فناوریهای مدرن، زندگی بشر را تغییر داده و موجب پیدایش نسلی از مشتریان در استفاده از انواع خدمات و محصولات از جمله در امور بانکی شده که نیازهای متفاوتی نسبت به گذشته دارند. این نسل از مشتریان به واسطه ظهور پدیدههایی از جمله اینترنت، شبکههای پهنباند، شبکههای اجتماعی و راهکارهای پردازش داده، انتظارات بیشتری از […]
فناوریهای مدرن، زندگی بشر را تغییر داده و موجب پیدایش نسلی از مشتریان در استفاده از انواع خدمات و محصولات از جمله در امور بانکی شده که نیازهای متفاوتی نسبت به گذشته دارند. این نسل از مشتریان به واسطه ظهور پدیدههایی از جمله اینترنت، شبکههای پهنباند، شبکههای اجتماعی و راهکارهای پردازش داده، انتظارات بیشتری از بانک خود دارند و به دنبال راحتی، محصولات شخصیسازی شده و برطرفسازی انواع نیازهای
روزانه خود هستند.
پژوهش های مختلف جهانی اثبات کرده اند که صنعت بانکداری در رتبه دوم صنایع از لحاظ بلوغ دیجیتال قرار گرفته است که نشان میدهد تا چه اندازه بانکهای جهان، تهدیدات ناشی از دیجیتالی شدن را جدی تلقی کردهاند و گامهای بزرگی در این راه برداشتهاند.
دیجیتالی شدن روند غالب آینده صنعت بانکداری است و بانکها برای بقا در عصر دیجیتال، چارهای جز تغییر مدل کسبوکار خود مبتنی بر روندهای دیجیتال ندارند.
برای قرنها، مدلهای کسبوکار بانکها در محوریت مشخص و ثابتی قرار داشته است. در سالهای اخیر، روندهای فناوری، مدل سنتی کسبوکار بانکها را با چالش روبرو کرده است.
دیجیتالی شدن، زنجیره ارزش سنتی بانکها را بر هم زده و نقش سنتی بانکداری را در معرض تهدید و تغییر قرار داده است. فینتکها و پلتفرمهای نوظهور دیجیتال، فرصتها و تهدیدات جدیدی را برای صنعت خدمات مالی پدید آوردهاند.
در ایران نیز چندسالی است که تب تحول دیجیتال به صنعت بانکی رسیده و بانکها درصدد هستند با ایجاد نوآوری و تغییر در مدل های کسب و کار، سهم بازار خود را در میان سایر رقبا و شرکای تجاری تنوع و توسعه بخشند.
بانک سینا نیز به عنوان یکی از بانکهای جوان صنعت بانکداری ایران در سالهای اخیر تحرک و اقداماتی در حوزه پیوستن به قطار بانکداری دیجیتال صورت داده و با تنوع بخشی خدمات فناورانه خود تلاش داشته تا از این قطار پرشتاب عقب نماند اما ارائه خدمات در بسترهای فناور محور تنها ضرورت توسعه و توفیق در بانکداری دیجیتال نیست و بانک باید علاوه بر این، بازنگری های جدی نیز در مدل های کسب و کاری خود انجام دهد.
از همین روست که به نظر می رسد بانک سینا در این زمینه با تحولات تازه ای روبه رو است و به تازگی سرپرست این بانک از آغاز تدوین برنامه تحول کسبوکار آن خبر داده است.به گفته غلامرضا فتحعلی، «بانک سینا برای گذار از بانکداری سنتی به بانکداری مدرن، نیاز به تغییر و بازنگری در فرآیندها، زیرساختها و محصولات دارد که همه اینها باید متناسب با برنامه کسبوکار بانک باشد. در تدوین مدل کسبوکار بانک سینا به پرسشهای اساسی پاسخ داده میشود که این پرسشها مشخص میکنند اولویتهای بانک در جذب مشتری، طراحی و ارائه محصولات و کانالهای ارائه خدمات کدامند.”
تغییر مسیر حساس بانک سینا از بانکداری سنتی به بانکداری جدید
شاید بتوان این مرحله را یکی از حساسترین و چالش برانگیزترین مراحل عمر این بانک دانست. بانک سینا که به عنوان دارایی موثر بنیاد مستضعفان و با سهامداری عمده این نهاد سنتی در ایران شناخته می شود به نظر می رسد در تلاش است با پوست اندازی جدید در فعالیت های بازار خود، ضریب نفوذ بیشتری در بازار بانکی و اقتصاد کشور به دست آرود. بهرحال نباید فراموش کرد صنعت بانکداری در ایران امروز بیش از هر زمان دیگری با بهرهگیری از پتانسیل اینترنت و توسعهی روشهای جدید و سودآور در کسبوکار ، ظرفیت تحقق مزایای رقابتی بسیاری را کسب کرده و در حال حاضر، بانکهای کشور چشمانداز بسیار متفاوتی را پیشِ روی خود مشاهده میکنند. بانک سینا نیز از این قاعده مستثنی نیست.
