مائده مطهری زاده با تدبیر دولت جدید، مردم استان خوزستان زودتر از سایر استانها، استاندار خود را شناختند. استانی که در ماههای اخیر به دلیل گسترش بیآبی و خشک شدن تالاب هورالعظیم و رود کارون از سویی و از بین رفتن کشاورزی و نابودی دام و دامپروری از سوی دیگر، شاهد اعتراضات گسترده مردمی بود. […]
مائده مطهری زاده
با تدبیر دولت جدید، مردم استان خوزستان زودتر از سایر استانها، استاندار خود را شناختند.
استانی که در ماههای اخیر به دلیل گسترش بیآبی و خشک شدن تالاب هورالعظیم و رود کارون از سویی و از بین رفتن کشاورزی و نابودی دام و دامپروری از سوی دیگر، شاهد اعتراضات گسترده مردمی بود.
حالا صادق خلیلیان، استاندار تازه نفس خوزستان که اتفاقا از سوابق مدیریتی و اجرایی خوبی هم برخوردار است و مدتی نیز به عنوان وزیر جهاد کشاورزی در دولت دهم مشغول به فعالیت بوده است، در تازهترین اظهارات خود گفت: دولتها میآیند و میروند اما نهایت همین وضعیتی است که میبینیم. خوزستان روی نفت نشسته است و مردم آن در بدبختی زندگی میکنند.
صادق خلیلیان در نشست بررسی پروژههای فاضلاب و دفع آبهای سطحی که روز شنبه ۲۰ شهریورماه در اهواز برگزار شد، با بیان اینکه دولت و مقام معظم رهبری پشت خوزستان ایستادهاند، اظهار کرد: باید دید مشکل خوزستان چه چیزی است که مسائل استان حل نمیشود.
وی افزود: خانوادههای ما نمیتوانند اینجا زندگی کنند و واقعا باید کاری برای فاضلاب اهواز انجام داد.
استاندار خوزستان گفت: سالهای زیادی است که وضعیت فاضلاب اهواز به این شکل است. اگر قدرت قاهره وجود داشت، کل مسوولان را میگذاشتند تا درون همین خیابانها زندگی کنند و خانههای مسوولان را به مردم میدادند.
خلیلیان عنوان کرد: اگر قرار باشد به کسی حقوق ندهند، عدهای بدبخت بیچاره حقوق دریافت نمیکنند و مدیران سر موعد حقوق خود را میگیرند. اگر قرار باشد کسی در بدترین محل زندگی کند، عدهای بدبخت و بیچاره هستند که در شرایط بد زندگی میکنند و مسولان در بهترین محلها زندگی میکنند.
وی افزود: دولتها میآیند و میروند اما نهایت همین وضعیتی است که میبینیم. خوزستان روی نفت نشسته است و مردم آن در بدبختی زندگی میکنند. استاندار خوزستان با بیان اینکه برای حل مشکل فاضلاب اهواز باید عملیاتی اقدام کرد، گفت: تا زمانی که اقدامات و جلسات عملیاتی نباشند، مشکلات شهر اهواز حل نخواهد شد. باید گیرِ کارها را پیدا و حل کنیم.
خلیلیان ادامه داد: اگر جای نمایندههای شهر اهواز بودم، در ورودی شهر اهواز میایستادم و به مسوولان شهر اهواز اجازه ورود نمیدادم. نمیشود به این شکل ادامه داد زیرا ته این خط، بن بست است. وی با بیان اینکه مسوولان در استان زحمت میکشند اما باید خروجی کار مسوولان را مردم ببینند، افزود: باید راه حلی برای بن بستهایی که مردم در آن گرفتار شدهاند پیدا و مشکلات را حل کنیم.
استاندار خوزستان گفت: باید بر روی اقتصاد استان کار شود. مسایل امنیتی، سیاسی و… به اقتصاد ارتباط دارند و در این زمینه باید مشکل اقتصاد و بیکاری مردم خوزستان را حل کنیم. خلیلیان عنوان کرد: اگر مشکل اقتصاد و بیکاری در خوزستان حل شود و شهرهای استان توسعه پیدا کنند، قطعا نیازی به زندان اضافه نیست.
به گاهِ جنگ، تقدیمِ خون؛ به وقتِ صلح، اهدای نفت و آب؟!
خطاب به استاندار جدیدالورود خوزستان باید بگوییم چقدر خوب که به مشکلات مردم نجیب، شریف و حماسهساز استان خوزستان اشراف دارید و حتما میدانید آنچنانکه در قرآن کریم در آیه شریفه ۹ از سوره مبارکه زمر، آمده است: هل یستویالذین یعلمون و الذین لایعلمون، (آیا آنها که میدانند با آنان که نمیدانند برابرند؟) و این آیه از یک جهت به این معناست که در نهایت از آنان که میدانند بیشتر حساب میکِشند تا آنان که نمیدانند!
