در اردیبهشت ماه سال آینده نهایی می شود، گفت: در این زمان گزارش فاز دوم به سازمان غذا و دارو ارسال خواهد شد و ما فاز سوم را شروع خواهیم کرد.
وی در پاسخ به سوالی که آیا تا اوایل خرداد ماه این واکسن وارد واکسیناسیون عمومی می شود، گفت: این کار به دو چیز مرتبط است، اولا در کارهای تحقیقاتی به موفقیت کامل دست یابیم و همزمان، فرایند تولید انبوه این محصول که برنامه ریزی شده است، محقق شود.
کرونا جان ۷۷ نفر دیگر را در کشور گرفت
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون یک میلیون و ۵۵۸ هزار و ۱۵۹ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۷۷ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۵۹ هزار و ۳۴۱ نفر رسیده است.
سیما سادات لاری درباره آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ در کشور افزود: از دیروز تا امروز اول اسفند ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۸ هزار و ۱۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۶۷۸ نفر از آنها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۵۵۸ هزار و ۱۵۹ نفر رسید.
وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۷۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۹ هزار و ۳۴۱ نفر رسید. لاری گفت: خوشبختانه تا کنون یک میلیون و ۳۳۱ هزار و ۱۶۲ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. همچنین سه هزار و ۶۶۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
کرونای انگلیسی جان ۲ کودک خوزستانی را گرفت
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از فوت ۲ کودک خوزستانی بر اثر ابتلا به کرونای جهش یافته انگلیسی خبر داد. دکتر فرهاد ابول نژادیان افزود: کودکی یک ساله و یک کودک ۹ ساله در استان خوزستان به دلیل ابتلا به کرونای انگلیسی جانشان را از دست دادند.
وی افزود: برخلاف روزهای قبل که ویروس جهش یافته انگلیسی بیشتر در گروههای سنی بالا رخ میداد اما در پیک اخیر، کودکان و جوانان نیز قربانی این ویروس می شوند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با بیان اینکه والدین از خود و فرزندانشان مراقبت کنند گفت: ابتلا به ویروس جهش یافته کرونای انگلیسی در شهرهای خوزستان مشاهده شده است و هم مردم باید این خطر را جدی بگیرند.