البته که بانک سینا از منظر نسبتهای احتیاطی، نسبت کفایت سرمایه، نسبت مطالبات غیرجاری و. سایر شاخص های مالی در میان بانکهای ایرانی در وضعیت مطلوبی قرار دارد اما تغییرات فضای کسب و کار از جمله ورود رقبای جدید و بازیگران غیرسنتی در حوزه خدمات مالی، تغییرات رگولاتوری، پیشرفت های فناورانه و تغییر ذائقه مشتریان چالشهایی را با خود به همراه میآورند که حل آنها نیازمند برنامهریزی است. بدیهی است که مدلهای کسبوکار و مولفههای آنها در راستای پاسخگویی به این محرکهای تغییر باید مورد ارزیابی مجدد واقع شوند و بانک سینا نیز از این حیث متفاوت نخواهد بود.
در عین حال بانک سینا با توجه به ساختار چابک و زیرساخت های در اختیار، از جمله بانکهایی است که اتفاقا می تواند این تغییر پارادایم را به سرعت و دقت در مدل کسب و کار خود پیاده سازی کند. همانطور که سرپرست این بانک نیز تاکید کرده علاوه براینکه سهم بازار بانک سینا در بازار پول باید افزایش یابد، باید از بانکداری سنتی به سمت بانکداری جدید و سرویسمحوری حرکت پرشتاب تری در پیش گیرد و با ارائه خدمات و محصولات متنوع، تقویت زیرساختهای بانکداری الکترونیک در جهت افزایش سهم منابع بانک گامهای موثرتری بر دارد.
بر همین اساس پیشنهاد می شود بانک سینا با توجه به نقاط قوت و ضعف فعلی، موضوعاتی از جمله تجربه دیجیتال مشتری، داده و تحلیل داده، اومنی چنل ، دیجیتالی کردن فرآیندها، توسعه زیرساخت چابک، محتوای دیجیتال، شبکههای اجتماعی، بانکداری مبتنی بر تلفن همراه، پرداخت دیجیتال و نوآوری باز به عنوان ابعاد بانکداری دیجیتال تدوین مدل جدید کسب و کار خود را بازنگری و تدوین نماید.
توسط بانک ملی ایران انجام شد:
پرداخت بیش از ۵۰ هزار فقره تسهیلات طی یکسال گذشته در کرمانشاه
کرمانشاه – الهه فرهادی
رییس اداره امور شعب بانک ملی استان کرمانشاه از پرداخت ۵۰ هزار و ۳۶۳ فقره تسهیلات در بخشهای مختلف اقتصادی، اشتغال، مسکن، بازرگانی، طرح های عمرانی، ازدواج و درمان با اعتبار حدود ۳۲ هزار میلیارد ریال در یک سال گذشته در استان کرمانشاه خبر داد.جلال صفری به مناسبت نود و چهارمین سالگرد تاسیس بانک ملی در ایران افزود: تسهیلات بانک ملی در حوزه کشاورزی، صنعت و معدن ، مسکن و بازرگانی، پروژه های اقتصادی، وام های ازدواج، مشاغل خانگی، فرزندآوری،خوداشتغالی مددجویان بهزیستی، کمیته امداد، بنیاد شهید، همچنین تسهیلات درمان و بیماران خاص، زندانیان، بنیاد برکت، بنیاد علوی، سربازان، سپاه، کارت اعتباری و سرمایه در گردش پرداخت شده است.وی همچنین گفت: بانک کارگشایی نیز به منظور رفع نیازهای فوری و ضروری متقاضیان در یک سال گذشته هشت هزار و ۷۱۷ فقره تسهیلات قرض الحسنه و جعاله پرداخت کرده و همچنین برای رفع نیازهای ضروری متقاضیان در ازای ترهین طلا و جواهرات، چهار هزار و ۸۴ فقره تسهیلات قرض الحسنه به ارزش بیش از ۹۷ میلیارد ریال به متقاضیان تخصیص داده است.