بنابراین حال که شما ادعا میکنید به اهمّ مشکلات و معضلات استان خوزستان با منابع عظیم طبیعی، آبی و نفتی واقفید، بسمالله! این گوی و این میدان!
البته مشکلات بزرگ خوزستان، فقط به معضل یا بهتر است بگوییم بحرانِ فاضلاب اهواز (که با کوچکترین بارندگی، خانه و زندگی مردم را به … میکشد) خلاصه نمیشود و مسائل عدیده دیگری همچون خشکیده شدن هورالعظیم و خشکاندن رود خروشان کارون به واسطه احداث سدهای غیراصولی و انتقال آب از سرشاخهها به استانهای همجوار و به دنبال آن، بیآبی و تشنگی و از بین رفتن کشاورزی و دام و دامپروری و بیکاری و در نهایت کوچ اجباری، به مناطق آبادتر، از جمله دردسرهای عظیم مردم خوزستان است.
آقای استاندار! شما فارغالتحصیل دکترای اقتصاد منابع طبیعی از دانشگاه تربیت مدرس تهران هستید و حتما بهتر از ما میدانید وضعیت منابع طبیعی استان خوزستان چقدر شکننده است. حتما میدانید هورالعظیم در صورتِ نابودی کامل، چه تبعات جبرانناپذیری را بر اقتصاد کشاورزی و دامپروری این استان در نگاه درون استانی و چه تاثیرات مخرب آب و هوایی و اقلیمی (باتوجه به تبدیل شدن هورالعظیم به کانون ریزگردهای جنوب غربی ایران) بر استانهای دیگر و سرتاسر ایران برجای خواهد گذاشت؛ چه آنکه باز هم بهتر از ما میدانید حلقههای مختلف چرخه اکوسیستم کاملا متصل به یکدیگر بوده و اختلال در کار و نابودی هریک از این حلقهها، سایر اکوسیستمهای مجاور را نیز متاثر خواهد کرد.
مردم نجیبِ خوزستان گوششان از حرف و شعار، پُر اما قلبهاشان از امید خالیست!
به قول خودتان هر دولتی آمد و رفت اما مشکلات عظیم، عمیق و وسیع این مردم شهید داده و حماسهآفرین که از روز ۳۱ شهریورماه سال ۵۹ با آغاز جنگ تحمیلی تا روز تصویب قطعنامه ۵۹۸ (اعلامیه رسمی پایان جنگ هشت ساله میان ایران و عراق) با صبر، استقامت و پایمردی بینظیر و مثال زدنی مقابل دژخیمان تا دندان مسلح رژیم بعث عراق ایستادگی کردند، هنوز که هنوز است به قوت خود باقیست و مردم همچنان در هنگامه کارد به استخوان رسیدن و فشار مشکلات و معضلات روی هم تلنبار شده از هر طرف، با «ترانه مَمَد نبودی ببینی» به یادِ روزهای سخت دفاع مقدس، مردان بیادعایی را به خاطر میآورند که همچون محمد جهان آرا، در اوج روزهای تنهایی و غربت ایران، مردانه با دستان خالی از دین، وطن و ناموسشان در برابر استکبار جهانی و همپیمانانش دفاع کردند، اما حالا نیستند که ببینند، فریاد دادخواهی و آبخواهیِ همشهریها و هماستانیهایشان در هیاهویِ این روزگارِ وانفسا گم شده است.
خوزستانیها خستهاند!
آری. جناب استاندار. مردم خوزستان نه اشتغال پایدار دارند، نه آب دارند و نه حتی یک نفس هوای تازهی بدون گرد و غبار! مردم این استان، نجیبانه و مظلومانه، طی سالیان دیدند که چگونه نفت از زیر پایشان و آب از رود کارون خروشان و شادبشان، آبادی استانهای همسایه و سراسر ایران را رقم میزند اما آنها کمترین سهمی از برکاتِ این نعمات خدادادی ندارند! به گاهِ جنگ، با تقدیمِ خون و به گاهِ صلح هم با اهدای نفت و آب؟! انصاف است که این مردم فقط دست دهنده داشته باشند اما گیرنده نه؟!
آقای استاندار! نزدیک به همین حرفهای شما را استاندار قبلی، آقای قاسم سلیمانیدشتکی نیز مورخ ۲ مردادماه امسال بر زبان جاری کردند و رسانهها به نقل از ایشان تیتر زدند: «کلکسیونی از مشکلات در خوزستان وجود دارد.» ولی نکته اینجاست که به قول سعدی علیه الرحمه:«به عمل کار برآید، به سخندانی (سخنرانی) نیست!»
بنابراین، چنانچه شما نیز تنها به گفتنِ درد بدون یافتن راهحلی برای درمان قطعی مشکلات خوزستان بسنده کنید خودتان نیز دیر یا زود به مخاطب حرفهای امروزتان تبدیل خواهید شد.
پس بکوشید تا میتوانید در میدان خدمت، عملگرا باشید که مردم خوزستان دیگر از شعارهای بسیار و عملهای اندک خستهاند!