صفری همچنین از پرداخت چهار هزار و ۶۳۳ فقره تسهیلات جعاله به ارزش بیش از ۷۴۸ میلیارد ریال خبر داد و گفت: بانک ملی استان کرمانشاه در راستای ایفای مسئولیت های اجتماعی خود ظرف یکسال گذشته در ساخت سه مدرسه چند کلاسه در شهرستان های سرپلذهاب،گیلانغرب و اسلام آباد مشارکت داشته است.
راه اندازی۲ فاز صندوق امانات در کرمانشاه
رییس اداره امور شعب بانک ملی استان کرمانشاه در ادامه از افتتاح فاز اول و دوم صندوق های اجاره ای در شعبه ممتاز کرمانشاه با هزار ۶۵۲ صندوق امانات خبر داد و گفت: ۴۲ هزار و ۳۴۹ نفر در کانون جوانه ها استان (نوجوانان زیر ۱۸ سال) که از بخش های متنوعی مانند مسابقه های مختلف، بازی و سرگرمی با هدف یادگیری نکاتی درباره مفاهیم پولی و بانکی به نوجوانان تشکیل شده با صدور ملی کارت آرزو با نام خود کاربران عضو شدند.صفری در بخش های دیگر از سخنان خود از کاهش مطالبات غیرجاری این بانک به سقف ۲ هزار و ۱۲۴ میلیارد و ۵۸۶ میلیون ریال با وجود عدم تادیه تسهیلات پرداختی بابت زلزله زدگان اشاره کرد و گفت: طی یک سال گذشته هزار ۲۵۰ فقره شکایات کتبی مراجعه کنندگان واحد بازرسی بانک ملی کرمانشاه بررسی کرده است.
صدور ۲۸۶ هزار ملی کارت در سال گذشته
وی در ادامه اقتدار بانک ملی ایران را از پشتوانه عظیم اعتماد عمومی مردم دانست که آن را به عنوان بزرگترین بانک جهان اسلام معرفی کرده است و توانسته نقش سازنده ای در بخش های مختلف کشور از جمله در زمینه بانکداری الکترونیک داشته باشد. صفری در زمینه بانکداری الکترونیک بانک ملی استان کرمانشاه گفت: در یک سال گذشته بانک ملی شعب کرمانشاه بیش از ۲۸۶ هزار ملی کارت و کارت هدیه صادر کرده و با نصب ۲۱۱ دستگاه خودپرداز (ATM) مقاوم اول را بین بانک های استان دارد و همچنین تعداد ۹۷ کیوسک نصب و راه اندازی و بیش از ۱۵هزاردستگاه کارت خوان (POS) در فروشگاه ها و مراکز اقتصادی نصب گردیده است.رییس اداره امور شعب بانک ملی استان کرمانشاه همچنین با بیان اینکه در زمینه بانکداری الکترونیک بانک ملی استان بیش از ۲۸۶ هزار ملی کارت و کارت هدیه صادر و با نصب تعداد ۲۱۱ دستگاه خودپرداز (ATM) مقاوم اول را در بین بانک های استان دارد، گفت: همچنین تعداد ۹۷ کیوسک و بیش از ۱۵ هزار دستگاه کارت خوان (POS) در فروشگاه ها و مراکز اقتصادی نصب گردیده است.صفری توضیح داد: کاربران بام بیش از ۱۴۰ هزار نفر و همراه بانک بیش از ۱۴۳ هزار نفر و همچنین با هدف ارائه کامل ترین مجموعه خدمات بانکداری الکترونیک به مشتریان و استفاده از جدیدترین تکنولوژی های حوزه فناوری اطلاعات و یکپارچه نمودن خدمات قابل ارائه به مردم اقدام به طراحی سامانه بانکداری اینترنتی جدید «بام» {بانک اول من} نموده است که امکانات آن شامل (خلاصه حسابها ـ صورتحساب ـ محاسبه اقساط تسهیلات ـ محاسبه سود سپرده ها ـ داشبورد ـ مدیریت مالی شخصی ـ تاریخچه انتقال پول ـ مشخصات کاربر ـ پرداخت قبض ـ انتقال پول کارت به کارت ـ انتقال پول ـ تعیین مبلغ و تاریخ چک ـ واحدهای بانک ـ دفترچه تلفن ـ بازخوردها ـ گزارش تسهیلات و نرخ ارز) است.
وی ادامه داد: همچنین همراه بانک که در آن انتقال وجه حساب درون بانکی و شتابی، کارت به کارت، پرداخت قبوض خدماتی از طریق بارکدخوان، پرداخت اقساط تسهیلات، خرید شارژ، شارژ خودکار، مانده کارت، صورتحساب تسهیلات، افزودن تسهیلات دیگران، استعلام برگه چک، خرید بسته اینترنت، نیکوکاری قابل انجام است و جمع زیادی از مشتریان از خدمات ویژه این سامانه ها
استفاده می کنند.
مدیرعامل در جلسه شورای اداری مدیریت شعب منطقه غرب استان تهران:
رسالت پست بانک ایران حضور در مناطق کمتر برخوردار است
مدیرعامل پست بانک ایران در جلسه شورای اداری مدیریت شعب منطقه غرب استان تهران که با حضور جمعی از مدیران اجرایی و ستادی برگزار شد، با اشاره به اینکه امروز پست بانک ایران به جایگاه واقعی خود نزدیک شده و نمایندگان و مسئولان استانی به دنبال راه اندازی شعبه این بانک در مناطق خود هستند، گفت: این تغییر دیدگاه نشان میدهد که ما به مهمترین هدف خود که خدمت رسانی به مردم است عمل کردهایم و منشا اثر در مناطق کمتر
برخوردار هستیم.
بهزاد شیری مدیرعامل بانک با تاکید بر اینکه باید با بررسیهای فنی و کارشناسی ظرفیتها و فرصتها را بشناسیم و از آنها نهایت بهرهبرداری را داشته باشیم، تصریح کرد: سند راهبردی بانک برنامه آینده و چشم انداز ما را ترسیم کرده است و بر اساس این سند، رسالت بانک حضور در مناطق کمتر برخوردار است.
شیری باجههای بانکی را یکی از ظرفیتهای منطقه غرب استان تهران دانست و ادامه داد: باجه بانکی صالحیه با ۴۰۰۰ حساب فعال و ۲۷ میلیارد تومان منابع نشان میدهد که ما در بحث خدمت رسانی به مردم مناطق محروم قدمهای درستی برداشتهایم که بر دوش سایر بانکهای کشور نیست.
وی با بیان اینکه همبستگی و همگرایی رمز موفقیت ما در مدیریت شعب استانها و مناطق است، افزود: این همگرایی در رشد منابع، مدیریت بهینه مطالبات و عدم تمرکز منابع به مشتریان خاص در منطقه غرب استان تهران دیده میشود که به پایداری رشد بانک کمک میکند.
بالاترین مقام اجرایی بانک با تاکید بر اینکه مدیریت و نظارت بر باجههای بانکی بسیار مهم است، اظهار کرد: رئیس شعبه ای که ۲۰ باجه بانکی را مدیریت و نظارت میکند، به طور قطع مدیر توانمندی است و باید در ارتقا مشاغل بعدی مورد توجه،
قرار بگیرد.
شیری با اشاره به اینکه افزایش مشتریان بزرگ و عمده باید در برنامه شعب و باجههای بانکی قرار داشته باشد، خاطرنشان کرد: باید حمایت و تعامل با باجههای بانکی را تقویت کنیم و شعب با باجهها برای جذب مشتریان عمده همکاری داشته باشند.
مدیرعامل در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر کارآمد سازی شعب گفت: وقتی شعبهای جابجا میشود فرصت ارزندهای برای ایجاد باجههای بانکی و استفاده از ظرفیت آنها در منطقه ایجاد میشود.
وی با اشاره به اینکه راهاندازی و ساز وکار پرداخت تسهیلات ترجیحی از طریق باجههای بانکی روستایی در دست اقدام قرار دارد، ادامه داد: پرداخت تسهیلات برای دهیاریها بسیارمهم است و باید مورد توجه قرار بگیرد.
بالاترین مقام اجرایی بانک با تاکید بر اینکه قطار پست بانک ایران در مسیر درست قرار گرفته و رو به آینده در حرکت است، تصریح کرد: همه ذینفعان از حرکت این قطار منتفع شدهاند، یکی از ذینفعان همکاران بانک هستند و با محدودیتی که در ۱۰ درصد افزایش حقوق داشتیم، تلاش کردیم با افزایش پرداختیها به همکاران کمک کنیم به صورتی که در پنج ماهه ابتدایی سال نسبت به تمام سال گذشته، ۳۷ درصد پرداختی خارج از حقوق به همکاران رشد داشته است.
شیری در پایان با اشاره به اینکه سقف پرداخت تسهیلات به کارکنان بانکهای دولتی اعلام شده است، گفت: تسهیلات مسکن از شمول سقف پرداخت تسهیلات کارکنان خارج شده است و پرداخت مابه التفاوت این تسهیلات از ابتدای مهرماه به کارکنان انجام میشود.